5
خرداد

طرح راه امین - سی شب، سی آیه

ماه رمضان فرصت خوبى براى خودسازى است. ما همان ماده‌ى خام هستيم كه اگر روى خودمان كار كرديم و توانستيم اين ماده‌ى خام را به شكلهاى برتر تبديل كنيم، آن كار لازم در زندگى را انجام داده‌ايم. هدف حيات همين است. واى به حال كسانى كه روى خودشان از لحاظ علم و عمل كارى نكنند و همان‌طور كه وارد دنيا شدند، به اضافه‌ى پوسيدگيها و ضايعات و خرابيها و فسادها كه در طول زندگى براى انسان پيش مى‌آيد، از اين دنيا بروند. مؤمن بايد به‌طور دائم روى خودش كار كند؛ به‌طور دائم. نه اين‌كه خيال كنيد «به‌طور دائم» زيادى است يا نمى‌شود؛ نه. هم مى‌شود، هم زيادى نيست. اگر كسى مراقب خود باشد؛ مواظب باشد كارهاى ممنوع و كارهايى را كه خلاف است انجام ندهد و راه خدا را با جديت بپيمايد، موفق مى‌شود. مقام معظم رهبری

فراخوان «راه امین»

 شیوه مشارکت

کاربران محترم جهت شرکت در این فراخوان کافیست هر روز ترجمه و یا تفسیر یک آیه را بررسی نموده و مصداق عمل به آن آیه را هم در قالب پست در وبلاگ های خود و هم در بخش نظرات این فراخوان منتشر نمایند.

>

مثال: جزء 19:  آیه 126 سوره شعراء (فَاتَّقُوا اللَّهَ وَ أَطيعُونِ) - ترجمه: پس تقوای الهی پیشه کنید و مرا اطاعت نمایید! -  غیبت نکردن - نمونه عملی از  تقوا و اطاعت الهی در زندگی

 

نکته اول : کاربران می بایست محتوای مد نظر را در وبلاگ درج نمایند ولی عین محتوا (بجای ارسال لینک) در نظرات ذیل مطلب نیز درج شود

نکته دوم:   هر کاربر فقط می تواند در یک روز یک نظر اعلام نماید. اما محدودیتی برای درج محتوا در وبلاگ وجود ندارد.

 

امتیازات

به همه کاربرانی که هر روز نمونه عملی یک آیه را مطرح و تا پایان ماه مبارک با تدبر در سی آیه در فراخوان شرکت کنند امتیازاتی تعلق خواهد گرفت.

همچنین به تعدادی از  شرکت کنندگان بر اساس سطح محتوای درج شده، جوایزی تعلق خواهد گرفت.

 

تاریخ مشارکت

اول الی 30 رمضان 1438 (6 خرداد تا 5 تیر 1396)

 

 


free b2evolution skin
آراي كاربران براي اين مطلب
5 ستاره:
 
(177)
4 ستاره:
 
(1)
3 ستاره:
 
(0)
2 ستاره:
 
(0)
1 ستاره:
 
(2)
180 رأی
ميانگين آراي اين مطلب:
5.0 stars
(5.0)
نظر از: نرجس خاتون(س) شاهین شهر [عضو] 

در قرآن كريم به صورت صريح تنها يك بار كلمه عيد به كار رفته است ولى به صورت اشاره و ضمنى آياتى از قرآن به اين مسأله اشاره دارد. خداوند در باره درخواست حواريون اين واژه را به معنايي كه ما امروز از اين واژه مي فهميم به كار برده است : «قَالَ عِيسَى ابْنُ مَرْيَمَ اللَّهُمَّ رَبَّنَآ أَنزِلْ عَلَيْنَا مَآئدَةً مِّنَ السَّمَآءِ تَكُونُ لَنَا عيدا ؛ خداوند ]دعاى او را مستجاب كرد و[ گفت: من آنرا بر شما نازل مى كنم ولى هر كس از شما بعد از آن كافر گردد ]و راه انكار پويد[ او را چنان مجازات مى كنم كه احدى از جهانيان را نكرده باشم»( مائده 114)

عيد در لغت از ماده «عود» به معناى بازگشت گرفته شده است . از كاربرد هاي اين واژه مي توان دريافت كه چون اصالت در آفرينش كمال و كمال خواهي و بازگشت و رجوع به آن است ، مراد از عود ، بازگشت به كمال است. پس هرگاه انسان و يا طبيعت به جايگاه و اصل خود بازگشت آن روز ، روزي است كه مي توان از آن به عيد تعبير و ياد كرد. از اين روست كه به روزهايى كه مشكلاتي از قوم و جمعيتى برطرف مى شود و يا پيروزى ها و راحتى هاى نخستين باز مي گردند آن روز را عيد گرفته و شادي بازگشت خود را جشن مي گيرند. چنان كه گفته شد در اعياد اسلامى به مناسبت اين كه در پرتو اطاعت يك ماه رمضان و يا انجام فريضه بزرگ حج، صفا و پاكى فطرى نخستين به روح و جان انسان باز مى گردد و آلودگى ها كه بر خلاف فطرت است از ميان مى رود، عيد گفته شده است و از آنجا كه روز نزول مائده بر حواريون روز بازگشت به پيروزى و پاكى و ايمان به خدا بوده است حضرت مسيح آن را «عيد» ناميده است.

عيد به اين معنا در حقيقت بيانگر خودسازي انسان نيز است ؛ زيرا كساني كه به نوعي با خودسازى توانسته اند به كمال خود بازگردند و با اصل خود ارتباط بر قراركنند به شادي و سرور مي پردازند. به قول مولوي رومي هر كسي چون دور ماند از اصل خويش ؛ باز جويد روزگار وصل خويش. اين بازجويي روزگار وصل در شكل و قالب خودسازي خود را نشان مي دهد و كسي كه خودسازي مي كند در جستجوي بازگشت به اصل خود حركت مي كند و هر گاه اين احساس را در خود مي يابد كه به آن سو حركت كرده است ، شاد و مسرور مي شود كه مي تواند به اصل خود بازگردد و كمال لايق را دريابد. در اعياد مذهبي مساله بازگشت به اصل از طريق خودسازي بارها و بارها مورد تاكيد قرار مي گيرد تا انسان به فراموشي دچار نشود و از راه دور نگردد.

مصداق: اعیاد اسلامی مانند عید فطر

1396/04/04 @ 23:22
نظر از: سین بانو [عضو] 
سین بانو

قالُوا یا شُعَیْبُ ما نَفْقَهُ کَثیراً مِمّا تَقُولُ وَ إِنّا لَنَراکَ فینا ضَعیفاً وَ لَوْ لا رَهْطُکَ لَرَجَمْناکَ وَ ما أَنْتَ عَلَیْنا بِعَزیز (91،هود)
گفتند: «اى شعیب! بسیارى از آنچه را مى گوئى، ما نمى فهمیم! و ما تو را در میان خود، ضعیف مى یابیم; و اگر (به خاطر) قبیله کوچکت نبود، تو را سنگسار مى کردیم; و تو در برابر ما قدرتى ندارى»

پیام:چرا برخی حرف حق را نمی‌فهمند

1396/04/04 @ 23:13
نظر از: پژوهش حوزه علمیه الزهراء (س) ارومیه [عضو] 

#تفسير_سوره_هود آیات ۱۵ و ۱۶

من كَانَ يُرِيدُ الْحَيَوةَ الدُّنْيَا وَزِينَتَهَا نُوَفِّ إِلَيْهِمْ أَعْمَلَهُمْ فِيهَا وَ هُمْ فِيهَا لَا يُبْخَسُونَ

كسانى كه زندگانى دنیا و زیبایى ‏هاى آن را بخواهند، ما در همین دنیا (نتیجه ‏ى) اعمالشان را بطور كامل مى ‏دهیم، و در آن هیچ كم و كاستى نخواهد بود (۱۵)

أوْلَئِكَ الَّذِينَ لَيْسَ لَهُمْ فِى الْأَخِرَةِ إِلَّا النَّارُ وَحَبِطَ مَا صَنَعُواْ فِيهَا وَبَطِلٌ مَّا كَانُواْ يَعْمَلُونَ

(امّا) آنان كسانى هستند كه در قیامت، جز آتش چیزى ندارند و آنچه در دنیا ساخته ‏اند بر باد رفته، و اعمالى كه انجام میدهند باطل و بى ‏اثر خواهد بود (۱۶)

✅ پیام ها و تفسير كوتاه آيه ها

كسانى كه ایمان به معاد ندارند و یا براى خداوند كار نمى ‏كنند، طلبى از پروردگار ندارند و در برابر خدمات و اختراعات و اكتشافات خود در همین دنیا به نام و نانى مى ‏رسند. كسى مى ‏تواند به پاداش اخروى انتظار داشته باشد كه به آن ایمان داشته باشد و الاّ كسى كه نه خدا را قبول دارد و نه معاد را، چه توقّعى از خداوند دارد؟

انسان اگر به جاى آخرت، دنیا، به جاى باقى، فانى و به جاى نامحدود، هدف محدود را دنبال كند، نتیجه ‏ى عملش نیز محدود به همین دنیاى فانى خواهد بود.

یكى از یاران پیامبر صلى الله علیه وآله نگاهش به دخترى افتاد و به سوى او دست درازى كرد. در مسیر راه دیوارى فرو ریخت و صورت او را مجروح كرد.

یامبر صلى الله علیه وآله با شنیدن این ماجرا فرمودند: خداوند در همین دنیا تو را كیفر داد تا به آخرت كشیده نشود. چنانكه افرادى هستند كه خداوند پاداش كارهاى آنان را در همین دنیا مى ‏دهد تا در آخرت‏ طلبى نداشته باشند.

حضرت على ‏علیه السلام هنگام تلاوت این آیه مب‏فرمود: چگونه بر آتشى صبر كنم، كه اگر جرقه ‏اى از آن بر زمین افتد، همه ‏ى روئیدنى ‏هاى آن را مى ‏سوزاند.

1396/04/04 @ 22:57
نظر از: مدرسه نرجس دولت آباد [عضو] 

lنْ ذَا الَّذي يُقْرِضُ اللَّهَ قَرْضاً حَسَناً فَيُضاعِفَهُ لَهُ أَضْعافاً کَثيرَةً وَ اللَّهُ يَقْبِضُ وَ يَبْصُطُ وَ إِلَيْهِ تُرْجَعُونَ؛ پس خدا وام او را به چند برابر افزون کند و خداست که تنگی ووسعت می بخشد و شما بسوی او باز می گردید) و همچنین برای تشویق و تهییج مؤمنان برای آنکه قرض الحسنه بدهند، می فرماید: که آن را برای آنها دویا چند برابر می کند و قبض به معنای گرفتن چیزی و بسط به معنای مقابل آنست ،در بیان این سه صفت یعنی (قابض ، باسط و مرجع عباد) برای فهماندن این معناست که آنچه درراه خدا قرض بدهند هدر نمی رود و باطل نمی شود و هیچ بعیدنیست که به چند برابر تبدیل شود ،چون خدا قابض است ،یعنی خداست که این قرض را می گیرد و باسط است یعنی هر چه را بخواهد زیاد می کند و مرجع است ، یعنی شما به سوی او باز می گردید و آن مبلغ افزوده را پس می گیرید، آنهم بصورت تمام و کمال . 245 بقره

1- هر کس انفاقی در راه خدا می کند نباید منتی بگذارد چون همه آنچه ما داریم از آن خداست و ما فقط یک واسطه هستیم.

2- لطف خدا آنقدر زیاد است که نعمتی را که به ما داده و ما انفاق می کنیم را برای ما چند برابر می کند.

3- وقتی می بخشی اولا فکر نکن آن مال متعلق به تو بوده بلکه از آن خداست ثانیا فکر نکن با انفاق مالت کم می شود چون کم و زیاد شدن اموال بدست خداست پس زمان انفاق مغرور نشو و بگو من انفاق کردم شاید روزی خودت محتاج شوی

4- این مالیکه خدا به تو داده جهت آزمایش است که آیا در راه خدا انفاق میکنی؟

5- دارا و ندار به سوی خدا برمی گردند فقط خودشان می مانند و اعمالشان.

6- سعی کنیم قرض و انفاق ما بدون نسبت باشد و اگر فقیری را می شناسیم قبل از اینکه او طلب کند در صدد رفع نیاز او برآییم.

7- خداوند قادر است همه نیازمنده را روزی دهد ولی روزی آنها را در اموال دیگران قرار داده تا آزمایش بشوند و خودشان ببینند چه می کنند

امام حسن مجتبی علیه السلام بهترین مصداق انقاق کننده در راه خداست.

1396/04/04 @ 16:57
نظر از: مدرسه نرجس دولت آباد [عضو] 

ذلِکُمْ بِما کُنْتُمْ تَفْرَحُونَ فِي الْأَرْضِ بِغَيْرِ الْحَقِّ وَ بِما کُنْتُمْ تَمْرَحُونَ؛این ( عذاب ) به سبب آن است که در روی زمین به ناحق شادی می کردید ، و نیز به خاطر آن که ( با گناه ) سرمستی می کردید. 75غافر

1- شاد بودن خوب است ولی تا زمانیکه به ناحق نباشد

2- شادی که به ناحق باشد و از زوی غرور عذاب را به دنبال دارد

3- شادی به ناحق ما را از حق پروردگار دور میکند

4- عذاب هایی که می شویم بدون دلیل نیست شادی با غرور

5- غرور در هر کالی بد است چه در حالت شادی باشد چه غم

6- مغرور فقط می خواهد خودش شاد باشد

7- شادی کردن به ناحق و با غرور و غفلت از خدا روی زمینی که متعلق به خداست خود خواهی است و بسیار ناپسند همانطور که حکومت های فاسد که به ناحق بر مردم حکومت می کردند و به این دلخوش بودند که به طور موقت حکومت را از اهل بیت گرفتند از بین رفتند بقیه کافران روی زمین هم از بین می روند.

1396/04/04 @ 16:31
نظر از: تسنیم [عضو] 

قل انما اعظکم بواحده ان تقوموا لله مثنی و فرادی ثم تتفکروا (۴۶ سوره سباء)
بگو : شما را تنها به یک چیز اندرز می دهم دونفر دونفر یایک نفر
یک نفر برای خدا قیام کنید و بیندیشید.
قیام برای خدا مصادیق فراوانی داردمهم تاکیدآیه است بر تلاش در راه خدا که همه افعال
وکردار و نیات ما باید برای خدا در راه خدا و بنام خدا باشد.
و به تعبیر آیه (صبغه الله) رنگ خدایی داشته باشد. از مصادیق این قیام برای خدا عبادت ، کار ،
تحصیل ، ازدواج ، فعالیت در فضای مجازی، تبلیغ و …است . اما انتهای آیه اشاره فرموده
به اندیشیدن که بالاتر از همه مصادیق پیش گفته است و از این مصادیق سهمی
ممتاز و بارز در قیام برای خدا دارد.یعنی حرکت کنید در راه خدا و مبنای حرکت
و فعالیت شما ، خدا باشد . حرکتی که اندیشه عقبه آن نباشد ، بی مغز و بی روح است و این حرکت
قطعا پسند حق تعالی نیست .

1396/04/04 @ 15:39
نظر از: محمدی [عضو] 

جزءسیم سوره انشراح آیه 7-8

فَإِذَا فَرَغْتَ فَانْصَبْ وَإِلَى رَبِّكَ فَارْغَبْ

پس چون فراغت‏ يافتى به طاعت دركوش و با اشتياق به سوى پروردگارت روى آور

پ ن

هیچ وقت از کار و تلاش و کوشش وعبادت فاصله نگیریم پیوسته در تلاش و کار وپشتیبانی با عبادت باشیم.

1396/04/04 @ 14:28
نظر از: محمدی [عضو] 

جزءسیم سوره انشراح آیه 7-8

فَإِذَا فَرَغْتَ فَانْصَبْ وَإِلَى رَبِّكَ فَارْغَبْ

پس چون فراغت‏ يافتى به طاعت دركوش و با اشتياق به سوى پروردگارت روى آور

پ ن

هیچ وقت از کار و تلاش و کوشش وعبادت فاصله نگیریم پیوسته در تلاش و کار وپشتیبانی با عبادت باشیم.

1396/04/04 @ 14:27
نظر از: مرکز تخصصی تفسیر شاهین شهر [عضو] 
5 stars

جزء 30: آیه1 سوره کوثر (إِنَّا أَعْطَيْناکَ الْکَوْثَرَ ) - ترجمه: همانا ما به تو خیر کثیر عطا کردیم.
- اولاد صالح - نمونه عملی از خیر کثیر در زندگی

1396/04/04 @ 14:25
نظر از:  

سوره آل عمران آیه 104
وَلْتَكُنْ مِنْكُمْ أُمَّةٌ يَدْعُونَ إِلَى الْخَيْرِ وَيَأْمُرُونَ بِالْمَعْرُوفِ وَيَنْهَوْنَ عَنِ الْمُنْكَرِ وَأُولَئِكَ هُمُ الْمُفْلِحُونَ ﴿۱۰۴﴾

ترجمه: و بايد از ميان شما گروهى [مردم را] به نيكى دعوت كنند و به كار شايسته وادارند و از زشتى بازدارند و آنان همان رستگارانند (۱۰۴

در آیات قرآن به امر به معروف سفارش زیادی شده 

همان طور که در آیه قران بیان شد کسی که مردم را به نیکی کند رستگار می شود 

1396/04/04 @ 13:03
نظر از: hosna [عضو] 

جزء28 آیه 11 سوره مجادله؛

يَأَيهَُّا الَّذِينَ ءَامَنُواْ إِذَا قِيلَ لَكُمْ تَفَسَّحُواْ فىِ الْمَجَالِسِ فَافْسَحُواْ يَفْسَحِ اللَّهُ لَكُم‏ وَ إِذَا قِيلَ انشُزُواْ فَانشُزُوا…؛
اى كسانى كه ايمان آورده ‏ايد، چون به شما گفته شود: «در مجالس جاى باز كنيد»، پس جاى باز كنيد تا خدا براى شما گشايش حاصل كند، و چون گفته شود: «برخيزيد»، پس برخيزيد… .

رعایت آداب مجلس ومعاشرت _ مصداق عملی ایمان و علم

1396/04/04 @ 12:54
نظر از: پریساعسکری [عضو] 
5 stars

جز سی ام
جَزَاءً وِفَاقًا :این مجازاتى است موافق و متناسب اعمال آنها(26- نباء)

پیام آیه:خداوند متعال پاداش کار خیر را بیش از آنچه هست عنایت خواهد کرد.جزای چند برابر، تنها مخصوص عمل صالح است و کیفر بدی جز به همان میزان نخواهد بود؛ چرا که ذره ای ظلم به ساحت مقدس خداوند متعال راه ندارد.مصداق عملی:سبقت گرفتن وتلاش در انجام کارخیر.

1396/04/04 @ 12:04
نظر از:  

پیوند نماز با مبدا

جزء 16 - سوره طه - آیه 14

نماز با الله اکبر شروع می شود و در سراسر نماز حمد و تسبیح و تهلیل و تکبیر الهی تکرار می شود . در پیوند نماز با مبدا ٬ همین بس که قرآن کریم می فرماید : « لا اله الا انا فاعبدنی و اقم الصلاه لذکری »

هدف از اقامه نماز تنها رعایت قالب آن نیست ٬ بلکه توجه به قلب آن ٬ یعنی احساس حضور است : « اقم الصلاه لذکری »

1396/04/04 @ 11:56
نظر از: مدرسه حضرت فاطمه (س) سقز [عضو] 
5 stars

أَلَيْسَ اللَّهُ بِكَافٍ عَبْدَهُ ۖ وَيُخَوِّفُونَكَ بِالَّذِينَ مِنْ دُونِهِ ۚ وَمَنْ يُضْلِلِ اللَّهُ فَمَا لَهُ مِنْ هَادٍ(ﺳﻮﺭﻩ ﺯﻣﺮ، ﺁﯾﻪ36)
ترجمه:
آیا خدای (مهربان) برای بنده‌اش کافی نیست؟ و مردم (مشرک) تو را از قدرت غیر خدا می‌ترسانند! و هر که را خدا به گمراهی خود واگذارد دیگر او را هیچ راهنمایی نخواهد بود.

ﺑﺮﺍﺩﺭﺍﻥ ﯾﻮﺳﻒ ﻭﻗﺘﯽ ﻣﯿﺨﻮﺍﺳﺘﻨﺪﯾﻮﺳﻒ ﺭﺍ ﺑﻪ ﭼﺎﻩ ﺑﯿﻔﮕﻨﻨﺪ،ﯾﻮﺳﻒ ﻟﺒﺨﻨﺪﯼ ﺯﺩ!

ﯾﻬﻮﺩﺍ ﭘﺮﺳﯿﺪ: ﭼﺮﺍ ﻣﯿﺨﻨﺪﯼ؟! ﺍﯾﻨﺠﺎ ﮐﻪ ﺟﺎﯼ ﺧﻨﺪﻩ ﻧﯿﺴﺖ…!
ﯾﻮﺳﻒ ﮔﻔﺖ: ﺭﻭﺯﯼ ﺩﺭ ﻓﮑﺮ ﺑﻮﺩﻡ ﭼﮕﻮﻧﻪ ﮐﺴﯽ ﻣﯽﺗﻮﺍﻧﺪ با ﻣﻦ ﺍﻇﻬﺎﺭﺩﺷﻤﻨﯽ ﮐﻨﺪ، ﺑﺎ ﺍﯾﻨﮑﻪ ﺑﺮﺍﺩﺭﺍﻥ ﻧﯿﺮﻭﻣﻨﺪﯼ ﺩﺍﺭﻡ…!
ﺍﯾﻨﮏ ﺧﺪﺍﻭﻧﺪ ﻫﻤﯿﻦ ﺑﺮﺍﺩﺭﺍﻥ ﺭﺍ ﺑﺮ ﻣﻦ ﻣﺴﻠﻂ ﮐﺮﺩ، ﺗﺎ ﺑﺪﺍﻧﻢ ﮐﻪ"ﻧﺒﺎﯾﺪ جز خدا ﺑﻪ ﻫﯿﭻ ﺑﻨﺪﻩﺍﯼ ﺗﮑﯿﻪ ﮐﺮﺩ…”
ﺁﯾﺎ ﺧﺪﺍﻭﻧﺪ ﺑﺮﺍﯼ ﺑﻨﺪﮔﺎﻧﺶ ﮐﺎﻓﯽ ﻧﯿﺴﺖ؟
اَلَیْسَ اللهُ بِکافٍ عَبْدِه

1396/04/04 @ 11:27
نظر از: مرکز تخصصی تفسیر شاهین شهر [عضو] 
5 stars

جزء 30: آیه1 سوره کوثر (إِنَّا أَعْطَيْناکَ الْکَوْثَرَ ) - ترجمه: همانا ما به تو خیر کثیر عطا کردیم.
- اولاد صالح - نمونه عملی از خیر کثیر در زندگی

1396/04/04 @ 03:41
نظر از: تسنیم [عضو] 

بسم الله الرحمن الرحیم
و اوفوا بالعهد ان العهد کان مسئوولا (سوره مبارکه اسراء آیه 34)
به عهد و پیمان وفا کنید زیرا عهد و پیمان مورد بازپرسی است.
وفای به عهد و وعده از ویژگیهای مومنان است
که خداوند در قرآن پیامبران را به این صفت معرفی کرده است
در احادیث بسیاری بر این امر تامید شده است .
المسلمون عند شروطهم .
متاسفانه بدعهدی در جامعه امروز خیلی رواج دارد
و تلقی عرف از وعده مساوی عدم ایفاء است .
و این برای جامعه اسلامی با این درجه تاکید نکته منفی شمرده می شود .

1396/04/04 @ 00:19
نظر از: سین بانو [عضو] 
سین بانو

وَ اعْلَمُواْ أَنَّمَا غَنِمْتُم مِّن شیَ‌ْءٍ فَأَنَّ لِلَّهِ خُمُسَهُ وَ لِلرَّسُولِ وَ لِذِی الْقُرْبیَ‌ وَ الْیَتَامَی‌ وَ الْمَسَاکِینِ وَ ابْنِ السَّبِیل (41- انفال)
” و (ای مؤمنان) بدانید که هر چه غنیمت و فایده برید خمس آن خاص خدا و رسول و خویشان او و یتیمان و فقیران و در راه سفر ماندگان (از خاندان او) است، اگر به خدا و به آنچه بر بنده خود (محمّد صلّی اللّه علیه و آله و سلم) در روز فرقان، روزی که دو سپاه (اسلام و کفر در جنگ بدر) روبرو شدند نازل کرده‌ایم ایمان آورده‌اید، و خدا بر هر چیز تواناست

پیام: پرداخت خمس در زندگی واجب است.

1396/04/03 @ 23:42
نظر از: نرجس خاتون(س) شاهین شهر [عضو] 

الَّذِینَ یَأْکُلُونَ الرِّبَواْ لَا یَقُومُونَ إِلَّا کَمَا یَقُومُ الَّذِی یَتَخَبَّطُهُ الشَّیْطَانُ مِنَ الْمَسّ‌ِ (بقره 275 )

کسانی که ربا می خورند،( در قیامت از قبرشان) بر نمی خیزند، مگر مانند کسی که بر اثر تماس با شیطان، دیوانه شده است.
این آیه، پرده از حقیقت رباخواری برداشته و باطن آن را نمایان می‌کند. بر اساس این آیه، ربا، جنون آور است و ربا خوار فردیست دیوانه.

مصداق: ربا خواری در جامعه

1396/04/03 @ 23:26
نظر از: پژوهش حوزه علمیه الزهراء (س) ارومیه [عضو] 

دوستان به آیه زیر دقت کنید لطفا :
سوره بقره آیه 109

ودَّ كَثِيرٌ مِّنْ أَهْلِ الْكِتَابِ لَوْ يَرُدُّونَكُم مِّن بَعْدِ إِيمَانِكُمْ كُفَّارًا حَسَدًا مِّنْ عِندِ أَنفُسِهِم مِّن بَعْدِ مَا تَبَيَّنَ لَهُمُ الْحَقُّ

ﺑﺴﻴﺎﺭﻯ ﺍﺯ ﺍﻫﻞ ﻛﺘﺎﺏ ﺍﺯ ﺭﻭﻯ ﺣﺴﺪ ﻛﻪ ﺩﺭ ﻭﺟﻮﺩ ﺁﻧﻬﺎ ﺭﻳﺸﻪ ﺩﻭﺍﻧﺪﻩ

ﺩﻭﺳﺖ ﻣﻰ ﺩﺍﺷﺘﻨﺪ ﺷﻤﺎ ﺭﺍ ﺑﻌﺪ ﺍﺯ ﺍﺳﻠﺎم ﻭ ﺍﻳﻤﺎﻥ ﺑﻪ ﺣﺎﻝ ﻛﻔﺮ ﺑﺎﺯ ﮔﺮﺩﺍﻧﻨﺪ،

ﺑﺎ ﺍﻳﻨﻜﻪ ﺣﻖ ﺑﺮﺍﻯ ﺁﻧﻬﺎ ﻛﺎﻣﻠﺎ ﺭﻭﺷﻦ ﺷﺪﻩ ﺍﺳﺖ.
به نظرتون راهکار و توصیه خدا به ما تو این شرایط چی میتونه باشه ؟

سوره بقره آیه 109

فاعْفُوا وَاصْفَحُوا حَتَّىٰ يَأْتِيَ اللَّهُ بِأَمْرِهِ إِنَّ اللَّهَ عَلَىٰ كُلِّ شَيْءٍ قَدِيرٌ

ﺷﻤﺎ ﺁﻧﻬﺎ ﺭﺍ ﻋﻔﻮ ﻛﻨﻴﺪ

ﻭ ﮔﺬﺷﺖ ﻧﻤﺎﺋﻴﺪ

ﺗﺎ ﺧﺪﺍﻭﻧﺪ ﻓﺮﻣﺎﻥ ﺧﻮﺩ ﺭﺍ ﺑﻔﺮﺳﺘﺪ،

ﺧﺪﺍﻭﻧﺪ ﺑﺮ ﻫﺮ ﭼﻴﺰﻯ ﺗﻮﺍﻧﺎ ﺍﺳﺖ.

1396/04/03 @ 23:16
نظر از: مرکز تخصصی تفسیر شاهین شهر [عضو] 
5 stars

جزء 29: آیه 4 سوره قلم (وَ إِنَّکَ لَعَلي‏ خُلُقٍ عَظيمٍ ) - ترجمه: و همانا تو بر اخلاق بزرگی استواری.
- کنترل خشم هنگام عصبانیت - نمونه عملی از حسن خلق در زندگی

1396/04/03 @ 18:10
نظر از: پریساعسکری [عضو] 
5 stars

جز بیست ونهم
إِنَّ هَٰؤُلَاءِ يُحِبُّونَ الْعَاجِلَةَ وَيَذَرُونَ وَرَاءَهُمْ يَوْمًا ثَقِيلًا
ﺑﻰ ﺗﺮﺩﻳﺪ ﺍﻳﻨﺎﻥ [ ﻛﻪ ﮔﻨﻬﻜﺎﺭ ﻭ ﻧﺎﺳﭙﺎﺱ ﺍﻧﺪ ] ﺩﻧﻴﺎﻯﺯﻭﺩﮔﺬﺭ ﺭﺍ ﺩﻭﺳﺖ ﺩﺍﺭﻧﺪ [ ﻭ ﻓﻘﻂ ﺑﺮﺍﻯ ﺑﻪ ﺩﺳﺖ ﺁﻭﺭﺩﻥ ﺁﻥﻣﻰ ﻛﻮﺷﻨﺪ ] ﻭ ﺭﻭﺯ ﻫﻮﻟﻨﺎﻙ ﻭ ﺳﺨﺘﻰ ﺭﺍ ﻛﻪ ﭘﻴﺶ ﺭﻭ ﺩﺍﺭﻧﺪ،ﻭﺍﻣﻰ ﮔﺬﺍﺭﻧﺪ .(انسان،27)
پیام آیه:دنیاگرایی وآخرت گریزی زمینه گناه پیشگی است.مصداق عملی:توجه به زودگذر بودن دنیا وسختی وسنگینی روز قیامت،از عواملی است که می تواند محبت انسان رابه دنیا کم کند.

1396/04/03 @ 17:21
نظر از: ترنم [بازدید کننده]
ترنم

آیه 10 سوره قلم (جز29)

(ولا تطع کل حلاف مهین ):(و از هر فرومایه عیبجو که بیهوده سوگندمی خورد پیروی نکن )

پیام :از کسی که بسیار قسم دروغ میخورد وپست است پیروی نکن

1396/04/03 @ 17:18
نظر از: محمدی [عضو] 

جزءبیست ونهم سوره مدثرآیه19 -21

إنه فكر و قدر
فقتل كيف قدر
ثم قتل كيف قدر
- او (براى مبارزه با قرآن ) انديشه كرد و مطلب را آماده ساخت .
مرگ بر او باد چگونه (براى مبارزه با حق ) مطلب را آماده كرد.
- باز هم مرگ بر او چگونه مطلب (و نقشه شيطانى خود را) آماده نمود.

پ ن

کلمه مرگ بر آمریکایی که امام خمینی (ره) در دوره معاصر در دائره المعارف جهان بوجود آورد ،ریشه قرآنی دارد که از سوره مدثر گرفته شده است.

1396/04/03 @ 16:30
نظر از:  

سوره کهف آیه 30
إِنَّ الَّذِينَ آمَنُوا وَ عَمِلُوا الصَّالِحاتِ إِنَّا لا نُضِيعُ أَجْرَ مَنْ أَحْسَنَ عَمَلًا «30»

ترجمه :همانا آنان كه ايمان آورده و كارهاى نيك انجام داده‌اند (بدانند كه) همانا ما پاداش كسى را كه عمل خوب انجام داده تباه نمى‌كنيم.

خداوند عمل‌هاى صالح ما را تباه نمى‌كند، بلكه اين خصلت‌ها و عمل‌هاى بد ماست كه موجب حبط و نابودى كارهاى نيك مى‌شود.
هر عمل صالح را مى‌توان به چند روش انجام داد: به روش عادّى، خوب و عالى. اين آيه، عالى‌ترين وجه را تشويق مى‌كند. آرى، گاهى مواد غذايى خوب است، ولى شيوه‌ى پخت آن خوب يا متوسط است.

1396/04/03 @ 16:13
نظر از: أَلَمْ يَعْلَمْ بِأَنَّ اللَّهَ يَرَىٰ [عضو] 
أَلَمْ يَعْلَمْ بِأَنَّ اللَّهَ يَرَىٰ

فراخوان «راه امین»سی شب، سی آیه

نبِّئْ عِبَادِي أَنِّي أَنَا الْغَفُورُ الرَّحِيم

“به بندگان من خبر ده كه منم آمرزنده مهربان”

سوره مبارکه حِجْر

آیه ۴۹

1396/04/03 @ 14:14
نظر از: افسر جوان...نوری [عضو] 
5 stars

کاری که هم ردیف کفر به خداست

وَ أَمَّا مَنْ أُوتىِ‏َ كِتَابَهُ بِشِمَالِهِ فَیَقُولُ یَالَیْتَنىِ لَمْ أُوتَ كِتَابِیَهْ(25)… خُذُوهُ فَغُلُّوهُ(30)ثُمَّ الجَْحِیمَ صَلُّوهُ(31) …

إِنَّهُ كاَنَ لَا یُؤْمِنُ بِاللَّهِ الْعَظِیمِ(33)وَ لَا یحَُضُّ عَلىَ‏ طَعَامِ الْمِسْكِینِ(34- حاقه)

و اما كسى كه پرونده اعمالش را به دست چپش دهند، مى‏گوید: اى كاش پرونده‏ ام را دریافت نمى‏ كردم‏ … او را بگیرید و در غل و زنجیرش كشید؛ آن گاه به دوزخش دراندازید …

زیرا او به خداى بزرگ ایمان نمى‏ آورده و مردم را به اطعام نیازمندان تشویق نمى ‏كرده‏ است.

بر اساس این آیات عده ای را نامه عمل به دست چپ می دهند و آنها را در غل و زنجیر کشیده و به دوزخ می افکند و در مقام بیان علت این عذاب گفته می شود جرم اینها دو چیز بوده: یکی اینکه به خداوند متعال ایمان نیاوردند و دیگر اینکه مردم را برای کمک به نیازمندان و رفع حوائج آنها تشویق و ترغیب نمی کردند.

علامه طباطبایی(ره) در شرح « وَ لَا یحَُضُّ عَلىَ‏ طَعَامِ الْمِسْكِینِ » می نویسد: یعنی در مورد بینوایان سهل انگاری می کردند و رنجی که فقرا می کشیدند اهمیتی برای آنها نداشت.

این آیات به روشنی معنایی که از آیه 19 سوره ذاریات فهمیده می شود را تایید می کند. آن معنا این بود که بر اهل تقوا لازم است تا بخشی از اموال خود را برای رفع نیاز نیازمندان اختصاص دهند و این غیر از واجبات مالی مانند خمس و زکات است. در این فراز، کسانی که آن واجب را ترک کرده و نسبت به نیازمندان بی تفاوت باشند را تهدید به عذابی می کند که قطعاً واقع خواهد شد.

نکته قابل توجه اینکه قرآن کریم این بی تفاوتی در حق مستمندان را گناهی بزرگ در ردیف کفر به خداوند عظیم بیان می کند که این طرز بیان گویای شدت و عظمت این معصیت است.

1396/04/03 @ 13:32
نظر از: مدرسه حضرت فاطمه (س) سقز [عضو] 

جزء22
إِنَّ الَّذِينَ يُؤْذُونَ اللَّهَ وَرَسُولَهُ لَعَنَهُمُ اللَّهُ فِي الدُّنْيَا وَالْآخِرَةِ وَأَعَدَّ لَهُمْ عَذَابًا مُهِينًا.(آیه57،احزاب).
ترجمه:
آنان که خدا و رسول را (به عصیان و مخالفت) آزار و اذیّت می‌کنند خدا آنها را در دنیا و آخرت لعن کرده (و از رحمت خود دور گرداند) و بر آنان عذابی با ذلّت و خواری مهیّا ساخته است.

نکته آیه:
آزار خداوند، يعنى انجام كارى بر خلاف خواست و رضاى او كه به جاى جلب رحمت الهى، غضب و لعنت خداوند را به دنبال دارد.
شايد مراد از اذيّت خدا، اذيّت بندگان خدا باشد، نظير قرض دادن به بنده كه قرض دادن به خداست، و مراد از اذيّت كردن پيامبر صلى الله عليه و آله تكذيب و تهمت و برخورد بى‌ادبانه با آن حضرت و اذيّت كردن اهل بيت اوست، همان گونه كه در چند روايت آمده است كه پيامبر اكرم صلى الله عليه و آله فرمود: «فاطمة بضعة منى فمن اغضبها اغضبنى» «1» فاطمه پاره‌ى تن من است، هر كه او را خشمگين سازد مرا به خشم آورده است.( صحيح بخارى، ج 5، ص 26 و صحيح مسلم، ج 4، ص 1903.)

تفسیرنور،حجت الاسلام والمسلمین قرائتی

1396/04/03 @ 11:53
نظر از:  
1 stars

ذلِكَ بِما قَدَّمَت اَیدیكُم واَنَّ اللهَ لَیسَ بِظَلاّمٍ لِلعَبید(آل‏ عمران، 182)
خداوند سبحان به يهوديان مى‏فرماید آن عذاب بسیار سنگین نتیجه چیزی است كه شما با دستانتان پیش فرستادید. اگر آن عذاب بزرگ و توانفرسا محصول كار شما نبود، عذاب كننده چنین عذابی نه تنها ظالم بلكه ظلاّم بود. قول كفرآلود و قتل نابخشودنی یا رضای به آن، همان گفتار و كردار از پیش فرستاده آنان است. نسبت دادن گناهان و پیش فرستادن آن‏ها به دستان آنان از آن‏روست كه بيشتر كارهاي انسان و نيز تقديم چيزي غالباً با دست انجام مى‏گیرد.

به هر روى، سبب عذابْ خود كافران هستند و ساحت قدس ربوبی از هرگونه ظلمی منزه است و او به هیچ كسی در دنیا، برزخ یا قيامت ستم نمى‏كند. چنانچه به هر یك از بندگان اندك ظلمی بشود، او ظلاّم مى‏شود.

خداوند، جهان را به گونه‏ای آفریده است كه حركت هر ذره‏ای از جای خود به آسیب و اخلال در كل نظام آفرینش خواهد انجامید و او كه مدبّر همه عالم است با كمترین و كوچك‏ترین ظلم مصداق ظلاّم خواهد شد. به دیگر سخن اگر قدرت مطلق و نامحدود عادل نباشد، حتماً ظلاّم خواهد بود و نفی ظلاّم درباره چنین قدرت بیكرانی به معنای نفی اصل ظلم است.

نفي هرگونه ستم از ساحت خداوندى، افزون بر بیان تعلیل عذاب ظالمان، گویای حمایت از پیامبران و بندگان صالح خدا نیز هست؛ به اين بيان كه خداوند ستمكاران را عذاب مى‏كند تا مكتب توحید را یاری و از مظلومان حمایت فرماید.

1396/04/03 @ 10:04
نظر از:  
5 stars

ذلِكَ بِما قَدَّمَت اَیدیكُم واَنَّ اللهَ لَیسَ بِظَلاّمٍ لِلعَبید(آل‏عمران، 182)

گزیده تفسیر

خداوند سبحان به يهوديان مى‏فرماید آن عذاب بسیار سنگین نتیجه چیزی است كه شما با دستانتان پیش فرستادید. اگر آن عذاب بزرگ و توانفرسا محصول كار شما نبود، عذاب كننده چنین عذابی نه تنها ظالم بلكه ظلاّم بود. قول كفرآلود و قتل نابخشودنی یا رضای به آن، همان گفتار و كردار از پیش فرستاده آنان است. نسبت دادن گناهان و پیش فرستادن آن‏ها به دستان آنان از آن‏روست كه بيشتر كارهاي انسان و نيز تقديم چيزي غالباً با دست انجام مى‏گیرد.

به هر روى، سبب عذابْ خود كافران هستند و ساحت قدس ربوبی از هرگونه ظلمی منزه است و او به هیچ كسی در دنیا، برزخ یا قيامت ستم نمى‏كند. چنانچه به هر یك از بندگان اندك ظلمی بشود، او ظلاّم مى‏شود.

خداوند، جهان را به گونه‏ای آفریده است كه حركت هر ذره‏ای از جای خود به آسیب و اخلال در كل نظام آفرینش خواهد انجامید و او كه مدبّر همه عالم است با كمترین و كوچك‏ترین ظلم مصداق ظلاّم خواهد شد. به دیگر سخن اگر قدرت مطلق و نامحدود عادل نباشد، حتماً ظلاّم خواهد بود و نفی ظلاّم درباره چنین قدرت بیكرانی به معنای نفی اصل ظلم است.

478

نفي هرگونه ستم از ساحت خداوندى، افزون بر بیان تعلیل عذاب ظالمان، گویای حمایت از پیامبران و بندگان صالح خدا نیز هست؛ به اين بيان كه خداوند ستمكاران را عذاب مى‏كند تا مكتب توحید را یاری و از مظلومان حمایت فرماید.

1396/04/03 @ 10:02
نظر از: ميرزايي [عضو] 

آيه شماره ٢٢ از سوره مبارکه مجادله
حزب الله
لَّا تَجِدُ قَوۡمٗا يُؤۡمِنُونَ بِٱللَّهِ وَٱلۡيَوۡمِ ٱلۡأٓخِرِ يُوَآدُّونَ مَنۡ حَآدَّ ٱللَّهَ وَرَسُولَهُۥ وَلَوۡ كَانُوٓاْ ءَابَآءَهُمۡ أَوۡ أَبۡنَآءَهُمۡ أَوۡ إِخۡوَٰنَهُمۡ أَوۡ عَشِيرَتَهُمۡۚ أُوْلَٰٓئِكَ كَتَبَ فِي قُلُوبِهِمُ ٱلۡإِيمَٰنَ وَأَيَّدَهُم بِرُوحٖ مِّنۡهُۖ وَيُدۡخِلُهُمۡ جزء28قرآن
جَنَّٰتٖ تَجرِي مِن تَحتِهَا ٱلانهَٰرُ خَٰلِدِينَ فِيهَاۚ رَضِيَ ٱللَّهُ عَنۡهُمۡ وَرَضُواْ عَنهُۚ أُوْلَٰٓئِكَ حِزۡبُ ٱللَّهِۚ أَلَآ إِنَّ حِزۡبَ ٱللَّهِ هُمُ ٱلمُفلِحُونَ
هیچ قومى را نمى‏یابى كه به خدا و قیامت مؤمن باشند و (در همان حال) با كسى كه در برابر خدا و رسولش موضع گرفته است، مهرورزى كنند، حتّى اگر پدران یا پسران یا برادران یا خویشانشان باشند. آنها كسانى هستند كه خداوند، ایمان را در دلهایشان ثابت فرموده و با روحى از جانب خویش آنان را تأیید نموده است و آنان را در باغهایى كه نهرها از پاى (درختان) آنها جارى است، وارد مى‏كند در حالى كه در آنجا جاودانه هستند، خداوند از آنان راضى است و آنان نیز از او راضى هستند. آنان حزب خدا هستند، آگاه باشید كه تنها حزب خدا پیروز و رستگارند.
*- در اسلام، روابط و علاقه‏ها باید در شعاع رضاى خداوند باشد. «لاتجد قوماً یؤمنون»
* روابط خانوادگى و خویشاوندى نیز خط قرمز و مرز دارند. «و لو كانوا آبائهم…»

*این كه ما از خدا راضى باشیم یك طرف قضیه است، مهم رضایت خدا از ماست. «رضى اللّه عنهم و رضوا عنه»

1396/04/03 @ 08:56
نظر از: زلال نور [عضو] 

«وَدَّ كَثِيرٌ مِنْ أَهْلِ اَلْكِتٰابِ لَوْ يَرُدُّونَكُمْ مِنْ بَعْدِ إِيمٰانِكُمْ كُفّٰاراً حَسَداً مِنْ عِنْدِ أَنْفُسِهِمْ مِنْ بَعْدِ مٰا تَبَيَّنَ لَهُمُ اَلْحَقُّ فَاعْفُوا وَ اِصْفَحُوا حَتّٰى يَأْتِيَ اَللّٰهُ بِأَمْرِهِ إِنَّ اَللّٰهَ عَلىٰ كُلِّ شَيْءٍ قَدِيرٌ»
بسیارى از اهل کتاب-پس از اینکه حق برایشان آشکار شد- از روى حسدى که در وجودشان بود، آرزو مى کردند که شما را، بعد از ایمانتان، کافر گردانند. پس عفو کنید و درگذرید، تا خدا فرمان خویش را بیاورد، که خدا بر هر کارى تواناست.
(بقره/۱۰۹)
بسیارى از اهل کتاب، مخصوصاً یهود، تنها به این قناعت نمى کردند که خود آئین اسلام را نپذیرند، بلکه اصرار داشتند مؤمنان نیز از ایمانشان باز گردند، و انگیزه آنان در این امر چیزى جز حسد نبود.
♦قرآن به این امر اشاره کرده مى گوید: بسیارى از اهل کتاب به خاطر حسد، دوست داشتند شما را بعد از اسلام و ایمان به کفر باز گردانند با این که حق براى آنها کاملاً آشکار شده است (وَدَّ کَثیرٌ مِنْ أَهْلِ الْکِتابِ لَوْ یَرُدُّونَکُمْ مِنْ بَعْدِ إیمانِکُمْ کُفّاراً حَسَداً مِنْ عِنْدِ أَنْفُسِهِمْ مِنْ بَعْدِ ما تَبَیَّنَ لَهُمُ الْحَقُّ).
♦در اینجا قرآن به مسلمانان دستور مى دهد: در برابر این تلاش هاى انحرافى و ویرانگر شما آنها را عفو کنید و گذشت نمائید تا خدا فرمان خودش را بفرستد چرا که خداوند بر هر چیزى توانا است (فَاعْفُوا وَ اصْفَحُوا حَتّى یَأْتِیَ اللّهُ بِأَمْرِهِ إِنَّ اللّهَ عَلى کُلِّ شَیْء قَدیرٌ).
این در واقع یک دستور تاکتیکى است که به مسلمانان داده شده که در برابر فشار شدید دشمن در آن شرائط خاص، از سلاح عفو و گذشت استفاده کنند، دست به اسلحه نبرند، به ساختن خویشتن و جامعه اسلامى بپردازند تا استحکام لازم یابند و در انتظار فرمان خدا باشند.
♦منظور از فرمان خدا در اینجا به گفته بسیارى از مفسران فرمان جهاد است که تا آن زمان هنوز نازل نشده بود، شاید به این علت، که هنوز آمادگى همه جانبه براى این فرمان نداشتند، و لذا بسیارى معتقدند: این آیه به وسیله آیات جهاد که بعداً به آن اشاره خواهد شد نسخ شده است.
اما شاید تعبیر به نسخ، در اینجا صحیح نباشد; چرا که نسخ آن است حکمى ظاهراً به صورت نامحدود تشریع گردد، اما در باطن موقت باشد، ولى حکم عفو و گذشت در آیه مورد بحث، در شکل محدود بیان شده است، محدود به زمانى که فرمان الهى دائر به جهاد نیامده.

«تفسیر نمونه/ذیل آیه 109، سوره بقره»
http://sapp.ir/ayehsobh

1396/04/03 @ 07:07
نظر از: تسنیم [عضو] 

بسم الله الرحمن الرحیم
أَشِدَّاء عَلَى الْكُفَّارِ رُحَمَاء بینهم . سوره فتح ۲۹ در برابر کافران استوارند و نسبت به مومنان بسیار مهربان.
دو ویژگی اساسی مومنان در این آیه شریفه ذکر شده است .
اگر مقابل دشمن معاند سر سختی نداشته باشیم و باب طمع را برایش باز گذاریم
او در ارتکاب دشمنی اش لجوج تر و جری تر می گردد . سیره اسلام از صدر تا به امروز این بوده
است که برابر دشمن کافر و معاند با تمام قوا باید حاضر شد و سستی نکرد و بااخلاص جهاد تمام عیار کرد .
مصداق این حضور سخت و مقتدرانه حرکت
تحسین برانگیز سپاه پاسداران انقلاب اسلامی است ..
که در جبهه خودی در اقدام تروریستی اخیر اولین نفرات
حضور یافته در بطن حوادث بودند و جانفشانی کردند و مشفقانه جانشان را سپر کردند و در برابر دشمن خارجی
کوچکترین سازش و انعطاف نشان ندادند …

1396/04/03 @ 00:10
نظر از: نرجس خاتون(س) شاهین شهر [عضو] 

خداوند متعال مي فرمايد: (خذ الْعَفْوَ وَأْمُرْ بِالْعُرْفِ وَأَعْرِضْ عَنِ الْجَاهِلِينَ (199) وَإِمَّا يَنْزَغَنَّكَ مِنَ الشَّيْطَانِ نَزْغٌ فَاسْتَعِذْ بِاللَّهِ إِنَّهُ سَمِيعٌ عَلِيمٌ (200): (عفو را پيشه كن و به نيكي دستور ده و از جاهلان روي بگردان، و اگر از شيطان به تو وسوسه اي رسيد، به خداوند پناه بر، كه او شنوايِ داناست). «اعراف/199ـ200»

مصداق: استعاذه (اعوذ بالله من الشيطان رجيم)

1396/04/02 @ 20:13
نظر از: پژوهش حوزه علمیه الزهراء (س) ارومیه [عضو] 

ميدونيد مؤمنان از دید خدا چجوری هستن؟

تو سوره مؤمنون خدا 5 تا ویژگی براشون معرفی کرده..

با هم ببینیم…

خشوع در نماز :

سوره مؤمنون آیات 1 و 2

قدْ أَفْلَحَ الْمُؤْمِنُونَ
ﻣﻮﻣﻨﺎﻥ ﺭﺳﺘﮕﺎﺭ ﺷﺪﻧﺪ

الَّذِينَ هُمْ فِي صَلَاتِهِمْ خَاشِعُونَ
ﺁﻧﻬﺎ ﻛﻪ ﺩﺭ ﻧﻤﺎﺯﺷﺎﻥ ﺧﺸﻮﻉ ﺩﺍﺭﻧﺪ..

کارهای بیهوده انجام نمیدن( و برنامه دارن)

سوره مؤمنون آیه ۳

والَّذِينَ هُمْ عَنِ اللَّغْوِ مُعْرِضُونَ

ﻭ ﺁﻧﻬﺎ ﻛﻪ ﺍﺯ ﻟﻐﻮ ﻭ ﺑﻴﻬﻮﺩﮔﻰ ﺭﻭﻯ ﮔﺮﺩﺍﻧﻨﺪ

زکات میدن…

سوره مؤمنون آیه ۴

والَّذِينَ هُمْ لِلزَّكَاةِ فَاعِلُونَ

ﻭ ﺁﻧﻬﺎ ﻛﻪ ﺯﻛﺎﺕ ﺭﺍ ﺍﻧﺠﺎم ﻣﻰ ﺩﻫﻨﺪ

پاکدامن هستند..

سوره مؤمنون آیات ۵و۶و۷

ﻭ ﺁﻧﻬﺎ ﻛﻪ ﺩﺍﻣﺎﻥ ﺧﻮﺩ ﺭﺍ (ﺍﺯ ﺁﻟﻮﺩﻩ ﺷﺪﻥ ﺑﻪ ﺑﻰ ﻋﻔﺘﻰ) ﺣﻔﻆ ﻣﻰ ﻛﻨﻨﺪ

ﺗﻨﻬﺎ ﺁﻣﻴﺰﺵ ﺟﻨﺴﻰ ﺑﺎ ﻫﻤﺴﺮﺍﻥ ﻭ ﻛﻨﻴﺰﺍﻧﺸﺎﻥ ﺩﺍﺭﻧﺪ، ﻛﻪ ﺩﺭ ﺑﻬﺮﻩ ﮔﻴﺮﻯ ﺍﺯ ﺁﻧﺎﻥ ﻣﻠﺎﻣﺖ ﻧﻤﻰ ﺷﻮﻧﺪ

ﻭ ﻛﺴﺎﻧﻰ ﻛﻪ ﻏﻴﺮ ﺍﺯ ﺍﻳﻦ ﻃﺮﻳﻖ ﺭﺍ ﻃﻠﺐ ﻛﻨﻨﺪ، ﺗﺠﺎﻭﺯﮔﺮﻧﺪ!

وفای به عهد و امانت ..

سوره مؤمنون آیه ۸

والَّذِينَ هُمْ لِأَمَانَاتِهِمْ وَعَهْدِهِمْ رَاعُونَ

ﻭ ﺁﻧﻬﺎ ﻛﻪ ﺍﻣﺎﻧﺘﻬﺎ ﻭ ﻋﻬﺪ ﺧﻮﺩ ﺭﺍ ﺭﻋﺎﻳﺖ ﻣﻰ ﻛﻨﻨﺪ

دوستانی که میخوان همون جوری که خدا دوست داره، مومن باشند،

بشينين روی تک تک این پنج مورد فکر کنين،

1396/04/02 @ 18:12
نظر از: ترنم [عضو] 
ترنم

آیه 20سوره حشر(جز28)
لا يَسْتَوِي أَصْحابُ النَّارِ وَ أَصْحابُ الْجَنَّةِ أَصْحابُ الْجَنَّةِ هُمُ الْفائِزُونَ «20»
اهل آتش و اهل بهشت يكسان نيستند، اهل بهشت همان رستگارانند.
«1». نبأ، 40.
«2». معارج، 6.
جلد 9 - صفحه 561
نکته ها
مصداق روشن كسانى كه خداوند را فراموش كردند، منافقانند. در آيه 67 سوره توبه درباره منافقان مى‌خوانيم: «نَسُوا اللَّهَ فَنَسِيَهُمْ» البتّه خداوند فراموشكار نيست، بلكه لطف خود را از آنان باز مى‌دارد. «وَ ما كانَ رَبُّكَ نَسِيًّا» «1»
غفلت، خطرناك‌ترين آفت انسان است. قرآن مى‌فرمايد: گروهى از مردم، از چهارپايان بدترند، زيرا غافلند، «أُولئِكَ كَالْأَنْعامِ بَلْ هُمْ أَضَلُّ أُولئِكَ هُمُ الْغافِلُونَ» «2» بنابراين غفلت از خدا «نَسُوا اللَّهَ» «3»، غفلت از قيامت‌ «نَسُوا يَوْمَ الْحِسابِ» «4» و غفلت از آيات الهى، «أَتَتْكَ آياتُنا فَنَسِيتَها» «5» باعث سقوط انسان به مرحله‌اى پست‌تر از حيوانيّت مى‌شود.
كسى كه خدا را فراموش مى‌كند، قهراً فردى بى‌راهه، بى‌رهبر، بى‌هدف و بى‌قانون، غرق در شهوات مى‌شود و تمام هدف‌ها و عملكردش سليقه‌اى و مطابق تمايلات و هوس‌هاى خودش مى‌شود و اين بزرگ‌ترين خطر براى انسان است.
كسى‌كه لطف او را فراموش كند، مأيوس شده و به بن بست مى‌رسد.
كسى‌كه عفو او را فراموش كند، خود را قابل اصلاح نمى‌بيند و دست به هر كارى مى‌زند.
كسى‌كه رهبران الهى را فراموش كند، دنبال هر طاغوتى مى‌رود و فاسد مى‌شود.
كسى‌كه قانونِ او را فراموش كند، هر روز به سراغ صدايى مى‌رود و سر در گم مى‌شود.
كسى‌كه راه او را فراموش كند، در ميان صدها راه ديگر گيج شده و به بى‌راهه مى‌رود.
كسى‌كه اولياى او را فراموش كند، دوستان ناباب او را به بازى مى‌گيرند.
كسى كه نعمت‌هاى خدا را فراموش كند، متملّق ديگران مى‌شود.
كسى كه خدا را فراموش كند، قهراً اهداف حكيمانه‌ى او در مورد آفرينش انسان را فراموش خواهد كرد و هركه هدف خلقتش را فراموش كند، عمر، سرمايه واستعدادش را هدر مى‌دهد.
انسان فطرتاً خداشناس است و فراموشى، عارض بر او مى‌شود. كلمه «نسيان» در موردى است كه قبلًا علم و توجه باشد.
«1». مريم، 64.
«2». اعراف، 179.
«3». توبه، 67.
«4». ص، 26.
«5». طه، 126.
جلد 9 - صفحه 562
پیام ها
1- مؤمنان، در معرض غفلت از ياد خدا هستند و نياز به هشدار دارند. يا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اتَّقُوا اللَّهَ‌ … وَ لا تَكُونُوا كَالَّذِينَ نَسُوا اللَّهَ‌
2- گام اول سقوط، از خود انسان است، خودفراموشى كيفر الهى است. «نَسُوا اللَّهَ فَأَنْساهُمْ»
3- كيفر الهى متناسب با عمل است. «نَسُوا اللَّهَ فَأَنْساهُمْ أَنْفُسَهُمْ»
4- گناه و انحراف، ثمره غفلت از ياد خداست. «نَسُوا اللَّهَ فَأَنْساهُمْ أَنْفُسَهُمْ أُولئِكَ هُمُ الْفاسِقُونَ»
پانویس

1396/04/02 @ 16:52
نظر از: مرکز تخصصی تفسیر شاهین شهر [عضو] 
5 stars

جزء28: آیه 9 سوره جمعه (يا أَيُّهَا الَّذينَ آمَنُوا إِذا نُودِيَ لِلصَّلاةِ مِنْ يَوْمِ الْجُمُعَةِ فَاسْعَوْا إِلي‏ ذِکْرِ اللَّهِ وَ ذَرُوا الْبَيْعَ ذلِکُمْ خَيْرٌ لَکُمْ إِنْ کُنْتُمْ تَعْلَمُونَ) - ترجمه: ای کسانی که ایمان آورده اید ، هنگامی که برای نماز در روز جمعه ندا درداده شد پس به سوی یاد خدا بشتابید و داد و ستد را رها کنید که این برای شما بهتر است اگر بدانید. - اقامه نماز جمعه - نمونه عملی از لزوم بیداری سیاسی در زندگی

1396/04/02 @ 16:03
نظر از: مدرسه حضرت فاطمه (س) سقز [عضو] 

«فَلِذلِكَ فَادْعُ وَ اسْتَقِمْ كَما أُمِرْتَ وَ لا تَتَّبِعْ أَهْواءَهُمْ وَ قُلْ آمَنْتُ بِما أَنْزَلَ اللَّهُ مِنْ كِتابٍ وَ أُمِرْتُ لِأَعْدِلَ بَيْنَكُمُ اللَّهُ رَبُّنا وَ رَبُّكُمْ لَنا أَعْمالُنا وَ لَكُمْ أَعْمالُكُمْ لا حُجَّةَ بَيْنَنا وَ بَيْنَكُمُ اللَّهُ يَجْمَعُ بَيْنَنا وَ إِلَيْهِ الْمَصير؛ (شوری/15)
ترجمه:
پس آنان را[به سوى همان آيينى كه به تو وحى شده‏] دعوت كن، و همان گونه كه مأمورى[بر اين دعوت‏] استقامت كن، و از هواهاى نفسانى آنان پيروى مكن و بگو: به هر كتابى كه خدا نازل كرده ايمان آوردم، و مأمورم كه در ميان شما به عدالت رفتار كنم؛ خدا پروردگار ما و شماست. اعمال ما براى خود ما و اعمال شما براى خود شماست. ديگر ميان ما و شما[پس از روشن شدن حقايق‏] هيچ حجّت و برهانى نيست؛ خدا، ما و شما را[در عرصه قيامت‏] جمع مى‏‌كند، و بازگشت به سوى اوست.»

نکته آیه:
بی تفاوتی نسبت به فرهنگ اسلامی مسلمین، گناهی است که در خوشبینانه‌ترین حالت، از سر راحت طلبی، وادادگی و ناامید شدن از مقاومت در مقابل دشمنان اسلام است.
قرآن کریم پیامبر اسلام را به انجام دستورات دینی و عدم پیروی از هوا و هوس‌های دیگران ملزم کرده و استقلال و حقّانیّت ارزش‌های اسلامی را اینگونه بیان می‌کند:
پس؛ اینکه کشورهای غربی ملزم به اجرای اسنادی از قبیل سند 2030 هستند هیچگاه به معنای این نیست که ما هم باید با آنها همراه شویم؛ بلکه اسلام و احکام آن، حقّ هستند و هر چه بر خلاف احکام اسلامی باشد مردود است، حتّی اگر همه کشورها به آن عمل کنند!

1396/04/02 @ 12:43
نظر از: سین بانو [عضو] 
سین بانو

أللَّهُ الَّذِی أَنزَلَ الْکِتَابَ بِالْحَقِ ّ وَالْمِیزَانَ وَمَا یُدْرِیکَ لَعَلَّ السَّاعَةَ قَرِیبٌ (17-شورا)
خداست آنکه کتاب آسمانی و میزان را به حقّ نازل کرد و چه می دانی شاید قیامت نزدیک است.

پیام:قرآن حقیقتی بس والا دارد که برای سعادت ما آفریده شده است.

1396/04/02 @ 11:13
نظر از: محمدی [عضو] 

جزءبیست وهشتم سوره حشر آیه21
وَتِلْكَ الْأَمْثَالُ نَضْرِبُهَا لِلنَّاسِ لَعَلَّهُمْ يَتَفَكَّرُونَ
و این امثال را برای مردم بیان می‌کنیم باشد که اهل (عقل و) فکرت شوند.
پ ن
برای تفهیم مطلب به مردم بهترین راه استفاده از ضرب المثل هست خصوصا در تبلیغ معارف دین.

1396/04/02 @ 09:54
نظر از: محمدی [عضو] 

جزءبیست وهفتم سوره قمر آیه 24
فقالوا ابشرا منا واحدا نتبعه نا ذا لفي ضلالٍ وسعرٍ

و گفتند: “آيا ما از بشرى از جنس خود پيروى كنيم؟! اگر چنين كنيم در گمراهى و جنون خواهيم بود!
پ ن
باید گروهای مخالف را شناخت و با آنها آتش به اختیار بود

1396/04/02 @ 09:20
نظر از: پریساعسکری [عضو] 

جز بیست وهشتم
یَأَیهَُّا الَّذِینَ ءَامَنُواْ قُواْ أَنفُسَکمُ‌ْ وَ أَهْلِیکمُ‌ْ نَارًا ( تحریم،6)
ای مؤمنان! خود و خانواده خود را از آتشی که هیزم آن انسان‌ها و سنگ‌ها است حفظ کنید.پیام آیه:تاکید جدی بر لزوم حفظ خود وخانواده از آتش دارد ومنظور از آتش،آتش جهنم است که حقیقت گناه در دنیاست.

مصداق عملی:نگهداری خویشتن به ترک معاصی و عدم تسلیم در برابر شهوات سرکش است و نگهداری خانواده به تعلیم و تربیت و امر به معروف و نهی از منکر و فراهم ساختن محیطی پاک و خالی از هر گونه آلودگی، در فضای خانه و خانواده است.

1396/04/02 @ 07:21
نظر از: Bahraini [عضو] 
5 stars

مائده آیه64

آیه: وَ قالَتِ الْیَهُودُ یَدُ اللّهِ مَغْلُولَهٌ غُلَّتْ اَیْدیهِمْ وَ لُعِنُوا !

ترجمه: و یهود گفتند: دست خدابسته است. دستهایشان بسته باد! و به خاطر آنچه گفتند، از رحمت الهى دور شوند !

مصداق: حضور در راهپیمایی روز قدس نمونه عملی لعن و انزجار نسبت به رژیم غاصب صهیونیسم و دوری از رحمت خدا می باشد.

1396/04/02 @ 05:53
نظر از: نرجس خاتون(س) شاهین شهر [عضو] 

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا إِذَا نُودِيَ لِلصَّلَاةِ مِن يَوْمِ الْجُمُعَةِ فَاسْعَوْا إِلَىٰ ذِكْرِ‌ اللَّـهِ وَذَرُ‌وا الْبَيْعَ ۚ ذَٰلِكُمْ خَيْرٌ‌ لَّكُمْ إِن كُنتُمْ تَعْلَمُونَ (سوره جمعه آیه ۹)

ترجمه: اى كسانى كه ايمان آورده‌ايد، چون براى نماز جمعه ندا درداده شد، به سوى ذكر خدا بشتابيد، و داد و ستد را واگذاريد. اگر بدانيد اين براى شما بهتر است.
مصداق: نماز جمعه

1396/04/01 @ 23:49
نظر از: ترنم [عضو] 
ترنم

آیه34 سوره طور(جز27)
فَلْيَأْتُوا بِحَدِيثٍ مِثْلِهِ إِنْ كانُوا صادِقِينَ «34»
پس اگر راستگويند، سخنى مانند قرآن بياورند.
نکته ها
در اين آيات و آيات پس از آن، خداوند چهارده سؤال توبيخى از مخالفان پيامبر اسلام صلى الله عليه و آله مى‌كند و تمام راه‌هايى را كه ممكن است به گونه‌اى بهانه تسليم نشدن كفّار شود، مى‌بندد.
شايد در هيچ جاى قرآن اين‌گونه مخالفان به باد انتقاد گرفته نشده و بهانه‌هاى آنان مطرح نشده باشد.
«أحلام» جمع «حلم» به معناى عقل است. از آنجا كه بزرگان قريش خود را صاحبان عقل و فكر مى‌دانستند، قرآن در اين آيه مى‌فرمايد: آيا عقل آنان چنين حكم مى‌كند كه قرآن را سحر و جادو بدانند، خير بلكه آنان در برابر حق سركشى مى‌كنند؟
«تقول»، سخنى را از پيش خود بافتن و به كسى نسبت دادن است.
«حديث» به معناى «جديد» است. از آنجا كه مضامين قرآن تازگى دارد، از آن به «حديث» ياد شده است.
خداوند، بارها كفّار را دعوت به مبارزه نموده است: گاهى از آنان درخواست آوردن كتابى‌
جلد 9 - صفحه 292
مثل قرآن كرده، «فَأْتُوا بِكِتابٍ مِنْ عِنْدِ اللَّهِ» «1» گاهى تخفيف داده وبه آوردن ده سوره اكتفا نموده، «فَأْتُوا بِعَشْرِ سُوَرٍ مِثْلِهِ» «2» وگاهى به آوردن يك سوره، «فَأْتُوا بِسُورَةٍ مِنْ مِثْلِهِ» «3» و در آيه 34 حتّى به آوردن مطالبى مثل قرآن اكتفا كرده است. «فَلْيَأْتُوا بِحَدِيثٍ مِثْلِهِ»
پیام ها
1- تهمت ساحر، كاهن، شاعر و مجنون به پيامبر، از روى تعقّل و تفكّر در آيات قرآن نبوده است. «أَمْ تَأْمُرُهُمْ أَحْلامُهُمْ»
2- ريشه‌ى كفر و شرك، طغيان و سركشى در برابر حق است، نه عقل و انديشه.
«أَمْ هُمْ قَوْمٌ طاغُونَ»
3- هر كس كه سخن او منطقى نباشد و بر آن اصرار ورزد، طغيانگر است. «أَمْ تَأْمُرُهُمْ أَحْلامُهُمْ بِهذا أَمْ هُمْ قَوْمٌ طاغُونَ»
4- مشركان، با تهمت و افترا، كفر خود را توجيه مى‌كردند. «يَقُولُونَ تَقَوَّلَهُ بَلْ لا يُؤْمِنُونَ»
5- انسان يا بايد بر اساس عقل عمل كند يا بر اساس وحى، و كفّار خود را از هر دو محروم كرده‌اند. أَمْ تَأْمُرُهُمْ أَحْلامُهُمْ‌ … بَلْ لا يُؤْمِنُونَ‌
6- در طوفان تهمت‌ها، دست از منطق و استدلال بر نداريد و مخالفان را به آوردن سخنى همچون قرآن دعوت كنيد. فَلْيَأْتُوا بِحَدِيثٍ مِثْلِهِ‌ …
7- قرآن محكم‌ترين استدلال را دارد؛ اگر پيامبر به تنهايى قرآن را بافته و به خدانسبت داده است، «تَقَوَّلَهُ» شما دسته جمعى يك سخن مثل آن بياوريد.
«فَلْيَأْتُوا بِحَدِيثٍ مِثْلِهِ»
8- مبارزه‌طلبى در ميدان فرهنگى نيز لازم است. «فَلْيَأْتُوا بِحَدِيثٍ مِثْلِهِ»
«1». قصص، 49.
«2». هود، 13.
«3». بقره، 23.
تفسير نور(10جلدى)، ج‌9، ص: 293

1396/04/01 @ 22:15
نظر از: پژوهش حوزه علمیه الزهراء (س) ارومیه [عضو] 

#تفسير_سوره_هود آیه( ۱۱ )

إلَّا الَّذِينَ صَبَرُواْ وَعَمِلُواْ الصَّلِحَتِ أُوْلَئِكَ لَهُم مَّغْفِرَةٌ وَأَجْرٌ كَبِيرٌ
مگر كسانى كه (در سایه ‏ى ایمان واقعى،) اهل صبر و عمل صالح هستند، (نه ‏با رفتن نعمت مأیوس و نه با آمدن آن فخرفروشى نمیكنند) براى آنان مغفرت وپاداشى بزرگ خواهد بود.

حال تفسير كوتاه آيه

✅ صبر، تنها در برابر تلخی ‏ها نیست، بلكه در رفاه و شادى نیز باید صبر كرد و گرنه سبب طغیان انسان خواهد شد.

✅ چنانكه بنی اسرائیل وقتى از تحت سلطه ‏ى فرعون خارج شده و به رفاه و آزادى رسیدند، طغیان كردند و به سراغ گوساله‏ پرستى رفتند و در برابر نهى از منكر هارون، تا مرز پیامبر كشى پیش رفتند

✅ پيام های آيه

۱- صبر در برابر حوادثِ تلخ و شیرین زندگى، از بهترین مصادیق عمل صالح است
۲- مؤمن، نه یأس دارد و نه كفران وتفاخر، بلكه نشكن ومقاوم است.
۳- صبر و پایدارى،‌ وسیله ‏ى آمرزش گناهان است.
۴- اگر بدانیم كه چه پاداشى در انتظار ماست، صبر براى ما شیرین می‏شود

1396/04/01 @ 22:13
نظر از: زلال نور [عضو] 

« وَ قٰالَتِ اَلْيَهُودُ لَيْسَتِ اَلنَّصٰارىٰ عَلىٰ شَيْءٍ وَ قٰالَتِ اَلنَّصٰارىٰ لَيْسَتِ اَلْيَهُودُ عَلىٰ شَيْءٍ وَ هُمْ يَتْلُونَ اَلْكِتٰابَ كَذٰلِكَ قٰالَ اَلَّذِينَ لاٰ يَعْلَمُونَ مِثْلَ قَوْلِهِمْ فَاللّٰهُ يَحْكُمُ بَيْنَهُمْ يَوْمَ اَلْقِيٰامَةِ فِيمٰا كٰانُوا فِيهِ يَخْتَلِفُون»
و یهودیان گفتند: «مسیحیان بر حق نیستند.» و ترسایان گفتند: «یهودیان بر حق نیستند» -با آنکه آنان کتاب [آسمانى ] را مى خوانند. افراد نادان نیز[سخنى ] همانند گفتهء ایشان گفتند. پس خداوند، روز رستاخیز در آنچه با هم اختلاف مى کردند، میان آنان داورى خواهد کرد.
(بقره/۱۱۳)

شأن نزول:

جمعى از مفسران از ابن عباس چنین نقل کرده اند: هنگامى که گروهى از مسیحیان نجران خدمت رسول خدا(صلى الله علیه وآله) آمدند، عده اى از علماى یهود نیز در آنجا حضور یافتند، بین آنها و مسیحیان در محضر پیامبر(صلى الله علیه وآله) نزاع و مشاجره در گرفت، رافع بن حرمله یکى از یهودیان، رو به جمعیت مسیحیان کرده گفت: آئین شما پایه و اساسى ندارد و نبوت عیسى(علیه السلام) و کتاب او انجیل را انکار کرد.
مردى از مسیحیان نجران نیز عین این جمله را در پاسخ آن یهودى تکرار نموده گفت: آئین یهود پایه و اساسى ندارد، در این هنگام آیه فوق نازل شد و هر دو دسته را به خاطر گفتار نادرستشان ملامت نمود.

در آیات گذشته گوشه اى از ادعاهاى بى دلیل جمعى از یهود و نصارى را دیدیم آیه مورد بحث، نشان مى دهد: وقتى پاى ادعاى بى دلیل به میان آید نتیجه اش انحصارطلبى و سپس تضاد است.
مى گوید: یهودیان گفتند: مسیحیان هیچ موقعیتى نزد خدا ندارند، و مسیحیان نیز گفتند: یهودیان هیچ موقعیتى ندارند و بر باطلند (وَ قالَتِ الْیَهُودُ لَیْسَتِ النَّصارى عَلى شَیْء وَ قالَتِ النَّصارى لَیْسَتِ الْیَهُودُ عَلى شَیْء).
جمله لَیْسَتِ… عَلى شَىْء اشاره به این است که: آنها در پیشگاه خدا مقامى ندارند، یا این که دین و آئین آنها چیز قابل ملاحظه اى نیست.
سپس اضافه مى کند: آنها این سخنان را مى گویند در حالى که کتاب آسمانى را مى خوانند ! (وَ هُمْ یَتْلُونَ الْکِتابَ).
یعنى با در دست داشتن کتاب هاى الهى که مى تواند راهگشاى آنها در این مسائل باشد این گونه سخنان، که سرچشمه اى جز تعصب، عناد و لجاج ندارد بسیار عجیب است.
پس از آن، قرآن اضافه مى کند: مشرکان نادان نیز همان چیزى را مى گفتند که اینها مى گویند (با این که اینها اهل کتابند و آنها بت پرست) (کَذلِکَ قالَ الَّذینَ لایَعْلَمُونَ مِثْلَ قَوْلِهِمْ).
این آیه سرچشمه اصلى تعصب را، جهل و نادانى معرفى کرده; چرا که افراد نادان همواره در محیط زندگى خود محصورند و غیر آن را قبول ندارند، به آئینى که از کودکى با آن آشنا شده اند هر چند خرافى و بى اساس باشد، سخت دل مى بندند، و غیر آن را منکر مى شوند.
در پایان آیه آمده است: خداوند در روز قیامت درباره آنچه اختلاف داشتند داورى مى کند (فَاللّهُ یَحْکُمُ بَیْنَهُمْ یَوْمَ الْقِیامَةِ فیما کانُوا فیهِ یَخْتَلِفُونَ).
آنجا است که حقایق روشن تر مى شود، اسناد و مدارک هر چیز آشکار است، و کسى نمى تواند حق را منکر شود و به این ترتیب، اختلافات بر چیده خواهد شد، آرى یکى از ویژگى هاى قیامت، پایان یافتن اختلافات است.
ضمناً آیه فوق، به مسلمانان دلگرمى مى دهد که: اگر پیروان این مذاهب به مبارزه با آنها برخاسته اند، و آئین آنها را نفى مى کنند، هرگز نگران نباشند، آنها خودشان را هم قبول ندارند، هر یک چوب نفى، بر دیگرى مى زند، و اصولاً جهل و نادانى سرچشمه تعصب، و تعصب سرچشمه انحصارگرى است.

«تفسیر نمونه/ذیل آیه 113، سوره بقره»

1396/04/01 @ 20:15
نظر از: كوثر [عضو] 
5 stars

قانون روابط بین الملل در قرآن

لا یَنْهَاکمُ‌ُ اللَّهُ عَنِ الَّذِینَ لَمْ یُقَاتِلُوکُمْ فیِ الدِّینِ وَ لَمْ یخُْرِجُوکمُ مِّن دِیَارِکُمْ أَن تَبرَُّوهُمْ وَ تُقْسِطُواْ إِلَیهِْمْ إِنَّ اللَّهَ یحُِبُّ الْمُقْسِطِینَ(8)

إِنَّمَا یَنهَْاکُمُ اللَّهُ عَنِ الَّذِینَ قَاتَلُوکُمْ فیِ الدِّینِ وَ أَخْرَجُوکُم مِّن دِیَارِکُمْ وَ ظَاهَرُواْ عَلیَ إِخْرَاجِکُمْ أَن تَوَلَّوْهُمْ وَ مَن یَتَوَلهَُّمْ فَأُوْلَئکَ هُمُ الظَّالِمُونَ(9- ممتحنه)

خدا شما را از نیکی کردن و عدالت نسبت به کسانی که درکار دین با شما نجنگیدند و شما را از دیارتان بیرون نکردند باز نمی‌دارد زیرا خدا عدالت پیشگان را دوست دارد. خدا فقط شما را از دوستی با کسانی نهی می‌کند که در کار دین با شما جنگیدند، و از دیارتان بیرون راندند، و در بیرون راندنتان به یکدیگر کمک کردند. و کسانی که با آنان دوستی کنند، پس دوستی کنندگان همان ستمکارانند.

این آیات از مهمترین آیات قرآن در عرصه بین الملل است که تکلیف سطح و نوع تعامل حکومت اسلامی با کشورهای غیر اسلامی را بیان می‌کند.

بر اساس این آیات رابطه عادلانه و بر پایه احترام متقابل و رعایت قراردادهایی که بین شما و آنها وجود دارد امری روا و جایز است؛ اما این رابطه حسنه تا زمانی است که آنها نسبت مسلمانان و حکومت اسلامی توطئه نکرده باشند و به صورت علنی و یا پشت پرده؛ تنهایی و یا گروهی در صدد ضربه زدن به مسلمانان و نظام اسلامی نباشند که اگر این گونه شد ارتباط باآنها قطع و پاسخ قاطع و مناسبی به آنها داده می‌شود.

1396/04/01 @ 19:37
نظر از: پریساعسکری [عضو] 

جز بیست وهفتم
وَلَقَد تَّرَكْنَاهَا آيَةً فَهَلْ مِن مُّدَّكِرٍ
ﻭ ﺑﻰ ﺗﺮﺩﻳﺪ ﺁﻥ ﺳﺮﮔﺬﺷﺖ ﺭﺍ [ ﺑﺮﺍﻯ ﺁﻳﻨﺪﮔﺎﻥ ] ﻣﺎﻳﻪ ﭘﻨﺪ ﻭﻋﺒﺮﺕ ﺑﺎﻗﻰ ﮔﺬﺍﺷﺘﻴﻢ ، ﭘﺲ ﺁﻳﺎ ﭘﻨﺪ ﮔﻴﺮﻧﺪﻩ ﺍﻯ ﻫﺴﺖ؟(​القمر،15)
پیام آیه:طول تاریخ برای ما نشانه است وباید به آیات الهی با دقت وبصیرت نگاه کرد.مصداق عملی:داشتن روحیه پند پذیری وحفظ آثار باستانی که یادآور عوامل پیشرفت یا سقوط ملت هاست لازم است.

1396/04/01 @ 18:39
نظر از: hosna [عضو] 

قالَتْ إِحْداهُما يا أَبَتِ اسْتَأْجِرْهُ إِنَّ خَيْرَ مَنِ اسْتَأْجَرْتَ الْقَوِيُّ الْأَمِينُ‏(قصص/26)
يكى از آن دو زن گفت: اى پدر، او را استخدام كن، زيرا بهترين كسى است كه استخدامش می كنى (اين مرد) نيرومند با امانت است‏.

احترام گذاشتن به پیشنهادات عقلانی ومنطقی فرزندان وآزادی بیان آنها_ دختران نيز در خانواده بر اساس منطق و حكمت، حقّ پيشنهاد دارند و فرقى با ديگران ندارند.

1396/04/01 @ 15:51
نظر از: أَلَمْ يَعْلَمْ بِأَنَّ اللَّهَ يَرَىٰ [عضو] 
أَلَمْ يَعْلَمْ بِأَنَّ اللَّهَ يَرَىٰ

فراخوان «راه امین»سی شب، سی آیه

إِنْ هِيَ إِلَّا أَسْمَاءٌ سَمَّيْتُمُوهَا أَنْتُمْ وَآبَاؤُكُمْ مَا أَنْزَلَ اللَّهُ بِهَا مِنْ سُلْطَانٍ إِنْ يَتَّبِعُونَ إِلَّا الظَّنَّ وَمَا تَهْوَى الْأَنْفُسُ وَلَقَدْ جَاءَهُمْ مِنْ رَبِّهِمُ الْهُدَى﴿۲۳﴾

[اين بتان] جز نامهايى بيش نيستند كه شما و پدرانتان نامگذارى كرده‏ ايد [و] خدا بر [حقانيت] آنها هيچ دليلى نفرستاده است [آنان] جز گمان و آنچه را كه دلخواهشان است پيروى نمى كنند با آنكه قطعا از جانب پروردگارشان هدايت برايشان آمده است (۲۳)

1396/04/01 @ 14:55
نظر از: پریساعسکری [عضو] 
5 stars

جز بیست و ششم
یَأَ ایهَُّا الَّذِینَ ءَامَنُواْ اجْتَنِبُواْ کَثِیرًا مِّنَ الظَّنّ‌ِ إِنَّ بَعْضَ الظَّنّ‌ِ إِثْمٌ وَ لَا تجََسَّسُواْ وَ لَا یَغْتَب بَّعْضُکُم بَعْضًا أَ یحُِبُّ أَحَدُکُمْ أَن یَأْکُلَ لَحْمَ أَخِیهِ مَیْتًا فَکَرِهْتُمُوهُ وَ اتَّقُواْ اللَّهَ إِنَّ اللَّهَ تَوَّابٌ رَّحِیمٌ (12- حجرات)ای اهل ایمان! از بسیاری از گمان‌ها در حقّ مردم‌ بپرهیزید؛ زیرا برخی از گمان‌ها گناه است و در اموری که مردم پنهان ماندنش را خواهانند تفحص و پی‌جویی نکنید و از یکدیگر غیبت ننمایید. آیا یکی از شما دوست دارد که گوشت برادر مرده‌اش را بخورد؟ بی‌تردید از این کار نفرت دارید و از خدا پروا کنید که خدا بسیار توبه‌پذیر و مهربان است.

پیام آیه:پرهیزاز بدگمانی،تجسس و غیبت.مصداق عملی:هر گاه گمان بدی نسبت به مسلمانی در ذهن شمامنظور از «الظَّنِّ» اولی، گمان‌های بد است که چون نسبت به گمان‌های خوب در میان مردم بیشتر است لذا از آن تعبیر به کثیر شده و گر نه حسن ظن یا همان گمان خیر، نه تنها ممنوع نیست بلکه به آن توصیه هم شده است.

1396/04/01 @ 13:56
نظر از: مرکز تخصصی تفسیر شاهین شهر [عضو] 
5 stars

جزء 27: آیه 32سوره نجم(الَّذينَ يَجْتَنِبُونَ کَبائِرَ الْإِثْمِ وَ الْفَواحِشَ إِلاَّ اللَّمَمَ إِنَّ رَبَّکَ واسِعُ الْمَغْفِرَةِ هُوَ أَعْلَمُ بِکُمْ إِذْ أَنْشَأَکُمْ مِنَ الْأَرْضِ وَ إِذْ أَنْتُمْ أَجِنَّةٌ في‏ بُطُونِ أُمَّهاتِکُمْ فَلا تُزَکُّوا أَنْفُسَکُمْ هُوَ أَعْلَمُ بِمَنِ اتَّقي‏) - ترجمه: کسانی که از گناهان بزرگ و زشت کاری ها جز لغزش های کوچک دوری می کنند یقیناً آمرزش پروردگارت گسترده و وسیع است. او به شما از هنگامی که شما را از زمین به وجود آورد و از هنگامی که در شکم مادرانتان جنین بودید ، داناتر است پس خودستایی نکنید. او به کسی که پرهیزکاری پیشه کرده است ، آگاه تر است.
- حل مشکلات مردم- نمونه عملی از جبران گناه در زندگی

1396/04/01 @ 12:47
نظر از: ميرزايي [عضو] 

#جزء_بیست_و_هفتم
آیه شماره 60 از سوره مبارکه الرحمن

هَلْ جَزاءُ الْإِحْسانِ إِلاَّ الْإِحْسانُ
آیا جزاى نیکى جز نیکى است؟
* در برابر احسان و نیکى دیگران، ما نیز نیکى کنیم. «هل جزاء الاحسان الا الاحسان» (آیا در برابر این همه احسان خداوند به انسان، جز نیکوکارى بنده سزاوار است؟)
* فقط به ارزشها بیاندیشیم نه افراد، جنسیّت، نژاد، سنّ، منطقه و قبیله. «هل جزاء الاحسان الا الاحسان»
*پاداش احسان به هر نوع، به هر مقدار، در هر زمان و مکان و نسبت به هر شخصى باید احسان باشد. «هل جزاء الاحسان الا الاحسان»

1396/04/01 @ 12:29
نظر از: مدرسه حضرت فاطمه (س) سقز [عضو] 
5 stars

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا ادْخُلُوا فِي السِّلْمِ كَافَّةً وَلَا تَتَّبِعُوا خُطُوَاتِ الشَّيْطَانِ إِنَّهُ لَكُمْ عَدُوٌّ مُّبِينٌ(بقره ایه 208)
ترجمه:
ﺍﻯ ﺍﻫﻞ ﺍﻳﻤﺎﻥ !
ﻫﻤﮕﻰ ﺩﺭ ﻋﺮﺻﻪ ﺗﺴﻠﻴﻢ ﻭ ﻓﺮﻣﺎﻥ ﺑﺮﻯ [ ﺍﺯ ﺧﺪﺍ ] ﺩﺭ ﺁﻳﻴﺪ ،
ﻭ ﺍﺯ ﮔﺎم ﻫﺎﻯ ﺷﻴﻄﺎﻥ ﭘﻴﺮﻭﻯ ﻧﻜﻨﻴﺪ ،
ﻛﻪ ﺍﻭ ﻧﺴﺒﺖ ﺑﻪ ﺷﻤﺎ ﺩﺷﻤﻨﻰ ﺁﺷﻜﺎﺭ ﺍﺳﺖ .
نکات آیه:
1- ورود در فضاى سِلم و سلام و تسليم امكان ندارد، مگر در سايه‌ى ايمان. «يا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا»
2- سليقه‌ها را كنار گذاشته، تنها تسليم قانون خدا باشيم. «ادْخُلُوا فِي السِّلْمِ كَافَّةً»
3- ايجاد صلح، وظيفه‌ى همه مسلمانان است. «كَافَّةً»
4- وسوسه‌هاى شيطان، انسان را مجبور به گناه نمى‌كند، بلكه انسان قدرت مقابله با شيطان را دارد و به همين دليل از اطاعت او نهى شده است. «لا تَتَّبِعُوا»
5- شيطان، گام به گام انسان را منحرف مى‌كند. «خُطُواتِ»
6- راههاى منحرف كردن شيطان، بسيار است. «خُطُواتِ»
7- شيطان، دشمن صلح و وحدت است وهمه‌ى نداهاى تفرقه‌انگيز، بلندگوهاى شيطانى هستند. «ادْخُلُوا فِي السِّلْمِ كَافَّةً وَ لا تَتَّبِعُوا خُطُواتِ الشَّيْطانِ»

آیه از سازش وتسلیم دربرابر دشمن نهی فرموده و سازش راتنهابه شرط سایه افکندن ایمان برجامعه پذیرفته است .

1396/04/01 @ 11:47
نظر از: سین بانو [عضو] 
سین بانو

وَ هُزِّی إِلَیْکِ بجِذْعِ النَّخْلَةِ تُسَاقِطْ عَلَیْکِ رُطَبًا جَنِیًّا(25- مریم سلام الله علیها)

تکانی به این تنه نخل بده تا برایت رطب تازه فرو ریزد.

پیام:خدا عنایت می‌کند؛ اما تو هم تکانی بخور!

1396/04/01 @ 11:32
نظر از: ميرزايي [عضو] 

#جزء_بیست_و_هفتم
آيه شماره 60 از سوره مبارکه الرحمن

هَلْ جَزاءُ الْإِحْسانِ إِلاَّ الْإِحْسانُ
آيا جزاى نيكى جز نيكى است؟
* در برابر احسان و نیكى دیگران، ما نیز نیكى كنیم. «هل جزاء الاحسان الا الاحسان» (آیا در برابر این همه احسان خداوند به انسان، جز نیكوكارى بنده سزاوار است؟)
* فقط به ارزشها بیاندیشیم نه افراد، جنسیّت، نژاد، سنّ، منطقه و قبیله. «هل جزاء الاحسان الا الاحسان»
*پاداش احسان به هر نوع، به هر مقدار، در هر زمان و مكان و نسبت به هر شخصى باید احسان باشد. «هل جزاء الاحسان الا الاحسان»

1396/04/01 @ 10:48
نظر از: ترنم [عضو] 
ترنم

لِيُدْخِلَ الْمُؤْمِنِينَ وَ الْمُؤْمِناتِ جَنَّاتٍ تَجْرِي مِنْ تَحْتِهَا الْأَنْهارُ خالِدِينَ فِيها وَ يُكَفِّرَ عَنْهُمْ سَيِّئاتِهِمْ وَ كانَ ذلِكَ عِنْدَ اللَّهِ فَوْزاً عَظِيماً «5»
تا خداوند مردان و زنان با ايمان را، به باغ‌هايى (از بهشت) كه نهرهايى از زير (درختان) آن جارى است، داخل كند، در حالى كه جاودانه در آن باشند و گناهانشان را مى‌پوشاند و اين نزد خداوند، رستگارى و كاميابى بزرگى است.
نکته ها
كلمه‌ «فوز» كه در قرآن همراه كلمات‌ «كبير، مبين و عظيم» آمده، به معناى رسيدن به خير و سعادت است.
در آيه اول و دوم، خداوند چهار نعمت به پيامبرش عطا فرمود و در آيه چهارم و پنجم، چهار نعمت و لطفى كه خداوند به مؤمنان عطا كرده، بيان شده است.
نعمت‌هاى پيامبرش عبارت بودند از: پيروزى آشكار، مغفرت، اتمام نعمت و هدايت پيامبر و نصرت او در سايه فتح مبين. امّا نعمت‌هايى كه به مؤمنان عطا فرمود: سكينه وآرامش، زياد
جلد 9 - صفحه 117
شدن ايمان، داخل شدن به بهشت و پوشاندن بدى‌ها. «1»
بهشت جاى طهارت و پاكى است و كوچك‌ترين آلودگى در آن راه ندارد. ابتدا بايد لغزشهاى بهشتيان تطهير شود، آنگاه وارد بهشت شوند. لِيُدْخِلَ‌ … يُكَفِّرَ عَنْهُمْ سَيِّئاتِهِمْ‌ البتّه ممكن است مراد از تكفير، بخشش گناهان نباشد بلكه پوشاندن گناهان از ذهن خود بهشتيان باشد تا آنان در بهشت با يادآورى گناهان خويش شرمنده و مكدّر نشوند.
پیام ها
1- نزول آرامش الهى، سبب افزوده شدن ايمان و زمينه ورود به بهشت است.
أَنْزَلَ السَّكِينَةَ … لِيَزْدادُوا إِيماناً … لِيُدْخِلَ الْمُؤْمِنِينَ وَ الْمُؤْمِناتِ جَنَّاتٍ‌
2- زنانِ همراه و همفكر، در كنار مردان به فوز و رستگارى مى‌رسند. «لِيُدْخِلَ الْمُؤْمِنِينَ وَ الْمُؤْمِناتِ جَنَّاتٍ» (گرچه فتح مبين به دست مردان صورت گرفت، ولى زنان همفكر آنان كه به وظيفه خود عمل نمايند و از شركت مردان و فرزندان خود در جبهه و جهاد راضى باشند، در پاداش‌ها در كنار مردان هستند.)
3- معناى ايمان، آن نيست كه هيچ لغزشى از انسان سر نزند. الْمُؤْمِنِينَ وَ الْمُؤْمِناتِ‌ … يُكَفِّرَ عَنْهُمْ سَيِّئاتِهِمْ‌
4- مؤمنان، با مغفرت و چشم پوشى خداوند از لغزشهاى آنان، شايسته ورود به بهشت مى‌شوند (نه اعمال خود). لِيُدْخِلَ الْمُؤْمِنِينَ‌ … يُكَفِّرَ عَنْهُمْ‌
5- سعادت و رستگارى بزرگ و واقعى مؤمن آن است كه در دنيا دلى آرام داشته و در آخرت بهشتى باشد. أَنْزَلَ السَّكِينَةَ … لِيُدْخِلَ‌ … فَوْزاً عَظِيماً (سعادتى كامل و ارزشمند است كه هم در دنيا باشد و هم در آخرت.)
«1». تفسير مراغى.
تفسير نور(10جلدى)، ج‌9، ص: 118

1396/04/01 @ 00:42
نظر از: ترنم [عضو] 
ترنم

آیه 5سوره فتح (جز26)
لِيُدْخِلَ الْمُؤْمِنِينَ وَ الْمُؤْمِناتِ جَنَّاتٍ تَجْرِي مِنْ تَحْتِهَا الْأَنْهارُ خالِدِينَ فِيها وَ يُكَفِّرَ عَنْهُمْ سَيِّئاتِهِمْ وَ كانَ ذلِكَ عِنْدَ اللَّهِ فَوْزاً عَظِيماً «5»
تا خداوند مردان و زنان با ايمان را، به باغ‌هايى (از بهشت) كه نهرهايى از زير (درختان) آن جارى است، داخل كند، در حالى كه جاودانه در آن باشند و گناهانشان را مى‌پوشاند و اين نزد خداوند، رستگارى و كاميابى بزرگى است.
نکته ها
كلمه‌ «فوز» كه در قرآن همراه كلمات‌ «كبير، مبين و عظيم» آمده، به معناى رسيدن به خير و سعادت است.
در آيه اول و دوم، خداوند چهار نعمت به پيامبرش عطا فرمود و در آيه چهارم و پنجم، چهار نعمت و لطفى كه خداوند به مؤمنان عطا كرده، بيان شده است.
نعمت‌هاى پيامبرش عبارت بودند از: پيروزى آشكار، مغفرت، اتمام نعمت و هدايت پيامبر و نصرت او در سايه فتح مبين. امّا نعمت‌هايى كه به مؤمنان عطا فرمود: سكينه وآرامش، زياد
جلد 9 - صفحه 117
شدن ايمان، داخل شدن به بهشت و پوشاندن بدى‌ها. «1»
بهشت جاى طهارت و پاكى است و كوچك‌ترين آلودگى در آن راه ندارد. ابتدا بايد لغزشهاى بهشتيان تطهير شود، آنگاه وارد بهشت شوند. لِيُدْخِلَ‌ … يُكَفِّرَ عَنْهُمْ سَيِّئاتِهِمْ‌ البتّه ممكن است مراد از تكفير، بخشش گناهان نباشد بلكه پوشاندن گناهان از ذهن خود بهشتيان باشد تا آنان در بهشت با يادآورى گناهان خويش شرمنده و مكدّر نشوند.
پیام ها
1- نزول آرامش الهى، سبب افزوده شدن ايمان و زمينه ورود به بهشت است.
أَنْزَلَ السَّكِينَةَ … لِيَزْدادُوا إِيماناً … لِيُدْخِلَ الْمُؤْمِنِينَ وَ الْمُؤْمِناتِ جَنَّاتٍ‌
2- زنانِ همراه و همفكر، در كنار مردان به فوز و رستگارى مى‌رسند. «لِيُدْخِلَ الْمُؤْمِنِينَ وَ الْمُؤْمِناتِ جَنَّاتٍ» (گرچه فتح مبين به دست مردان صورت گرفت، ولى زنان همفكر آنان كه به وظيفه خود عمل نمايند و از شركت مردان و فرزندان خود در جبهه و جهاد راضى باشند، در پاداش‌ها در كنار مردان هستند.)
3- معناى ايمان، آن نيست كه هيچ لغزشى از انسان سر نزند. الْمُؤْمِنِينَ وَ الْمُؤْمِناتِ‌ … يُكَفِّرَ عَنْهُمْ سَيِّئاتِهِمْ‌
4- مؤمنان، با مغفرت و چشم پوشى خداوند از لغزشهاى آنان، شايسته ورود به بهشت مى‌شوند (نه اعمال خود). لِيُدْخِلَ الْمُؤْمِنِينَ‌ … يُكَفِّرَ عَنْهُمْ‌
5- سعادت و رستگارى بزرگ و واقعى مؤمن آن است كه در دنيا دلى آرام داشته و در آخرت بهشتى باشد. أَنْزَلَ السَّكِينَةَ … لِيُدْخِلَ‌ … فَوْزاً عَظِيماً (سعادتى كامل و ارزشمند است كه هم در دنيا باشد و هم در آخرت.)
«1». تفسير مراغى.
تفسير نور(10جلدى)، ج‌9، ص: 118

1396/04/01 @ 00:39
نظر از: كوثر [عضو] 
5 stars

إِنَّ اللَّهَ هُوَ الرَّزَّاقُ ذُو الْقُوَّةِ الْمَتِينُ ﴿ ۵۸ ﴾سوره الذاريات
خداست كه خود روزى بخش نيرومند استوار است ( ۵۸)

1-وقتی خداوند روزی را تقسیم می کند پس نباید چشم به مال مردم داشت
2- وقتی رزق دست خداست نباید غصه اینده و ترس فقر و نگرانی از روزی را داشت
در رزق و تقسیم روزی همیشه باید به خداوند متعال که غنی و عالم مطلق است دلگرم بود

1396/04/01 @ 00:30
نظر از: افسر جوان...نوری [عضو] 
5 stars

وَمِن كُلِّ شَيْءٍ خَلَقْنَا زَوْجَيْنِ لَعَلَّكُمْ تَذَكَّرُونَ ﴿ ۴۹ ﴾
و از هر چيزى دو گونه [يعنى نر و ماده] آفريديم اميد كه شما عبرت گيريد ( ۴۹)
تمام افریده های خداوند متعال حتی همین زوج بودن افراد و اشیاء و همه افرینش برای انسان مایه عبرت و تفکر است

1396/04/01 @ 00:26
نظر از: پژوهش حوزه علمیه الزهراء (س) ارومیه [عضو] 

# آیا در قرآن، دلیلى براى شرکت در راهپیمایى و تظاهرات داریم؟

خداوند در قرآن می‏فرماید: «ولایَطؤون مَوطئاً یَغیظُ الکفّار… الاّ کُتب لهم به عَملٌ صالح»(سوره توبه، آیه 120)
هیچ حرکت دسته جمعى که کفّار را عصبانى کند، صورت نمیگیرد مگر این که براى آن، پاداش عمل صالح ثبت میشود.
➖آرى، راهپیمایى‏ هایى که دشمنان اسلام و مسلمین را عصبانى کند، عمل صالح است. این راهپیمایى ‏ها (بخصوص که از طریق وسایل ارتباطى و ماهواره‏ها منعکس می‏شود) نوعى حضور در صحنه، عبادت دسته جمعى و امر به معروف و نهى از منکر عملى و عامل تقویت روحیّه مردم و مقابله با دشمن است.

1396/03/31 @ 23:15
نظر از: سین بانو [عضو] 
سین بانو

وَمِنْ آیَاتِهِ أَنْ خَلَقَکُم مِّن تُرَابٍ ثُمَّ إِذَآ أَنتُم بَشَرٌ تَنتَشِرُونَ(روم،20)
و از نشانه ‏های الهی آن است که شما را از خاکی (پست) آفرید، پس (به صورت) بشری به هر سوی پراکنده شدید.
پیام: منشأ وجودی همه‏ ی انسان‏ها خاک است. (تفاخرهای بی‏ارزش را کنار بگذاریم

1396/03/31 @ 23:04
نظر از: بهار [عضو] 

إِلَّا مَنْ تَابَ وَآمَنَ وَعَمِلَ صَالِحًا فَأُولَئِكَ يَدْخُلُونَ الْجَنَّةَ وَلَا يُظْلَمُونَ شَيْئًا (مريم آيه 60 )
ترجمه : مگر آنان كه توبه كرده و ايمان آورده و كار شايسته انجام دادند كه آنان به بهشت درمى ‏آيند و ستمى بر ايشان نخواهد رفت
نكات : توبه واجب است زيرا فرمان خداست .
قبول توبه واقعي قطعي است ، زيرا نمي توان باور كرد كه ما به امر او توبه كنيم ولي او نپذيرد.
خداوند هم توبه مي پذيرد هم كساني را كه بسيار توبه مي كنند دوست دارد.
توبه رمز رستگاري است .
توبه وسيله تبديل سيئات به حسنات است .
توبه بايد با عمل نيك همراه باشد .

1396/03/31 @ 19:47
نظر از: بهار [عضو] 

إِلَّا مَنْ تَابَ وَآمَنَ وَعَمِلَ صَالِحًا فَأُولَئِكَ يَدْخُلُونَ الْجَنَّةَ وَلَا يُظْلَمُونَ شَيْئًا ( مريم -آيه 60 )
ترجمه :‌ مگر آنان كه توبه كرده و ايمان آورده و كار شايسته انجام دادند كه آنان به بهشت درمى ‏آيند و ستمى بر ايشان نخواهد رفت
نكات :
توبه واجب است زيرا فرمان خداست .
قبول توبه واقعي قطعي است ، زيرا نمي توان باور كرد كه ما به امر او توبه كنيم ولي او نپذيرد.
خداوند هم توبه مي پذيرد هم كساني را كه بسيار توبه مي كنند دوست دارد.
توبه رمز رستگاري است .
توبه وسيله تبديل سيئات به حسنات است .
توبه بايد با عمل نيك همراه باشد .

1396/03/31 @ 19:43
نظر از: مدرسه نرجس دولت آباد [عضو] 

فَلَمَّا نَسُوا ما ذُکِّرُوا بِهِ فَتَحْنا عَلَيْهِمْ أَبْوابَ کُلِّ شَيْ‏ءٍ حَتَّي إِذا فَرِحُوا بِما أُوتُوا أَخَذْناهُمْ بَغْتَةً فَإِذا هُمْ مُبْلِسُونَ؛پس چون آنچه را که بدان یادآوری شده بودند فراموش نمودند درهای همه چیز را ( از نعمت های دنیا برای استدراج و تکمیل آزمایش ) بر روی آنها گشودیم تا چون به آنچه داده شدند خوشحال گشتند و دل بستند به ناگاه به کیفرشان گرفتیم پس یکباره وامانده و نومید شدند. 44انعام

1- انسان نعمت های خدا را فراموش می کند.

2- این آیه جواب خوبی است برای کسانی که می گویند چرا خداوند به کافران نعمت های زیادی می دهد.

3- خداوند به خاطر ناسپاسی انسان او را مجازات می کند.

4- خداوند به انسان ناسپاس نعمت های فراوان می دهد ولی بازهم ناسپاس تر می شود و شاکر نمی شود

5- عذاب ناگهانی است پس ناگهان نعمت های او گرفته می شود.

6- انسان نمی داند درهای نعمت را خدا باز کرده پس سرکشی و طغیان و اسراف می کند.

7-بعضی مواقع نعمت زیاد در اثرتلاش انسان نیست بلکه به خاطر امتحان نکردن یا به خاطر ناسپاسی اوست تا عذاب شود.

8- به نعمت های زود گذر ذنیا دلنبند چون از بین رفتنی است .

9-همه نعمت ها از طرف خداوند است پس چرا ما فراموش می کنیم.

10- خداوند تواناست هم می تواند نعمت بدهد هم می تواند آن ها را بگیرد

اهل بیت شاکر نعمت های خدا بودند و در بعضی مواقع همه آنها را می بخشیدند چون دهنده نعمت را خدا می دانستند

1396/03/31 @ 19:09
نظر از: نرجس خاتون(س) شاهین شهر [عضو] 

وَ قالَ رَبُّكُمُ ادْعُونِي أَسْتَجِبْ لَكُمْ إِنَّ الَّذِينَ يَسْتَكْبِرُونَ عَنْ عِبادَتِي سَيَدْخُلُونَ جَهَنَّمَ داخِرِينَ «غافر 60 »

و پروردگارتان گفت: «مرا بخوانيد تا براى شما اجابت كنم. همانا كسانى كه از عبادت من سر باز زده و تكبّر مى‌ورزند به زودى با سرافكندگى به جهنّم وارد مى‌شوند».

مصداق: دعا کردن

1396/03/31 @ 17:46
نظر از: تسنیم [عضو] 

بسم الله الرحمن الرحیم
ربنا اغفرلنا و لاخواننا الذین سبقونا بالایمان و لا تجعل فی قلوبنا غلا للذین آمنوا
ربنا انک رئوف رحیم ۱۰ سوره مبارکه حشر
پروردگارا ، ما و برادران ما را که در ایمان بر ما پیشی گرفته اند بیامرز و در دل های
ما حسد و کینه ای نسبت به مومنان قرار مده ، پروردگارا تو مهربان و رحیمی .
از ویژگیهای مومن که در احادیث هم ذکر شده این است که آنچه برای خود می پسندد
برای دیگران هم بخواهد.در نگاه عالی تر به مفهوم حدیث به طریق اولی
مومنان باید چنین جایگاهی در نزد انسان داشته باشند و اینکه به صورت نهی ادامه آیه
از زبان ایشان خواسته می شود حسد در قلبهایشان نسبت به برادر ایمانی نباشد
مسئله مهمی است !
قلب حرم الله است و قلب مومن چنین جایگاه شریفی دارد …
و در چنین قلبی غل و غش و حسد نباید جا بگیرد پس اگر کسی ادعای ایمانی گفتاری
و اعمالی دارد باید از حسد مبراء باشد چرا که نعم الهی به فضل الهی بر هر کس بخواهد
و شایسته بداند داده می شود و حسد مخالفت با اراده خداوند است در دادن این نعم به بندگانش .

1396/03/31 @ 15:34
نظر از: hosna [عضو] 

جزء22،آیه 5 سوره فاطر؛

يَأَيهَُّا النَّاسُ إِنَّ وَعْدَ اللَّهِ حَقٌّ فَلَا تَغُرَّنَّكُمُ الحَْيَوةُ الدُّنْيَا وَ لَا يَغُرَّنَّكُم بِاللَّهِ الْغَرُور؛
اى مردم، همانا وعده خدا حقّ است. زنهار تا اين زندگى دنيا شما را فريب ندهد، و زنهار تا [شيطانِ‏] فريبنده شما را در باره خدا نفريبد.

مواظب باشیم دو عامل دنیا وشیطان مارا دچار غرور نسازد _ پرهیز از غرور ، نمونۀ عملی ایمان به معاد (ان وعدالله حق)

1396/03/31 @ 15:31
نظر از: محمدی [عضو] 

جزءبیست و شش سوره محمد آیه 1
الَّذِينَ كَفَرُوا وَصَدُّوا عَنْ سَبِيلِ اللَّهِ أَضَلَّ أَعْمَالَهُمْ ﴿۱﴾
كسانى كه كفر ورزيدند و [مردم را] از راه خدا باز داشتند [خدا] اعمال آنان را تباه خواهد كرد (۱)
پ ن
برنامه های سند 2030 از مصادیق صد راه خداست وقتی که در این سند می گه حق تدریس دروس دینی و قرآن ونماد شهادت را در مدارس ندارید که در یک اقدام وقیحانه رئیس آموزش و پرورش جلفا مهد قرآن کوثر را منحل کرد ، مگر کافر شدن شاخ و دم می خواد به همین راحتی سرنوشت خودشون را با کفار گره می زنند.

1396/03/31 @ 15:20
نظر از: مرکز تخصصی تفسیر شاهین شهر [عضو] 
5 stars

جزء 26: آیه 26 سوره حجرات (فراغ الی اهله فجاء بعجل سمین) - ترجمه: پس پنهانی به سراغ خانواده خود رفت و گوساله فربه را آورد.
- دور از چشم مهمان به سراغ تهیه غذا رفتن- نمونه عملی از آداب مهمانی در زندگی

1396/03/31 @ 13:37
نظر از:  
4 stars

سْمِ اللّهِ الرَّحْمـَنِ الرَّحِيم ایه 12 حجرات
يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اجْتَنِبُوا كَثِيرًا مِّنَ الظَّنِّ إِنَّ بَعْضَ الظَّنِّ إِثْمٌ ۖ وَلَا تَجَسَّسُوا وَلَا يَغْتَب بَّعْضُكُم بَعْضًا ۚ أَيُحِبُّ أَحَدُكُمْ أَن يَأْكُلَ لَحْمَ أَخِيهِ مَيْتًا فَكَرِهْتُمُوهُ ۚ وَاتَّقُوا اللَّهَ ۚ إِنَّ اللَّهَ تَوَّابٌ رَّحِيمٌ
ای کسانی که ایمان آورده‌اید! از بسیاری از گمانها بپرهیزید، چرا که بعضی از گمانها گناه است؛ و هرگز (در کار دیگران) تجسّس نکنید؛ و هیچ یک از شما دیگری را غیبت نکند، آیا کسی از شما دوست دارد که گوشت برادر مرده خود را بخورد؟! (به یقین) همه شما از این امر کراهت دارید؛ تقوای الهی پیشه کنید که خداوند توبه‌پذیر و مهربان است!
ترجمه
اى كسانى كه ایمان آورده‏اید! از بسیارى گمان‏ها دورى كنید، زیرا بعضى گمان‏ها گناه است. و (در كار دیگران) تجسّس نكنید و بعضى از شما دیگرى را غیبت نكند، آیا هیچ یك از شما دوست دارد كه گوشت برادر مرده خود را بخورد؟ (هرگز) بلكه آن را ناپسند مى‏دانید و از خدا پروا كنید، همانا خداوند بسیار توبه‏پذیر مهربان است.

نکته ها

در قرآن، به حسن ظن سفارش شده و از گمان بد نسبت به دیگران نهى گردیده است. در سوره‏ى نور مى‏خوانیم: «لولا اِذ سَمِعتُموه ظَنّ المؤمنونَ و المؤمنات باَنفسِهم خَیراً»(110) چرا در باره‏ى شنیده‏هاى خود نسبت به مردان و زنان با ایمان، حسن ظن ندارید؟
همان‏گونه كه آیه‏ى نهم این سوره، براى امنیّت و حفظ جان مردم، همه‏ى مسلمانان را مسئول مبارزه با یاغى و تجاوزگر دانست، این آیه نیز براى حفظ آبروى مردم؛ سوءظن، تجسّس و غیبت را حرام كرده است.
امروزه حقوق‏دانان جهان، از حقوق بشر حرف مى‏زنند، ولى اسلام به مسائلى از قبیل تمسخر، تحقیر، تجسّس و غیبت توجّه دارد كه حقوق‏دانان از آن غافلند.
هیچ گناهى مثل غیبت به درّندگى بى‏رحمانه تشبیه نشده است. آرى، حتّى حیوانات درنده هم نسبت به هم جنس خود تعرّض نمى‏كند.
اقسام سوء ظن و بدگمانى‏
سوء ظن اقسامى دارد كه بعضى پسندیده و برخى ناپسند است:
1. سوءظن به خدا، چنانكه در حدیث مى‏خوانیم: كسى كه از ترس خرج ومخارج زندگى ازدواج نمى‏كند، در حقیقت به خدا سوء ظن دارد؛ گویا خیال مى‏كند اگر تنها باشد خدا قادر است رزق او را بدهد، ولى اگر همسر داشته باشد، خدا قدرت ندارد. این سوءظن، مورد نهى است.
2. سوء ظن به مردم، كه در این آیه از آن نهى شده است.
3. سوء ظن به خود، كه مورد ستایش است. زیرا انسان نباید به خود حسن ظن داشته باشد و همه كارهاى خود را بى‏عیب بپندارد. حضرت على‏علیه السلام در برشمردن صفات متّقین در خطبه همام مى‏فرماید: یكى از كمالات افراد باتقوا آن است كه نسبت به خودشان سوء ظن دارند.
آرى، افرادى كه خود را بى‏عیب مى‏دانند، در حقیقت نور علم و ایمانشان كم است و با نور كم، انسان چیزى نمى‏بیند. اگر شما با یك چراغ قوّه وارد سالنى بزرگ شوید، جز اشیاى بزرگ چیزى را نمى‏بینید، ولى اگر با نور قوى مانند پرژكتور وارد سالن شدید، حتّى اگر چوب كبریت یا سنجاقى در سالن باشد مى‏توانید آن را ببینید.
افرادى كه نور ایمانشان كم است، جز گناهان بزرگ چیزى به نظرشان نمى‏آید و لذا گاهى مى‏گویند: ما كه كسى را نكشته‏ایم! از دیوار خانه‏اى كه بالا نرفته‏ایم! و گناه را تنها این قبیل كارها مى‏پندارند، امّا اگر نور ایمان زیاد باشد، تمام لغزش‏هاى ریز خود را نیز مى‏بینند و به درگاه خدا ناله و استغفار مى‏كنند.
اگر كسى نسبت به خود خوش‏بین شد، هرگز ترقّى نمى‏كند. او مثل كسى است كه دائماً به پشت سر خود و به راههاى طى شده نگاه مى‏كند و به آن مغرور مى‏شود، ولى اگر به جلو نگاه كند و راههاى نرفته را ببیند، خواهد دانست كه نرفته‏ها چند برابر راههاى رفته است!
توجّه به این نكته لازم است كه معناى حسن‏ظن؛ سادگى، زودباورى، سطحى‏نگرى و غفلت از توطئه‏ها و شیطنت‏ها نیست. اُمّت اسلامى هرگز نباید به خاطر حسن ظن‏هاى نابجا، دچار غفلت شده ودر دام صیادان قرار گیرد.

1396/03/31 @ 12:38
نظر از:  
5 stars

سْمِ اللّهِ الرَّحْمـَنِ الرَّحِيم ایه 12 حجرات
يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اجْتَنِبُوا كَثِيرًا مِّنَ الظَّنِّ إِنَّ بَعْضَ الظَّنِّ إِثْمٌ ۖ وَلَا تَجَسَّسُوا وَلَا يَغْتَب بَّعْضُكُم بَعْضًا ۚ أَيُحِبُّ أَحَدُكُمْ أَن يَأْكُلَ لَحْمَ أَخِيهِ مَيْتًا فَكَرِهْتُمُوهُ ۚ وَاتَّقُوا اللَّهَ ۚ إِنَّ اللَّهَ تَوَّابٌ رَّحِيمٌ
ای کسانی که ایمان آورده‌اید! از بسیاری از گمانها بپرهیزید، چرا که بعضی از گمانها گناه است؛ و هرگز (در کار دیگران) تجسّس نکنید؛ و هیچ یک از شما دیگری را غیبت نکند، آیا کسی از شما دوست دارد که گوشت برادر مرده خود را بخورد؟! (به یقین) همه شما از این امر کراهت دارید؛ تقوای الهی پیشه کنید که خداوند توبه‌پذیر و مهربان است!
ترجمه
اى كسانى كه ایمان آورده‏اید! از بسیارى گمان‏ها دورى كنید، زیرا بعضى گمان‏ها گناه است. و (در كار دیگران) تجسّس نكنید و بعضى از شما دیگرى را غیبت نكند، آیا هیچ یك از شما دوست دارد كه گوشت برادر مرده خود را بخورد؟ (هرگز) بلكه آن را ناپسند مى‏دانید و از خدا پروا كنید، همانا خداوند بسیار توبه‏پذیر مهربان است.

نکته ها

در قرآن، به حسن ظن سفارش شده و از گمان بد نسبت به دیگران نهى گردیده است. در سوره‏ى نور مى‏خوانیم: «لولا اِذ سَمِعتُموه ظَنّ المؤمنونَ و المؤمنات باَنفسِهم خَیراً»(110) چرا در باره‏ى شنیده‏هاى خود نسبت به مردان و زنان با ایمان، حسن ظن ندارید؟
همان‏گونه كه آیه‏ى نهم این سوره، براى امنیّت و حفظ جان مردم، همه‏ى مسلمانان را مسئول مبارزه با یاغى و تجاوزگر دانست، این آیه نیز براى حفظ آبروى مردم؛ سوءظن، تجسّس و غیبت را حرام كرده است.
امروزه حقوق‏دانان جهان، از حقوق بشر حرف مى‏زنند، ولى اسلام به مسائلى از قبیل تمسخر، تحقیر، تجسّس و غیبت توجّه دارد كه حقوق‏دانان از آن غافلند.
هیچ گناهى مثل غیبت به درّندگى بى‏رحمانه تشبیه نشده است. آرى، حتّى حیوانات درنده هم نسبت به هم جنس خود تعرّض نمى‏كند.
اقسام سوء ظن و بدگمانى‏
سوء ظن اقسامى دارد كه بعضى پسندیده و برخى ناپسند است:
1. سوءظن به خدا، چنانكه در حدیث مى‏خوانیم: كسى كه از ترس خرج ومخارج زندگى ازدواج نمى‏كند، در حقیقت به خدا سوء ظن دارد؛ گویا خیال مى‏كند اگر تنها باشد خدا قادر است رزق او را بدهد، ولى اگر همسر داشته باشد، خدا قدرت ندارد. این سوءظن، مورد نهى است.
2. سوء ظن به مردم، كه در این آیه از آن نهى شده است.
3. سوء ظن به خود، كه مورد ستایش است. زیرا انسان نباید به خود حسن ظن داشته باشد و همه كارهاى خود را بى‏عیب بپندارد. حضرت على‏علیه السلام در برشمردن صفات متّقین در خطبه همام مى‏فرماید: یكى از كمالات افراد باتقوا آن است كه نسبت به خودشان سوء ظن دارند.
آرى، افرادى كه خود را بى‏عیب مى‏دانند، در حقیقت نور علم و ایمانشان كم است و با نور كم، انسان چیزى نمى‏بیند. اگر شما با یك چراغ قوّه وارد سالنى بزرگ شوید، جز اشیاى بزرگ چیزى را نمى‏بینید، ولى اگر با نور قوى مانند پرژكتور وارد سالن شدید، حتّى اگر چوب كبریت یا سنجاقى در سالن باشد مى‏توانید آن را ببینید.
افرادى كه نور ایمانشان كم است، جز گناهان بزرگ چیزى به نظرشان نمى‏آید و لذا گاهى مى‏گویند: ما كه كسى را نكشته‏ایم! از دیوار خانه‏اى كه بالا نرفته‏ایم! و گناه را تنها این قبیل كارها مى‏پندارند، امّا اگر نور ایمان زیاد باشد، تمام لغزش‏هاى ریز خود را نیز مى‏بینند و به درگاه خدا ناله و استغفار مى‏كنند.
اگر كسى نسبت به خود خوش‏بین شد، هرگز ترقّى نمى‏كند. او مثل كسى است كه دائماً به پشت سر خود و به راههاى طى شده نگاه مى‏كند و به آن مغرور مى‏شود، ولى اگر به جلو نگاه كند و راههاى نرفته را ببیند، خواهد دانست كه نرفته‏ها چند برابر راههاى رفته است!
توجّه به این نكته لازم است كه معناى حسن‏ظن؛ سادگى، زودباورى، سطحى‏نگرى و غفلت از توطئه‏ها و شیطنت‏ها نیست. اُمّت اسلامى هرگز نباید به خاطر حسن ظن‏هاى نابجا، دچار غفلت شده ودر دام صیادان قرار گیرد.

1396/03/31 @ 12:38
نظر از: مدرسه حضرت فاطمه (س) سقز [عضو] 
5 stars

إِنَّ رَبَّكُمُ اللَّهُ الَّذِي خَلَقَ السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضَ فِي سِتَّةِ أَيَّامٍ ثُمَّ اسْتَوَىٰ عَلَى الْعَرْشِ يُغْشِي اللَّيْلَ النَّهَارَ يَطْلُبُهُ حَثِيثًا وَالشَّمْسَ وَالْقَمَرَ وَالنُّجُومَ مُسَخَّرَاتٍ بِأَمْرِهِ ۗ أَلَا لَهُ الْخَلْقُ وَالْأَمْرُ ۗ تَبَارَكَ اللَّهُ رَبُّ الْعَالَمِينَ.(آیه54،اعراف)
ترجمه:
پروردگار شما آن خدایی است که آسمانها و زمین را در شش روز خلق کرد، آن گاه بر عرش (فرمانروایی) قرار گرفت، روز را به پرده شب (و به عکس) در پوشاند که با شتاب در پی آن پوید، و نیز خورشید و ماه و ستارگان را مسخّر فرمان خود آفرید. آگاه باشید که ملک آفرینش خاص خداست و حکم نافذ فرمان اوست، بس منزه و بلند مرتبه است خدای یکتا که پروردگار عالمیان است.

نکات آیه:
با توجّه به قرائن موجود در اين آيه و آيات ديگر، منظور از «خلق»، آفرينش نخستين ومنظور از «امر»، جعل و وضع قوانين حاكم بر هستى است كه آفريده‌ها را در مسير خود هدايت مى‌كند.
«اسْتَوى‌ عَلَى الْعَرْشِ»، كنايه از قدرت، سلطه، تدبير، هدايت و اداره‌ى كامل جهان است. در زبان فارسى هم، بر تخت نشاندن يا بر تخت نشستن، يعنى بر اوضاع مسلّط شدن و قدرت و حكومت را به دست گرفتن.
البتّه ممكن است «عرش»، كنايه از جهان ماوراى ماده و «كرسىّ» كنايه از جهان مادّه باشد، چنانكه در آيةالكرسى مى‌خوانيم: «وَسِعَ كُرْسِيُّهُ السَّماواتِ وَ الْأَرْضَ». 
همان گونه كه خداوند خورشيد و ماه و ستارگان را براى هدايت و استفاده‌ى مخلوقات مسخّر آنان قرار داد، رسالت و امامت و اهل‌بيت عليهم السلام را نيز در مسير استفاده و هدايت آنان قرار داد، چنانكه به نقل شيعه و سنّى پيامبر صلى الله عليه و آله فرمودند: «النّجوم أمان لاهل الارض و اهل‌بيتى أمان لامّتى».
خداوند گرچه قدرت دارد كه همه‌ى هستى را در يك لحظه خلق كند، ولى تأنّى و تدريج، سنّت اوست، لذا هستى را در شش دوره آفريده است. چنانكه عجله و شتاب بى‌دليل، امرى شيطانى و راه نفوذ و تسلّط اوست. پيامبر صلى الله عليه و آله فرمودند: «التّأنّى من الرّحمن و العجلة من الشيطان».
حضرت على عليه السلام نيز فرمود: «اگر خدا مى‌خواست آسمان و زمين را در كمتر از يك چشم بهم زدن مى‌آفريد، ولى ترتيب و مرور را مثالى براى امناى خود و حجّتى بر خلقش قرار داد». 
تفسیرنور ؛حجت الاسلام والمسلمین قرائتی

تفسیرنور ؛حجت الاسلام والمسلمین قرائتی

1396/03/31 @ 12:36
نظر از: بنت الهدی [عضو] 
5 stars

با سلام روز 26 ام
وَ أَمَّا الْجِدارُ فَکانَ لِغُلامَيْنِ يَتيمَيْنِ فِي الْمَدينَةِ وَ کانَ تَحْتَهُ کَنْزٌ لَهُما وَ کانَ أَبُوهُما صالِحاً فَأَرادَ رَبُّکَ أَنْ يَبْلُغا أَشُدَّهُما وَ يَسْتَخْرِجا کَنزَهُما رَحْمَةً مِنْ رَبِّکَ وَ ما فَعَلْتُهُ عَنْ أَمْري ذلِکَ تَأْويلُ ما لَمْ تَسْطِعْ عَلَيْهِ صَبْراً ( آیه 82 سوره کهف )
و اما آن دیوار، از آن دو نوجوان یتیم در آن شهر بود; و زیر آن، گنجى متعلق به آن دو وجود داشت; و پدرشان مرد صالحى بود; و پروردگار تو مى خواست آنها به حدّ بلوغ برسند و گنجشان را استخراج کنند; این رحمتى از پروردگارت بود; و من آن (کارها) را خودسرانه انجام ندادم; این بود راز کارهائى که نتوانستى در برابر آنها شکیبائى به خرج دهى»
ایمان به حکمت های خداوند و صبر در برابر آنها.

1396/03/31 @ 10:53
نظر از: صدرا [عضو] 

انااعطیناک الکوثر:مابه تو خیر کثیر عطا کردیم. هان ای پیامبرپاکی ها :تو مصداق برترین هایی نزد قادر متعال وتولایق خیر کثیری ومیدانی که خیر کثیر یعنی چه؟یعنی شرح صدری که عطاکرده به تومهربان یگانه هستی تاتاب تحمل درمقابل لشگریان نامهربان ونانجیب کفر وناراستی راداشته باشی .خیر کثیر یعنی نهری در بهشت که از شیر سپید تر است واز قدح محکم تر واحاطه کرده آن نحر سحر انگیز راقبه هایی از در ویاقوت ومآمن پرندگان زیباروی سبز بال گردن کشیده است ومحل اجتماع امتت است در روز قیامت.خیر کثیر یعنی کثرت اصحاب ویارانت که در روز محشر مایه مباهاتت هستند در میان انس وجن.خیر کثیر یعنی کثرت ذریه پاکت به واسطه افتخار دوجهان ،نازدانه نیک سیرت وپاک سرشتت حضرت فاطمه زهرا(س)که آنقدر ذریه توافزون میشود به واسطه این گوهر یکدانه که عدد آن به شمارش در نمی آید وامتداد آن تاقیامت حضرت حق کشیده میشود وبراستی که تو بهترین ولایقترینی برای عطای خیر کثیر.

1396/03/31 @ 10:50
نظر از: مدرسه امام جعفر صادق (ع) شاهرود [عضو] 
5 stars

با سلام روز بیست و ششم
وَ لا تَمُدَّنَّ عَيْنَيْکَ إِلي‏ ما مَتَّعْنا بِهِ أَزْواجاً مِنْهُمْ زَهْرَةَ الْحَياةِ الدُّنْيا لِنَفْتِنَهُمْ فيهِ وَ رِزْقُ رَبِّکَ خَيْرٌ وَ أَبْقي ( آیه 131- سوره طه )
و زنهار به سوى آنچه اصنافى از ايشان را از آن برخوردار كرديم [و فقط] زيور زندگى دنياست تا ايشان را در آن بيازماييم ديدگان خود مدوز و [بدان كه] روزى پروردگار تو بهتر و پايدارتر است.
نمونه عملی، قناعت در زندگی و دوری از چشم و هم چشمی بلای خانمان سوز!

1396/03/31 @ 09:32
نظر از: ميرزايي [عضو] 

جزء26قرآن
آيه شماره 27 از سوره مبارکه فتح

َّقَدۡ صَدَقَ ٱللَّهُ رَسُولَهُ ٱلرُّءۡيَا بِٱلحَقِّۖ لَتَدۡخُلُنَّ ٱلمَسۡجِدَ ٱلحَرَامَ إِن شَآءَ ٱللَّهُ ءَامِنِينَ مُحَلِّقِينَ رُءُوسَكُمۡ وَمُقَصِّرِينَ لَا تَخَافُونَۖ فَعَلِمَ مَا لَمۡ تَعلَمُواْ فَجَعَلَ مِن دُونِ ذَٰلِكَ فَتۡحا قَرِيبًا
همانا خداوند، آن رؤیا را براى پیامبرش به حق تحقّق بخشید. شما مسلمانان ان شاء اللّه آسوده خاطر، در حالى كه(موى) سرهاى خود را تراشیده و تقصیر(و مو و ناخن) كرده ‏اید كوتاه كرده‏ اید و از هیچ‏ كس ترس و وحشتى ندارید، به مسجد الحرام داخل خواهید شد. خداوند چیزى را دانست كه شما نمى‏دانستید، پس غیر از این، پیروزى نزدیكى(در خیبر) براى شما قرار داد.

* با این‏كه رؤیا از پیامبر است، امّا در خبر دادن از هر امرى كه در آینده واقع مى‏شود، گفتن «ان شاء اللّه» لازم است.
*انسان، از تمام آثار و بركات، یا خطرات و عوارض تصمیم ‏هاى خود آگاه نیست و باید مطیع فرمان خدا باشد. مسلمانان به فكر ورود به مكّه بودند ولى خداوند مى‏داند آثار و بركات صلح، بیشتر و بهتر است. «فعلم ما لم تعلموا»

1396/03/31 @ 09:17
نظر از: ميرزايي [عضو] 

جزء26قرآن
آيه شماره 27 از سوره مبارکه فتح

َّقَدۡ صَدَقَ ٱللَّهُ رَسُولَهُ ٱلرُّءۡيَا بِٱلحَقِّۖ لَتَدۡخُلُنَّ ٱلمَسۡجِدَ ٱلحَرَامَ إِن شَآءَ ٱللَّهُ ءَامِنِينَ مُحَلِّقِينَ رُءُوسَكُمۡ وَمُقَصِّرِينَ لَا تَخَافُونَۖ فَعَلِمَ مَا لَمۡ تَعلَمُواْ فَجَعَلَ مِن دُونِ ذَٰلِكَ فَتۡحا قَرِيبًا
همانا خداوند، آن رؤیا را براى پیامبرش به حق تحقّق بخشید. شما مسلمانان ان شاء اللّه آسوده خاطر، در حالى كه(موى) سرهاى خود را تراشیده و تقصیر(و مو و ناخن) كرده ‏اید كوتاه كرده‏ اید و از هیچ‏ كس ترس و وحشتى ندارید، به مسجد الحرام داخل خواهید شد. خداوند چیزى را دانست كه شما نمى‏دانستید، پس غیر از این، پیروزى نزدیكى(در خیبر) براى شما قرار داد.

* با این‏كه رؤیا از پیامبر است، امّا در خبر دادن از هر امرى كه در آینده واقع مى‏شود، گفتن «ان شاء اللّه» لازم است.
*انسان، از تمام آثار و بركات، یا خطرات و عوارض تصمیم ‏هاى خود آگاه نیست و باید مطیع فرمان خدا باشد. مسلمانان به فكر ورود به مكّه بودند ولى خداوند مى‏داند آثار و بركات صلح، بیشتر و بهتر است. «فعلم ما لم تعلموا»

1396/03/31 @ 09:14
نظر از: نرجس خاتون(س) شاهین شهر [عضو] 

1. اگر آن كس كه كار انجام مى‏ دهد، ابراهیم و همكارش اسماعیل و محل كارش مسجدالحرام و نوع كارش ساختن كعبه باشد؛ امّا قبول نشود، ارزشى ندارد؛ لذا حضرت ابراهیم هنگام ساختن كعبه گفت: «ربّنا تقبّل منّا»(بقره، 127.)، خداوندا! این عمل را از ما قبول فرما.

2. اگر نذر كننده مادر مریم و مورد نذر، فرزندى باشد كه سالها انتظارش را داشته و فرزندش را وقف مسجد كند، باز هم باید به فكر قبولى آن باشد، همان گونه‏ كه مادر حضرت مریم پس از نذرش گفت: «فتقبّل منّى»(آل عمران، 35.)، خداوندا! این عمل را از من پذیرا باش.

مصداق: بهترین عمل، آن است كه مورد قبول خدا باشد.

1396/03/30 @ 23:36
نظر از: پریساعسکری [عضو] 
5 stars

جز بیست وپنجم
جَزَاءُ سَیِّئَةٍ سَیِّئَةٌ مِّثْلُهَا فَمَنْ عَفَا وَ أَصْلَحَ فَأَجْرُهُ عَلىَ اللَّهِ إِنَّهُ لَا یحُِبُّ الظَّالِمِینَ(40- شوری)

پاداش بدى کار بدی است مانند همان؛ ولى هر كه بگذرد و [میان خود و طرف مقابلش را] اصلاح نماید؛ پاداشش بر عهده خداست؛ یقیناً خدا ستمكاران را دوست ندارد.

پیام آیه:تلافی کار بد؛ کار بدی مثل همان کار است.مصداق عملی:همانگونه که در متن آیه ملاحظه می شود خداوند متعال آن کاری که برای تلافی صورت می گیرد با اینکه مجوز آن را هم صادر کرده است اما آن را «سیئة؛ کاری بد و ناپسند» می نامد که سوال برانگیز است.در پاسخ به این سوال گفته اند: از این رو هر دو عمل را سیئه و بد خوانده چون با هر كس چنین رفتار شود ناراحتش مى‏كند، ظالم با آن کار مظلوم را ناراحت کرد و مظلوم هم با انتقام و تکرار آن کار ظالم را رنجاند، پس در آیه شریفه حقیقت معناى كلمه رعایت شده است.پس نتیجه میگیریم که کار بد را با کار بد تلافی نکنیم.

1396/03/30 @ 19:29
نظر از: hosna [عضو] 

جزء25،آیه38سوره شوری

وَ الَّذِينَ اسْتَجَابُواْ لِرَبهِِّمْ وَ أَقَامُواْ الصَّلَوةَ وَ أَمْرُهُمْ شُورَى‏ بَيْنهَُمْ وَ مِمَّا رَزَقْنَاهُمْ يُنفِقُونَ؛
و كسانى كه [نداى‏] پروردگارشان را پاسخ [مثبت‏] داده و نماز برپا كرده ‏اند و كارشان در ميانشان مشورت است و از آنچه روزيشان داده ‏ايم انفاق مى‏ كنند.

مشورت دادن _ مشورت دادن به دیگران نمونۀ عملی انفاق علمی _ فکری(مما رزقناهم ینفقون)

1396/03/30 @ 17:03
نظر از: محمدی [عضو] 

جزءبیست وپنجم سوره دخان آیه 58
فَإِنَّمَا يَسَّرْنَاهُ بِلِسَانِكَ لَعَلَّهُمْ يَتَذَكَّرُونَ
در حقيقت [قرآن] را بر زبان تو آسان گردانيديم اميد كه پند پذيرند
یکی از راه های ارتباط با مردم و جذب ایشان ساده گویی است.

1396/03/30 @ 16:55
نظر از: سین بانو [عضو] 
سین بانو

لَّهِ مُلْكُ السَّمَاوَاتِ وَ الْأَرْضِ یخَْلُقُ مَا یَشَاءُ یهََبُ لِمَن یَشَاءُ إِنَاثًا وَ یَهَبُ لِمَن یَشَاءُ الذُّكُورَ(49- شوری)

مالكیّت و فرمانروایى آسمان‏ها و زمین فقط در سیطره خداست، هر چه را بخواهد مى‏آفریند، به هر كس بخواهد دختر عطا مى‏كند و به هر كس بخواهد پسر مى‏بخشد
پیام:
تعداد و جنسیت فرزندان، تنها به موهبت الهی است

1396/03/30 @ 15:43
نظر از: مرکز تخصصی تفسیر شاهین شهر [عضو] 
5 stars

جزء 25: آیه 12 سوره شوری: لَهُ مَقَالِيدُ السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضِ ۖ يَبْسُطُ الرِّزْقَ لِمَنْ يَشَاءُ وَيَقْدِرُ ۚ إِنَّهُ بِكُلِّ شَيْءٍ عَلِيمٌ - ترجمه:کلید آسمانها و زمین او راست، هر که را خواهد رزق وسیع دهد و هر که را خواهد تنگ روزی کند، که او به هر چیز آگاه است.
- استغفار و دوری از گناه - نمونه عملی از رزق و روزی در زندگی

1396/03/30 @ 15:41
نظر از: مدرسه نرجس دولت آباد [عضو] 

وَ هُوَ الَّذي جَعَلَکُمْ خَلائِفَ الْأَرْضِ وَ رَفَعَ بَعْضَکُمْ فَوْقَ بَعْضٍ دَرَجاتٍ لِيَبْلُوَکُمْ في‏ ما آتاکُمْ إِنَّ رَبَّکَ سَريعُ الْعِقابِ وَ إِنَّهُ لَغَفُورٌ رَحيمٌ؛و اوست که شما را جانشینان خود یا جانشینان گذشتگان ، در روی زمین قرار داد ، و برخی از شما را بر برخی دیگر ( از جنبه مادی و معنوی ) به درجاتی بالا برد ، تا شما را در آنچه به شما داده بیازماید حقّا که پروردگارت زود کیفر است و هم او بی تردید بسیار آمرزنده و مهربان است. 165انعام

1- خداوند انسان را به عنوان خلیفه در روی زمین قرار داد. ولی بعضی انسان ها توجهی ندارند و دچار غرور می شوند

2- اگر مقام خودمان خلیفه زمین را بشناسیم از انسانیت سقوط می کنیم.

3- ما در برابر آنچه داریم آزمایش می شویم

4- درجات انسان ها با هم متفاوت است ولی در اصل انسان بودن مشترک

5- خداوند ایت که نسبت به ظرفیت انسان ها درجات آنها را بالا برد پس دچار غرور نسبت به هم نشویم چون آن وقت خداوند درجات را پایین می آورد.

6- اگر در براب رآزمایش ها موفق و پیروز شدی درجه ات بالاتر می رود

7- اگر در برابر آزمایشات شکست خوردی یا گناهی مرتکب شدی سریع توبه کن چون خداوند سریع العقاب است

8- ناامید نشو و بدان خداود گناهت را می بخشد چون او غفور و رحیم است

9- اگر درجه ات بالاتر رفت مواظب مواظب زیردستانت باش چون در مرحله آزمایش هستی

10- هرکس نعمت های بیشتری دارد آزمایشات بیشتر و سخت تری دارد

11- انسان باید به خود افتخار کند که خداوند ذکر می کند پروردگار تو یعنی تو را متعلق به خودش می داند پس چه زشت است که ما غیر او را بپرستیم

خلیفه واقعی خداوند بر روی زمین که از آزمایشات سربلند بیرون می آیند پیامبر اکرم صلی الله علیه وآله و اهل بیت هستند

1396/03/30 @ 13:13
نظر از: مدرسه حضرت فاطمه (س) سقز [عضو] 

وَجَعَلْنَا مِنْ بَيْنِ أَيْدِيهِمْ سَدًّا وَمِنْ خَلْفِهِمْ سَدًّا فَأَغْشَيْنَاهُمْ فَهُمْ لَا يُبْصِرُونَ‏ »(آیه9،یاسین)
ترجمه:
و ما در فراروى آنان سدى، و در پشت سرشان نيز سدى قرار داديم و در همان حال ديدگان آنان را نيز با فرو افكندن پرده و پوستى بر آنها، پوشانديم، از اين رو آنان چيزى را نمى‏بينند.

نکات آیه:
سيماى افراد لجوج در اين آيه بسيار دقيق و جالب ترسيم شده است:
اّولًا: غافل هستند، «فَهُمْ غافِلُونَ» و در نتيجه ايمان نمى‌آورند. «فَهُمْ لا يُؤْمِنُونَ».
ثانياً: خرافات آنان را گرفتار كرده است. «فِي أَعْناقِهِمْ أَغْلالًا» و همچون شتر چموش از پذيرفتن حقّ سر باز مى‌زنند. «فَهُمْ مُقْمَحُونَ» از پيش و پس در محاصره هستند، «سَدًّا» و بر چشمان آنان پرده‌اى آويخته شده و نمى‌بينند.
شايد مراد از «مِنْ بَيْنِ أَيْدِيهِمْ سَدًّا» آرزوهاى طولانى انسان براى آينده و مراد از «مِنْ خَلْفِهِمْ سَدًّا» غفلت از خلافكارى‌هاى گذشته باشد كه آن آرزوها و غفلت‌ها دو مانع بزرگ براى ديدن حقّ است.
در اين آيات، دو كيفر در برابر دو انحراف بزرگ قرار گرفته است. «فَهُمْ غافِلُونَ‌- فَهُمْ لا يُؤْمِنُونَ»، «جَعَلْنا فِي أَعْناقِهِمْ أَغْلالًا- جَعَلْنا مِنْ بَيْنِ أَيْدِيهِمْ سَدًّا»

پیام آیه:
1- صدها چراغ دارد و بى راهه مى‌رود، بگذار تا بيفتد و بيند سزاى خويش. «وَ جَعَلْنا مِنْ بَيْنِ أَيْدِيهِمْ سَدًّا»
2- غافلان بى ايمان، نه از گذشته‌ى كفّار عبرت مى‌گيرند، «خَلْفِهِمْ» و نه از معجزه و استدلالى كه پيش روى آنان است. «مِنْ بَيْنِ أَيْدِيهِمْ»
3- كافر در بن بست است. «سَدًّا»
4- در تبليغ، معقولات را با محسوسات تشبيه كنيم. «سَدًّا».
باتوجه به خاطرات رزمندگان دفاع مقدس این آیه از آیاتی بود که رزمندگان دربسیاری از عملیاتهای شناسایی باتوسل به آن موفق شده بودند ازدیددشمن پنهان بمانند.
 

1396/03/30 @ 12:26
نظر از:  
5 stars

سوره شوری آیه 48

فَإِنْ أَعْرَضُواْ فَمَآ أَرْسَلْنَاکَ عَلَیْهِمْ حَفِیظاً إِنْ عَلَیْکَ إِلَّا الْبَلاَغُ وَإِنَّآ إِذَآ أَذَقْنَا الْإِنسَانَ مِنَّا رَحْمَةً فَرِحَ بِهَا وَإِن تُصِبْهُمْ سَیِّئَةٌ بِمَا قَدَّمَتْ أَیْدِیهِمْ فَإِنَّ الْإِنسَانَ کَفُورٌ
ترجمه
پس اگر روی گردانند (غمگین مباش) ما ترا بر آنان نگهبان نفرستادیم، (تا به اجبار آنان را به ایمان واداری،) جز رساندن پیام، مسئولیّتی بر تو نیست و البتّه هرگاه از جانب خود رحمتی به انسان بچشانیم به آن شاد شده (و از ما غافل می‏شود) و اگر به خاطر دست آورد کارشان بلایی به آنان رسد، (نعمت‏ها را فراموش می‏کنند،) همانا انسان ناسپاس است.
نکته ها
همیشه اعراض مردم به خاطر عملکرد مسئولین و رهبران نیست، حتّی اگر پیامبر معصوم هم تبلیغ کند گروهی اعراض می‏کنند.
پیام ها
1- رهبر جامعه باید اعراض از دین مردم را پیش بینی کند. «فان اعرضوا»
2- مسئولیّت پیامبر، ابلاغ رسالت است نه اجبار مردم به پذیرش. «فما ارسلناک علیهم حفیظاً ان علیک الا البلاغ»
3- نعمت‏ها از خداست، پس نباید ما را از خدا غافل کند. «اذقنا… منّا رحمة»
4- ابلاغ دین بر پیامبر واجب است گرچه عده‏ای نپذیرند. «ان علیک الا البلاغ»
5 - لذّت‏های دنیا، جز به مقدار چشیدن نیست. «اذقنا رحمة»
6- رحمت هر چه باشد از جانب خداست. «منّا رحمة»
7- انسان موجودی کم ظرفیّت است. «اذقنا رحمة… فرح بها»
8 - رحمت‏ها از جانب خداست ولی مصیبت‏ها بازتاب عمل انسان است. «منّا رحمة… سیئة بما قدمت ایدیهم»
9- در تلخی‏ها نیز باید یاد خدا باشیم و گرنه مورد ملامت و سرزنش قرار می‏گیریم. «تصیبهم سیّئة بما قدمت ایدیهم فان الانسان کفور»

1396/03/30 @ 11:40
نظر از: بنت الهدی [عضو] 
5 stars

با سلام ، روز 25 ام
وَ إِذْ تَأَذَّنَ رَبُّكُمْ لَئِنْ شَكَرْتُمْ لَأَزِيدَنَّكُمْ وَ لَئِنْ كَفَرْتُمْ إِنَّ عَذابِي لَشَدِيدٌ؛ ( سوره ابراهیم - آیه 7 )
و ( به خاطر آرید ) زمانی که پروردگارتان اعلام کرد که اگر شکر گزارید حتما بر ( نعمت های ) شما می افزایم ، و اگر کافر شدید یا ناسپاسی کردید البته عذاب من بسیار سخت است.
نمونه عملی؛شکرِ بی حد و حصر در برابر نعمتهای بی پایان خداوند که سلامتی بزرگترین آنهاست.

شکر نعمت، نعمتت افزون کند

کفر، نعمت از کفت بیرون کند

1396/03/30 @ 09:36
نظر از: مدرسه امام جعفر صادق (ع) شاهرود [عضو] 
5 stars

با سلام ، روز بیست و پنجم
وَكَأَيِّنْ مِنْ آيَةٍ فِي السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضِ يَمُرُّونَ عَلَيْهَا وَهُمْ عَنْهَا مُعْرِضُونَ ﴿ آیه ۱۰۵ - سوره یوسف )
و چه بسيار نشانه‏ ها در آسمانها و زمين است كه بر آنها مى‏ گذرند در حالى كه از آنها روى برمى‏ گردانند.
نمونه عملی، تفکر در آفرینش.
برگ درختان سبز در نظر هوشیار
هر ورقش دفتری ست معرفت کردگار


الحاقیات:
  • شماره لینک#29685 -   ضمیمه یافت نشد!
1396/03/30 @ 09:12
نظر از: پژوهش حوزه علمیه الزهراء (س) ارومیه [عضو] 

دیدید بعضیا میگن فلان کارو بکن اگه گناه داشت گناهش با من ⁉️

با هم ببینیم نظر خدا درباره این حرف چیه :

سوره عنکبوت آیه ۱۲

وقَالَ الَّذِينَ كَفَرُوا لِلَّذِينَ آمَنُوا اتَّبِعُوا سَبِيلَنَا وَلْنَحْمِلْ خَطَايَاكُمْ وَمَا هُم بِحَامِلِينَ مِنْ خَطَايَاهُم مِّن شَيْءٍ إِنَّهُمْ لَكَاذِبُونَ

ﻭ ﻛﺎﻓﺮﺍﻥ ﺑﻪ ﻣﻮﻣﻨﺎﻥ ﮔﻔﺘﻨﺪ: ﺷﻤﺎ ﺍﺯ ﺭﺍﻩ ﻣﺎ ﭘﻴﺮﻭﻯ ﻛﻨﻴﺪ، (ﻭ ﺍﮔﺮ ﮔﻨﺎﻫﻰ ﺩﺍﺭﺩ) ﻣﺎ ﮔﻨﺎﻫﺎﻧﺘﺎﻥ ﺭﺍ ﺑﺮ ﻋﻬﺪﻩ ﺧﻮﺍﻫﻴﻢ ﮔﺮﻓﺖ!

ﺁﻧﺎﻥ ﻫﺮﮔﺰ ﭼﻴﺰﻯ ﺍﺯ ﮔﻨﺎﻫﺎﻥ ﺍﻳﻨﻬﺎ ﺭﺍ ﺑﺮ ﺩﻭﺵ ﻧﺨﻮﺍﻫﻨﺪ ﮔﺮﻓﺖ ﺁﻧﺎﻥ ﺑﻪ ﻳﻘﻴﻦ ﺩﺭﻭﻏﮕﻮ ﻫﺴﺘﻨﺪ!

1396/03/30 @ 08:50
نظر از: پژوهش حوزه علمیه الزهراء (س) ارومیه [عضو] 

دیدید بعضیا میگن فلان کارو بکن اگه گناه داشت گناهش با من ⁉️

با هم ببینیم نظر خدا درباره این حرف چیه :

سوره عنکبوت آیه ۱۲

وقَالَ الَّذِينَ كَفَرُوا لِلَّذِينَ آمَنُوا اتَّبِعُوا سَبِيلَنَا وَلْنَحْمِلْ خَطَايَاكُمْ وَمَا هُم بِحَامِلِينَ مِنْ خَطَايَاهُم مِّن شَيْءٍ إِنَّهُمْ لَكَاذِبُونَ

ﻭ ﻛﺎﻓﺮﺍﻥ ﺑﻪ ﻣﻮﻣﻨﺎﻥ ﮔﻔﺘﻨﺪ: ﺷﻤﺎ ﺍﺯ ﺭﺍﻩ ﻣﺎ ﭘﻴﺮﻭﻯ ﻛﻨﻴﺪ، (ﻭ ﺍﮔﺮ ﮔﻨﺎﻫﻰ ﺩﺍﺭﺩ) ﻣﺎ ﮔﻨﺎﻫﺎﻧﺘﺎﻥ ﺭﺍ ﺑﺮ ﻋﻬﺪﻩ ﺧﻮﺍﻫﻴﻢ ﮔﺮﻓﺖ!

ﺁﻧﺎﻥ ﻫﺮﮔﺰ ﭼﻴﺰﻯ ﺍﺯ ﮔﻨﺎﻫﺎﻥ ﺍﻳﻨﻬﺎ ﺭﺍ ﺑﺮ ﺩﻭﺵ ﻧﺨﻮﺍﻫﻨﺪ ﮔﺮﻓﺖ ﺁﻧﺎﻥ ﺑﻪ ﻳﻘﻴﻦ ﺩﺭﻭﻏﮕﻮ ﻫﺴﺘﻨﺪ!
به بهانه دیگران کاری انجام ندهیم وقبل از انجام کار اول فکر کنیم بعد عمل

1396/03/30 @ 08:47
نظر از: طاهره میرزایی [بازدید کننده]
طاهره میرزایی

جزء24قرآن کریم
آیه شماره ٨ از سوره مبارکه غافر

رَبَّنَا وَأَدۡخِلهُمۡ جَنَّتِ عَدۡنٍ ٱلَّتِی وَعَدتَّهُمۡ وَمَن صَلَحَ مِنۡ ءَابَآئِهِمۡ وَأَزۡوَٰجِهِمۡ وَذُرِّیَّتِهِمۡۚ إِنَّکَ أَنتَ ٱلعَزِیزُ ٱلحَکِیمُ
پروردگارا! و آنان را با هر کس از پدران و همسران و فرزندانشان که صلاحیّت دارند به باغ‏هاى اقامتى که به ایشان وعده داده‏اى وارد کن؛ همانا تو همان خداى عزیز و حکیمى.
* مشمول دعاى اولیاى خدا شدن، صلاحیّت لازم دارد. «ادخلهم… و من صلح»

*همجوارى و همزیستى بستگان یک نعمت الهى است. «ادخلهم و من صلح…»

1396/03/30 @ 08:44
نظر از: طاهره میرزایی [بازدید کننده]
طاهره میرزایی

باسلام وخداقوت
چرانظرات من بعنوان بازدیدکننده ثبت میشه؟هردفعه بایدنام خانوادگی وپست الکترونیک وتصویرامنیتی راتکمیل کنم

1396/03/30 @ 08:43
نظر از: طاهره میرزایی [بازدید کننده]
طاهره میرزایی

آیه شماره 10 از سوره مبارکه شورا
وَ مَا اخْتَلَفْتُمْ فیهِ مِنْ شَیْ‏ءٍ فَحُکْمُهُ إِلَى اللَّهِ ذلِکُمُ اللَّهُ رَبِّی عَلَیْهِ تَوَکَّلْتُ وَ إِلَیْهِ أُنیبُ
در هر چیز اختلاف کنید، داوریش با خداست؛ این است خداوند، پروردگار من، بر او توکّل کرده‏ام و به سوى او بازمى‏گردم
1- دین، تنها پاسخ گوى مسائل اخلاقى و اعتقادى نیست، بلکه در هر چه از مسائل سیاسى، اقتصادى و… اختلاف دارید دین پاسخگوست. «و ما اختلفتم من شى‏ء»
* به هنگام اختلاف به خدا رجوع کنید و بر او توکّل و انابه نمایید و هر حکمى صادر کرد از انجام آن نگران نباشید. «فحکمه الى اللّه… علیه توکّلت و الیه انیب»
*توکّل و انابه نتیجه ایمان به ربوبیّت خداست. «اللّه ربّى علیه توکّلت و الیه انیب»

1396/03/30 @ 08:40
نظر از: ترنم [عضو] 
ترنم

تفسیر آیه 25سوره شوری(جز25)
وَ هُوَ الَّذِي يَقْبَلُ التَّوْبَةَ عَنْ عِبادِهِ وَ يَعْفُوا عَنِ السَّيِّئاتِ وَ يَعْلَمُ ما تَفْعَلُونَ «25»
و اوست كه توبه را از بندگانش مى‌پذيرد و از گناهان در مى‌گذرد و هر چه را انجام مى‌دهيد مى‌داند.
پیام ها
1- پذيرش توبه گناهكاران و عفو آنان تنها در اختيار خداوند است. «وَ هُوَ الَّذِي»
2- در اسلام بن بست وجود ندارد و راه بازگشت همواره باز است. «يَقْبَلُ التَّوْبَةَ»
3- خداوند تمام گناهان را مى‌بخشد. «يَعْفُوا عَنِ السَّيِّئاتِ» (كلمه «سيئات» جمع همراه الف و لام است يعنى همه گناهان)
4- خداوند با وعده عفو، منحرفان را به توبه تشويق مى‌كند. يَقْبَلُ التَّوْبَةَ … يَعْفُوا عَنِ السَّيِّئاتِ‌
5- توبه بايد همراه تغيير در رفتار و گفتار باشد و گرنه نوعى تظاهر و رياكارى است كه خدا مى‌داند. «وَ يَعْلَمُ ما تَفْعَلُونَ»

1396/03/30 @ 04:46
نظر از: افسر جوان...نوری [عضو] 
5 stars

وَإِمَّا يَنزَغَنَّكَ مِنَ الشَّيْطَانِ نَزْغٌ فَاسْتَعِذْ بِاللَّهِ إِنَّهُ هُوَ السَّمِيعُ الْعَلِيمُ‏

و اگر انگيزه و وسوسه‏اى از طرف شيطان تو را تحريك كند (كه بدى را با بدى جواب دهيد) پس به خداوند پناه ببر كه او خود شنواى آگاه است.
از مصداق های عملی ایه انتقام نگرفتن و واگذاری هر امری به خداست

1396/03/30 @ 00:43
نظر از: نرجس خاتون(س) شاهین شهر [عضو] 

«وَ أَمْرُهُمْ شُوری بَیْنَهُم» (شوری/38) در کارهای خود مشورت می کنند.

مصداق: مشورت در کارها، دموكراسی

1396/03/29 @ 22:51
نظر از: پریساعسکری [عضو] 

يَا نِسَاءَ النَّبِيِّ لَسْتُنَّ كَأَحَدٍ مِّنَ النِّسَاءِ إِنِ اتَّقَيْتُنَّ فَلَا تَخْضَعْنَ بِالْقَوْلِ فَيَطْمَعَ الَّذِي فِي قَلْبِهِ مَرَضٌ وَقُلْنَ قَوْلًا مَّعْرُوفًا«احزاب آیه 32»

هنگام سخن گفتن‏ صداى خود را نازك نكنید كه بیمار دلان در شما طمع خواهند كرد؛ بنابراین درست سخن بگویید.

پیام آیه:گفتگوی با نامحرم یا جایی که نامحرم بیمار دل، صدای آنها را می شنود به شکل جدی و معمولی سخن بگویند و از طنازی و نازک کردن صدا جدا بپرهیزند.مصداق عملی:رعایت عفاف است که باید در مجالس میهمانی، برخوردهای کاری و اداری، کوچه و بازار و … به شدت و دقت رعایت شود که غفلت از این توصیه قرآنی جز به سود شیطان صفتان نخواهد بود.

1396/03/29 @ 22:42
نظر از: مدرسه نرجس دولت آباد [عضو] 

فَهَزَمُوهُمْ بِإِذْنِ اللَّهِ وَ قَتَلَ داوُدُ جالُوتَ وَ آتاهُ اللَّهُ الْمُلْکَ وَ الْحِکْمَةَ وَ عَلَّمَهُ مِمَّا يَشاءُ وَ لَوْ لا دَفْعُ اللَّهِ النَّاسَ بَعْضَهُمْ بِبَعْضٍ لَفَسَدَتِ الْأَرْضُ وَ لکِنَّ اللَّهَ ذُو فَضْلٍ عَلَي الْعالَمينَ؛پس آنها را به توفیق خداوند شکست دادند ، و داود ( که یکی از سربازان طالوت بود ) جالوت را کشت ، و خدا او را سلطنت و فرمانروایی و حکمت ( علوم شریعت و معارف عقلی ) داد و از آنچه می خواست به او آموخت ( مانند کتاب زبور ، داوری بر طبق واقع ، منطق پرندگان و بافتن زره از آهن ) . و اگر نبود بازداشتن خداوند برخی مردم را به وسیله برخی دیگر حتما فساد زمین را فرا می گرفت و لکن خداوند دارای فضل بر همه جهانیان است. 251بقره

1 - خداوند به مومنان واقعی در برابر دشمن کمک می کند.

2- داوود جالوت را کشت به همین خاطر که او فاسدی را نابود کرد خداوند به او حکومت و دانش و آنچه را می خواست عطا فرمود پس حضرت علی علیه اسلام که فاسدان زیادی را نابود کرد و در برابر دشمنان ایستاد و خیبر را فتح کرد .قطعا دانش بیکران و حکومت و امامت و مراتب زیادی را خداوند به او عطا فرمود.

3- هر کس خالصانه در راه خدا، با دشمنان پیکار کند خداوند به او نعمت ها و دانش می دهد.

4- قطعا فساد از بین رفتنی است و خداوند به وسیله بعضی از مردم، بعضی از فاسدان را از بین می برد . پس از گروهک هایی مثل داعش هراس به خود راه ندهیم که خداوند به وسیله رزمندگان آنها را نابود می کند.

5- هیچ گاه همه جهان را فساد و تباهی نمی گیرد چون خداوند فساد را از بین می برد.

6- هرکس علم و دانش و حکمتی دارد خداوند به او عطا کرده است.

7- خداوند بر همه جهانیان برتری دارد پس مومنان را بر همه پیروز می گرداند.

انشاالله با ظهور منجی بشریت همه جهان پر از عدل و داد شود.

1396/03/29 @ 19:01
نظر از: تسنیم [عضو] 

بسم الله الرحمن الرحیم
بل الانسان علی نفسه بصیره ۱۴سوره قیامت
انسان بر نفس خود آگاه است (گرچه گاهی عذر می آورد )
خودآگاهی انسان معجزه خلقت آدمی است
که انسان در باطن ضمیر خود موقع عمل 
آگاهی دارد به عملش و خوب و بد عمل به او تفهیم می شود .
به استناد آیه شریفه : فالهمها فجوریها و تقویها …
خداوند از درون انسان قوایی گذاشته تا متذکر انسان حین عمل شود و بعد عمل
باب بهانه برایش بسته باشد .. 

1396/03/29 @ 15:12
نظر از: أَلَمْ يَعْلَمْ بِأَنَّ اللَّهَ يَرَىٰ [عضو] 
أَلَمْ يَعْلَمْ بِأَنَّ اللَّهَ يَرَىٰ

به نام خداوند رحمتگر مهربان


بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ

نزديك شد قيامت و از هم شكافت ماه ( ۱)


اقْتَرَبَتِ السَّاعَةُ وَانشَقَّ الْقَمَرُ ﴿ ۱ ﴾

1396/03/29 @ 14:17
نظر از: سین بانو [عضو] 
سین بانو

قُلْ یَاعِبَادِىَ الَّذِینَ أَسْرَفُواْ عَلىَ أَنفُسِهِمْ لَا تَقْنَطُواْ مِن رَّحْمَةِ اللَّهِ إِنَّ اللَّهَ یَغْفِرُ الذُّنُوبَ جَمِیعًا إِنَّهُ هُوَ الْغَفُورُ الرَّحِیمُ(۵۳- زمر)

بگو: اى بندگان من كه [با ارتكاب گناه‏] بر خود ستم کرده اید! از رحمت خدا نومید نشوید که یقیناً خدا همه گناهان را مى‏ آمرزد زیرا او بسیار آمرزنده و مهربان است.

پیام: انسانها هیچ گاه در زندگی خود از رحمت پروردگار مایوس نشوند

1396/03/29 @ 14:10
نظر از: محمدی [عضو] 

جزءبیست وچهارم سوره فصلت آیه 26
وَ قالَ الَّذينَ کَفَرُوا لا تَسْمَعُوا لِهذَا الْقُرْآنِ وَ الْغَوْا فيهِ لَعَلَّکُمْ تَغْلِبُونَ
کافران گفتند: «گوش به این قرآن فراندهید و به هنگام تلاوت آن جنجال کنید ، شاید پیروز شوید!»
پ ن
متاسفانه در دوران معاصر افرادی مثل سروش وبقیه یاران شیطانیش تلاش می کنند که قرآن را ثمره تجربیات پیامبر معرفی کنند.
با این آیه مشخص می شود کسی که این گونه ادعا کند کافر هستند.

1396/03/29 @ 14:06
نظر از: مدرسه نرجس دولت آباد [عضو] 

صَّيْنَا الْإِنْسانَ بِوالِدَيْهِ حَمَلَتْهُ أُمُّهُ وَهْناً عَلي‏ وَهْنٍ وَ فِصالُهُ في‏ عامَيْنِ أَنِ اشْکُرْ لي‏ وَ لِوالِدَيْکَ إِلَيَّ الْمَصيرُ؛ و ما انسان را درباره پدر و مادرش سفارش کردیم ، در حالی که مادرش او را ( در شکم خود در ایّام بارداری ) در حال ضعف روی ضعف حمل کرد ، و ( شیر دادن و ) از شیر جدا کردنش در دو سال بود ، ( گفتیم ) که مرا و پدر و مادرت را سپاس گزار ، که بازگشت ( همه ) به سوی من است. 14لقمان

1- مقام پدر و مادر انقدر بلند مرتبه است که خداوند در آیات قران سفارش آنها را می کند.

2-اینکه مادر می تواند با اینکه ناتوان است ولی فرزندی در شکم حمل کند نشانهای است که به خداوند پی ببریم.

3- تشکر از پدر و مادر در کنار تشکر از خداوند نشان دهنده 2 نکته زیباست اول اینکه تشکر از پدر و مادر اهمیت زیادی دارد . ثانیا همانطور که نمی توانیم نعمت های خداوند را سپاس گزاری بکنیم محبت های پدر و مادر را نیز نمی توانیم جبران کنیم

4- یکی از محبت های پدر و مادر شیر دادن به فرزند و یکی ا ز محبت های پدر رزق حلال برای مادر است تا بتواند فرزندش را 2 سال شیر دهد.

5- خداوند در پایان آیه متذکر می شود که بازگشت شما به سوی من است هشداری است برای فرزندان که مراقب پدر و مادر در سنین سالخوردگی باشند.

1396/03/29 @ 13:56
نظر از: hosna [عضو] 

جزء20،آیه 78 سوره قصص؛

قَالَ إِنَّمَا أُوتِيتُهُ عَلىَ‏ عِلْمٍ عِندِى … .
[قارون‏] گفت: «من اينها را در نتيجه دانش خود يافته ‏ام.»… .
پرهیز از غرور علمی واخلاق قاورنی _ نمونۀ عملی درس عبرت گرفتن از تاریخ(به علم خود ننازیم که چه بسا از ما عالمتر و نيرومندتر و ثروتمندتر فراوان بودند )

1396/03/29 @ 13:29
نظر از: بنت الهدی [عضو] 
5 stars

سلام علیکم
بِنَصْرِ اللَّهِ يَنْصُرُ مَنْ يَشاءُ وَ هُوَ الْعَزيزُ الرَّحيمُ (آیه 5 - سوره روم)
به نصرت و یاری خداوند که او هر کس را بخواهد یاری می کند ، و اوست مقتدر غالب و مهربان.
نمونه عملی، کمک به دین خدا مثل مجاهدان، رزمندگان، جهاد در هر فضا، وظیفه ما جهاد در فضای مجازی و حفظ حجاب و عفت در تمامی مکان ها چه حقیقی و چه مجازی و امید به نصرت الهی در پی این تلاش ها، که قطعا محقق است.

1396/03/29 @ 12:30
نظر از: مرکز تخصصی تفسیر شاهین شهر [عضو] 
5 stars

جزء 24: آیه 77 سوره غافر (فَاصْبِرْ إِنَّ وَعْدَ اللَّهِ حَقٌّ فَإِمَّا نُرِيَنَّکَ بَعْضَ الَّذي نَعِدُهُمْ أَوْ نَتَوَفَّيَنَّکَ فَإِلَيْنا يُرْجَعُونَ) - ترجمه: پس صبر کن ، البته وعده خداوند حقّ است ، و اگر برخی از آنچه را که به آنها وعده می دهیم به تو نشان دهیم یا تو را قبض روح نماییم ، همه آنان به سوی ما بازگردانده می شوند .
- بدی را با نیکی پاسخ دادن - نمونه عملی از صبر در زندگی

1396/03/29 @ 12:26
نظر از: مدرسه امام جعفر صادق (ع) شاهرود [عضو] 
5 stars

با سلام ، روز 24 ام
وَ ما مِنْ دَابَّةٍ فِي الْأَرْضِ إِلاَّ عَلَي اللَّهِ رِزْقُها وَ يَعْلَمُ مُسْتَقَرَّها وَ مُسْتَوْدَعَها کُلٌّ في‏ کِتابٍ مُبينٍ ( آیه 6 - سوره هود )
هیچ جنبنده اى در زمین نیست مگر این که روزى او بر خداست! او قرارگاه و محل نقل و انتقالش را مى داند، همه اینها در کتاب آشکارى ثبت است.
نمونه عملی، به بهانه اینکه روزی هر کس مقدر است دست از کار نکشیدن!!!! در واقع تا حرکتی نباشد، برکتی نیز نخواهد بود، تلاش و پویایی برای رونق زندگی.

1396/03/29 @ 12:09
نظر از: مدرسه حضرت فاطمه (س) سقز [عضو] 

أَوَلَمَّا أَصَابَتْكُمْ مُصِيبَةٌ قَدْ أَصَبْتُمْ مِثْلَيْهَا قُلْتُمْ أَنَّىٰ هَٰذَا ۖ قُلْ هُوَ مِنْ عِنْدِ أَنْفُسِكُمْ ۗ إِنَّ اللَّهَ عَلَىٰ كُلِّ شَيْءٍ قَدِيرٌ.(165سوره بقره).
ترجمه:
آيا چون مصيبتى (در جنگ احد) به شما رسيد كه دو برابرش را (در جنگ بدر) به آنها (دشمن) وارد ساخته بوديد، گفتند: اين مصيبت از كجاست؟ (و چرا به ما رسيد؟) بگو: آن از سوى خودتان است. قطعاً خداوند بر هر كارى تواناست. 
نکته:
مسلمانان كه در احد هفتاد كشته دادند و شكست خوردند، از پيامبر مى‌پرسيدند: چرا ما شكست خورديم؟ خداوند خطاب به پيامبرش مى‌فرمايد كه به آنها بگو: شما دو برابر اين تعداد را در سال قبل، در جنگ بدر، به دشمن ضربه وارد كرديد. شما از آنها هفتاد كشته و هفتاد اسير گرفتيد، به علاوه شكست امسال به خاطر تفرقه و سستى و اطاعت نكردن خودتان از فرماندهى بوده است.
پیام آیه:
_ در جستجوى عوامل شكست، ابتدا به سراغ عوامل درونى و روحى و فكرى خود برويد، سپس عوامل ديگر را پيگيرى كنيد. «قُلْ هُوَ مِنْ عِنْدِ أَنْفُسِكُمْ»
_ خداوند بر هر چيزى قادر است، ولى ما بايد شرايط لازم و لياقت بهره‌بردارى را به دست آوريم. «هُوَ مِنْ عِنْدِ أَنْفُسِكُمْ … إِنَّ اللَّهَ عَلى‌ كُلِّ شَيْ‌ءٍ قَدِيرٌ».

1396/03/29 @ 11:32
نظر از:  

پیوند نماز با دوستان خوب

جزء ۱۸ - سوره فرقان - آیه ۲۹

« لقد اضلنی عن الذکر ٫ آن دوستان ناباب ما را از ذکر خدا منحرف کردند . »

دوستان مومن ٬ انسان را به ایمان و نماز فرا می خوانند ٬ ولی دوستان ناباب انسان را از نماز منحرف می کند .

قرآن می فرماید : افرادی در قیامت از شدت حسرت انگشت به دندان می گیرند که چرا با افراد ناباب رفیق شده اند و می گویند : « لقد اضلنی عن الذکر ٫ آن دوستان ناباب ما را از ذکر خدا منحرف کردند . و بدون شک نماز بالاترین ذکر خداست . « اقم الصلوه لذکری ٫ طه 14 »

در حدیث می خوانیم : کسانی که اهل مسجد هستند به هشت ارزش و فضیلت دست پیدا می کنند ٬ یکی از آنها ٬ آشنایی با دوست و برادر ایمانی خوب است .

در واقع مسجد بهترین مکان برای دوست یابی خوبان می باشد .

1396/03/29 @ 11:29
نظر از: ترنم [عضو] 
ترنم

ایه 12 سوره غافر (جزء24)
ذلِكُمْ بِأَنَّهُ إِذا دُعِيَ اللَّهُ وَحْدَهُ كَفَرْتُمْ وَ إِنْ يُشْرَكْ بِهِ تُؤْمِنُوا فَالْحُكْمُ لِلَّهِ الْعَلِيِّ الْكَبِيرِ «12»

اين (عذاب) براى آن است كه هرگاه خداوند به يگانگى خوانده مى‌شد، كفر مى‌ورزيديد، ولى هرگاه براى او شريكى مطرح مى‌شد باور مى‌كرديد، پس (امروز) حكم براى خداوند بلند مرتبه (و) بزرگ است.
نکته ها

«1». جاثيه، 24.

جلد 8 - صفحه 227

بسيارند كسانى كه مؤمن خالص نيستند و در كنار اسلام و ايمان، به قدرت‌ها نيز دل بسته‌اند؛ در گفتار و اعمال خود، ضمن پذيرفتن اسلام به جلب رضاى اين و آن و مراعات قوانين شرق و غرب توجّه دارند و در مجالس كفّار، نوعى ضعف و حقارت و تنهايى و خجالت بر آنان سايه مى‌افكند و گاهى كار به آن جا مى‌رسد كه به خاطر حضور در يك جلسه‌ى رسمى نماز نمى‌خوانند.
پیام ها

1- به هنگام مجازات مجرمان، دليل سقوط آنها و علت قهر خود را بيان كنيد.

ذلِكُمْ بِأَنَّهُ إِذا …

2- كفر، دليل عذاب دائمى است. فَهَلْ إِلى‌ خُرُوجٍ مِنْ سَبِيلٍ ذلِكُمْ بِأَنَّهُ‌ … كَفَرْتُمْ‌

3- شرك، كفر است. «دُعِيَ اللَّهُ وَحْدَهُ كَفَرْتُمْ»

4- داورى در قيامت از آنِ خداوند است. «فَالْحُكْمُ لِلَّهِ»

5- هرگز موجوداتى را كه شريك او مى‌دانيد قابل مقايسه با او نيستند، زيرا او «الْعَلِيِّ الْكَبِيرِ» است.

6- فكر نكنيد شرك به خدا ضررى مى‌زند. إِنَّ الشِّرْكَ‌ … فَالْحُكْمُ لِلَّهِ الْعَلِيِّ الْكَبِيرِ

1396/03/29 @ 10:24
نظر از: نرجس خاتون(س) شاهین شهر [عضو] 

یا أَیهَا النَبی قُل لِأَزواجِکَ و بَناتِکَ وَ نِساءِ المُؤمِنینَ یدُنینَ عَلَیهِنَّ مِن جَلا بیبهنَّ ذلِکَ أَدنی أَن یعرِفنَ و لایوذَینَ و کان الله غفوراَ رحیماَ.»1(سوره احزاب، آیه 59)«ای پیامبر، به زنان و دخترانت و زنان مؤمن بگو: جلباب های خود را به هم نزدیک سازند تا با این پوشش بهتر شناخته شوند و از تعرض هوس رانان آزار نبینند و خداوند بخشنده و مهربان است. »

مصداق: پوشش و حجاب کامل (چادر)

1396/03/28 @ 22:59
نظر از: ترنم [عضو] 
ترنم

تفسیرآیه 47(جز23)
وَ إِذا قِيلَ لَهُمْ أَنْفِقُوا مِمَّا رَزَقَكُمُ اللَّهُ قالَ الَّذِينَ كَفَرُوا لِلَّذِينَ آمَنُوا أَ نُطْعِمُ مَنْ لَوْ يَشاءُ اللَّهُ أَطْعَمَهُ إِنْ أَنْتُمْ إِلَّا فِي ضَلالٍ مُبِينٍ «47»
و هرگاه به آنان گفته شود: از آن چه خداوند روزى شما كرده بخشش كنيد، كسانى كه كفر ورزيدند به كسانى كه ايمان آورده‌اند مى‌گويند: آيا به كسانى غذا دهيم كه اگر خداوند مى‌خواست خودش به آنها غذا مى‌داد؟
شما در گمراهى آشكارى هستيد.
نکته ها
افرادى كه بينش صحيح ندارند يا مى‌خواهند از زير بار مسئوليّت شانه خالى كنند، تمام انحرافات و عملكرد زشت خود را به گردن ديگران مى‌اندازند:
1. گاهى مى‌گويند: مقصّر خداست، اگر او نمى‌خواست ما مشرك نبوديم: «لَوْ شاءَ اللَّهُ ما أَشْرَكْنا» «1»، «لَوْ شاءَ الرَّحْمنُ ما عَبَدْناهُمْ» «2»
2. گاهى مى‌گويند: مقصّر جامعه است، اگر اين بزرگان نبودند، ما مؤمن بوديم. «لَوْ لا أَنْتُمْ لَكُنَّا مُؤْمِنِينَ» «3»
3. گاهى مى‌گويند: مقصّر نياكان ما هستند. «إِنَّا وَجَدْنا آباءَنا» «4»
«1». انعام، 148.
«2». زخرف، 20.
«3». سبأ، 31.
«4». زخرف، 22.
جلد 7 - صفحه 544
در اين آيه نيز مى‌گويند: اگر لازم بود خدا خودش به فقرا روزى مى‌داد. غافل از آن كه خداوند مسئوليّت سير كردن فقرا را به دوش اغنيا گذاشته است.
سؤال: چرا خداوند خود فقرا را رزق نمى‌دهد و به مردم دستور انفاق مى‌دهد؟!
پاسخ: رشد انسان، در سايه‌ى گذشت و ايثار و سخاوت و نوع‌دوستى و دلسوزى و صرفه‌جويى و الفت و تعاون و محبّت و تفقّد است. اگر همه‌ى مردم از امكانات يكسان برخوردار باشند، نه زمينه‌اى براى بروز اين كمالات باقى مى‌ماند و نه بسترى براى صبر و زهد و قناعت محرومان.
پیام ها
1- توجّه به اين كه «آن چه داريم رزق الهى است نه ملك ما» بخشش را آسان مى‌كند. «أَنْفِقُوا مِمَّا رَزَقَكُمُ اللَّهُ»
2- كفر، سبب خود دارى از انفاق است. قالَ الَّذِينَ كَفَرُوا … أَ نُطْعِمُ‌
3- كافر، رازق بودن خدا را مسخره مى‌كند. «لَوْ يَشاءُ اللَّهُ أَطْعَمَهُ»
4- انفاق، نشانه ايمان است. (زيرا ترك انفاق از ويژگى‌هاى كفّار شمرده شده است). قالَ الَّذِينَ كَفَرُوا … أَ نُطْعِمُ‌ …
5- كار انسان به جائى مى‌رسد كه كفر و بخل را راه درست و ايمان و انفاق را انحراف مى‌شمرد. «إِنْ أَنْتُمْ إِلَّا فِي ضَلالٍ مُبِينٍ»

1396/03/28 @ 22:36
نظر از: پریساعسکری [عضو] 
5 stars

جز بیست وسوم
وَإِذَا قِيلَ لَهُمْ أَنفِقُوا مِمَّا رَزَقَكُمُ اللَّهُ قَالَ الَّذِينَ كَفَرُوا لِلَّذِينَ آمَنُوا أَنُطْعِمُ مَن لَّوْ يَشَاءُ اللَّهُ أَطْعَمَهُ إِنْ أَنتُمْ إِلَّا فِي ضَلَالٍ مُّبِينٍ
ﻭ ﻫﻨﮕﺎﻣﻰ ﻛﻪ ﺑﻪ ﺁﻧﺎﻥ ﮔﻮﻳﻨﺪ : ﺍﺯ ﺁﻧﭽﻪ ﺧﺪﺍ ﺭﻭﺯﻯ ﺷﻤﺎ ﻛﺮﺩﻩ ، ﺍﻧﻔﺎﻕ ﻛﻨﻴﺪ ، ﻛﺎﻓﺮﺍﻥ ﺑﻪ ﻣﻮﻣﻨﺎﻥ ﮔﻮﻳﻨﺪ : ﺁﻳﺎ ﻛﺴﺎﻧﻰ ﺭﺍ ﺍﻃﻌﺎم ﻛﻨﻴﻢ ﻛﻪ ﺍﮔﺮ ﺧﺪﺍ ﻣﻰ ﺧﻮﺍﺳﺖ ﺁﻧﺎﻥ ﺭﺍ ﺍﻃﻌﺎم ﻣﻰ ﻛﺮﺩ ؟ [ ﭘﺲ ﮔﺮﺳﻨﮕﻰ ﺭﺍ ﺧﺪﺍ ﺑﺮ ﺁﻧﺎﻥ ﺧﻮﺍﺳﺘﻪ ﺍﺳﺖ ]ﻭﻟﻰ ﺷﻤﺎ [ ﺍﻯ ﻛﻔﺮﭘﻴﺸﮕﺎﻥ ! ] ﺟﺰ ﺩﺭ ﮔﻤﺮﺍﻫﻰ ﺁﺷﻜﺎﺭﻯ ﻧﻴﺴﺘﻨﺪ .(یس،47)
پیام آیه :افرادی که بینش صحیح ندارند یا می خواهند از زیر بار مسئولیت شانه خالی کنند،تمام انحرافات و عملکرد زشت خود را به گردن دیگران می اندازند.مصداق عملی:انفاق نشانه ایمان است و توجه به آنچه که داریم رزق الهی است نه ملک ما بخشش را آسان می کند.

1396/03/28 @ 19:27
نظر از: hosna [عضو] 

جزء20،آیه25 سوره قصص:

فجََاءَتْهُ إِحْدَئهُمَا تَمْشىِ عَلىَ اسْتِحْيَاء….
يكى از آن دو زن در حالى كه با نهايت شرم و حيا راه مى‏رفت نزد وى آمد…

عفت وحیای زن در بیرون از خانه _ عفت وحیا از برجسته ترن کمالات زن در قرآن است لذا رفت وآمد زنان در بیرون از خانه باید براساس حیا وعفت باشد(تمشی علی استحیاء)

1396/03/28 @ 17:47
نظر از: مرکز تخصصی تفسیر شاهین شهر [عضو] 
5 stars

جزء 23: آیه 20 سوره ص (وَ شَدَدْنا مُلْکَهُ وَ آتَیْناهُ الْحِکْمَةَ وَ فَصْلَ الْخِطابِ) - ترجمه:فرمانروایی او را استوار داشتیم و به او حکمت و داوری عادلانه و فیصله بخش دادیم.
- مشاوره- نمونه عملی از فیصله دادن به اختلافات در زندگی

1396/03/28 @ 15:02
نظر از:  
5 stars

سوره يس، آيه 9

خداوند متعال در نهمين آيه از سوره يس مى‏فرمايد:
« وَجَعَلْنَا مِنْ بَيْنِ أَيْدِيهِمْ سَدًّا وَمِنْ خَلْفِهِمْ سَدًّا فَأَغْشَيْنَاهُمْ فَهُمْ لَا يُبْصِرُونَ‏ »
و ما در فراروى آنان سدى، و در پشت سرشان نيز سدى قرار داديم و در همان حال ديدگان آنان را نيز با فرو افكندن پرده و پوستى بر آنها، پوشانديم، از اين رو آنان چيزى را نمى‏بينند.
آيه مورد بحث يكى از دو مثال تفكرانگيز و يكى از دو تشبيه جالب در مورد كسانى است كه از پذيرش حق و ايمان به خدا روى برمى‏گردانند و منظور اين است كه خدا آنان را به كيفر حق‏ستيزى و ناسپاسى‏شان به حال خودشان وامى‏گذارد؛ و اين بسان آن است كه بگويد: ما آنان را در حال ناتوانى و شكست، به حال خود رها كرديم و همين رها كردن از پيش رو و پشت سرشان بسان سدى گرديد تا در همانحال بمانند و نجات نيابند.
و اگر بگوييم كه اين بيان، وصف حال و روز آنان در سراى آخرت است، در آن صورت بايد گفت منظور اين است كه آنان در آتش دوزخ در شرايطى گرفتارند كه از هر سو آتش آنان را محاصره نموده و راهى به سوى پس و پيش ندارند.
و اگر آيه را در اشاره به وصف تيره‏بختان و تجاوزكارانى تفسير كنيم كه آهنگ كشتن پيامبر را داشتند، در آن صورت منظور اين است كه: ما در فراروى اين كفرگرايان مانعى، و پشت سرشان نيز سد و مانعى قرار داديم تا پيامبر را نديدند و نتوانستند دست ستم به سوى او دراز كنند؛ و ما ديدگانشان را كور ساختيم و در نتيجه پيامبر را نمى‏ديدند.
در اين مورد آورده‏اند كه «ابوجهل» از عناصر تجاوزكارى بود كه آهنگ كشتن پيامبر را نمود، امّا پس از اين تصميم ظالمانه هرگاه شبانگاهان براى اجراى نقشه شوم خود به سراغ پيامبر مى‏رفت، آن حضرت را نمى‏ديد و خدا ميان او و پيامبرش مانعى پديد مى‏آورد تا هرگز دست پليدش به آن بزرگوار نرسد.
به باور پاره‏اى منظور از «فاغشيناهم…» اين است كه: پس ما آنان را كور كرديم، از اين رو راه رستگارى و نجات را نمى‏بينند.
و به باور پاره‏اى ديگر منظور اين است كه: ما آنان را به سبب عذاب كور كرديم، از اين رو آنان آتش را نمى‏بينند.
و از ديدگاه برخى منظور اين است كه: و هنگامى كه آنان از قرآن و ايمان به خدا روى برگرداندند، اين كوردلى و نگونسارى گريبانشان را گرفت، به گونه‏اى كه بسان يك انسان به غل و زنجير كشيده شده، نمى‏توانستند حركت كنند و خود را نجات دهند. ( تفسير مجمع البيان -تفسير سوره يس . )

1396/03/28 @ 13:13
نظر از: مدرسه حضرت فاطمه (س) سقز [عضو] 

فَتَلَقَّىٰ آدَمُ مِنْ رَبِّهِ كَلِمَاتٍ فَتَابَ عَلَيْهِ ۚ إِنَّهُ هُوَ التَّوَّابُ الرَّحِيمُ.(بقره،آیه37)
ترجمه:
پس آدم از خدای خود کلماتی آموخت و خداوند توبه او را پذیرفت، زیرا خدا بسیار توبه‌پذیر و مهربان است.
نکته آیه:
چون آدم از غذايى كه نبايد بخورد، چشيد و از آن همه نعمت و رفاه محروم شد، متوجّه اشتباه خود گرديد. او در اثر پشيمانى و ندامت، كلماتى را از خداوند دريافت كرد و به وسيله‌ى آن كلمات، توبه نمود. «1»
طبق آنچه از روايات شيعه وسنّى استفاده مى‌شود، مراد از كلماتى كه آدم به وسيله‌ى آن توبه نمود، توسّل به بهترين خلق خدا يعنى حضرت محمّد و اهل‌بيت او عليه‌و عليهم السلام است.
چنانكه در تفسير درّالمنثور از ابن عباس نقل شده است كه آدم براى پذيرش توبه‌اش، خداوند را به اين نام‌ها قسم داد: «بحّق محمّد وعلىّ و فاطمة و الحسن و الحسين» البتّه برخى معتقدند، مراد از كلمات، همان جمله‌اى است كه در سوره‌ى اعراف آمده است:
«رَبَّنا ظَلَمْنا أَنْفُسَنا وَ إِنْ لَمْ تَغْفِرْ لَنا وَ تَرْحَمْنا لَنَكُونَنَّ مِنَ الْخاسِرِينَ». خدايا! ما به خود ستم كرديم و اگر تو ما را نيامرزى و مورد رحمت قرار ندهى، حتماً از زيانكاران خواهيم بود.

بنابراين اولين توبه در روى زمين، با توسّل به محمّد و آل محمّد پذيرفته شد.

1396/03/28 @ 11:42
نظر از: محمدی [عضو] 

انتقاد، نصیحت،خصوصا تذکرات امام خامنه ای به مردم ومسئولین.

جزءبیست وسه، سوره صافات،آیه13

وَإِذَا ذُكِّرُوا لَا يَذْكُرُونَ

و چون پندشان دهی ، پند نمی پذیرند

پ ن

انتقاد، نصیحت،را باید مثل هدیه الهی بدانیم، خصوصا تذکرات امام خامنه ای به مردم ومسئولین مثل اقتصاد مقاومتی، به خارجی ها بی اعتماد باشیم.

انتقاد, تذکر, کوثربلاک, گوش شنوا

1396/03/28 @ 11:07
نظر از: محمدی [عضو] 

انتقاد، نصیحت،خصوصا تذکرات امام خامنه ای به مردم ومسئولین.

جزءبیست وسه، سوره صافات،آیه13

وَإِذَا ذُكِّرُوا لَا يَذْكُرُونَ

و چون پندشان دهی ، پند نمی پذیرند

پ ن

انتقاد، نصیحت،را باید مثل هدیه الهی بدانیم، خصوصا تذکرات امام خامنه ای به مردم ومسئولین مثل اقتصاد مقاومتی، به خارجی ها بی اعتماد باشیم.

اشتراک گذاری این مطلب!
انتقاد, تذکر, کوثربلاک, گوش شنوا

1396/03/28 @ 11:05
نظر از: ميرزايي [عضو] 

جزء23قرآن
آيه شماره ٤٢ از سوره مبارکه زمر

ٱللَّهُ يَتَوَفَّى ٱلانفُسَ حِينَ مَوۡتِهَا وَٱلَّتِي لَمۡ تَمُتۡ فِي مَنَامِهَاۖ فَيُمسِكُ ٱلَّتِي قَضَىٰ عَلَيۡهَا ٱلمَوۡتَ وَيُرۡسِلُ ٱلأُخرَىٰٓ إِلَىٰٓ أَجَلٖ مُّسَمًّىۚ إِنَّ فِي ذَٰلِكَ لَأٓيَٰتٖ لِّقَوۡمٖ يَتَفَكَّرُونَ
خداوند است كه جان‏ها را به هنگام مرگشان به طور كامل مى‏گیرد، و (جان) آن را كه نمرده است در هنگام خواب (مى‏گیرد)، پس آن را كه مرگ بر او قطعى شده نگاه مى‏دارد و جان‏هاى دیگر را (كه مرگش فرا نرسیده) براى مدّتى معین (به جسم آنان) باز مى‏گرداند. بى شك در این (گرفتن و دادن روح هنگام خواب و بیدارى)، براى گروهى كه فكر مى‏كنند نشانه‏هایى بزرگ (از قدرت خدا) وجود دارد.
*اگر بدانیم كه هر شب جان مى‏دهیم، از غرور و غفلت و گناه فاصله مى‏گیریم. «و الّتى لم تمت فى منامها»

1396/03/28 @ 10:59
نظر از: مدرسه نرجس دولت آباد [عضو] 

کُتِبَ عَلَيْکُمْ إِذا حَضَرَ أَحَدَکُمُ الْمَوْتُ إِنْ تَرَکَ خَيْراً الْوَصِيَّةُ لِلْوالِدَيْنِ وَ الْأَقْرَبينَ بِالْمَعْرُوفِ حَقًّا عَلَي الْمُتَّقينَ 180 بقره

بر شما نوشته و مقرر شده که چون یکی از شما را مرگ فرا رسد اگر مالی از خود باقی گذارده ( علاوه بر ارثی که در اسلام تشریع شده ) برای پدر و مادر و نزدیکان خود به طور پسندیده وصیت نماید. ( این دستور علاوه بر حق فریضه ) حقی بر عهده پرهیزکاران است.

1- در هر حالی باید به فکر مرگ و قیامت باشیم چون مرک به سراغمان می آید.

2- هر مسلمانی باید وصیت نامه داشته باشد و در مورد بدهی ها و اموال و . وصیت نماید.

3- خداوند به وحدت مسلامان امیت فراوانی می دهد پس با نوشتن وصیت اختلافی بین فرزندانمان بوجود نمی آید.

4- هنگام وصیت کردن تمام جوانب را در نظر بگیریم و به خوبی و به شایستگی وصیت نموده تا مبادا حقوق کسی را نادیده بگیریم (بالمعروف)

5- یکی از وظایف ما وصیت کردن است پس آن را نادیده نگیریم و آن کار را به فردا نیندازم حقا علی المتقین

6- برای وصیت میت احرام قائل شویم و همانطور که او به شایستگی وصیت نموده ما نیز به شایستگی به آن عمل کنیم.

پیامبر (صلی الله علیه وآله وسلم) فرمودند: سزاوار نیست مسلمان بخوابد مگر اینکه وصیت نامه اش زیر سر او باشد (وسائل الشیعه)

1396/03/28 @ 03:35
نظر از: نرجس خاتون(س) شاهین شهر [عضو] 

جزء19

أَوْفُواْ الْكَيْلَ وَ لَا تَكُونُواْ مِنَ الْمُخْسِرِين‏، پيمانه را تمام دهيد و از كم ‏فروشان مباشيد.(آیه181 سوره شعراء)

مصداق: هر کاری را کامل و درست انجام دادن

1396/03/27 @ 23:32
نظر از: سین بانو [عضو] 
سین بانو

یَآ أَیُّهَا النَّاسُ اتَّقُواْ رَبَّكُمُ الَّذِى خَلَقَكُم مِّنْ نَّفْسٍ وَاحِدَةٍ وَخَلَقَ مِنْهَا زَوْجَهَا وَبَثَّ مِنْهُمَا رِجَالاً كَثِیراً وَنِسَآءً وَاتَّقُواْ اللَّهَ الَّذِى تَسَآءَلُونَ بِهِ وَا لْأَرْحَامَ إِنَّ اللَّهَ كَانَ عَلَیْكُمْ رَقِیباً«نسا- 1»
اى مردم! از پروردگارتان پروا كنید، آن كس كه شما را از یك نفس آفرید و همسرش را نیز از (جنس) او آفرید و از آن دو، مردان و زنان بسیارى را (در روى زمین) پراكنده ساخت واز خدایى كه (با سوگند) به او از یكدیگر درخواست مى‏كنید، پروا كنید. و (نسبت) به ارحام نیز تقوا پیشه كنید (وقطع رحم نكنید) كه خدوند همواره مراقب شماست.
پیام:
یعنى بنیان خانواده، بر اساس تقواست و مراعات آن بر همه لازم است
رعایت حقوق خانواده و خویشاوندان، لازمه‏ ى تقواست.
زن و مرد در آفرینش وحدت دارند و هیچكدام از نظر جنسیّت بر دیگرى برترى ندا

1396/03/27 @ 23:07
نظر از: پژوهش حوزه علمیه الزهراء (س) ارومیه [عضو] 

تفسیر آیه:
تَنزَّلُ الْمَلَئكَةُ وَ الرُّوحُ فِيهَا بِإِذْنِ رَبهِّم مِّن كلُ‏ِّ أَمْرٍ (آیه ۴ سوره القدر)

حواسمان باشد، شب قدر؛ شب پیوند ما با حضرت ولی عصر هم هست.
شبی که ایشان نگران سرنوشت ما هستند
شبی که ایشان نگران خواسته‌ها وعملکرد ما هستند.
بیایید با انتخاب درست، قلب نازنین‌شان را شاد کنیم.

در شب قدر، فرشتگان با همراهي «روح» که کلمه تأیید و ایجاد خداوند است به زمین می‌آیند
تا همه احکام و مقدرات و خواسته‌های اجابت شده ما را به زمین بیاورند
آن‌هم نه یك مَلَك و دو ملك،
بلكه ملائكه فرود می‌آیند
شبی است كه میان زمین و آسمان پیوند و ارتباط برقرار می‌شود.
❓این ملائکه و روح که فرود می‌آیند به کجا می‌روند؟ دستورات و تقدیرهای تعیین‌شده را به دست چه کسی می‌سپارند؟
❓چه کسی در زمین مهمان‌دار فرشتگان است؟
افراد عادی که نمی‌توانند میزبان فرشتگان باشند
کسی باید میزبان فرشتگان باشد که بتواند آن‌ها را درک کند
و با آن‌ها صحبت کند
و مقدرات را از آن‌ها تحویل بگیرد
و ظرفیت و مقام معنوی عالی و بالایی داشته باشد.
این میزبان کسی نیست جز امام معصوم.
امام معصوم کسی است که توانسته است ظرفیت قالب روح خود را آن‌قدر بالا ببرد که هرگز دچار اشتباه و خطا و گناهی نشود.

امام معصوم کسی است که اندازه و محدوده‌ی قالب معنوی خود را از دست‌اندازی شیاطین حفظ کرده است
و درنتیجه شایستگی هدایت و رهبری و راهنمایی ما را در صراط مستقیم پیداکرده است
امام معصوم کسی است که آن‌قدر به دستورات قرآن عمل کرده،
که خودش قرآن حاضر و ناطق شده است و تمام اعمال، حرکات، گفتار و رفتارش، همان آیات قرآن هستند؛ و به او انسان کامل می‌گویند
✨فرشتگان در شب قدر به خدمت این امام معصوم و انسان کامل می‌رسند
که در حال حاضر کسی نیست جز حضرت ولی‌عصر؛ که روح همه ما و همه عالم فدای خاک قدمش.
امام عصر فرشتگان را درك مي‏كند؛ پيام آنان را مي‏فهمد؛
ز علم غيب الهي باخبر مي‏شود؛
از وعده‌‏ها، وعيدها و گزارش‌هایی كه در اين سال محقق مي‏شود، آگاهي مي‏يابد
و به اذن او اين كارها در عالم طبيعت انجام مي‏گيرد

1396/03/27 @ 22:59
نظر از: تسنیم [عضو] 

انَّمَا الْمُؤْمِنُونَ الَّذينَ آمَنُوا بِاللَّهِ وَ رَسُولِهِ ثُمَّ لَمْ يَرْتابُوا وَ جاهَدُوا بِأَمْوالِهِمْ وَ
أَنْفُسِهِمْ في‏ سَبيلِ اللَّهِ أُولئِکَ هُمُ الصَّادِقُونَ ۱۵حجرات
جز این نیست که مؤمنان کسانی هستند که به خدا و فرستاده او
ایمان آورده اند ، سپس هرگز( در ایمان خود ) شک و تردیدی
نکرده و با مال ها و جان هایشان در راه خدا جهادکرده اند ، آنها هستند که
(در اعتقاد و گفتار و کردار ) صادق اند.
ایمان واقعی نشانه دارد و مومن واقعی که متصف به ایمان است
نشانه دارد ..
نشانه ایمان مومن استقامت بر سر ایمان است.
مفهوم مخالف اینکه اگر بر سر باور استقامتنکنی به ایمان واقعی
متصف نخواهی بود . مصداق این مفهوم کسانی بودند که
در گرماگرم خیزش بر سر باور و جهاد وارفتند و تسلیم تحریم دشمن شدند
و ارزشها را با ضد ارزشها مبادله کردند .انقلابی هایی در ظاهر که به انقلاب
پشت کردند و از سر سفره انقلاب بلند شدندپشت به سفره رو به
دشمن نشستند.

1396/03/27 @ 22:40
نظر از: ترنم [عضو] 
ترنم

سبأ آیه 48(جز22)
آیه
قُلْ إِنَّ رَبِّی یَقْذِفُ بِالْحَقِ ّ عَلاَّمُ الْغُیُوبِ
ترجمه
بگو: همانا پروردگارم که به نهان ها بسیار آگاه است حقّ را (بر دل ها) می افکند.
پیام ها
1- تحقّق حقّ و نابودی باطل، از شئون ربوبیّت خداست. «انّ ربّی یقذف بالحقّ»
2- حقّ باید بر باطل هجوم برد و آن را نابود کند. («یقذف» به معنای پرتاب و تهاجم است.)
3- پیروزی حقّ بر باطل از سنّت های الهی است. «انّ ربّی یقذف بالحقّ»
4- احقاق حقّ و ابطال باطل به اطلاعات وسیعی نیاز دارد. «علاّم الغیوب»

1396/03/27 @ 19:42
نظر از: پریساعسکری [عضو] 
5 stars

جز بیست و دوم

فَإِذَا مَسَّ الْانسَانَ ضُرٌّ دَعَانَا ثمُ‏َّ إِذَا خَوَّلْنَهُ نِعْمَةً مِّنَّا قَالَ إِنَّمَا أُوتِیتُهُ عَلىَ‏ عِلْمِ بَلْ هِىَ فِتْنَةٌ وَ لَاكِنَّ أَكْثرََهُمْ لَا یَعْلَمُونَ(49- زمر)

وقتى انسان گرفتار زیان مى ‏شود، ما را مى‏ خواند و هنگامى كه ما از جانب خود نعمتى به او مى‏ دهیم [به جای شکر گزاری] مى‏ گوید: این با تلاش و درایت خودم به دست آمده است؛ در حالی که آن نعمت وسیله ای برای امتحان او بود و بیشتر مردم از واقعیت بی خبرند.
پیام آیه:ناشکری انسان ها در برابر نعمت های الهی

مصداق عملی: انسان باید تمام داشته های خود را نعمت الهی دانسته و شکرگزار او باشد و نیز بداند که داده های خدا جنبه آزمون و امتحان هم دارد که اگر با مصرف درست آنها در مواردی که رضای الهی در آن است شکر آن را بجا آورد علاوه بر حل مشکل دنیائیش، بهشت خود را هم آباد کرده است و اگر به محض دریافت نعمت، دهنده آن را فراموش کرد و در مسیر کفر و ناسپاسی قدم گذاشت؛ همان نعمت تبدیل به نقمت شده و جهنم او را شعله ور می کند.

1396/03/27 @ 19:41
نظر از: hosna [عضو] 
5 stars

جزء21آیه20سوره روم

وَ مِنْ ءَايَاتِهِ أَنْ خَلَقَكُم مِّن تُرَابٍ ثُمَّ إِذَا أَنتُم بَشَرٌ تَنتَشِرُون‏؛
و از نشانه ‏هاى او اين است كه شما را از خاك آفريد پس به ناگاه شما [به صورت‏] بشرى هر سو پراكنده شديد(روم/20)

1- تفکر کردن در نظام آفرینش _ بهترين راه خداشناسى، تفكّر در آفرينش و خودشناسی است.
2- فخر نورزیدن به یکدیگر_ تفاخر های بی ارزش را کناربگذاریم چراکه همۀ ما «من تراب» خلق شده ایم.

1396/03/27 @ 16:28
نظر از: بهار [عضو] 

جزء 15 : وَ مِنَ اللَّيْلِ فَتَهَجَّدْ بِهِ نافِلَةً لَکَ عَسي‏ أَنْ يَبْعَثَکَ رَبُّکَ مَقاماً مَحْمُوداً ( 79 اسراء)
و بعضی از شب را به خواندن قرآن (در نماز) بیدار و متهجّد باش، که نماز شب خاص توست، باشد که خدایت تو را به مقام محمود (شفاعت کبری) مبعوث گرداند.
نكات:
نماز شب از نمازهاي بسيار با فضيلت است.
تمام انبيا نماز شب داشتند .
نماز شب رمز سلامتي بدن و روشنايي قبر است .
نماز شب گناه روز را محو مي كند و نور قيامت است.
نماز شب در اخلاق ،‌رزق ، برطرف شدن اندوه ، اداي دين و نور چشم موثر است.
امام صداق (ع) فرمودند: شرف مومن ، نماز شب است و عزتش ، آزار و اذيت نكردن مردم.

1396/03/27 @ 16:12
نظر از: محمدی [عضو] 

جزءبیست ودوم سوره احزاب آیه 45-46

انا ارسلناك شاهدا ومبشرا ونذيرا
ما تو را گواه‌ و بشارتگر و هشداردهنده‌ فرستاديم‌
وَ داعِياً إِلَي اللَّهِ بِإِذْنِهِ وَ سِراجاً مُنيراً

اى پیامبر، ما تو را فرستادیم تا بر رفتار و کردار امّت گواه باشى، و مؤمنان را به بهشت و پاداش هاى الهى مژده دهى، و کافران و گنهکاران را از عذاب دوزخ بترسانى.

پ ن

بااین آیات وظیفه حاکمیت مشص می شود، که باید مردم به بهشت رهنمایی کنند.پس این سخن که گفته شده ما مردم را نمی توانیم به بهشت ببریم. برخلاف آیه است.

1396/03/27 @ 15:57
نظر از: أَلَمْ يَعْلَمْ بِأَنَّ اللَّهَ يَرَىٰ [عضو] 
أَلَمْ يَعْلَمْ بِأَنَّ اللَّهَ يَرَىٰ

وَمَن يَقْنُتْ مِنكُنَّ لِلَّهِ وَرَسُولِهِ وَتَعْمَلْ صَالِحًا نُّؤْتِهَا أَجْرَهَا مَرَّتَيْنِ وَأَعْتَدْنَا لَهَا رِزْقًا كَرِيمًا ﴿ ۳۱ ﴾
و هر كس از شما خدا و فرستاده‏اش را فرمان برد و كار شايسته كند پاداشش را دو چندان مى‏دهيم و برايش روزى نيكو فراهم خواهيم ساخت ( ۳۱)

1396/03/27 @ 14:35
نظر از: مرکز تخصصی تفسیر شاهین شهر [عضو] 
5 stars

جزء 22: آیه 32سوره احزاب(وَيا نِساءَ النَّبِيِّ لَسْتُنَّ کَأَحَدٍ مِنَ النِّساءِ إِنِ اتَّقَيْتُنَّ فَلا تَخْضَعْنَ بِالْقَوْلِ فَيَطْمَعَ الَّذي في‏ قَلْبِهِ مَرَضٌ وَ قُلْنَ قَوْلاً مَعْرُوفاً) - ترجمه: ای همسران پیامبر ، شما اگر تقوا پیشه کنید مانند دیگر زنان نیستید ، پس با گفتارتان ناز و عشوه مریزید تا کسی که در دل او مرض است طمع ورزد ، و گفتاری نیکو بگویید.
- مبارزه با فکر و آرزوی گناه- نمونه عملی از نهی منکر در زندگی

1396/03/27 @ 14:03
نظر از: مدرسه حضرت فاطمه (س) سقز [عضو] 

وَإِنَّهُ لَذِكْرٌ لَّكَ وَلِقَوْمِكَ وَسَوْفَ تُسْأَلُونَ
ﻭ ﻗﺮﺁﻥ ﺑﺮﺍﻯ ﺗﻮ ﻭ (ﻣﺆﻣﻨﺎﻥ) ﻗﻮﻣﺖ ﺷﺮﻑ ﻭ ﻧﺎم ﺑﻠﻨﺪﻯ ﺍﺳﺖ، ﻭ ﺍﻟﺒﺘﻪ ﺷﻤﺎ ﺍﻣﺖ ﺭﺍ ﺑﺎﺯ ﻣﻰ ﭘﺮﺳﻨﺪ (ﻛﻪ ﺑﺎ ﻗﺮﺁﻥ ﭼﻪ ﻛﺮﺩﻳﺪ؟).(زخرف آیه ۴۴)
نکته آیه:
_ كسى كه در راه مستقيم و متصل به وحى است، بايد در كار خود جدى و با نشاط باشد. «فَاسْتَمْسِكْ بِالَّذِي أُوحِيَ إِلَيْكَ»
_به خاطر عدم پذيرش مردم، در حقّانيّت راه خود شك نكنيم. «إِنَّكَ عَلى‌ صِراطٍ مُسْتَقِيمٍ»
هشدار:
اکثر پدران و مادران برای پیشرفت و کسب آینده ایی بهتر ؛ فرزندان خود را تشویق به مطالعه بیشتر دروس مینمایند ؛ در واقع آنان میدانند بی توجهی به درس آینده ایی تاریک را برای فرزندانشان رقم خواهد زد
 اما سوال اینجاست چرا اکثر همین پدران و مادران نسبت به تذکر خداوند مهربان جهت قرآنی کردن زندگی که سبب شرف و سربلندی دنیا و آخرتشان میشود ؛ بی توجه هستند ؟!!

 

1396/03/27 @ 12:26
نظر از: بنت الهدی [عضو] 
5 stars

با سلام
وَ اعْبُدْ رَبَّکَ حَتَّي يَأْتِيَکَ الْيَقينُ (99 - سوره حجر)

و پروردگارت را پرستش کن تا آن امر یقینی ( مرگ که برای هر زنده ای حتمی است ) بر تو فرا رسد.
نمونه عملی، چشم گفتن به دستورات خدا با علم به اینکه مرگ برای همه هست، امیدوار بودن، استمرار در عبادت.

1396/03/27 @ 12:02
نظر از: عابدی [عضو] 
5 stars

وَ فِي أَمْوالِهِمْ حَقٌّ لِلسَّائِلِ وَ الْمَحْرُومِ «19/حجرات»

امام باقر و امام صادق عليهما السلام فرمودند: مراد از محروم در آيه، كسى است كه مشكل عقلى ندارد ولى رزق او توسعه نيافته است. «ليس بعقله بأس و لم يبسط له فى الرزق»

گويا اين حديث، پاسخ كسانى است كه گمان مى‌كنند رزق وسيع آنان به خاطر علم و تدبير و زرنگى و تخصص و عقلشان است، لذا امام فرمود: افراد عاقلى هستند كه على رغم تلاش و كوشش، باز هم چرخ زندگى آنان نمى‌چرخد.

1396/03/27 @ 11:47
نظر از: بهرامی [عضو] 

#جزء_بیستم

#سوره_قصص_آیه77 “و احسن کما احسن الله الیک…”
‍ اگر میخواهیم پیش مردم عزیز باشیم باید دو تا کار انجام بدیم.
1)چشم ندوختن به اموال مردم
2)نیکی کردن به مردم

1396/03/27 @ 10:48
نظر از: ميرزايي [عضو] 

جزء22قرآن کریم
آيه شماره ٢٤ از سوره مبارکه سبأ
تفاوت گفتار با زبان و دل
قُلۡ مَن يَرۡزُقُكُم مِّنَ ٱلسَّمَٰوَٰتِ وَٱلۡأَرۡضِۖ قُلِ ٱللَّهُۖ وَإِنَّآ أَوۡ إِيَّاكُمۡ لَعَلَىٰ هُدًى أَوۡ فِي ضَلَٰلٖ مُّبِينٖ
(اى پیامبر! به مشركان) بگو: كیست كه از آسمان‏ها و زمین به شما روزى مى‏دهد؟ بگو: خدا؛ و البتّه (یكى از) ما یا شما بر (طریق) هدایت یا در گمراهى آشكار هستیم.
*در تربیت و تعلیم، با استفاده از شیوه ى سؤال، وجدان مخاطبان را بیدار كنیم و فكرها را به كار اندازیم. «قل مَن یرزقكم…»
*در بحث و گفتگو و جدال نیكو با دیگران، انصاف را مراعات و با آنان مدارا كنیم. «انّا او ایّاكم»

1396/03/27 @ 09:38
نظر از: ميرزايي [عضو] 

جزء21قرآن
آيه شماره 30 از سوره مبارکه روم
فطرت
فَأَقِمۡ وَجهَكَ لِلدِّينِ حَنِيفاۚ فِطۡرَتَ ٱللَّهِ ٱلَّتِي فَطَرَ ٱلنَّاسَ عَلَيهَاۚ لَا تَبۡدِيلَ لِخَلقِ ٱللَّهِۚ ذَٰلِكَ ٱلدِّينُ ٱلقَيِّمُ وَلَكِنَّ أَكثَرَ ٱلنَّاسِ لَا يَعلَمُونَ
پس با گرایش به حقّ به این دین روى بیاور، (این) فطرت الهى است كه خداوند مردم را بر اساس آن آفریده است، براى آفرینش الهى دگرگونى نیست، این است دین پایدار، ولى بیشتر مردم نمى ‏دانند.
*معناى فطرى بودن دین، بى نیازى از تلاش در راه اقامه ‏ى آن نیست. «اقم… فطرت اللّه»
* انحراف، یك عارضه است؛ زیرا گرایش به دین حقّ، در نهاد هر انسانى نهفته است. «فطر النّاس علیها»
*گرایش‏ هاى حقّ طلبانه‏ اى كه در درون انسان نهفته شده، با تغییر مكان و زمان عوض نمى ‏شود. «لا تبدیل لخلق اللّه»

1396/03/27 @ 09:32
نظر از: پژوهش حوزه علمیه الزهراء (س) ارومیه [عضو] 

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا لَا يَسْخَرْ قَومٌ مِّن قَوْمٍ عَسَى أَن يَكُونُوا خَيْرًا مِّنْهُمْ وَلَا نِسَاء مِّن نِّسَاء عَسَى أَن يَكُنَّ خَيْرًا مِّنْهُنَّ وَلَا تَلْمِزُوا أَنفُسَكُمْ وَلَا تَنَابَزُوا بِالْأَلْقَابِ بِئْسَ الاِسْمُ الْفُسُوقُ بَعْدَ الْإِيمَانِ وَمَن لَّمْ يَتُبْ فَأُوْلَئِكَ هُمُ الظَّالِمُونَ

ای کسانی که ایمان آورده اید، مباد که گروهی از مردان گروه دیگر را مسخره کند، شاید آن مسخره شدگان بهتر از آنها باشند و مباد که گروهی از زنان گروه دیگر را مسخره کند، شاید آن مسخره شدگان بهتر از آنها باشند و از هم عیبجویی مکنید و یکدیگر را به القاب زشت مخوانید بد است عنوان فسق پس از ایمان آوردن و کسانی که توبه نمی کنند خود ستمکارانند

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اجْتَنِبُوا كَثِيرًا مِّنَ الظَّنِّ إِنَّ بَعْضَ الظَّنِّ إِثْمٌ وَلَا تَجَسَّسُوا وَلَا يَغْتَب بَّعْضُكُم بَعْضًا أَيُحِبُّ أَحَدُكُمْ أَن يَأْكُلَ لَحْمَ أَخِيهِ مَيْتًا فَكَرِهْتُمُوهُ وَاتَّقُوا اللَّهَ إِنَّ اللَّهَ تَوَّابٌ رَّحِيمٌ

ای کسانی که ایمان آورده اید، از گمان فراوان بپرهیزید زیرا پاره، ای از گمانها در حد گناه است و در کارهای پنهانی یکدیگر جست و جو مکنید و از یکدیگر غیبت مکنید آیا هیچ یک از شما دوست دارد که گوشت برادر مرده خود را بخورد ? پس آن را ناخوش خواهید داشت و از خدا بترسید، زیرا خدا توبه پذیر و مهربان است

انسان موقعی می تواند از سوء ظن، غیبت، بدگمانی، تجسس، لقب زشت دادن به دیگران و …اجتناب کند که قلب خود را از عداوت و کینه و حسد پاک گرداند و آماده عشق و محبت باشد. تا دوستی و مودّت جایگزین دشمنی و عداوت نگردد،دستورات اخلاقی توصیه شده،عملی نمی گردد.

در آیات متعددی از این سوره«رحیم» بودن خداوند بیان شده است تا احساس و عاطفه انسان را برای عفو و گذشت و محبت به دیگران آماده کند. اگر انسان رحمت و مغفرت الهی را نسبت به گناهانی که کرده آرزومند باشد خود نیز راحت تر از گناه دیگران چشم پوشی می کند.

به امید آنکه فرد فرد ما بتوانیم این نکات اخلاقی آموزنده را سرلوحه زندگی خود قرار دهیم تا بدین وسیله برای مراحل بالاتر آمادگی لازم را کسب کنیم.

1396/03/27 @ 08:36
نظر از: مدرسه نرجس دولت آباد [عضو] 

وَ مِنَ اللَّيْلِ فَتَهَجَّدْ بِهِ نافِلَةً لَکَ عَسي‏ أَنْ يَبْعَثَکَ رَبُّکَ مَقاماً مَحْمُوداً 79اسراء

و پاره ای از شب را برای آن ( تلاوت قرآن و خواندن نافله شب ) بیدار باش ، ( که این ) وظیفه ای افزون برای تو ( است ) باشد که پروردگارت تو را به مقامی درخور ستایش ( مقام شفاعت ) برانگیزد.

1- پاسی از شب را برای راز و نیاز با خدا بگذاریم خواندن نماز نافله در شب باعث می شود خداوند به ما مقام محمود و پسندیده ای بدهد.

2- ارزش نماز شب آنقدر زیاد است که 1 آیه به طور مشخص به آن اختصاص داده شده است پس به آن اهتمام دهیم.

3- خواندن نماز شب یک نعمتی است از طرف خدا که فقط کسی که بخواهد به مقام محمود برسد این وظیفه را انجام می دهد. خداوند برای اینکه ما به خواندن نماز شب تشویق شویم پاداش بزرگ آن (مقاما محمودا) را بیان می کند این درسی است برای ماکه برای تشویق افرادبه اعمال نیک پاداش آن را برایشان بیان کنیم.

4- آنقدر پاداش نما ز شب زیاد و والاست که حتما باید در برنامه شبانه خود، در پاسی از شب به این نافله گرانبها بپردازیم.

خواندن نماز شب آن هم در نیمه شب قطعا حکمت های بسیار زیادی دارد. اهل بیت به این نافله اهمیت زیدی می دادند.

1396/03/27 @ 02:03
نظر از: نرجس خاتون(س) شاهین شهر [عضو] 

وَمِنَ اللَّيْلِ فَتَهَجَّدْ بِهِ نَافِلَةً لَكَ عَسَى أَنْ يَبْعَثَكَ رَبُّكَ مَقَامًا مَحْمُودًا( ﴿۷۹﴾سوره اسراء)و پاسى از شب را زنده بدار تا براى تو [به منزله] نافله‏ اى باشد اميد كه پروردگارت تو را به مقامى ستوده برساند (۷۹)

مصداق: خواندن نماز شب

1396/03/27 @ 00:34
نظر از: Bahraini [عضو] 
5 stars

حجرات آیه6

آیه: يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا إِن جَاءَكُمْ فَاسِقٌ بِنَبَإٍ فَتَبَيَّنُوا أَن تُصِيبُوا قَوْمًا بِجَهَالَةٍ فَتُصْبِحُوا عَلَىٰ مَا فَعَلْتُمْ نَادِمِينَ.

ترجمه: ﺍﻯ ﺍﻫﻞ ﺍﻳﻤﺎﻥ ! ﺍﮔﺮ ﻓﺎﺳﻘﻰ ﺧﺒﺮﻯ ﺑﺮﺍﻳﺘﺎﻥ ﺁﻭﺭﺩ ، ﺧﺒﺮﺵ ﺭﺍ ﺑﺮﺭﺳﻰ ﻭ ﺗﺤﻘﻴﻖ ﻛﻨﻴﺪ ﺗﺎ ﻣﺒﺎﺩﺍ ﺍﺯ ﺭﻭﻯ ﻧﺎﺁﮔﺎﻫﻰ، ﮔﺮﻭﻫﻰ ﺭﺍ ﺁﺳﻴﺐ ﻭ ﮔﺰﻧﺪ ﺭﺳﺎﻧﻴﺪ ﻭ ﺑﺮ ﻛﺮﺩﻩ ﺧﻮﺩ ﭘﺸﻴﻤﺎﻥ ﺷﻮﻳﺪ.

مصداق: التزام به تفحص و یافتن صدق و کذب خبر و اجتناب از شایعه پراکنی در فضای حقیقی و فضای مجازی - این التزام و اجتناب نمونه عملی آسیب روحی و جسمی نرساندن به مردم می باشد.

1396/03/27 @ 00:10
نظر از: تسنیم [عضو] 

یا ایها الناس انا خلقناکم من ذکر و انثی و جعلناکم شعوباً و قبائل لتعارفوا
ان اکرمکم عندالله اتقیکم حجرات ۱۳
ای مردم، ما شما را از مرد و زنی آفریدیم و در گروه‏ها و تیره‏های بزرگ
و کوچک جای دادیم تا یکدیگر را بشناسید؛
همانا گرامی ترین شما نزد خدا، با تقوی ترین شماست.
اشاره آیه به تفاوت تیره ها و قبائل برای بازشناسی از یکدیگر!
اینکه تفاوتها را به رسمیت بشناسیم اما نه برای تفاخر بلکه این تفاوتها
ظاهری و برای سهولت شناخت شما از یکدیگر است …
معضلی که هم اکنون در جامعه با آن مواجهیم توجه بی رویه به ظاهر و یک
شکل سازی ظاهر است که از نظر روانشناختی دید انسان را دچار خستگی
می کند این همه حجم عمل های زیبایی غیر ضروری و به هم ریختن قاعده
تفاوتهای ساختاری نشان از ظاهر گرایی جامعه دارد و حقیقتا چهره ها در اثر سیل عمل های بی رویه زیبایی از تفاوت زیبایی شناختی خود فاصله گرفته و
جامعه را دچار رخوت و ظاهرمآبی تقلیدی کرده است و باز اشاره دارد
به همان تفاخر که در جاهلیت بوده در حالیکه آیه می فرماید این تفاوتها
برای شناخت شما و سهولت زندگی اجتماعی است و تنها ملاک ارزش نزد
خدا تقوی است و این یعنی توجه به باطن و پاکسازی جان از رذایل و با
این روند جامعه و ظاهر گرایی سهم حرکت به کمال و تقوی کجاست ؟

1396/03/26 @ 23:58
نظر از: كوثر [عضو] 
5 stars

وَ لَئِنْ سَأَلْتَهُمْ مَنْ نَزَّلَ مِنَ السَّماءِ ماءً فَأَحْيا بِهِ الْأَرْضَ مِنْ بَعْدِ مَوْتِها لَيَقُولُنَّ اللَّهُ قُلِ الْحَمْدُ لِلَّهِ بَلْ أَکْثَرُهُمْ لا يَعْقِلُونَ
و اگر از آنان بپرسی: «چه کسی از آسمان آبی فرستاد و بوسیله آن زمین را پس از مردنش زنده کرد؟ می گویند: «اللَّه»! بگو: «حمد و ستایش مخصوص خداست!» امّا بیشتر آنها نمی دانند.
منحرفان را به حال خود رها نكنیم، با شیوه‏هاى مختلف فرهنگى به سراغشان برویم (آیه 63)
یعنی امر به معروف و نهی از منکر در هر شرایطی را فراموش نکنیم و شیوه های مختلف را امتحان این شیوه از امربه معروف شیوه سوالی و جدالی است

1396/03/26 @ 23:24
نظر از: افسر جوان...نوری [عضو] 
5 stars

وَالَّذِينَ آمَنُوا وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ لَنُبَوِّئَنَّهُمْ مِنَ الْجَنَّةِ غُرَفًا تَجْرِي مِنْ تَحْتِهَا الْأَنْهَارُ خَالِدِينَ فِيهَا ۚ نِعْمَ أَجْرُ الْعَامِلِينَ

و آنان که ایمان آوردند و به اعمال نیکو پرداختند البته آنها را به عمارات عالی بهشتی که زیر درختانش نهرها جاری است منزل دهیم که در آن زندگانی ابدی کنند، آنجا پاداش نیکویی برای نیکوکاران عالم است.

شرط دستیابى به بهشت، ایمان و عمل صالح است (آیه 58)
كارهاى شايسته، در كنار ايمان ارزشمند است و این دو همیشه در کنار هم هستند، این ایه مقصودش به کسانی است که هر عملی انجام میدهند و میگویند دلت پاک باشد و برعکس

1396/03/26 @ 23:17
نظر از: زلال نور [عضو] 

« وَ قٰالَتِ اَلْيَهُودُ لَيْسَتِ اَلنَّصٰارىٰ عَلىٰ شَيْءٍ وَ قٰالَتِ اَلنَّصٰارىٰ لَيْسَتِ اَلْيَهُودُ عَلىٰ شَيْءٍ وَ هُمْ يَتْلُونَ اَلْكِتٰابَ كَذٰلِكَ قٰالَ اَلَّذِينَ لاٰ يَعْلَمُونَ مِثْلَ قَوْلِهِمْ فَاللّٰهُ يَحْكُمُ بَيْنَهُمْ يَوْمَ اَلْقِيٰامَةِ فِيمٰا كٰانُوا فِيهِ يَخْتَلِفُون»
و یهودیان گفتند: «مسیحیان بر حق نیستند.» و ترسایان گفتند: «یهودیان بر حق نیستند» -با آنکه آنان کتاب [آسمانى ] را مى خوانند. افراد نادان نیز[سخنى ] همانند گفتهء ایشان گفتند. پس خداوند، روز رستاخیز در آنچه با هم اختلاف مى کردند، میان آنان داورى خواهد کرد.
(بقره/۱۱۳)
شأن نزول:
جمعى از مفسران از ابن عباس چنین نقل کرده اند: هنگامى که گروهى از مسیحیان نجران خدمت رسول خدا(صلى الله علیه وآله) آمدند، عده اى از علماى یهود نیز در آنجا حضور یافتند، بین آنها و مسیحیان در محضر پیامبر(صلى الله علیه وآله) نزاع و مشاجره در گرفت، رافع بن حرمله یکى از یهودیان، رو به جمعیت مسیحیان کرده گفت: آئین شما پایه و اساسى ندارد و نبوت عیسى(علیه السلام) و کتاب او انجیل را انکار کرد.
مردى از مسیحیان نجران نیز عین این جمله را در پاسخ آن یهودى تکرار نموده گفت: آئین یهود پایه و اساسى ندارد، در این هنگام آیه فوق نازل شد و هر دو دسته را به خاطر گفتار نادرستشان ملامت نمود.

در آیات گذشته گوشه اى از ادعاهاى بى دلیل جمعى از یهود و نصارى را دیدیم آیه مورد بحث، نشان مى دهد: وقتى پاى ادعاى بى دلیل به میان آید نتیجه اش انحصارطلبى و سپس تضاد است.
مى گوید: یهودیان گفتند: مسیحیان هیچ موقعیتى نزد خدا ندارند، و مسیحیان نیز گفتند: یهودیان هیچ موقعیتى ندارند و بر باطلند (وَ قالَتِ الْیَهُودُ لَیْسَتِ النَّصارى عَلى شَیْء وَ قالَتِ النَّصارى لَیْسَتِ الْیَهُودُ عَلى شَیْء).
جمله لَیْسَتِ… عَلى شَىْء اشاره به این است که: آنها در پیشگاه خدا مقامى ندارند، یا این که دین و آئین آنها چیز قابل ملاحظه اى نیست.
سپس اضافه مى کند: آنها این سخنان را مى گویند در حالى که کتاب آسمانى را مى خوانند ! (وَ هُمْ یَتْلُونَ الْکِتابَ).
یعنى با در دست داشتن کتاب هاى الهى که مى تواند راهگشاى آنها در این مسائل باشد این گونه سخنان، که سرچشمه اى جز تعصب، عناد و لجاج ندارد بسیار عجیب است.
پس از آن، قرآن اضافه مى کند: مشرکان نادان نیز همان چیزى را مى گفتند که اینها مى گویند (با این که اینها اهل کتابند و آنها بت پرست) (کَذلِکَ قالَ الَّذینَ لایَعْلَمُونَ مِثْلَ قَوْلِهِمْ).
این آیه سرچشمه اصلى تعصب را، جهل و نادانى معرفى کرده; چرا که افراد نادان همواره در محیط زندگى خود محصورند و غیر آن را قبول ندارند، به آئینى که از کودکى با آن آشنا شده اند هر چند خرافى و بى اساس باشد، سخت دل مى بندند، و غیر آن را منکر مى شوند.
در پایان آیه آمده است: خداوند در روز قیامت درباره آنچه اختلاف داشتند داورى مى کند (فَاللّهُ یَحْکُمُ بَیْنَهُمْ یَوْمَ الْقِیامَةِ فیما کانُوا فیهِ یَخْتَلِفُونَ).
آنجا است که حقایق روشن تر مى شود، اسناد و مدارک هر چیز آشکار است، و کسى نمى تواند حق را منکر شود و به این ترتیب، اختلافات بر چیده خواهد شد، آرى یکى از ویژگى هاى قیامت، پایان یافتن اختلافات است.
ضمناً آیه فوق، به مسلمانان دلگرمى مى دهد که: اگر پیروان این مذاهب به مبارزه با آنها برخاسته اند، و آئین آنها را نفى مى کنند، هرگز نگران نباشند، آنها خودشان را هم قبول ندارند، هر یک چوب نفى، بر دیگرى مى زند، و اصولاً جهل و نادانى سرچشمه تعصب، و تعصب سرچشمه انحصارگرى است.

«تفسیر نمونه/ذیل آیه 113، سوره بقره»
http://sapp.ir/ayehsobh

1396/03/26 @ 18:24
نظر از: سین بانو [عضو] 
سین بانو

توسط سین. ت در بدون موضوع
ویرایش…
وَیَوْمَ تَقُومُ السَّاعَةُ یُقْسِمُ الْمُجْرِمُونَ مَا لَبِثُواْ غَیْرَ سَاعَةٍ کَذَ لِکَ کَانُواْ یُؤْفَکُونَ(55- روم)
ترجمه
و روزی که قیامت بر پا شود، مجرمان سوگند یاد می کنند که جز ساعتی درنگ نکرده اند، (آنان در دنیا نیز) این گونه (از حقّ) گردانده می شدند.

پیام ها
کسی که در دنیا به سوگند دروغ عادت کرد، در قیامت نیز آن را به کار می برد.
مجرمان درقیامت عذر و بهانه می آورند که در دنیا فرصت برای ایمان آوردن نداشتند،
دروغ، سبب انواع کجی ها و انحرافات است.

1396/03/26 @ 18:18
نظر از: ترنم [عضو] 
ترنم

تفسیر آیه 8سوره عنکبوت(جز21)
وَ وَصَّيْنَا الْإِنْسانَ بِوالِدَيْهِ حُسْناً وَ إِنْ جاهَداكَ لِتُشْرِكَ بِي ما لَيْسَ لَكَ بِهِ عِلْمٌ فَلا تُطِعْهُما إِلَيَّ مَرْجِعُكُمْ فَأُنَبِّئُكُمْ بِما كُنْتُمْ تَعْمَلُونَ «8»
و به انسان سفارش كرديم كه به پدر و مادر خود نيكى كند، و اگر آن دو كوشيدند تا چيزى را كه بدان علم ندارى شريك من سازى، از ايشان اطاعت مكن، سرانجامِ شما به سوى من است، پس شما را از (حقيقت) آنچه انجام مى‌داديد آگاه خواهم ساخت.
جلد 7 - صفحه 116
پیام ها
1- نيكى به والدين يك امر انسانى است، نه فقط ايمانى. «وَ وَصَّيْنَا الْإِنْسانَ»
2- احسان و نيكى به والدين، بدون قيد و شرط است. «حُسْناً» (شرطِ نژادى، سِنّى، منطقه‌اى، علمى، اجتماعى، سياسى، اقتصادى و ايمانى ندارد، حتّى اگر كافر و مشرك باشند، بايد احسان كرد.)
3- والدين منحرف براى انحراف فرزندان، كوشش مى‌كنند. «جاهَداكَ»
4- از احترامِ ديگران، سوء استفاده نكنيم. (والدين نبايد به خاطر احترام‌گزارى فرزندانشان، آنان را به شرك دعوت كنند.) «وَ إِنْ جاهَداكَ»
5- فرزندان، بايد قدرت انتخاب تفكّر صحيح را داشته باشند. جاهَداكَ لِتُشْرِكَ بِي‌ …
فَلا تُطِعْهُما
6- شرك، برهان و استدلال علمى ندارد. «ما لَيْسَ لَكَ بِهِ عِلْمٌ»
7- در مسأله توحيد وشرك، با هيچ كس كنار نياييم و سازش نكنيم. «فَلا تُطِعْهُما»
8- احسان به والدين، مطلق و هميشگى است؛ امّا اطاعت از والدين، مشروط به آن است كه انسان را از خدا دور نكنند. «فَلا تُطِعْهُما»
9- ايمان به معاد، ضامن اجراى توصيه‌هاى الهى است. وَصَّيْنَا … إِلَيَّ مَرْجِعُكُمْ‌
10- خداوند به همه‌ى كارهاى انسان آگاه است. «فَأُنَبِّئُكُمْ بِما كُنْتُمْ تَعْمَلُونَ»

1396/03/26 @ 17:00
نظر از: Bahraini [عضو] 
5 stars

​لقمان جزء21 آیه12

آیه: أَنِ اشْكُرْ لِلَّهِ

ترجمه: ﺷﺎﻛﺮ خداوند ﺑﺎﺵ.

نکات: شکر عملی که بالاترین مرتبه و نوع شکر است، آن است که هر نعمتی که خداوند به انسان داده را در بهترین مسیر بکار ببرد. یکی از بالاترین نعماء خداوند فطرت پاک و خداجویی هست که در درون همه ی انسان ها قرار داده و انسان باید به پاس و شکرانه این نعمت به تقویت آن پردازد تا به یکتاپرستی برسد.

مصداق: یکتاپرستی بالاترین شکر، و شرک، اوج ناسپاسی از خداوند است.

اشتراک گذاری این مطلب!

1396/03/26 @ 16:54
نظر از: hosna [عضو] 
5 stars

جزء19 آیه181 سوره شعراء

أَوْفُواْ الْكَيْلَ وَ لَا تَكُونُواْ مِنَ الْمُخْسِرِين‏، پيمانه را تمام دهيد و از كم‏فروشان مباشيد.

کم فروشی کردن(کم گذاشتن) _ حق هر چیزی را به طور کامل ادا کنیم.
(نه تنها در تجارت بلکه در تدريس و طبابت و نظارت و مهندسى و شئون ديگر زندگى‏)

1396/03/26 @ 15:31
نظر از: محمدی [عضو] 

بهترین معیار برای انتخاب همسر ،دوست،استاد،همسایه،رئیس جمهور

جزءبیست و یکم سوره سجده آیه 18

أَ فَمَنْ‌ کَانَ‌ مُؤْمِناً کَمَنْ‌ کَانَ‌ فَاسِقاً لاَ يَسْتَوُونَ‌

آیا کسی که باایمان باشد همچون کسی است که فاسق است؟! نه، هرگز این دو برابر نیستند.

پ ن

بهترین معیار برای انتخاب همسر ،دوست،استاد،همسایه،رئیس جمهور، نماینده که اگرایمان داری فاسق را انتخاب نکن.

اشتراک گذاری این مطلب!
انتخاب, با ایمان, فاسق, مساوی, کوثربلاک

1396/03/26 @ 15:23
نظر از: پریساعسکری [عضو] 

جز بیست ویکم
وَ إِن جَاهَدَاكَ عَلىَ أَن تُشْرِكَ بىِ مَا لَیْسَ لَكَ بِهِ عِلْمٌ فَلَا تُطِعْهُمَا وَ صَاحِبْهُمَا فىِ الدُّنْیَا مَعْرُوفًا (15- لقمان)

و اگر پدر و مادر تلاش كردند تو چیزى را شریك من قرار دهى كه از آن آگاهى ندارى، از آنان اطاعت مكن‏ ولی در دنیا رفتار شایسته ای با آنها داشته باش.پیام آیه:حد ومرز احترام به پدر و مادر.
مصداق عملی:
1. اطاعت از پدر و مادر تا جایی رواست که نافرمانی خدا نشود. پس اگر پدر یا مادری انسان را امر به ترک واجب یا انجام معصیتی کردند انسان حق ندارد و نباید به حرف آنها گوش دهد.
2. احترام به پدر و مادر زمان و مکان نمی شناسد. بر همه لازم و واجب است که در همه حال آنها را تکریم کند و احترام بگذارد حتی در آن لحظه ای که آنها او را به ترک واجب یا انجام معصیتی امر کرده اند و سر باز می زند هم نباید کم ترین بی احترامی نسبت به آنها کند.

1396/03/26 @ 14:34
نظر از: مدرسه حضرت فاطمه (س) سقز [عضو] 

«و قل إعملوا فسيري الله أعمالکم و رسوله و المؤمنون و ستردون إلي عالم الغيب و الشهاده فينبئکم بما کنتم تعملون » ( سوره توبه؛ آیه ۱۰۵)
ترجمه:
و بگو که هر عمل کنید خدا آن عمل را می‌بیند و هم رسول و مؤمنان بر آن آگاه می‌شوند، آن گاه به سوی خدایی که دانای عوالم غیب و شهود است بازگردانیده شوید و او شما را به کردارتان واقف سازد..

نکات آیه:
1- انسان در عمل آزاد است، نه مجبور. «اعْمَلُوا»
2- توجّه به اينكه اعمال ما زير نظر خداست، مانع گناه است. «فَسَيَرَى اللَّهُ عَمَلَكُمْ»
3- هر چه بيننده‌ى اعمال بيشتر باشد، شرم وحياى انسان از خلافكارى بيشتر است، به خصوص اگر بيننده، خدا و پيامبر و مؤمنان باشند. «فَسَيَرَى اللَّهُ‌، وَ رَسُولُهُ، وَ الْمُؤْمِنُونَ»
4- عمل معيار سنجش است، آنچه در دنيا بر اولياى خدا عرضه مى‌شود عمل است، آنچه هم در قيامت مورد حساب قرار مى‌گيرد، عمل است. «اعْمَلُوا، فَسَيَرَى اللَّهُ عَمَلَكُمْ‌، فَيُنَبِّئُكُمْ بِما كُنْتُمْ تَعْمَلُونَ»
5- اعمال انسان حقايقى دارد كه در قيامت براى او روشن خواهد شد. «فَسَيَرَى اللَّهُ عَمَلَكُمْ‌، فَيُنَبِّئُكُمْ بِما كُنْتُمْ تَعْمَلُونَ».
باتوجه به احایث متعدداعمال امت برپیامبر(ص)وائمه (ع) عرضه میشود.ازجمله:
در روز دوشنبه و پنجشنبه اعمال این امت بر پیامبر (ص) عرضه می‌شود و پس از آن حضرت، بر حضرات ائمه (ع) و حضرت ولی عصر (عج) عرضه می گردد.

(نجم الثاقب، باب یازدهم)

1396/03/26 @ 14:08
نظر از: مدرسه امام جعفر صادق (ع) شاهرود [عضو] 
5 stars

با سلام، روز بیست و یکم
وَمِنَ اللَّيْلِ فَتَهَجَّدْ بِهِ نَافِلَةً لَكَ عَسَى أَنْ يَبْعَثَكَ رَبُّكَ مَقَامًا مَحْمُودًا ﴿۷۹﴾سوره اسرا
و پاسى از شب را زنده بدار تا براى تو [به منزله] نافله‏ اى باشد اميد كه پروردگارت تو را به مقامى ستوده برساند (۷۹)
نمونه عملی، در این سحرهای ماه مبارک رمضان ، بهره مندی از برکات سحر که یکی از مواقع استجابت دعا است.

1396/03/26 @ 13:53
نظر از: مرکز تخصصی تفسیر شاهین شهر [عضو] 
5 stars

جزء 21: آیه 18 سوره لقمان(وَ لا تُصَعِّرْ خَدَّکَ لِلنَّاسِ وَ لا تَمْشِ فِي الْأَرْضِ مَرَحاً إِنَّ اللَّهَ لا يُحِبُّ کُلَّ مُخْتالٍ فَخُورٍ) - ترجمه: و روی خود را به نخوت از مردم برمگردان و در روی زمین با ناز و تکبّر راه مرو ، که خداوند هیچ متکبر خودپسند و فخرفروش را دوست ندارد.
- متکبرانه راه نرفتن - نمونه عملی از تواضع در زندگی

1396/03/26 @ 12:23
نظر از: بحرینی [بازدید کننده]
بحرینی
5 stars

​لقمان جزء21 آیه12

آیه: أَنِ اشْكُرْ لِلَّهِ

ترجمه: ﺷﺎﻛﺮ خداوند ﺑﺎﺵ.

نکات: شکر عملی که بالاترین مرتبه و نوع شکر است، آن است که هر نعمتی که خداوند به انسان داده را در بهترین مسیر بکار ببرد. یکی از بالاترین نعماء خداوند فطرت پاک و خداجویی هست که در درون همه ی انسان ها قرار داده و انسان باید به پاس و شکرانه این نعمت به تقویت آن پردازد تا به یکتاپرستی برسد.

مصداق: یکتاپرستی بالاترین نوع شکر، و شرک، اوج ناسپاسی از خداوند است.

1396/03/26 @ 05:46
نظر از:  

بسم الله الرحمن الرحیم
تفسیر المیزان
(و قال لهم نبیهم ان ایه ملکه ان یاتیکم التابوت فیه سکینه من ربکم ):(و پیامبرشان به آنان گفت : همانا نشانه پادشاهی وی آنست که صندوق معروف دوباره به شما بر می گردد تا آرامشی از ناحیه پروردگارتان باشد)(تابوت )به معنی صندوق از ریشه (توب )یعنی رجوع می باشد، چون صاحب صندوق همواره به سراغ آن می رود و به آن مراجعه می کند(سکینه )یعنی استقرارو آرامش و عدم اضطراب در باطن در هنگام تصمیم و اراده ،همچنانکه حالت یک انسان حکیم چنین است و سکینه ازمراتب کمال ایمان است ،(و بقیه مما ترک ال موسی وال هرون تحمله الملئکه ان فی ذلک لایه لکم ان کنتم مؤمنین ):(وباقی مانده ای از آنچه خدا به خاندان موسی و هارون داده بود که فرشتگان آن را حمل می کنند همانا در این نشانه برای شما عبرتی هست ،اگر ایمان داشته باشید)آل هرکس اهل بیت و خانواده اوست و خود او را هم شامل می شود و تابوت صندوقی حامل نسخه الواح تورات بود و خداوند آن را عبرتی برای مؤمنان می داند ،چون کسی که قلبش خالی از ایمان باشد آرامش و استقرار و سکینه برای او حاصل نمی شود.
در من لایحضره الفقیه ج 3 ص 99 اسماعیل بن محام از امام رضا(علیه السلام) نقل میکندکه از مردی پرسیدند سکینه نزد شما چیست؟
پس کسانیکه آنجا بودند ندانستند. همه گفتند خدا ما را به قربانت کند آن چیست؟.
امام فرمود:
سکینه نسیمی خوش که از بهشت می وزد
و صورتی به مانند صورت انسان دارد و
در مصاحبت پیغمبران است
و این همان است که چون ابراهیم علیه السلام کعبه را بنا نهاد بر او نازل شد
و بر گرد اوری و تنظیم موادّساختمان و نشان دادن محلّ اولّیه آن ، ابراهیم را یاری کرد.
تفسیر تسنیم
درباره سكینه به سه موضوع بايد پرداخت: معنا، انواع و مبدأ فاعلی آن.
أ. معناي سكینه: مراد از سكینه در نوع كاربردهاي قرآن كريم آرامش و طمأنينه ايماني است؛ به ويژه در جبهه نبرد كه شبهات و شهوات به رزمندگان هجوم مى‌آورند، خداوند آن‏را بر قلب مؤمنان فرو مى‌فرستد تا اضطراب آنان را به آرامش بدل سازد: ﴿هُوَ الَّذی اَنزَلَ السَّكینَةَ فی قُلوبِ المُؤمِنینَ لِیَزدادوا ایمنًا مَعَ ایمنِهِم ولِلّهِ جُنودُ السَّموتِ والاَرضِ وكانَ اللهُ عَلیمًا حَكیما) [[ سوره فتح، آیه 4.]]

ب. انواع سكینه: گاه انسان از نظر علمى دچار شك مى‌شود و نمى‌تواند به مطلب جزم پیدا كند، از این‏رو در بخش نظری اضطراب دارد. زماني از شك نجات مى‌يابد و از منظر علمى به آستانه جزم قدم مى‌نهد؛ ولی در مرحله عمل به دام ترديد مى‌افتد. در این صورت، گرفتار اضطراب عملی است؛ مانند عالم گناهكاری كه در مقام علمی و نظری جزم دارد؛ اما در شئون عقل عملى، توفیق عزم ندارد.
«عزم» كار عقل عملی است. هر جا سخن از اراده، نيّت و اخلاص است، عزم را مى‌طلبد كه ترديد عملي يا مشوب بودن آن را مى‌زداید و آنجا كه پای شكّ و وهم و ظنّ در میان است، جزم كارساز است كه كار عقل نظری است. اگر كسی در بخشهای نظری از شك و شبهه برهد و جزم پیدا كند، تنها در این بخش به آرامش رسیده است و باید در مرحله عمل نیز از دام اضطراب كه ناشی از شهوت و غضب و امید و هراس است، آزاد شود و عزم پیدا كند تا به آرامش دست یابد، پس هر یك از جزم و عزم، راهزناني متناسب با خود دارند كه رهايي از دام آنها سكینه مى‌آورد.
تابوت معهود كه معجزه الهي بود مى‌توانست اضطراب عملي بنى‌اسرائیل را كه از شهوت و غضب و امىد و هراس پديد آمده بود تسكين بخشد؛ مانند فراهم شدن تجهيزات دفاعي سپاه كه به نيروها آرامش مى‌بخشد.
ج. مبدأ فاعلي سكینه: سكینه و اطمىنان قلبي از راه درس و بحث يا از رهگذر كتابها و نوشته‌ها به دست نمى‌آید، هرچند بی اثر نیستند، بلكه خدای سبحان كه مبدأ فاعلی بالاصاله است، سكینه را فرو مى‌فرستد و قلب مؤمن كه مبدأ قابلي پذيرش سكینه است، آن را دريافت مى‌كند و فرشتگان و نيروهاي الهي نيز مبادي قريبِ سكینه‌اند و آن را در قلب مؤمنان جاي مى‌دهند: ﴿هُوَ الَّذی اَنزَلَ السَّكینَةَ فی قُلوبِ المُؤمِنینَ لِیَزدادوا ایمنًا مَعَ ایمنِهِم ولِلّهِ جُنودُ السَّموتِ والاَرضِ وكانَ اللهُ عَلیمًا حَكیما) [[ سوره فتح، آیه 4]]

در جمله ﴿فیهِ سَكِینَةٌ مِن رَبِّكُم﴾، تنها به مبدأ فاعلي سكینه اشاره شده، چنان كه در بعضي آيات ديگر از اصل انزال سكینه و نيز از جاسازي آن در قلب رسول اكرم(صلّي الله عليه وآله وسلّم) و مؤمنان سخن به مىان آمده است: ﴿اِذ جَعَلَ الَّذینَ كَفَروا فی قُلوبِهِمُ الحَمیَّةَ حَمیَّةَ الجهِلیَّةِ فَاَنزَلَ اللهُ سَكینَتهُ عَلي رَسولِهِ وعَلَى المُؤمِنین) 1 ﴿لَقَد رَضِی اللهُ عَنِ المُؤمِنینَ اِذ یُبایِعونَكَ تَحتَ الشَّجَرَةِ فَعَلِمَ ما فی قُلوبِهِم فَاَنزَلَ السَّكینَةَ عَلَیهِم واَثبَهُم فَتحًا قَریبا)
[[سوره فتح آیه 17]]

1396/03/26 @ 05:33
نظر از: نرجس خاتون(س) شاهین شهر [عضو] 

« وَ لا تَنابَزُوا بِالْأَلْقابِ » (حجرات / 11) و با القاب زشت و ناپسند یكدیگررا یاد نكنید.

مصداق: القاب زشت گفتن.

1396/03/25 @ 23:31
نظر از: مدرسه امام جعفر صادق (ع) شاهرود [عضو] 
5 stars

با سلام روز بیستم
وَ لَقَدْ نَعْلَمُ أَنَّکَ يَضيقُ صَدْرُکَ بِما يَقُولُونَ . 97 سوره حجر
و به تحقیق می دانیم که سینه تو از آنچه آنها می گویند تنگی می کند.

نمونه عملی، سعه صدر داشتن در مقابل یاوه گویان.

1396/03/25 @ 23:06
نظر از: سین بانو [عضو] 
سین بانو

نْ أَحْسَنتُمْ أَحْسَنتُمْ لِأَنفُسِكمُ‏ وَ إِنْ أَسَأْتمُ‏ (7- اسراء)

اگر نیكى كنید، به خود نیكى كرده ‏اید و اگر بدى هم كنید، باز به خود باز می گردد.

پیام:
ثمره خوبی ها و بدیها فقط و فقط دامنگیر خودمان می شود.

1396/03/25 @ 22:00
نظر از: تسنیم [عضو] 

لاَ تَظْلِمُونَ وَلاَ تُظْلمون
نه ستم کنید و نه ستم را بپذیرید.بقره آیه۲۷۹
سیره دین اسلام این است که : برنامه سلوک مسلمان بر این اساس باشد
که در سطوح زندگی و بنابر هر شرایطی نه ظلم کند نه زیر بار ظلم برود. .
البته در احادیث سکوت و رضایت بر ظلم اعانه بر ظلم بوده و
شخص شریک ظلم رفته است مصادیق این ظلم ورزی در جامعه
جهانی کنونی وافر است .. از مصادیق پذیرش ستم سند2030 بود
که در سایه سکوت داشت اجرا می شد و به همت مراجع و بزرگان
راه اجرای آن سد شد !

1396/03/25 @ 20:31
نظر از: مدرسه نرجس دولت آباد [عضو] 

های دنیا
الْمالُ وَ الْبَنُونَ زينَةُ الْحَياةِ الدُّنْيا وَ الْباقِياتُ الصَّالِحاتُ خَيْرٌ عِنْدَ رَبِّکَ ثَواباً وَ خَيْرٌ أَمَلاً 46 کهف

مال و فرزندان زیب و زیور زندگی دنیایند ، و ماندگارهای نیکو ( مانند اعتقادات حقّه و فضائل نفسانی و عمل های نیک ) در نزد پروردگار تو از نظر پاداش بهتر ، و از نظر امید ( به بازتاب دنیوی و اخروی آن ) نیکوتر است.

1- یکی از نعمت های که خداوند به ما عطا فرموده نعمت زندگی کردن است و یکی دیگر فرزندان و مال

2- اموال و فرزندان زینت زندگی دنیوی ما هستند ولی ما باید طوری فرزندانمان را تربیت کنیم که با اعمال نیکی که انجام می دهند باقیات صالحات برای ما بفرستند و اموالمان را صرف کارهای نیک کنیم که ثواب نیکو برای ما ذخیره شود.

3- هر کاری انجام میدهیم باید طوری باشد که به نفع زندگی اخروی مان باشد طبق آیه «باقیات صالحات»

4- اموال و فرزندان نعمتی هستند که خداوند به انسان داده تا ذخیره ای برای آخرتش بفرستد.

5- هر اثری در این دنیا بگذاریم چه خوب و چه بد عواقب آن در آخرت بهما خواهد رسید پس بهتر است که طوری از اموالمان استفاده کنیم که فقط برای رضای خدا باشد و ذخیره ای برای آخرت .

6- ما در برابر اموال و فرزندانمان مسئول هستیم حتی وقتی از این دینا رفتیم پس در تربیت آنها بهترین روش را به کار ببندیم .

7- اموال و فرزندان در دنیا فقط به طور موقت در دنیا با ما هستند ولی آثارشان در آخرت هم به ما می رسد.

8- آخرت در نزد خداوند مهتر از دنیاست پس به باقیات صالحات توجه داشته باشیم «خیر عندا ربک»

اهل بیت (علیه السلام) هیچ موقع اموال برایشان مهم نبود و حتی چندین مرتبه همه اموال خودشان را در راه رضای خدا و نیازمندان می بخشیدند و باتربیت فرزندان نیکو بهترین باقیات صالحات را برای خودشان فراهم کردند.

1396/03/25 @ 20:02
نظر از: مدرسه نرجس دولت آباد [عضو] 

وَ ما أَنْتَ بِهادِ الْعُمْيِ عَنْ ضَلالَتِهِمْ إِنْ تُسْمِعُ إِلاَّ مَنْ يُؤْمِنُ بِآياتِنا فَهُمْ مُسْلِمُونَ 53روم

و تو هدایت کننده کوردلان از گمراهیشان نیستی تو نمی توانی ( محتوای دعوت خود را ) بشنوانی مگر به کسانی که ( به اقتضای طبع می توانند ) ایمان آورند ، از این رو ( طبق استعداد فطری در برابر ما ) تسلیم اند.

1- خداوند از سر لطف و محبت خود ما را از زمانی که نوزادی ضعیفی بودیم که توان انجام کوچکترین کارها را نداشتیم قدرت و توان بخشیده پس ما باید در همه کارها فقط از خداوند کمک بگیریم چون در نوزادی توان کمک خواستن از خداوند را نداشتیم ولی خداوند به ما کمک می کرد چه رسد به زمانی که از او درخواست کنیم

2- به خود مغرور نشویم که ما خود بخود بزرگ شده ایم.

3- قدر نعمتی که خداوند به ما عطا کرده نعمت هستی را بدانیم و و بعد از آن قدر نعمت پدر و مادر که در دوران ضعیفی با ذوق و شوق به کمک ما می شتافتند.

4- خداوند این نیروی جوانی را به ما عطا کرد پس از نیروی چوانی به نحو احسن در مسیر رضای الهی استفاده کنیم.

5- توجه داشته باشیم که بعد از این قوت دوباره دچار ضعف می شویم پس باید تا جوان هستیم دست کسانی که قوه جوانیشان تحلیل رفته را بگیریم.

6- این هشداری است که ما به فکر دوران پیری خود باشیم و تمام توان خود را در جوانی صرف نکنیم.

7- به پدر و مادرمان که همه ذوق جوانیشان را برای ما گذاشتند خدمت کنیم.

8- منتی بر سر پدر و مادر نگذاریم و متوجه باشیم ک آن ها جوانیشان را برای ما صرف کرند و هر چه قدر هم که تلاش کنیم نمی توانیم محبت آنها را جبران نماییم چه رسد به اینکه بخواهیم نعمت های الهی را سپاسگزاری کنیم.

9- دائما متذکر باشیم که هر چه داریم از خداوند از که پدر و مادری فداکار نصیب ما فرمود.

10- قدر نعمت سلامیت خود را داشته باشیم چون خداوند هر طور بخواهد می تواند خلق کند

11- همیشه به یاد مرگ باشیم

مصداق عملی آیه :

اهل بیت (سلام الله علیها) به خوبی درک کرده بودند که نیروی جوانی شان نعمتی است از طرف خداوند پس از این نیرو در راه خداوند استفادده و آن را صرف کردند.

1396/03/25 @ 20:01
نظر از: hosna [عضو] 

جزء19،آیه28 سوره نور

«…فَإِن لَّمْ تجَِدُواْ فِيهَا أَحَدًا فَلَا تَدْخُلُوهَا حَتىَ‏ يُؤْذَنَ لَكمُ‏ْ وَ إِن قِيلَ لَكُمُ ارْجِعُواْ فَارْجِعُواْ هُوَ أَزْكىَ‏ لَكُمْ …»
…و اگر كسى را در آن نيافتيد، پس داخلِ آن مشويد تا به شما اجازه داده شود و اگر به شما گفته شد: «برگرديد» برگرديد، كه آن براى شما سزاوارتر است،…

راه خودسازى و تزكيه، عمل به آداب اسلامى و مراعات حقوق مردم‏ است.
خود را به صاحب خانه تحميل نكنيم‏«ارجعوا»

1396/03/25 @ 18:29
نظر از: ترنم [عضو] 
ترنم

آیه 14 از سوره قصص : (جز20)
«وَلَمَّا بَلَغَ أَشُدَّهُ وَاسْتَوَى آتَیْنَاهُ حُکْمًا وَعِلْمًا وَکَذَلِکَ نَجْزِی الْمُحْسِنِینَ»
ترجمه این آیه چنین است:
«و چون موسی به رشد و کمال [جسمی و عقلی] خود رسید، به او حکمت و دانش عطا کریم و ما این گونه نیکوکاران را پاداش می‌دهیم»
این آیات به بخش دیگری از داستان زندگی حضرت موسی اشاره کرده و می‌فرماید: هنگامی که موسی به دوران جوانی رسید، خداوند با تقویت نیروی فکر و عقل و الهامات الهی، به او دانش و بینشی عطا کرد که بتواند حقایق را بفهمد و میان حق و باطل به درستی داوری کند. لازم به ذکر است که هنگام جوانی، اوج نیرومندی و استواری هر انسانی در طول زندگی اوست. لطف الهی به حضرت موسی، به خاطر پاکی و شایستگی او بود که ظرفیت چنین عنایتی را کسب کرده بود. براساس این آیه، هر کس اهل احسان باشد، لطف الهی را دریافت خواهد کرد. البته این به جز وحی و نبوت است که بعداً به موسی داده شد و به او مقام پیامبری رسید.
از این آیات می‌آموزیم:
۱. دوره جوانی، بهترین دوران زندگی انسان است. زیرا در این دوران، توان جسمی با رشد عقلی در کنار یکدیگر قرار گرفته و بستر کمال انسان فراهم می شود.
2. نیکی به دیگران و نیکوکار بودن، زمینه دریافت الطاف ویژه الهی را فراهم می کند.

1396/03/25 @ 18:01
نظر از: پریساعسکری [عضو] 
5 stars

جز بیستم
« وَمَآ اءُوتِيتُم مِّن شَىْءٍ فَمَتَعُ الْحَيَوةِ الدُّنْيَا وَ زِينَتُهَا وَمَا عِندَ اللّهِ خَيْرٌ وَاءَبْقَىَّ اءَفَلاَ تَعْقِلُونَ » «قصص،60»

ترجمه :

وآنچه به شما داده شده ، بهره ى زندگى دنيا و زينت آن است (كه فانى و زودگذر است )، در حالى كه آنچه نزدخداست ، بهتر و پايدارتر است . پس آيا نمى انديشيد؟

پیام آیه :نعمت های دنیا محدود هستند،هر كس باقى را فداى فانى ، و بهره ى ناب را با لذّات آميخته با مشكلات عوض كند، در حقيقت عاقل نيست.اگر بخاطر پذيرش ايمان ، دنيا را از دست بدهيد، به نعمت هاى بى منتها وبى زوال دست خواهيد يافت .مصداق عملی:عدم دلبستگی و وابستگی شدیدبه دنیا و نعمت های زودگذر آن

1396/03/25 @ 14:39
نظر از: مرکز تخصصی تفسیر شاهین شهر [عضو] 
5 stars

جزء 20: آیه 26سوره قصص(قالَتْ إِحْداهُما يا أَبَتِ اسْتَأْجِرْهُ إِنَّ خَيْرَ مَنِ اسْتَأْجَرْتَ الْقَوِيُّ الْأَمينُ) - ترجمه:یکی از دختران شعیب گفت : ای پدر ، او را برای کارهایت استخدام کن ، که هم توانا است و هم درستکار; و بهترین کسی که استخدام می کنی ، آن کس است که نیرومند و امین باشد .
-عمران و آبادی زمین - نمونه عملی از کار در زندگی

1396/03/25 @ 13:16
نظر از: افسر جوان...نوری [عضو] 
5 stars

أَمَّن یجُِیبُ الْمُضْطَرَّ إِذَا دَعَاهُ وَ یَكْشِفُ السُّوءَ (62- نمل)

[آیا آن شریكان انتخابى شما بهترند] یا آنكه وقتى درمانده‏ اى او را بخواند اجابت مى‏ كند و آسیب و گرفتاریش را دفع مى‏ نماید؟

قید «اضطرار» براى این است كه در حال اضطرار، دعاى دعاکننده از حقیقت برخوردار است و دیگر گزاف و بیهوده نیست؛ زیرا تا آدمی درمانده و مضطر نشود، دعایش آن واقعیت و حقیقتی كه در حال اضطرار دارد را ندارد و این خیلى روشن است.

قید دیگرى که براى دعا آورده این است كه فرموده: « إِذَا دَعَاهُ ؛ وقتى او (خدا) را بخواند»، و این براى آن است كه بفهماند خداوند متعال وقتى دعا را مستجاب مى‏ كند كه دعا کننده به راستى او را بخواند؛ نه اینكه در دعا رو به خدا كند و دل به اسباب ظاهرى داشته باشد و این وقتى صورت مى‏ گیرد كه امید دعا کننده از همه اسباب ظاهرى قطع شده باشد؛ یعنى بداند كه دیگر هیچ كس و هیچ چیز نمى ‏تواند گره از كارش بگشاید. آن وقت است كه حقیقتا متوجه خدا مى‏شود و در کمال صداقت تنها او را مى‏خواند
سه شرط «حالت اضطرار دعا کننده»؛ «توجه و خواندن اختصاصی خداوند متعال بدون توجه به غیر او» و نیز «سوء بودن وضعیت موجود»، سه شرطی هستند که بنابر همین آیه کریمه در صورت محقق شدن هر سه آنها با هم، دعا مستجاب خواهد شد.

1396/03/25 @ 13:12
نظر از: محمدی [عضو] 

جزءبیستم سوره قصص آیه 51
وَلَقَدْ وَصَّلْنَا لَهُمُ الْقَوْلَ لَعَلَّهُمْ يَتَذَكَّرُونَ
ما آيات قرآن را يكى پس از ديگرى براى آنان آورديم شايد متذكر شوند!
پ ن
هرتکرای بد نیست،بلکه تکرار انسان را از غفلت خارج می کند خصوصا تکرار معروف ها مثل نماز ،حجاب ،تا فراموش نشود.

1396/03/25 @ 12:57
نظر از:  

جزءبیستم سوره قصص آیه 51
وَلَقَدْ وَصَّلْنَا لَهُمُ الْقَوْلَ لَعَلَّهُمْ يَتَذَكَّرُونَ
ما آيات قرآن را يكى پس از ديگرى براى آنان آورديم شايد متذكر شوند!
پ ن
هرتکرای بد نیست،بلکه تکرار انسان را از غفلت خارج می کند خصوصا تکرار معروف ها مثل نماز ،حجاب ،تا فراموش نشود.

1396/03/25 @ 12:55
نظر از: مدرسه حضرت فاطمه (س) سقز [عضو] 
5 stars

وَ إِمَّا يَنْزَغَنَّکَ مِنَ الشَّيْطانِ نَزْغٌ فَاسْتَعِذْ بِاللَّهِ إِنَّهُ هُوَ السَّميعُ الْعَليمُ.( آیه 36 سوره فصلت)
ترجمه:
و اگر انگيزه و وسوسه‌اى از طرف شيطان تو را تحريك كند (كه بدى را با بدى جواب دهيد) پس به خداوند پناه ببر كه او خود شنواى آگاه است.

نکات آیه :
1- برانگيختن حسّ انتقام‌جويى در انسان، از شگردهاى شيطانى است، ولى پاسخ دادن بدى‌ها با نيكى، از سفارشات الهى است. ادْفَعْ بِالَّتِي هِيَ أَحْسَنُ‌ … إِمَّا يَنْزَغَنَّكَ‌
2- از وسوسه‌ى شيطان، هيچ كس حتّى پيامبر در امان نيست. «وَ إِمَّا يَنْزَغَنَّكَ»
3- وسوسه‌ى شيطان دائمى است. ( «يَنْزَغَنَّكَ» فعل مضارع و رمز استمرار است).
4- هر عنصرى كه وسوسه‌گر باشد شيطانى است. «مِنَ الشَّيْطانِ نَزْغٌ»
5- داروى وسوسه‌ى شيطان، پناهندگى به خدا و توبه است. «وَ إِمَّا يَنْزَغَنَّكَ‌ .. فَاسْتَعِذْ بِاللَّهِ»
6- استعاذه از ابزارهاى عصمت انبيا است. فَاسْتَعِذْ …
7- به كسى بايد پناه برد كه جامع همه‌ى كمالات و شنوا و آگاه باشد. «فَاسْتَعِذْ بِاللَّهِ» (كلمه «الله» به معناى ذات مقدّس است كه تمام كمالات را داشته باشد)
9- با اين كه خدا مى‌داند ولى ما بايد ضعف و پناهندگى خود را با زبان و دل اظهار كنيم. فَاسْتَعِذْ … السَّمِيعُ الْعَلِيمُ‌
10- پناه خواستن از خداوند بى پاسخ نمى‌ماند. «السَّمِيعُ الْعَلِيمُ»
11- تنها خداوند شنوا و داناى مطلق است. «إِنَّهُ هُوَ السَّمِيعُ الْعَلِيمُ»
این آیه به شدت انسان رااز شیطان و وسوسه های آن برحذر میدارد و به اوهشدار میدهد که هیچ انسانی ازآن درامان نبست. و نباید حتی یک لحظه هم غفلت کند.هرانسانی باهرموقعیت و جایگاه باهر درجه ورتبه علمی و اخلاقی ومعنوی که باشد درمعرض وسواسهای شیطان است.
به امیدعاقب بخیری
 

1396/03/25 @ 12:46
نظر از:  
5 stars

تفسیر: آیه 45 سوره عنکبوت
«اِنَّ الصَّلـاَةَ تَنهَی عَنِ الفَحشاءِ وَ المُنكَرِ… »
(قطعاً نماز، (شخص نماز گذار را) از زشتی و گناه باز می‌دارد)

ترجمه‌

(فحشاء و فاحشه) در لغت به عمل بسیار زشت، گفته می‌شود و به عقیده‌ی بعضی از مفسّرین، در قرآن نیز در همین معنی به کار گرفته است.

(منکر) در لغت یعنی ناشناخته و منظور از منکر در قرآن (معصیت) است.

بر اساس این آیه، یکی از تفاوت‌های شخص بانماز با بی‌نماز در این است که شخص بانماز به هنگام مواجهه با اعمال زشت هم‌چنان که عقل و دین و…، او را از انجام اعمال زشت و قبیح نهی می‌کند و او را به ترک آن اعمال فرمان می‌دهد، از ابزار دیگری نیز بهره‌مند می‌گردد و آن ابزار دیگر، نماز است.

پرسش:

نماز چگونه انسان را نهی می‌کند و فرمان ترک اعمال زشت و قبیح را صادر می‌کند؟

پاسخ:

نماز مرکّب از مجموعه‌ای از اقوال و افعالی است که برای اطاعت و قرب الهی در طی روز و ماه و سال تکرار می‌شود. این افعال و گفتار، دارای مفاهیم بسیار بلندی است که هر یک از آن‌ها به تنهایی می‌تواند در بازدارندگی انسان، نقش بسیار مهمّی را ایفا نماید.

به طور مثال، وقتی شخص بانماز در روز چند بار با گفتن (مالِکِ یَومِ الدِّینِ) به فکر روز قیامت و حسابرسی از اعمال زشت و قبیح خود می‌افتد، کم‌کم این فکر آن‌چنان در روح او تقویت می‌شود که به هنگام ارتکاب اعمال زشت و قبیح، بلـافاصله همان جمله یا صحنه قیامت را به خاطر می‌آورد و در همان هنگام است که نماز نقش بازدارندگی خود را ایفا می‌کند.

هر قدر انسان نمازش را با خضوع و خشوع و توجّه بخواند، نقش بازدارندگی نماز بیشتر آشکار می‌شود.

امّا اگر کسی به هنگام نماز به فکر این نباشد که با خالق یکتا سخن می‌گوید، در مقابل او خم و راست می‌شود، و نداند چه کلماتی را بر زبان می‌راند یا خدای ناکرده به فکر ارتکاب فحشاء و منکر باشد، نه تنها نمازش ناهی از فحشاء و منکر نمی‌شود بلکه آمر به فحشاء و منکر می‌گردد و چه بسا نمازش هم، منکر باشد و باید از نمازی که خوانده بود، استغفار نماید.

نکته

بعضی‌ها می‌گویند: اگر نماز از فحشاء و منکر نهی می‌کند پس چرا خیلی‌ها نماز می‌خوانند و بازهم مرتکب فحشاء و منکر می‌شوند؟

پاسخ:

قرآن کریم فرمود: (نماز از فحشاء و منکر نهی می‌کند) و نفرمود: نماز از از فحشاء و منکر منع می‌کند؛ به عبارت دیگر، نماز به منزله عقل و دین است، هم‌چنان که عقل و دین نهی می‌کنند و در بسیاری از موارد اطاعت نمی‌شوند، نماز هم (اگر آن گونه که باید خوانده شود) نمازگزار را از فحشاء و منکر نهی می‌کند ولی در بسیاری از موارد اطاعت نمی‌شود و منع محقّق نمی‌گردد.
به عبارتی نماز انسان را از فحشا نهی می کند نه منع

!

نظر دهید »

1396/03/25 @ 11:39
نظر از: پژوهش حوزه علمیه الزهراء (س) ارومیه [عضو] 

تجارتی که ما رو از عذاب نجات میده..

مگه دااريم؟!؟

سوره صف آیه ۱۰

يا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا هَلْ أَدُلُّكُمْ عَلَىٰ تِجَارَةٍ تُنجِيكُم مِّنْ عَذَابٍ أَلِيمٍ

ﺍﻯ ﻛﺴﺎﻧﻰ ﻛﻪ ﺍﻳﻤﺎﻥ ﺁﻭﺭﺩﻩ ﺍﻳﺪ! ﺁﻳﺎ ﺷﻤﺎ ﺭﺍ ﺑﻪ ﺗﺠﺎﺭﺗﻰ ﺭﺍﻫﻨﻤﺎﺋﻰ ﻛﻨﻢ ﻛﻪ ﺷﻤﺎ ﺭﺍ ﺍﺯ ﻋﺬﺍﺏ ﺩﺭﺩﻧﺎﻙ ﺭﻫﺎﻳﻰ ﻣﻰ ﺑﺨﺸﺪ؟!

دقت کنین مخاطب این آیه کیا هستن،، کسانی که ایمان آوردند..

سوره صف آیه ۱۱

تؤْمِنُونَ بِاللَّهِ وَرَسُولِهِ وَتُجَاهِدُونَ فِي سَبِيلِ اللَّهِ بِأَمْوَالِكُمْ وَأَنفُسِكُمْ ذَٰلِكُمْ خَيْرٌ لَّكُمْ إِن كُنتُمْ تَعْلَمُونَ

ﺑﻪ ﺧﺪﺍ ﻭ ﺭﺳﻮﻟﺶ ﺍﻳﻤﺎﻥ ﺑﻴﺎﻭﺭﻳﺪ

ﻭ ﺑﺎ ﺍﻣﻮﺍﻝ ﻭ ﺟﺎﻧﻬﺎﻳﺘﺎﻥ ﺩﺭ ﺭﺍﻩ ﺧﺪﺍ ﺟﻬﺎﺩ ﻛﻨﻴﺪ

ﺍﻳﻦ ﺑﺮﺍﻯ ﺷﻤﺎ (ﺍﺯ ﻫﺮ ﭼﻴﺰ) ﺑﻬﺘﺮ ﺍﺳﺖ ﺍﮔﺮ ﺑﺪﺍﻧﻴﺪ!

جالبه که خدا بعنوان شرط اول معامله، از ايمان آورده ها میخواد که ایمان بیاورند..

اشتراک گذاری این مطلب!

1396/03/25 @ 11:17
نظر از: ميرزايي [عضو] 

جزء20قرآن کریم
آيه شماره 62 از سوره مبارکه نمل
فقط خدا
أَمَّنْ يُجيبُ الْمُضْطَرَّ إِذا دَعاهُ وَ يَكْشِفُ السُّوءَ وَ يَجْعَلُكُمْ خُلَفاءَ الْأَرْضِ أَ إِلهٌ مَعَ اللَّهِ قَليلاً ما تَذَكَّرُونَ
يا كسى كه دعاى مضطرّ را اجابت مى‏كند و گرفتارى را برطرف مى‏سازد، و شما را خلفاى زمين قرارمى‏دهد؛ آيا معبودى با خداست؟! كمتر متذكّر مى‏شويد!
* شرط استجابت دعا، قطع امید از دیگران واخلاص در دعاست. «یجیب‏المضطر»
* آنان كه با سكوت، از خداوند حاجتى مى‏خواهند، خداوند از حالشان با خبر است ولى دوست دارد بندگانش حاجت خود را به زبان آورند. «اذا دعاه

1396/03/25 @ 09:34
نظر از: نرجس خاتون(س) شاهین شهر [عضو] 

« إِنَّ الَّذِینَ یُحِبُّونَ أَنْ تَشِیعَ الْفاحِشَهُ فِی الَّذِینَ آمَنُوا لَهُمْ عَذابٌ أَلِیمٌ فِی الدُّنْیا وَ الْ‏آخِرَهِ » (نور / 19) كسانی كه دوست دارند زشتیها در میان مردم با ایمان شیوع یابد، عذاب دردناكی برای آنان در دنیا و آخرت است.

مصداق: شایع كردن زشتیها

1396/03/24 @ 23:14
نظر از: ترنم [عضو] 
ترنم

جز نوزدهم
قالُوا لا ضَيْرَ إِنَّا إِلى‌ رَبِّنا مُنْقَلِبُونَ «50» إِنَّا نَطْمَعُ أَنْ يَغْفِرَ لَنا رَبُّنا خَطايانا أَنْ كُنَّا أَوَّلَ الْمُؤْمِنِينَ «51»
ساحران گفتند: باكى نيست، ما به سوى پروردگارخود بازمى‌گرديم. ما اميد داريم كه پروردگارمان خطاهاى ما را ببخشد، چرا كه ما نخستين ايمان آورندگان هستيم.
نکته ها
همين كه ساحران معجزه‌ى موسى را ديدند، به خاك افتادند و سجده كردند، در اين جا فرعون براى عوام‌فريبى به تحليلى دست زد وگفت: اين يك توطئه‌ى از پيش ساخته است، شما شاگرد موسى بوده‌ايد و اين خيمه شب بازى را براى سقوط من به راه انداخته‌ايد. غافل از آن كه ساحران در كشور پراكنده بودند و دستشان به موسى نمى‌رسيد تا شاگردش باشند، علاوه بر اين كه آنان به عزّت فرعون سوگند پيروزى خورده بودند.
در بعضى تفاسير مى‌خوانيم: فرعون دست و پاى ساحران را قطع كرد و به درختان خرماى‌
جلد 6 - صفحه 317
بلند آويخت و حضرت موسى بر آنان مى‌گريست.
پیام ها
1- در نظام طاغوتى، مردم آزادى عقيده ندارند. «آمَنْتُمْ لَهُ قَبْلَ أَنْ آذَنَ لَكُمْ»
2- طاغوت‌ها مى‌خواهند حتّى بر افكار مردم مسلّط باشند. «قَبْلَ أَنْ آذَنَ لَكُمْ»
3- دروغگو كم حافظه است. «لَمَجْنُونٌ‌- عَلَّمَكُمُ السِّحْرَ»
4- بدترين شكنجه‌اى كه قدرت، كارايى و توازن انسان را مى‌گيرد، قطع دست و پا از چپ و راست است. «مِنْ خِلافٍ»
5- به طاغوت‌ها اطمينان نكنيد، آنان همه را براى خودشان مى‌خواهند. (فرعون كه ساعتى پيش وعده داده بود آنان را از مقرّبان خواهد كرد، اكنون همه را به قتل تهديد مى‌كند). «لَأُصَلِّبَنَّكُمْ»
6- يكى از آثار ايمان به معاد، شجاعت در برابر طاغوت‌هاست. «لا ضَيْرَ إِنَّا»
7- ايمان به معاد، افق روشن براى آينده است. «إِنَّا إِلى‌ رَبِّنا مُنْقَلِبُونَ»
8- شهادت در راه خدا، ضرر و هلاكت نيست. «لا ضَيْرَ إِنَّا»
9- كسى كه ايمانش بر اساس شناخت باشد، متزلزل نمى‌شود. «لا ضَيْرَ إِنَّا» (ساحران كه معجزه را شناختند، در برابر تهديدات فرعون استقامت كردند).
10- هم سِحر گناه است و هم در استخدام فرعون‌ها درآمدن. «خَطايانا»
11- طمع در مادّيات، منفى ولى در معنويّات، مثبت است. «نَطْمَعُ أَنْ يَغْفِرَ لَنا»
12- بخشش، از شئون ربوبيّت الهى است. «يَغْفِرَ لَنا رَبُّنا»
13- آرزوى عفو بايد با بازگشت واقعى همراه باشد. «آمَنَّا- نَطْمَعُ»
14- سابقه و پيشگامى در ايمان، يك فضيلت است. «أَوَّلَ الْمُؤْمِنِينَ»
15- حسن عاقبت، بزرگ‌ترين سعادت است. كسانى كه تمام عمرشان در انحراف بودند، با جرقّه‌اى در يك لحظه دگرگون شده‌ «إِنَّا إِلى‌ رَبِّنا مُنْقَلِبُونَ» و از اوّلين مؤمنان شدند. «كُنَّا أَوَّلَ الْمُؤْمِنِينَ»
16- توطئه، توطئه‌گر را رسوا مى‌كند. (فرعون با سرمايه‌گذارى بسيار، ساحران را
جلد 6 - صفحه 318
دعوت كرد تا موسى را رسوا كنند، ولى با ايمان آوردن ساحران، فرعون خود رسوا شد). «كُنَّا أَوَّلَ الْمُؤْمِنِينَ»

1396/03/24 @ 21:03
نظر از: تسنیم [عضو] 

انَّا جَعَلْنَا مَا عَلَى الْأَرْضِ زِينَةً لَّهَا لِنَبْلُوَهُمْ أَيُّهُمْ أَحْسَنُ عَمَلًا کهف،۷
آنچه روی زمین است، زینت برای آن قرار دادیم تا انسان را بیازمائیم که چه
کسانی اعمال نیکوتری انجام می دهند؟
زمین محل هبوط آدمی برای ابتلاء و امتحان است تا ثابت کند از دو راهی
اختیار و انتخاب راهی می گزیند که مورد پسند حق تعالی باشد …
و تمام زمین و آنچه در آن است مواد آزمون امتحانی انسان است
کم و زیادش ، خوب و بدش …
لا ینفع مال و لا بنون …
از مصادیق زینت دنیا برای امتحان بشر امکانات مادی ، فرزندان ، مسکن
شغل و موقعیت اجتماعی است .
عناوین و القاب و دلبستگیها و وابستگیها
همه و همه مواد امتحانی انسانند
اگر بداند !

1396/03/24 @ 18:48
نظر از: سین بانو [عضو] 
سین بانو

وَ أَوْحَیْنَا إِلَیْهِمْ فِعْلَ الْخَیرَْاتِ وَ إِقَامَ الصَّلَوةِ وَ إِیتَاءَ الزَّكَوةِ وَ كاَنُواْ لَنَا عَابِدِینَ{۷۳- انبیاء ع}

و ما به آنها انجام كارهاى خیر و برپا داشتن نماز و پرداخت زكات را وحى كردیم و آنها تنها ما را عبادت می کردند.

هر چند این آیه در توصیف پیشوایان هدایت است ولی حالتی در آن آمده که مراتب ضعیف ترش را می توان در دیگران نیز مشاهده کرد. وحی همان الهام کردن و به دل انداختن است

#وحی به دو صورت ممکن است رخ دهد؛ یکی وحی گزاره های علمی است که در این نوع گیرنده به چیزی که نمی دانست عالم می شود. نوع دیگر وحی فعل عملی است به این صورت که فرد گیرنده در خود میل و اشتیاق شدیدی به کاری پیدا کرده و در صدد اانجام کاری بر می آید. در این آیه سخن از وحی فعل و انجام کار خیر است.

نمونه های قابل درک این نوع وحی را همه می توانند در خود احساس کنند؛ زمانی که بدون مقدمه در خود میل شدیدی به انجام کار خیری پیدا می کنید و به تکاپو می افتید تا به هرترتیب که شده آن را انجام دهید؛ مصداق و نمونه ضعیف شده ای از وحی فعل خیر است. وحی به مادر موسی برای رها کردن او در آب هم از نمونه های این نوع وحی است

1396/03/24 @ 17:00
نظر از: مرکز تخصصی تفسیر شاهین شهر [عضو] 
5 stars

جزء 19: آیه 28سوره فرقان(يا وَيْلَتي‏ لَيْتَني‏ لَمْ أَتَّخِذْ فُلاناً خَليلاً ) - ترجمه:ای وای بر من ، کاش فلانی را دوست نمی گرفتم.
- کسی که دیدارش ما را به یاد خدا بیاندازد،گفتارش به علم ما بیافزاید و کردارش یاد قیامت را در ما زنده کند - نمونه عملی از دوست خوب در زندگی

1396/03/24 @ 14:28
نظر از: hosna [عضو] 

جزء17،آیه46 سوره حج

أَ فَلَمْ يَسِيرُواْ فىِ الْأَرْضِ فَتَكُونَ لهَُمْ قُلُوبٌ يَعْقِلُونَ بهَِا أَوْ ءَاذَانٌ يَسْمَعُونَ بهَِا فَإِنهََّا لَا تَعْمَى الْأَبْصَارُ وَ لَاكِن تَعْمَى الْقُلُوبُ الَّتىِ فىِ الصُّدُورِ؛
آيا در زمين گردش نكرده ‏اند، تا دلهايى داشته باشند كه با آن بينديشند يا گوشهايى كه با آن بشنوند؟ در حقيقت، چشمها كور نيست ليكن دلهايى كه در سينه‏ هاست كور است.

سه ابزار اصلی شناخت انسان _ نمونۀ عملی استفاده صحیح از ابزار مهم شناخت عقل،گوش وچشم

قلوبٌ یعقلون بها
اذانٌ یسمعون بها
الابصار

1396/03/24 @ 12:26
نظر از:  

سوره شعراء جزء19
إِنْ نَشَأْ نُنَزِّلْ عَلَیْهِمْ مِنَ السَّمَاءِ آَیَةً فَظَلَّتْ أَعْنَاقُهُمْ لَهَا خَاضِعِینَ (۴)
«اگر بخواهیم‌ برآنان‌ از آسمان‌ آیه‌ای‌» یعنی: معجزه‌ای‌ که‌ آنان‌ را به‌ ایمان‌ وادار و ناچار کند «فروفرستیم‌ آن‌گاه‌ گردنهایشان‌ در برابر آن‌ خاضع‌ گردد» یعنی: آن‌گاه ‌اجبارا دربرابر آن‌ منقاد خواهند شد و گردن‌ خواهند نهاد ولی‌ خدای‌ متعال‌ چنین ‌نمی‌کند زیرا از کسی‌ جز ایمان‌ اختیاری‌ را نمی‌خواهد. آری‌! حق‌ تعالی‌ نخواسته ‌است‌ که‌ با این‌ آخرین‌ رسالت‌ خویش، معجزه‌ سرکوب‌ کننده‌ای‌ بفرستد بلکه ‌معجزه‌ اساسی‌ رسالت‌ خاتم‌ را قرآنی‌ گردانیده‌ است‌ که‌ با خاتمیت‌ این‌ رسالت ‌همخوانی‌ داشته‌ باشد زیرا قرآن‌ برای‌ همیشه‌ و از هر نظر معجزه‌ است‌؛ معجزه‌ است ‌در بنای‌ تعبیری‌ و لفظی‌ خود، معجزه‌ است‌ در بنای‌ معنوی‌ خود و معجزه‌ است‌ در فتح‌ دلها و روانها و درمان‌ مشکلات‌ انسان‌ در همه‌ زمانها و مکانها. پس‌ این‌رسالت، رسالت‌ زمان‌ و مکان‌ خاصی‌ نیست‌ که با معجزه‌ای‌ حسی‌ و مقطی ‌پشتیبانی‌ شود بلکه‌ رسالتی‌ است‌ مفتوح‌ برای‌ همه‌ امت‌ها در همه‌ عصرها لذا مناسب‌ چنین‌ بود که‌ معجزه‌ آن‌ نیز برای‌ همه‌ عصرها و نسلها تا روز قیامت‌ معجزه ‌باز و مفتوحی‌ باشد.

1396/03/24 @ 12:09
نظر از: مدرسه حضرت فاطمه (س) سقز [عضو] 

فَلَوْلَا إِذْ جَاءَهُم بَأْسُنَا تَضَرَّعُوا وَلَكِن قَسَتْ قُلُوبُهُمْ وَزَيَّنَ لَهُمُ الشَّيْطَانُ مَا كَانُوا يَعْمَلُونَ. (سوره انعام آیه 43 )
ترجمه:
پس چرا وقتی که بلای ما به آنها رسید تضرّع و زاری نکردند (تا نجات یابند)؟
ولی (بدین سبب که نکردند) دلهاشان را قساوت فرا گرفتو شیطان کردار زشت آنان را در نظرشان زیبا نمود.
نکات آیه:
1- تضرّع به درگاه خداوند، سبب رشد و قرب به او و ترك آن نشانه‌ى سنگدلى و فريفتگى است. فَلَوْ لا … تَضَرَّعُوا
2- انسان فطرتاً زيبايى را دوست دارد تا آنجا كه شيطان نيز از همين غريزه، او را اغفال مى‌كند. «زَيَّنَ لَهُمُ الشَّيْطانُ»
3- براى افراد لجوج، نه تبليغ مؤثّر است، نه تنبيه. «قَسَتْ قُلُوبُهُمْ»
4- ريشه‌ى غرور و ترك تضرّع، مفتون شدن به تزيينات شيطانى است. فَلَوْ لا … تَضَرَّعُوا … زَيَّنَ لَهُمُ الشَّيْطانُ‌

آیه به انسانها فرمان به توبه و تضرع به درگاه خداوند را ابلاغ میفرماید.و توبه را مایه نجات می داند.

1396/03/24 @ 12:04
نظر از: پریساعسکری [عضو] 
5 stars

جز نوزدهم
مَن تَابَ وَ ءَامَنَ وَ عَمِلَ عَمَلًا صَالِحًا فَأُوْلَئکَ یُبَدِّلُ اللَّهُ سَیَِّاتِهِمْ حَسَنَاتٍ وَ کاَنَ اللَّهُ غَفُورًا رَّحِیمًا(70- فرقان)

آنان که توبه کنند و ایمان آورند و کار شایسته انجام دهند، که خدا بدی‌هایشان را به خوبی‌ها تبدیل می‌کند و خدا بسیار آمرزنده و مهربان است.پیام آیه :راه تبدیل سیئات به حسنات.مصداق عملی: شخص گناهکار با توبه و طلب مغفرت و با ایمان و عمل و بازنگری درعقیده و عمل و راه جبران و صلاح پیش گرفتن خداوند گناهانش را تبدیل به حسنات خواهد کرد.

1396/03/24 @ 12:02
نظر از: طاهره میرزایی [بازدید کننده]
طاهره میرزایی

باسلام وخداقوت
چرامطالب من بعنوان بازدیدکننده ثبت می شود ونه عضو؟؟؟متشکرم

1396/03/24 @ 11:16
نظر از: طاهره میرزایی [بازدید کننده]
طاهره میرزایی

#قرآن_من_شرمنده_توام
تدبری درآیاتی ازجزء19 قرآن کریم
آیه شماره 74 از سوره مبارکه فرقان
نسل پاکان
وَٱلَّذِینَ یَقُولُونَ رَبَّنَا هَبۡ لَنَا مِنۡ أَزۡوَٰجِنَا وَذُرِّیَّٰتِنَا قُرَّةَ أَعۡیُنٖ وَٱجۡعَلۡنَا لِلۡمُتَّقِینَ إِمَامًا
و کسانى ‏اند که مى ‏گویند: پروردگارا! به ما از ناحیه‏ ى همسران و فرزندانمان مایه‏ ى روشنى چشم عطا کن و مارا پیشواى پرهیزگاران قرار ده.
*انسان در برابر همسر و فرزند و نسل خود متعهّد است و باید براى عاقبت نیکوى آنها تلاش و دعا کند. «ربّنا هب لنا من ازواجنا…»
*در دعا به حداقل اکتفا نکنید، بلند همّت باشید. «واجعلنا للمتّقین اماما» (خدایا ما را در رسیدن به کمال، رهبر متّقین قرار ده، نه آنکه تنها از متّقین باشیم)

1396/03/24 @ 11:09
نظر از: محمدی [عضو] 

جزء نوزدهم سوره شعراء آیه 214

وَ أَنْذِرْ عَشِيرَتَکَ‌ الْأَقْرَبِينَ‌
و خویشاوندان نزدیکت را انذار کن!

پ ن

وظیفه مبلغ ابتدا تبلیغ افراد فامیل و خانواده است.

انذار, تبلیغ, خانواده, کوثربلاک

1396/03/24 @ 08:48
نظر از: تسنیم [عضو] 

وَ ما لَهُمْ بِهِ مِنْ عِلْمٍ إِنْ يَتَّبِعُونَ إِلاَّ الظَّنَّ
وَ إِنَّ الظَّنَّ لا يُغْني‏ مِنَ الْحَقِّ شَيْئاً ۲۸نجم
با آنکه آنها را علمی به آن ( ادعا ) نیست
، آنها جز از ظنّ و گمان پیروی نمی کنند ، و بی تردید ظنّ و گمان به هیچ وجه ازحق بی نیاز نمی کند.در جامعه امروز ما متاسفانه پیروی کور از ظن راه برداشت سالم و صحیح را بسته است ! و به نحوی افراط گونه پیروی ظن و
گمانه می شود و این سیر عرفیگشته و راه تحقیق علمی واگذاشته شده است .
مخصوصا در شبکه های مجازی یکی از آسیب های وارده همین پیروی بی منطق و غیر علمی از گمانه هایی است که دست به دست در سایتها و شبکه ها
می چرخد و گاها هیچ مبنای علمی ندارد و اگر این گمانه زنی در حوزه دینی و یا
احکام شرعی و کلا در حوزه معارف صورت بگیرد خطراتش سنگین تر خواهد بود استفاده از واژگان باید با دقت بالایی صورت گیرد برای مثال نص پیامبر برای
بیان جایگاه اهل بیت علیهم السلام سفن النجاه است در حالیکه این وصف
اختصاصی معصوم علیه السلام استدر برنامه زنده سیما چند روز قبلصراحتا این
واژه برای کسی که در جایگاه غیر امام قرار گرفته استفاده می شود ..
آیا جز این است که ما در کسوت لباس دین و سیره دین ملزمیم تا خطوط دین
و معارف حقه را حفظ کنیم ؟! باید جامعه را به علمی نگاه کردن
و علمی حرکت کردن سوق دهیم .

1396/03/23 @ 23:30
نظر از: ترنم [عضو] 
ترنم

تفسیر آیه 22سوره نور(جز18)
وَ لا يَأْتَلِ أُولُوا الْفَضْلِ مِنْكُمْ وَ السَّعَةِ أَنْ يُؤْتُوا أُولِي الْقُرْبى‌ وَ الْمَساكِينَ وَ الْمُهاجِرِينَ فِي سَبِيلِ اللَّهِ وَ لْيَعْفُوا وَ لْيَصْفَحُوا أَ لا تُحِبُّونَ أَنْ يَغْفِرَ اللَّهُ لَكُمْ وَ اللَّهُ غَفُورٌ رَحِيمٌ «22»
«1». عنكبوت، 45.
جلد 6 - صفحه 162
صاحبان مال و وسعت از شما نبايد سوگند بخورند كه به نزديكان و مستمندان و مهاجران در راه خدا چيزى ندهند، بلكه بايد عفو و گذشت نمايند و از آنان درگذرند. آيا دوست نداريد كه خداوند شما را ببخشد؟ و خداوند آمرزنده و مهربان است.
نکته ها
كلمه‌ى‌ «يَأْتَلِ» از ريشه «الو» به معناى كوتاهى كردن و يا از «الى» به معناى سوگند ياد كردن است، همانند «ايلاء» در مباحث فقهى. «1»
«عفو» به معناى بخشيدن است و «صَفح» به معناى ناديده گرفتن كه مرحله بالاتر از عفو است. بعضى گفته‌اند كه «صفح» آن عفوى است كه در آن ملامت نباشد.
در آيات قبل از كسانى كه تهمت مى‌زنند به شدّت انتقاد شد، بعضى از اصحاب سوگند ياد كردند كه به افراد تهمت‌زن هرگز انفاق نكنند، اين آيه مى‌فرمايد: به خاطر لغزشهاى قبل، محرومان را بى‌نصيب نگذاريد. (شأن نزول)
پیام ها
1- مرفّهين در برابر محرومان مسئول هستند. وَ لا يَأْتَلِ أُولُوا الْفَضْلِ‌ …
2- مهم‌تر از انفاق، استمرار آن و خسته نشدن از آن و كوتاهى نكردن در آن است.
«وَ لا يَأْتَلِ»
3- در انفاق، هم از وسعت مالى و هم از امكانات ديگران استفاده كنيد. أُولُوا الْفَضْلِ‌ … وَ السَّعَةِ
4- در كمك كردن، بستگان اولويّت دارند. «أُولِي الْقُرْبى‌»
5- در پيمودن مراحل كمال، بلند همّت باشيد وبه حداقل اكتفا نكنيد. ابتدا كلمه‌ى «عفو» آمده، در مرحله‌ى بالاتر «صفح» آمده است. «وَ لْيَعْفُوا وَ لْيَصْفَحُوا»
6- كسى كه ديگران را ببخشد، به بخشش الهى نزديكتر است. (عفو و گذشت‌
«1». مفردات راغب.
جلد 6 - صفحه 163
وسيله‌ى جلب مغفرت الهى است) «أَ لا تُحِبُّونَ أَنْ يَغْفِرَ اللَّهُ لَكُمْ»
7- هدف از عفو و گذشت ديگران، كسب مغفرت خدا باشد، نه چيز ديگر. «أَ لا تُحِبُّونَ أَنْ يَغْفِرَ اللَّهُ لَكُمْ»
8- در شيوه‌ى تبليغ، از احساسات وعواطف مردم كمك بگيريم. «أَ لا تُحِبُّونَ»
9- رهبران دينى بايد مردم را به انفاق و عفو و گذشت تشويق كنند.

1396/03/23 @ 22:22
نظر از: نرجس خاتون(س) شاهین شهر [عضو] 

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمنِ الرَّحِیمِ
إِنَّا انزَلْنَاهُ فِی لَیْلَةِ الْقَدْرِ (۱) وَمَا أَدْرَاكَ مَا لَیْلَةُ الْقَدْرِ (۲) لَیْلَةُ الْقَدْرِ خَیْرٌ مِنْ أَ لْفِ شَهْرٍ (۳) تَنَزَّلُ الْمَلاَئِكَةُ وَالرُّوحُ فِیهَا بِإِذْنِ رَبِّهِم مِن كُلِّ أَمْرٍ (٤) سَلاَمٌ هِیَ حَتَّى مَطْلَعِ الْفَجْرِ (۵)
به نام خداوند بخشنده مهربان
1. ما آن را (قرآن) در شب قدر نازل كردیم
2. و تو چه می‌دانی شب قدر چیست؟
3. شب قدر بهتر از ماه است
4. فرشتگان و «روح» در آن شب به اذن پروردگارشان برای «تقدیر» هر كاری نازل می‌شوند
5. شبی است سرشار از سلامت «و بركت و رحمت» تا طلوع سپیده دم

مصداق شب قدر: شب 19، 21، 23 ماه رمضان

1396/03/23 @ 20:44
نظر از:  

بسم الله الرحمن الرحیم

والمؤمنون و المؤمنات بعضهم اولیاء بعض یامرون بالمعروف و ینهون عن المنکر و یقیمون الصلوة و یؤتون الزکاة و یطیعون الله و رسوله اولئک سیرحمهم الله ان الله عزیز حکیم (سوره توبه، آیه 71)

نکته مهمی در این آیه هست و آن اینکه

کسی ولی مؤمنین است که امربه معروف و نهی از منکر می کند.

و نماز می خواند

و زکات می پردازد

و خداوند و رسولش را اطاعت می کند

[[[ یعنی جمع اعمال صالحه را انجام می دهد ]]]

در تمام حرکات و سکنات در همه زمانها و مکانها امر به معروف را با نهی از منکر انجام دادن سخت است

وقتی نهی از منکر کردی فکر کردی جایگزین معروفش چیست ؟

یا وقتی امر به معروف و نهی ازمنکر کردی اقامه نمازت را انجام داده بودی؟

با وجود این اعمال زکات را پرداخت کردی؟ با تمام مصادیقش زکات مال و جان و زکات فطره ؛ زکات علم…

با موجودیت همه این اعمال اطاعت از خدا و رسولش لنگ نمی زد؟

ولایت داشتن یعنی این گونه بودن و گرنه یا ولی ولی نیست ؛ یا حرفش خریدار نخواهد داشت

همانطور که

(پیامبر اکرم (صلی الله علیه وآله) به مریض نگفت خرما نخور چون خودش آن روز خورده بود رفت و فردا آمد گفت خرما نخور تا خودش هم نخورده باشد ؛ در حالیکه حضرت مریض نبودند )

امر به معروف همزمان با نهی از منکر(دروغ)

در سخنان رهبرم دقت کن

با همه نوع سلیقه باهمه اشخاص با … صحبت سلیم و بدون خدشه و مناقشه ایراد می کند

او ابر مرد حاضر میدان عقلانیت و انسانیت است.

چقدر به امامم محتاجم

ای ابر مرد غائب ؛ صاحبنا، بیا

اللهم صل علی محمد وآل محمد وعجل فرجهم

1396/03/23 @ 20:21
نظر از: مرکز تخصصی تفسیر شاهین شهر [عضو] 
5 stars

جزء 18: آیه58: سوره نور (يا أَيُّهَا الَّذينَ آمَنُوا لِيَسْتَأْذِنْکُمُ الَّذينَ مَلَکَتْ أَيْمانُکُمْ وَ الَّذينَ لَمْ يَبْلُغُوا الْحُلُمَ مِنْکُمْ ثَلاثَ مَرَّاتٍ مِنْ قَبْلِ صَلاةِ الْفَجْرِ وَ حينَ تَضَعُونَ ثِيابَکُمْ مِنَ الظَّهيرَةِ وَ مِنْ بَعْدِ صَلاةِ الْعِشاءِ ثَلاثُ عَوْراتٍ لَکُمْ لَيْسَ عَلَيْکُمْ وَ لا عَلَيْهِمْ جُناحٌ بَعْدَهُنَّ طَوَّافُونَ عَلَيْکُمْ بَعْضُکُمْ عَلي‏ بَعْضٍ کَذلِکَ يُبَيِّنُ اللَّهُ لَکُمُ الْآياتِ وَ اللَّهُ عَليمٌ حَکيمٌ) - ترجمه: ای کسانی که ایمان آورده اید ، باید کسانی که برده ملکی شمایند و کسانی از شما که به حد بلوغ نرسیده اند سه بار اجازه بگیرند ، قبل از نماز صبح و هنگام ظهر که لباس های خود را وامی نهید و پس از نماز عشا که سه وقت خلوت شماست ، گذشته از این بر شما و بر آنها گناهی نیست آنها پیوسته به دور شما می چرخند . این گونه خداوند آیات را برای شما بیان می کند و خداوند دانا و مصلحت دان است.!
- آموزش به کودکان برای اجازه گرفتن هنگام ورود به اتاق والدین- نمونه عملی جلوگیری از فحشا در زندگی

1396/03/23 @ 20:07
نظر از: مدرسه امام جعفر صادق (ع) شاهرود [عضو] 
5 stars

با سلام ، روز هجدهم
وَنُنَزِّلُ مِنَ الْقُرْآنِ مَا هُوَ شِفَاءٌ وَرَحْمَةٌ لِلْمُؤْمِنِينَ وَلَا يَزِيدُ الظَّالِمِينَ إِلَّا خَسَارًا ( ۸۲ سوره اسرا )
و ما آنچه را براى مؤمنان مايه درمان و رحمت است از قرآن نازل مى ‏كنيم و[لى] ستمگران را جز زيان نمى‏ افزايد (۸۲)

نمونه عملی خصوصا در این روزها، تا میتوانیم از قرآن این منبع لایزال الهی با قرائت و تدبر در آن بهره مند شویم .

1396/03/23 @ 20:06
نظر از:  

بسم الله الرحمن الرحیم

رهن

اجاره

رهن و اجاره

اجاره به شرط تملیک

موجر

اجیر

اینها کلماتی است که در معاملات بکار میره.

چه معامله ای؟

تملیک چه چیزی؟

چه داده ایم چه گرفته ایم؟

برای چه چیزی اجیر می گیریم؟

چقدر در حساب و کتاب دنیایمان دقیق هستیم!

چقدر مراقبیم نان به نرخ روز بدهیم . و بگیریم.

آیا خداوند هم درمورد حق الله می تواند سخت بگیرد؟؟؟

تا بحال برای رضای خدا ونه دل خود کاری کرده ایم؟

ولله ملک السموات والارض والله علی کل شیءقدیر[سوره آل عمران آیه189]

لله ملک السمات والارض ؛ له ملک السموات والارض [نزدیک به 12 آیه قریب به این مضمون آمده است از جمله سوره شوری آیه 49 ؛ مائده 120 ؛ آل عمران 189 ؛ اعراف 158؛ زخرف 85 ؛ بروج 9 ؛ …]

وقتیکه این آیه را بخواهیم عملی کنیم ! باید ببینیم اجاره ملک خدا چقدر می ارزه ؟

خداوند سبحان چه مقدار مشخص کرده ! [با علم به اینکه خداوند عزیز بی نیاز است]

باز قرآن را ورق می زنیم ؛ آیات:

الله ولی الذین آمنوا … والذین کفروا اولیاؤهم الطاغوت …. [سوره بقره آیه257]

…اطیعوالله و اطیعوا الرّسول و اولوالامر منکم … [سوره نساءآیه59]

برائت من الله ورسوله الی الذین عاهدتم من المشرکین [سوره توبه آیه1]

هم چنین سوره مبارکه کافرون ؛ تولی و تبری را بیان می کند .(در قلب و زبان و عمل)

اقیمو الصلوة و آتوا الزکاة … [سوره بقره 43 و انعام 72 و …] اقامه نماز و ایتاء زکوة برای خدا

واتموالحج والعمرة لله…[سوره بقرهآیه196] حج

وجاهدوا قی الله حق جهاده… [سوره حج آیه78] جهاد

… واتموا الصیام الی اللیل… [سوره بقره آیه 187] روزه

… لله خمسه وللرّسول و لذی القربی والیتامی والمساکین وابن السبیل … [سوره انفال آیه41] خمس

…وامر بالمعروف وانه عن المنکر … [سوره لقمان آیه 17] امر به معروف و نهی ازمنکر

چرا خداوند این همه دقیق اجاره نامه نوشته است؟

در حالیکه له ما فی السموات و ماقی الارض …[سوره حج آیه64و بقره آیه 116و…]

در حالیکه بی نیاز مطلق است.

آری

[یا ایها الناس انتم الفقراء الی الله و الله هو الغنی الحمید[سوره فاطر آیه15]

وجود ما و تمام اموال و انفس و اولاد و پدر و مادر از ریز و درشت امکانات ما از مکان و مکین و از زمان و زمین ملک خالصه حیّ ودود است

حسابت را صاف کن بعد بگو

اجر نا من النار یامجیر

چقدر زیبا ست کلمه اجر و مجیر

ای پناه امن من ای خدای من سلام


الحاقیات:
  • شماره لینک#29423 -   ضمیمه یافت نشد!
1396/03/23 @ 19:55
نظر از: پریساعسکری [عضو] 
5 stars

جز هجدهم

ادْفَعْ بِالَّتىِ هِىَ أَحْسَنُ (96- مومنون)
به بهترین شیوه بدی را از خودت دور کن.

پیام آیه:روش برخورد با بدی ها.مصداق عملی:بدی های دشمنان را به نیکی پاسخ بدهیم که این کار باعث بیداری وجدان و تغییر عملکرد طرف مقابل می شودچه بسادشمنان سرسخت، دوستان گرم و صمیمى شوند.

1396/03/23 @ 19:54
نظر از: كوثر [عضو] 
5 stars

اینگونه انسان، آدم می شود

وَ لَوْ لَا فَضْلُ اللَّهِ عَلَیْكمُ‏ْ وَ رَحْمَتُهُ مَا زَكىَ‏ مِنكمُ مِّنْ أَحَدٍ أَبَدًا (21- نور)

اگر فضل و رحمت خدا بر شما نبود، هرگز احدى از شما [از عقاید باطل و اعمال و اخلاق ناپسند] پاك نمى‏شد. «زكات» و «تزكیه» در اصل به معنى «نمو یافتن و نمو دادن» است، ولى در معناى «پاك شدن و پاك كردن» هم به كار رفته است که ممكن است هر دو معنا به یك ریشه باز گردد؛ زیرا تا پاكى از موانع و مفاسد و رذائل نباشد نمو و رشد امكان پذیر نخواهد بود.(7) بر اساس این آیه، تنها عامل نجات انسانها از آلودگیها و انحرافات و نیز رشد و بالندگی روحی او فقط فضل و رحمت الهى است و بس؛ با این تحلیل که: او هم نعمت عقل را به انسان داده و هم از طریق و فرستادگانش راه پاک شدن و ماندن و رشد کردن را به بشر تعلیم داده است. افزون بر این عنایات عمومی، توفیقات خاص او و امدادهاى غیبیش كه نصیب انسانهاى آماده و مستعد مى‏گردد را هم باید اضافه کرد. بنابراین اگر تبعیت از دین خدا و الطاف او نباشد محال است کسی بتواند در را خود سازی و ترک گناهان قدم از قدم بردارد و نیز با همین آیه ثابت می شود که تمام عرفانها و دستورالعمل هایی که خارج از این مسیر است همگی باطل اند و تنها باعث گمراهی انسان می شوند.

1396/03/23 @ 19:22
نظر از: افسر جوان...نوری [عضو] 
5 stars

ادْفَعْ بِالَّتىِ هِىَ أَحْسَنُ (96- مومنون)

به بهترین شیوه بدی را از خودت دور کن. یكى از مؤثرترین راههای مبارزه با دشمنان سرسخت و لجوج آن است كه بدیهای آنها به نیكى پاسخ داده شود؛ اینجاست كه شور و غوغایى از درون و جدان آنها برخاسته و او را سخت تحت ضربات سرزنش و ملامت قرار مى‏دهد. این کار در بسیار از موارد سبب بیداری وجدان تغییر عملکرد او می شود. در سیره پیشوایان و روش عملى پیامبر خدا صلی الله علیه و آله و ائمه هدى علیهم السلام بسیار دیده شده كه افراد یا جمعیتهایى را كه دارای بدترین برخورد بوده‏اند را به نیكى پاسخ گفته و مشمول محبتشان ساخته‏اند؛ که همین طرز برخورد، سبب انقلاب درونی و دگرگونى روحى و باز گشت آنها به راه حق شده است. قرآن کریم به دفعات این شیوه را به عنوان یك اصل در مبارزه با بدیها به مسلمانان گوشزد کرده است و حتى در آیه 34 سوره فصلت مى‏گوید: « نتیجه این كار آن خواهد شد كه دشمنان سرسخت، دوستان گرم و صمیمى شوند.

1396/03/23 @ 19:20
نظر از: أَلَمْ يَعْلَمْ بِأَنَّ اللَّهَ يَرَىٰ [عضو] 
أَلَمْ يَعْلَمْ بِأَنَّ اللَّهَ يَرَىٰ

فراخوان «راه امین»سی شب، سی آیه

(به آنها بگو اى بندگان من که بر خودتان اسرافو ستم کرده اید! از رحمت خداوند نومید نشوید که خداهمه گناهان را مى بخشد که او بخشنده و مهربان است)؛

«قُلْ یا عِبادِیَ الَّذِینَ اَسْرَفُوا عَلى اَنْفُسِهِمْ لاتَقْنَطُوا مِنْ رَحْمَهِ اللّهِ اِنَّ اللّهَ یَغْفِرُ الذُّنُوبَ جَمِیعاً اِنَّهُ هُوَ الْغَفُورُ الرَّحِیمُ».

تفسیر خودم: خدایا اینشبا مارا مورد امرزش خود قرار بده

1396/03/23 @ 18:52
نظر از: سین بانو [عضو] 
سین بانو

سوره قدر آيه 5
‏متن آيه : ‏
‏ سَلَامٌ هِيَ حَتَّى مَطْلَعِ الْفَجْرِ ‏

‏ترجمه : ‏
‏آن شب ، شب سلامت و رحمت ( و درود فرشتگان بر مؤمنان شب زنده‌دار ) است تا طلوع صبح .‏

‏توضيحات : ‏
‏« سَلامٌ » : سلام و درود . مراد درود فرشتگان بر مؤمنان است كه طلب آمرزش و رحمت براي ايشان است شب قدر خودمان هم یک اندازه‌گیری برای خودمان بکنیم. یک صفحه‌ی کاغذ را برداریم بنویسیم. بسم الله الرحمن الرحیم، در عمرت چند رکعت نماز با توجه خواندی؟ از پارسال تا حالا خانه‌ی چند یتیم رفتی؟ چقدر وقتت را روی کتاب خدا گذاشتی؟ حتی ما طلبه‌ها، بنویسیم چقدر فقه خواندیم، چقدر اصول خواندیم، چقدر نهج‌البلاغه خواندیم، چقدر تفسیر خواندیم. سهم حج چقدر است؟ سهم زکات چقدر است؟ سهم روزه چقدر است؟ سهم همسر چقدر است؟ سهم شوهر چقدر است؟ سهم بچه‌ها چقدر است؟ خودمان هم غافل نشویم. چشم آهن می‌شود می‌گوید: اِ… به زن و بچه‌‌ام نرسیدم. به گذشتگان نرسیدم. یاد نسل آینده نبودم. گاهی وقت‌ها یک چیزی را حساب می‌کنیم، یک چیزی را غافل هستیم. شب قدر باید خودمان را هم اندازه‌‌گیری کنیم. .

1396/03/23 @ 16:01
نظر از: محمدی [عضو] 

هنوز بت آمریکا برای بعضی مسئولین ترک برنداشته است!!

جزءهقدهم سوره انبیا آیه 57

وَتَاللَّهِ لَأَكِيدَنَّ أَصْنَامَكُم
به خدا سوگند بتهای شما را درهم می شکنم .

پ ن

هنوز بت آمریکا برای بعضی مسئولین ترک برنداشته است!!

باید بت آمریکا را همانطور که امام راحل در جهان شکست برای مسئولینی که هنوز حب آمریکا در دلشان خلجان می کند شکست.

بت, حب آمریکا, مسئولین مقهور, کوثربلاک

1396/03/23 @ 15:08
نظر از: پگاه پرهون [عضو] 
5 stars

فاصله گرفتن از محيط آلوده و گناه

 

يكي از راه هاي مهم ترك گناه ، دوري از محيط آلوده به گناه است ، چنان كه قرآن كريم ، از عذر آوردن اهل معصيت ،سخن به ميان آورده است كه وقتي از آن ها پرسيده مي شود « إِنَّ الَّذِينَ تَوَفَّاهُمُ الْمَلآئِكَةُ ظَالِمِي أَنْفُسِهِمْ قَالُواْ فِيمَ كُنتُمْ قَالُواْ كُنَّا مُسْتَضْعَفِينَ فِي الأَرْضِ قَالْوَاْ أَلَمْ تَكُنْ أَرْضُ اللّهِ وَاسِعَةً فَتُهَاجِرُواْ فِيهَا فَأُوْلَئِكَ مَأْوَاهُمْ جَهَنَّمُ وَسَاءتْ مَصِيرًا »سوره نساء آیه۹۷

 ترجمه: «آنان كه هنگام مرگ ظالم و ستمگر بميرند، فرشتگان از آن ها مي پرسند: در چه كار بوديد ؟ پاسخ مي دهند كه ما در روي زمين مردمي ضعيف و ناتوان بوديم گويند آيا زمين خدا پهناور نبود كه در آن سفر كنيد ، پس ماواي ايشان جهنم است و بازگشت آن ها بسيار بد است .»

 

1396/03/23 @ 14:22
نظر از: مدرسه نرجس دولت آباد [عضو] 

إِنَّ اللَّهَ يَأْمُرُکُمْ أَنْ تُؤَدُّوا الْأَماناتِ إِلي‏ أَهْلِها وَ إِذا حَکَمْتُمْ بَيْنَ النَّاسِ أَنْ تَحْکُمُوا بِالْعَدْلِ إِنَّ اللَّهَ نِعِمَّا يَعِظُکُمْ بِهِ إِنَّ اللَّهَ کانَ سَميعاً بَصيراً 58 نساء

همانا خداوند به شما فرمان می دهد که امانت ها را به صاحبانش رد کنید ( واجبات را به خدا و حقوق مردم را به مردم) ، و چون میان مردم داوری نمایید ( در مورد نزاع یا درباره اشخاص و حوادث ) عادلانه داوری کنید. حقّا که خداوند شما را به نیکو اندرزی موعظه می کند ، همانا خداوند همواره شنوا و بیناست.

1- طبق این آیه ما باید امانتدار خوبی باشیم و در حفظ و نگهداری آنها کوشا باشیم یکی از امانتهای ما فرزندانمان هستند که باید در حفظ انها کوشا باشیم.

2- طبق این آیه باید باید بین فرزندانمان قضاوت عادلانه داشته باشیم .

3- در آیه خداوند اندرزهای خوبی به ما می دهد پس ماهم در تربیت فرزندانمان کوشا بوده و بهترین صحبت ها و اندرزها را به آنها یاد دهیم.

4- سخنان نیکو از جمله قران را به فرزندانمان بیاموزیم.

5- خداوند امر کرده اند که امانتها را به صاحبانش برگردانیم پس باید فرزندمان را طور ی تربیت کنیم که فقط برای رضای الهی قدم بردارند.

6- توجه داشته باشیم که امانتداری و آنچه به ما امانت داده می شود مرحله ای برای آزمایش ما هستند پس همیشه به یاد خدا باشیم و برای حفط امانت ها از او کمک بخواهیم.

حضرت محمد( صلی الله علیه وآله ) به محمد امین معروفند و آنچنان در تربیت فرزند تلاش می کردند که لقب عزیزترین آنها ام ابیها شد .

1396/03/23 @ 13:40
نظر از: مدرسه حضرت فاطمه (س) سقز [عضو] 
5 stars

“يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُواْ لاَ تَأْكُلُواْ أَمْوَالَكُمْ بَيْنَكُمْ بِالْبَاطِلِ إِلاَّ أَن تَكُونَ تِجَارَةً عَن تَرَاضٍ مِّنكُمْ وَلاَ تَقْتُلُواْ أَنفُسَكُمْ إِنَّ اللّهَ كَانَ بِكُمْ رَحِيمًا"آیه29، نسا).
ترجمه :
ای اهل ایمان، مال یکدیگر را به ناحق مخورید مگر آنکه تجارتی باشد که از روی رضا و رغبت کرده (و سودی برید)، و یکدیگر را نکشید، که البته خدا به شما بسیار مهربان است.”
نکات آیه:
مالکیت فردی محترم است و تصرف در اموال دیگران جز از راه معاملات صحیح و براساس رضایت حرام است .
جامعه دارای روح واحد و سرنوشت مشترک است اموال دیگران را همچون اموال خودتان محترم بدانید.
هرنوع تصرفی که برمبنای حق نباشد ممنوع است .

داد و ستدها باید با رضایت طرفین باشد نه با اجبار و اکراه.

1396/03/23 @ 12:57
نظر از: عابدی [عضو] 
5 stars

وَ بِالْأَسْحارِ هُمْ يَسْتَغْفِرُونَ «18/ ذاریات»

و در سحرگاهان، استغفار مى‌كردند.

امام صادق عليه السلام درباره‌ «وَ بِالْأَسْحارِ هُمْ يَسْتَغْفِرُونَ» فرمود: مراد، هفتاد مرتبه استغفار كردن در نماز وِتر نماز شب است.

1396/03/23 @ 11:05
نظر از:  

سوره نور آیه 36 جزء 18
فِی بُیُوت أَذِنَ اللهُ أَنْ تُرْفَعَ وَیُذْکَرَ فِیهَا اسْمُهُ یُسَبِّحُ لَهُ فِیهَا بِالْغُدُوِّ وَالاْصَالِ
(این چراغ پرفروغ) در خانه هایى قرار دارد که خداوند اذن فرموده (دیواره هاى) آن را بالا برند (تا از دستبرد شیاطین در امان باشد); و در آنها نام خدا برده شود، و صبح و شام در آنها تسبیح او گویند، ـ
بعد از آنکه خداوند در آیه 35 این سوره، نور الهى را با بیان مثال دقیق و ظریف و زیبایى شرح مى دهد در آیات بعد از آن به جایگاه این نور پرداخته و مى فرماید: «این نور در خانه هایى است که داراى ویژگى هاى زیر است: دیوارهاى بلند و غیرقابل نفوذ دارد تا از دسترس شیاطین و هوس بازان دور باشد.

سیوطى در تفسیر الدّر المنثور از انس بن مالک و بریده (دو نفر از صحابه پیامبر(صلى الله علیه وآله)) نقل مى کند، هنگامى که رسول خدا(صلى الله علیه وآله) این آیه را تلاوت فرمود، مردى برخاست و گفت: «اَىُّ بُیُوت هذِهِ یا رَسُوْلَ اللهِ؟ »: «این خانه هایى که در این آیه توصیف شده، کدام است اى پیامبر خدا؟».
پیامبر(صلى الله علیه وآله) فرمود: «بُیُوتُ الاَنْبیاء»: «خانه هاى پیامبران است».
ابوبکر برخاست و عرض کرد: «هذا البَیْتُ مِنْها لَبَیْتُ عَلى وَ فاطِمَةَ؟! »: «این خانه از آنها است، خانه على و فاطمه؟»
فرمود:« نَعَمْ مِنْ اَفاضِلِها»: «آرى این از برترین آنها است». (1)
شبیه همین معنى را حاکم حسکانى در شواهد التّنزیل از ابوبرزه (یکى دیگر از صحابه) و او از پیامبر اکرم(صلى الله علیه وآله) نقل کرده است، بى آنکه نام شخص خاصى را ببرد; بلکه چنین است «قیلَ یا رَسُولَ اللهِ: اَبَیتُ عَلَىٍّ وَ فاطِمَةَ مِنْها؟ قالَ: مِنْ اَفْضَلِها »: «گفته شد آیا خانه على(علیه السلام) و فاطمه(علیها السلام) از آنها است؟»، پیامبر(صلى الله علیه وآله) فرمود: «از برترین آنها است»!(2)
و بعد از ذکر این روایت، روایت سابق را نیز با دو طریق از انس بن مالک و بریده نقل کرده است. (3)
جالب اینکه آلوسى در روح المعانى، با اینکه تمام فضائل اهل بیت(علیهم السلام) را با بى میلى تعقیب مى کند در اینجا بعد از آنکه روایت اوّل را از انس بن مالک و بریده نقل مى کند; مى افزاید: «وَ هذا اِنْ صَحّ لایَنْبَغى العُدُول عَنْهُ »: «اگر این روایت صحیح باشد، سزاوار نیست (در تفسیر آیه) از آن عدول کنیم (و به تعبیر دیگر بهترین سخن در تفسیر آیه است که منظور از آن، بیوت انبیاء مى باشد که از بهترین آنها، خانه على و فاطمه(علیها السلام) است)». (4)
گروهى دیگر از بزرگان اهل سنّت نیز این روایت را در کتب خود آورده اند.
به یقین این روایات شامل على(علیه السلام) و فاطمه(علیها السلام) و فرزندانش حسن و حسین(علیهما السلام)مى شود; همچنین فرزندان فاطمه(علیها السلام) از نسل حسین(علیه السلام): یعنى امامان معصوم مشمول این آیه اند; چرا که همان راه و برنامه را ادامه مى دهند.
آرى خانه آنها هم طراز خانه هاى انبیاء است; خانه اى که نور الهى همیشه در آن مى تابد و از دستبرد شیاطین محفوظ است; بلکه از برترین آنها محسوب مى شود، و به یقین ساکنان این خانه نیز از برترین انسان ها هستند و در فضیلت همانند انبیاء الهى به شمار مى آیند.
اینها امورى است که به آسانى از روایات فوق مى توان فهمید، آیا با این حال مقدّم داشتن دیگران بر آنها جفا نیست؟
1. الدّر المنثور، جلد 5، صفحه 50.
2. شواهد التّنزیل، جلد 1، صفحه 410، حدیث 566.
3. همان مدرک، حدیث 567 و 568.
4. روح المعانى، جلد 18، صفحه 157 ذیل آیه مورد ب

1396/03/23 @ 10:46
نظر از: بهار [عضو] 

اتْلُ ما أُوحِيَ إِلَيْکَ مِنَ الْکِتابِ وَ أَقِمِ الصَّلاةَ إِنَّ الصَّلاةَ تَنْهي‏ عَنِ الْفَحْشاءِ وَ الْمُنْکَرِ وَ لَذِکْرُ اللَّهِ أَکْبَرُ وَ اللَّهُ يَعْلَمُ ما تَصْنَعُونَ (45 عنكبوت )

ترجمه : آنچه را از این کتاب به سوی تو وحی شده تلاوت کن ، و نماز را برپا دار ، زیرا نماز از گناهان بزرگ و آنچه ( در شرع و عقل ) ناپسند است بازمی دارد ، و البته در یاد خدا بودن انسان ، و یادکردن خدا انسان را بزرگتر است ، و خدا می داند چه می کنید.

نكات :

1- ريشه تمام منكرات غفلت است و در آيه 179 سوره انعام انسان غافل را از حيوان بدتر شمرده است . ( اولئك كالانعام بل هم اضل اولئك هم الغافلون ) ونماز چون ياد خدا و بهترين وسيله غفلت زدايي است، پس زمينه منكرات را از بين مي برد.

2- اقامه نماز و داشتن رنگ الهي مانع از گرفتن رنگ شيطاني است .

3- در كنار نماز معمولا توصيه به زكات شده است كه فرد را از بخل و بي تفاوتي در برابر محرومان رها مي سازد .

4- نماز داراي احكام ودستوراتي است كه رعايت هر يك از آن ها انسان را از بسياري از گناهان باز مي دارد :

شرط حلال بودن مكان و لباس نمازگزار ، انسان را از تجاوز به حقوق ديگران باز مي دارد .

شرط اخلاص ، انسان را از شرك و ريا باز مي دارد .

شرط قبله ، انسان را از بي هدفي و به هر سو توجه كردن باز مي دارد.

1396/03/23 @ 10:36
نظر از: نورفشان [عضو] 

مراقب هر دو باشیم

دو سوره در قرآن، با کلمه “ویل” شروع شده
“ویل” یکی از شدید ترین تهدید های قرآن است،
و اون دو آیه اینها هستند:
وَیْلٌ لِّلْمُطَفِّفِینَ
وای بر کم فروشان…
وَیْلٌ لِّكُلِّ هُمَزَةٍ لُّمَزَةٍ
وای بر عیبجویان طعنه زننده…
اولی در مورد مال مردم
دوم در مورد آبروی مردم…
مراقب هر دو باشیم!

1396/03/23 @ 09:23
نظر از: نورفشان [عضو] 

تظاهر دروغ به ایمان
ومن الناس من یقول ….‌‌‌بقره ایه۸
از میان مردم کسانی هستند که( به دروغ) میگویند به خدا وروز قیامت ایمان اوردیم
( در حالیکه درباطن )ایمان نیاورده اند
( در واقع می خواهند با فریبکاری وتظاهر به اسلام، در صفوف مسلمانان نفوذ کرده وضربه بزنند پس هشیار باشید وفریب توطئه های مؤدبانه آنها را تخورید)

1396/03/23 @ 09:21
نظر از: نورفشان [عضو] 

دل های بیمار
فی قلوبهم مرض مرض فزادهم الله مرضا‌‌‌‌….. بقره آیه ۱۰
در قلب منافقین مرض های معنوی( همچون نفاق ، حسد،دروغ پردازی، و دروغگویی ، بدخواهی وکینه ورزی علیه اسلام ومسلمین ؟ وجود دارد ( وچون بر اینگونه مرض های معنوی وروحی عمدا واگاهانه پافشاری می کنند) خداوند نیز بر مرض ( جهل وعناد) انها می افزاید
( صفت ذاتی وهمیشکی منافقان دروغ سازی ودروغگویی است چون در زندگی خود همیشه دروغ می گویند )
خداوند نیز برای آنها عذابی دردناک آماده کرده است

1396/03/23 @ 09:20
نظر از: نورفشان [عضو] 

تمسخر مؤمنین
واذا لقوالذین امنوا …..سوره بقره ایه ۱۴
منافقین ،هرگاه با مومنان دیدار یا برخورد می کنند به دروغ میگویند ما نیز مانند شما ایمان آوردیم
اما در خلوت به یاران شیطانی خود می گویند با شما هستیم ،
ومؤمنان را مسخره می کنیم

1396/03/23 @ 09:19
نظر از:  

پیوند نماز با اصلاح فرد و جامعه

جزء 20 - سوره عنکبوت - آیه 45

قرآن می فرماید : « ان الصلوه تنهی عن الفحشاء و المنکر ٫ نماز فرد و جامعه را از فحشا و منکر باز می دارد . »

همان گونه که پوشیدن لباس سفید و تمیز انسان را از نشستن در جای نامناسب باز می دارد . لذا اگر فردی لباس سفید و تمیزی بپوشد ٬ روی زمین آلوده نمی نشیند .

البته معنای « ان الصلوه تنهی عن الفحشاء و المنکر » این نیست که نماز مانع از خلافکاری انسان است .

زیرا قرآن نفرموده نماز مانع از انجام منکر است ٬ بلکه می فرماید : نماز نهی می کند از فحشاء و منکر که یا قبل از ارتکاب جرم انسان را نهی می کند و یا اگر خلافی کرد ٬ نماز به او اخطار می دهد که تو گناه کرده ای باید توبه کنی و از تکرار آن خود را حفظ کنی ٬ یعنی نماز یک زنگ خطر و هشدار است .

1396/03/23 @ 08:40
نظر از: ميرزايي [عضو] 

جزء17قرآن
آيه شماره 38 از سوره مبارکه حج
إِنَّ اللَّهَ يُدافِعُ عَنِ الَّذينَ آمَنُوا إِنَّ اللَّهَ لا يُحِبُّ كُلَّ خَوَّانٍ كَفُورٍ
خداوند از كسانى كه ايمان آورده‏ اند دفاع مى‏كند؛ خداوند هيچ خيانتكار ناسپاسى را دوست ندارد!.

* عنصرى كه نصرت و دفاع خدا را جلب مى‏كند، ایمان است. «عن الّذین آمنوا» «و كان حقّاً عَلینا نَصرالمؤمنین» [روم/47]

*كسى كه ایمان ندارد به خود و خدا و رسول خدا صلى الله علیه وآله خیانت كرده است. («خوّان» در برابر «آمنوا» قرار داده شده)

1396/03/23 @ 08:30
نظر از: ميرزايي [عضو] 

جزء18قرآن
آيه شماره 18 از سوره مبارکه مؤمنون

وَ أَنزَلْنَا مِنَ السَّمَاءِ مَاءَ بِقَدَرٍ فَأَسْكَنَّاهُ فىِ الْأَرْضِ وَ إِنَّا عَلىَ‏ ذَهَابِ بِهِ لَقَادِرُونَ
و از آسمان، آبی به اندازه معین نازل کردیم; و آن را در زمین (در جایگاه مخصوصی) ساکن نمودیم; و ما بر از بین بردن آن کاملا قادریم!

*ذخیره سازى آب از الطاف الهى ونشانه‏ى غافل نبودن از خلق است. «و ماكنّا عن الخَلقِ غافلین و انزلنا… فاسكناه»

*- فكر نكنیم نعمت‏ها همیشگى است. «على ذهاب به لَقادرون»

1396/03/23 @ 08:21
نظر از: Bahraini [عضو] 
5 stars

مسد آیه4 جزء 30

آیه: وَامْرَأَتُهُ حَمَّالَةَ الْحَطَبِ

ترجمه: ﻭ ﻫﻤﺴﺮﺵ ﻛﻪ ﻫﻴﺰم ﻛﺶ ﺍست، ﺩﺭ ﺁﺗﺶ زبانه دار در آید.

مصداق: نقش تعیین کننده زنان در سعادت یا شقاوت همسرانشان

برخی از زنان می توانند همچون زن ابولهب باشند و همسرانشان را علیه اسلام و دشمنی با پیغمبر سوق دهند که روز به روز کینه و عداوت ابولهب را نسبت به پیغمبر بیشتر می کرد و براساس آیات قرآن عاقبت زن ابولهب همچون خودش در قعر آتش است و شاید بتوان گفت مجازات زن ابولهب از خودِ ابولهب سخت تر ت است چرا که حمل کننده آتش است.

برخی از زنان هم می توانند همچون همسر زُهیر مشوق همسران خود باشند و تا همیشه سعادت را برای خود و همسرانشان در دامن کشند، هنگامی که زهیر برای همراهی امام حسین شک و تردید داشت ای همسرش بود که با حرف هایش زهیر را آماده کربلا کرد. و خود و همسرش را برای همیشه عاقبت به خیر کرد.

امروزه نیز همسران مدافعان حرم ادامه دهنده راه همسر زهیر هستند و یاور و مشوق همسران خود برای دفاع از اسلام و حرم اهل بیت علیهم السلام می باشند.

1396/03/23 @ 05:39
نظر از: سین بانو [عضو] 
سین بانو

يْسَ عَلَى الْأَعْمَى‏ حَرَجٌ وَلَا عَلَى الْأَعْرَجِ حَرَجٌ وَلَا عَلَى الْمَرِيضِ حَرَجٌ وَلَا عَلَى‏ أَنفُسِكُمْ أَن تَأْكُلُواْ مِن بُيُوتِكُمْ أَوْ بُيُوتِ ءَابَآئِكُمْ أَوْ بُيُوتِ أُمَّهَاتِكُمْ أَوْ بُيوُتِ إِخْوَانِكُمْ أَوْ بُيوُتِ أَخَوَاتِكُمْ أَوْ بُيُوتِ أَعْمَامِكُمْ أَوْ بُيُوتِ عَمَّاتِكُمْ أَوْ بُيُوتِ أَخْوَالِكُمْ أَوْ بُيوُتِ خَالاَتِكُمْ أَوْ مَا مَلَكْتُم مَّفَاتِحَهُ أَوْ صَدِيقِكُمْ لَيْسَ عَلَيْكُمْ جُنَاحٌ أَن تَأْكُلُواْ جَمِيعاً أَوْ أَشْتَاتاً فَإِذَا دَخَلْتُم بُيُوتاً فَسَلِّمُواْ عَلَى‏ أَنفُسِكُمْ تَحِيَّةً مِّنْ عِندِ اللَّهِ مُبَارَكَةً طَيِّبَةً كَذَلِكَ يُبَيِّنُ اللَّهُ لَكُمُ الْأَيَاتِ لَعَلَّكُمْ تَعْقِلُونَ (نور.61)
بر نابينا و لنگ و بيمار و بر خودتان ايرادى نيست كه بخوريد از خانه‏ هاى خود يا خانه ‏هاى پدرانتان يا خانه‏ هاى مادرانتان يا خانه‏ هاى برادرانتان يا خانه‏ هاى خواهرانتان يا خانه ‏هاى عموهايتان يا خانه ‏هاى عمه ‏هايتان يا خانه ‏هاى دايى‏هايتان يا خانه ‏هاى خاله ‏هايتان يا خانه ‏هايى كه كليدهايش را در اختيار داريد، يا خانه ‏هاى دوستانتان. بر شما باكى نيست كه دسته جمعى بخوريد يا پراكنده (و تنها)، و چون وارد خانه‏اى شديد، پس بر يكديگر سلام كنيد، كه تحيّتى است الهى و مبارك و پسنديده. خداوند آيات خود را اين چنین بیان میکند

پيام‏ها:
1- ديگران را بر خود مقدّم بداريم،
2- روابط خانوادگى و خويشاوندى، در مسائل حقوقى اثر مى‏ گذارند
3- قرائن عرفى و اطمينان عقلايى براى جواز مصرف از خانه ديگران كافى است. (مثلاً دادن كليد خانه، نشان رضايت است)
4- در اسلام، حقّ دوست در كنار حقّ فاميل قرار داده شده است
5 - سلام كردن، از آداب ورود به منزل است.
6- سلام، ادبى آسمانى، مبارك و پسنديده است.
7- سلام كردن، در خير و بركت زندگى مؤثّر است.
8 - اهل خانه به منزله‏ى جان شما هستند.
9- مرز حقّ و حقوق را بايد خداوند تعيين فرمايد.

1396/03/23 @ 00:05
نظر از: تسنیم [عضو] 

وَإِذَا قَرَأْتَ الْقُرآنَ جَعَلْنَا بَيْنَكَ وَبَيْنَ الَّذِينَ لاَ يُؤْمِنُونَ بِالآخِرَةِ حِجَابًا مَّسْتُورًا 
و هنگامی که قرآن می خوانی، میان تو و آنها که به آخرت ایمان نمی آورند،
حجاب ناپیدایی قرار می دهیم. ۴۵ اسراء 
انس با قرآن سبب نورانیتی می شود که غفلت را می زداید و صف انسان
را از معاندین و منکرین جدا می سازد .
در قرن حاضر که اسباب غفلت و اتلاف عمر آدمی بواسطه وسایل ارتباط جمعی
و سبک زندگی تاثیر یافته از غرب بیش از هر زمان دیگری شده است
لازم است که انسان این پرده غفلت را بدرد و با عالم قرب ارتباط یابد و
این جز در سایه تعالیم قرآن و عدل آن که اهل بیت علیهم
السلامند امکان پذیر نیست .
در حقیقت دعوت به امداد الهی استکه در اثر انس با قرآن خداوند حائلی به
برکت این انس برای انسان ایجاد می کند..

1396/03/22 @ 22:41
نظر از: مرکز تخصصی تفسیر شاهین شهر [عضو] 
5 stars

جزء 17: آیه 7 سوره انبیا(وَ ما أَرْسَلْنا قَبْلَکَ إِلاَّ رِجالاً نُوحي‏ إِلَيْهِمْ فَسْئَلُوا أَهْلَ الذِّکْرِ إِنْ کُنْتُمْ لا تَعْلَمُونَ ) - ترجمه:و ما پیش از تو نفرستادیم مگر مردانی را که به آنها وحی می کردیم پس اگر نمی دانید از اهل ذکر بپرسید.
-فرد عالم،آگاه و مطلع - مصداق اهل ذکر

1396/03/22 @ 22:40
نظر از: كوثر [عضو] 
5 stars

وَالَّتِى اءَحْصَنَتْ فَرْجَهَا فَنَفَخْنَا فِيهَا مِن رُّوحِنَا وَجَعَلْنَهَا وَابْنَهَآ ءَايَةً لِّلْعَلَمِينَ
و (بياد آور مريم را، آن ) زنى كه دامان خويش را پاك نگاه داشت ، پس ما از روح خود در او دميديم و او و پسرش (عيسى مسيح ) را (آيت و) نشانه اى براى جهانيان قرار داديم .
این ایه صراحتا نماد حجاب عفاف و پاکدامنی است
اگر خانمی پاکدامن باشد قطعا طبق ایه می تواند فرزندانی پاک همچون حضرت عیسی تربیت کند
شرط تربیت فرزند تربیت مادر و پاکدامنی اوست

1396/03/22 @ 22:03
نظر از: افسر جوان...نوری [عضو] 
5 stars

يََّاءَيُّهَا الَّذِينَ ءَامَنُواْ ارْكَعُواْ وَاسْجُدُواْ وَاعْبُدُواْ رَبَّكُمْ وَافْعَلُواْ الْخَيْرَ لَعَلَّكُمْ تُفْلِحُونَ
اى كسانى كه ايمان آورده ايد! ركوع كنيد و سجده نماييد و پروردگارتان را عبادت كنيد و كار نيك انجام دهيد، باشد كه رستگار شويد.
طبق سخنان عالملن اگر می خواهید راه سلوک را پیدا کنید سجده زیاد کنید چرا که شیطان چون سجده نکرد شیطان شد….
و رکوع که نماد و نهایت تواضع است و اظهار خواری و تعظیم در برابر خداوند غنی و بی نیاز از مصداق های عملی این ایه است
و دلیلی است برای بهانه جویانی که می گویند کجای قران نماز به این شکل که ما میخوانیم امده!!!
بله از منظر خداوند متعال همین سجده و رکوع که نماد هایی از نماز هستند موجب رستگاری می باشد

1396/03/22 @ 21:58
نظر از: نرجس خاتون(س) شاهین شهر [عضو] 

« إِذا تَدایَنْتُمْ بِدَیْنٍ إِلی أَجَلٍ مُسَمًّی فَاكْتُبُوهُ » (بقره / 282) چون وامی تا مدتی معین به یكدیگر می‌دهید، آن را بنویسید.

مصداق : قولنامه

1396/03/22 @ 21:35
نظر از: پریساعسکری [عضو] 
5 stars

جز هفدهم

لَقَدْ أَنزَلْنَا إِلَيْكُمْ كِتَابًا فِيهِ ذِكْرُكُمْ أَفَلَا تَعْقِلُونَ
ﺑﻰ ﺗﺮﺩﻳﺪ ﻛﺘﺎﺑﻰ ﺑﻪ ﺳﻮﻯ ﺷﻤﺎ ﻧﺎﺯﻝ ﻛﺮﺩﻳﻢ ﻛﻪ ﻣﺎﻳﻪ [ ﺷﺮﻑ ،ﺑﺰﺭﮔﻮﺍﺭﻯ ، ﺭﺷﺪ ﻭ ﺳﻌﺎﺩﺕ ]ﺷﻤﺎ ﺩﺭ ﺁﻥ ﺍﺳﺖ ؛ ﺁﻳﺎ ﻧﻤﻰ ﺍﻧﺪﻳﺸﻴﺪ .( انبیا،10)
پیام آیه:هرکس میل دارد نامش در تاریخ به خوبی و کرامت بماند،در قرآن بیندیشد و آن را در زندگی به کار ببرد.مصداق عملی:تا حد امکان از خواندن قرآن غفلت نورزیم وقرائت مستمر و روزانه کلام خدا را فراموش نکنیم.

1396/03/22 @ 20:31
نظر از: ترنم [عضو] 
ترنم

آیه 35سوره انبیا (جز17)
كُلُّ نَفْسٍ ذَائِقَةُ الْمَوْتِ وَنَبْلُوكُم بِالشَّرِّ وَالْخَيْرِ فِتْنَةً وَإِلَيْنَا تُرْجَعُونَ ( ۳۵ انبيا )

آيت الله مکارم شيرازي : هر انساني طعم مرگ را مي‏چشد، و ما شما را با
بديها و نيكيها آزمايش مي‏كنيم، و سرانجام به سوي ما باز مي‏گرديد ( ۳۵ انبيا )

اين آيه حيات و مرگ را به ياد انسان ها مي آورد و مي فرمايد : هر انساني طعم مرگ را
مي چشد . همه ي ما اگر قرآن هم اين تذكر را به ما نمي داد اين واقعيت را مي دانستيم
زيرا براي گذشتگان ما اين اتفاق افتاده و ما نيز شاهد آن بوده ايم . اما قرآن به عنوان تذكر
و اين كه اين مرگ دست خود خداوند است بيان مي كند . بعد از اين تذكر بيان مي شود كه
و ما شما را در اين دنيا به بدي ها و خوبي ها آزمايش مي كنيم . اين بدين معناست كه
انسان ها بعد از مرگ جواب آزمايشات خود را در اين دنيا خواهند گرفت . و در آخر آيه نيز
بيان مي شود و سرانجام به سوي ما باز مي گردند . پس متوجه مي شويم بعد از
مرگ ما به نزد خدا مي رويم . ( پس چرا از مرگ مي ترسيم ؟ )
اين آيه بسيار پر معنا و شامل نكاتي ظريفي بود كه براي ما حيات ، مرگ ، خدا ،‌ آزمايشات
الهي و بازگشت انسان ها نزد خدا را متذكر مي شد . اميدوارم شما لذت برده باشيد و از
اين آيه متذكر به انجام وظايف خود شده باشيم . انشاالله
خدايا ما را با قرآن محشور بدار
التماس دعا
يا علي

1396/03/22 @ 17:07
نظر از: پژوهش حوزه علمیه الزهراء (س) ارومیه [عضو] 

*آيا ميدانيد هميشه با چهار دوربین زنده شما رصد مي شويد؟*
هنگام رانندگی وقتی متوجه می‌شویم دوربین پلیس مراقب ماست، سریعا"سرعت را کم کرده و دقیقا” قانون را رعایت می‌کنیم که مبادا جريمه شویم،
اما هیچ میدانیم که در هرلحظه و هرزمان چهار دوربین زنده در حال فیلمبرداری از رفتار و کردار ما هستند که قرار است در قیامت تمام زندگی ما را به نمایش بگذارند؟
١) *دوربین اول* خود پرودگار است. آیه ۱۴ سوره علق:
أَ لَمْ يَعْلَمْ بِأَنَّ اللَّهَ يَری؛
‏آیا انسان نمیداند که خدا او را نگاه میکند؟
٢) *دومین دوربین* ملائک مقرب خدا هستند؛ آیه۱۸ سوره قاف:
ما يَلْفِظُ مِنْ قَوْلٍ إِلاَّ لَدَيْهِ رَقيبٌ عَتيد؛

از شما حرکتی سر نمیزند مگر اینکه دو مأمور در حال نوشتن آن هستند.
٣) *سومین دوربین* زمین است. آیه ۴سوره زلزال:
يَوْمَئِذٍ تُحَدِّثُ أَخْبارَها؛
در آنروز زمین هرچیزی که دیده را بیان میکند.
‌در
٤) *چهارمین دوربین* اعضاء و جوارح خود ما می‌باشند. آیه ۶۵ سوره یس:
تُكَلِّمُنا أَيْدِيهِمْ وَ تَشْهَدُ أَرْجُلُهُمْ بِما كانُوا يَكْسِبُونَ
در آنروز دست‌ها و پاها شهادت می‌دهند که چه کاری کرده‌اند.
روزانه مانیز باید این دوربین های چهارگانه باشیم تا خلافیمان زیاد نشود در روز موعود

1396/03/22 @ 14:49
نظر از: مدرسه حضرت فاطمه (س) سقز [عضو] 

بَلْ نَقْذِفُ بِالْحَقِّ عَلَى الْبَاطِلِ فَيَدْمَغُهُ فَإِذَا هُوَ زَاهِقٌ وَلَكُمُ الْوَيْلُ مِمَّا تَصِفُونَ"( سوره انبیا آیه 18).
ترجمه:
بلکه ما همیشه حق را بر باطل غالب و فیروز می‌گردانیم تا باطل را محو و نابود سازد و باطل بی‌درنگ نابود می‌شود، و وای بر شما که خدا را به وصف کار باطل و بازیچه متّصف می‌گردانید.”
نکات آیه:
 برخورد حق با باطل باید تهاجمی باشد نه تدافعی 
 سنت خداوند بر نابودی و محو باطل است 
 باطل باید به کلی نابود شود نه آنکه نیمه جانی داشته باشد.
 حکومت چند روزه باطل بر اساس سنت مهلت دادن الهی است و عاقبت از آن متقین و اهل حق است .

1396/03/22 @ 12:23
نظر از: لیریائی [عضو] 

سوره مبارکه بقره آیه 273 جزء سوم :

لِلْفُقَراءِ الَّذينَ أُحْصِرُوا في‏ سَبيلِ اللَّهِ لا يَسْتَطيعُونَ ضَرْباً فِي الْأَرْضِ يَحْسَبُهُمُ الْجاهِلُ أَغْنِياءَ مِنَ التَّعَفُّفِ تَعْرِفُهُمْ بِسيماهُمْ لا يَسْئَلُونَ النَّاسَ إِلْحافاً وَ ما تُنْفِقُوا مِنْ خَيْرٍ فَإِنَّ اللَّهَ بِهِ عَليمٌ

این صدقات برای ( آن دسته از ) نیازمندانی است که در راه خدا فرومانده اند ، و نمی توانند [ برای تأمین هزینه زندگی ] در زمین سفر کنند. از شدّت خویشتن داری ، فرد بی اطلاع ، آنان را توانگر می پندارد. آنها را از سیمایشان می شناسی. با اصرار ، [ چیزی ] از مردم نمی خواهند. و هر مالی [ به آنان ] انفاق کنید ، قطعاً خدا از آن آگاه است.

نکات :

فقرایی که در عین نیازمندی خویشتن دارند را دریابیم .

آنان که خود را وقف جِهاد در راه خدا کرده‏ اند.

آنانی که در اوج ناتوانی و تهیدستی آبرو داری می کنند .

آنانکه فقر خویش را هرگز آشکار نمی کنند به گونه ای که مردم گمان دارند توانگرند .

یاد آور چهره متقین در خطبه حمام آقا امیرالمومنین علیه السلام که حضرت فرمودند : …..اَجْسادُهُمْ نَحيفَةٌ، وَ حاجاتُهُمْ خَفيفَةٌ، وَ اَنْفُسُهُمْ عَفيفَةٌ.

1396/03/22 @ 11:54
نظر از: لیریائی [عضو] 

سوره مبارکه بقره آیه 273 جزء سوم :

لِلْفُقَراءِ الَّذينَ أُحْصِرُوا في‏ سَبيلِ اللَّهِ لا يَسْتَطيعُونَ ضَرْباً فِي الْأَرْضِ يَحْسَبُهُمُ الْجاهِلُ أَغْنِياءَ مِنَ التَّعَفُّفِ تَعْرِفُهُمْ بِسيماهُمْ لا يَسْئَلُونَ النَّاسَ إِلْحافاً وَ ما تُنْفِقُوا مِنْ خَيْرٍ فَإِنَّ اللَّهَ بِهِ عَليمٌ

این صدقات (برای آن [ دسته از) نیازمندانی است که در راه خدا فرومانده اند ، و نمی توانند [ برای تأمین هزینه زندگی ] در زمین سفر کنند. از شدّت خویشتن داری ، فرد بی اطلاع ، آنان را توانگر می پندارد. آنها را از سیمایشان می شناسی. با اصرار ، [ چیزی ] از مردم نمی خواهند. و هر مالی [ به آنان ] انفاق کنید ، قطعاً خدا از آن آگاه است.

نکات :

فقرایی که در عین نیازمندی خویشتن دارند را دریابیم .

آنان که خود را وقف جِهاد در راه خدا کرده‏ اند.

آنانی که در اوج ناتوانی و تهیدستی آبرو داری می کنند .

آنانکه فقر خویش را هرگز آشکار نمی کنند به گونه ای که مردم گمان دارند توانگرند .

یاد آور چهره متقین در خطبه حمام آقا امیرالمومنین علیه السلام که حضرت فرمودند : …..اَجْسادُهُمْ نَحيفَةٌ، وَ حاجاتُهُمْ خَفيفَةٌ، وَ اَنْفُسُهُمْ عَفيفَةٌ.

1396/03/22 @ 11:52
نظر از:  

دو سوره در قرآن با کلمه « ویل » شروع شده …

« ویل » یکی از شدیدترین تهدیدهای قرآن است …

و آن دو آیه اینها هستند :

ویل للمطففین

وای بر کم فروشان …

ویل لکل همزه لمزه

وای بر عیبجویان طعنه زننده …

اولی در مورد مال مردم

دومی در مورد آبروی مردم …

مراقب هر دو باشیم !!!!

1396/03/22 @ 11:08
نظر از: hosna [عضو] 
5 stars

جزء 15، آیه 53 سوره اسراء

وَ قُل لِّعِبَادِى يَقُولُواْ الَّتىِ هِىَ أَحْسَنُ إِنَّ الشَّيْطَنَ يَنزَغُ بَيْنهَُمْ إِنَّ الشَّيْطَنَ كاَنَ لِلْانسَانِ عَدُوًّا مُّبِينًا؛
و به بندگانم بگو: سخنى گويند كه نيكوتر است، چرا كه شيطان (با سخنان ناموزون) ميان آنان فتنه و فساد مى‏كند. همانا شيطان همواره براى انسان، دشمنى آشكار بوده است‏.

يَقُولُواْ الَّتىِ هِىَ أَحْسَنُ: سخن نیکو گفتن _ نمونۀ عملی چگونه سخن گفتن مومنان

1396/03/22 @ 10:14
نظر از:  

آیه 35 از سوره حج:
«الَّذِینَ إِذَا ذُکِرَ اللَّهُ وَجِلَتْ قُلُوبُهُمْ وَالصَّابِرِینَ عَلَى مَا أَصَابَهُمْ وَالْمُقِیمِی الصَّلَوةِ وَمِمَّا رَزَقْنَاهُمْ یُنفِقُونَ»
ترجمه این آیه چنین است:
«آنهایی که چون خدا یاد شود، دلهایشان می‌لرزد و بر آنچه (از بلا و حوادث) به ایشان رسد، صبر می‌کنند؛ و نماز بر پا می‌دارند و از آنچه روزی آنان نموده‌ایم، انفاق می‌کنند»

این آیه، ویژگی‌های روحی و قلبی این افراد ی را می‌فرماید: آنها همواره از کوتاهی در انجام وظایف دینی، خائف و نگران هستند و مقام و عظمت نام خدا و دستوراتش، چنان وجود آنها را فرا می‌گیرد که بر خود می‌لرزند و قلبشان می‌تپد.
طبیعی است این افراد در انجام مهمترین عبادت - یعنی نماز - هیچ سستی و کوتاهی نمی‌کنند و همواره اقامه کننده نماز هستند. اما در زندگی اجتماعی که با مصائب و مشکلات گوناگون همراه است، این افراد صبر و تحمل بالایی دارند. آنها از کنار مصیبتها، هر قدر هم سخت و شکننده باشد، با آرامش و اطمینان می‌گذرند و زبان به کفر و ناسپاسی نمی‌گشایند. البته دربرابر مشکلات محرومان بی‌تفاوت نیستند و به مقدار توان و امکانات خود به آنها رسیدگی می‌کنند.
از این آیه می‌آموزیم که:
1- تقوا و پروا کردن از خدا، زمینه و بستر همه کمالات انسانی است و روحیه صبر و پایداری را در انسان تقویت می‌کند.
2- رابطه با خدا از رابطه با مردم و محرومان جدا نیست. انسانِ مؤمن منزوی نیست، بلکه در جامعه حضور دارد و به سهم خود، مسئولیت می‌پذیرد.

1396/03/22 @ 10:07
نظر از: عابدی [عضو] 
5 stars

كانُوا قَلِيلًا مِنَ اللَّيْلِ ما يَهْجَعُونَ «17/ ذاریات»

(برنامه‌شان اين بود كه) اندكى از شب را مى‌خوابيدند.

آيه 17 دو گونه معنا مى‌شود: يكى آنكه متّقين، بيشتر شب را بيدارند و اندكى از آن را مى‌خوابند، ديگر آنكه متّقين، بيشتر شب‌ها به عبادت برمى‌خيزند و كم است شب‌هايى كه آنها تماماً در خواب باشند و براى عبادت برنخيزند. چنانكه در روايتى از امام صادق عليه السلام درباره‌ «كانُوا قَلِيلًا مِنَ اللَّيْلِ ما يَهْجَعُونَ» پرسيدند، فرمود: شب‌هاى كمى اتّفاق مى‌افتد كه آنان بخوابند و در آن قيامى (براى عبادت) نداشته باشند.
مثل خیلی از بزرگان دین ما از جمله آیت الله بهجت، امام خمینی(ره) و …

1396/03/22 @ 09:40
نظر از: مدرسه نرجس دولت آباد [عضو] 

احترام به حریم خصوصی
يا أَيُّهَا الَّذينَ آمَنُوا لا تَدْخُلُوا بُيُوتاً غَيْرَ بُيُوتِکُمْ حَتَّي تَسْتَأْنِسُوا وَ تُسَلِّمُوا عَلي‏ أَهْلِها ذلِکُمْ خَيْرٌ لَکُمْ لَعَلَّکُمْ تَذَکَّرُونَ، نور27

ای کسانی که ایمان آورده اید ، به خانه هایی غیر از خانه های خودتان وارد نشوید تا آن که اجازه بگیرید و بر اهل آن سلام گویید. این برای شما بهتر است ، باشد که متذکر شوید.

1- طبق آیه بدون اجازه وارد منزل کسی نشویم باید بلکه اول در بزنیم و اجازه بگیریم.

2- سرزده به مهمانی نرویم و قبل از رفتن آنها را مطلع نماییم تا آمادگی پذیرش مهمان را داشته باشد.

3- وقتی به مکانی وارد می شوم سلام نماییم.

4- منزل هر کس محل امنیت اوست بدون اجازه امنیت او را خراب نکنیم.

5- بدون اجازه به صحبت هایی که در خانه همسایه ها کرده می شود گوش ندهیم.

6- به طور ناگهانی و بدون اجازه بالای پشت بام نرویم و از آنها اجازه بگیریم و نگاهمان را به خانه های همسایه نیاندازیم.

7- میزبان را درک کنیم و مواقع استراحت و کار مزاحم آنها نشویم.

8- به عقاید و آداب میزبان اهمیت داده و احترام بگذاریم ممکن است اگر بدون اجازه به خانه او وارد شوم به حریم خصوصی او ضرر بزنیم.

پیامبر (صلی الله علیه و آله): حتی وقتی وارد خانه پاره تنش حضرت زهرا (سلام الله علیها) می شدند از او اجازه می گرفتند.

1396/03/22 @ 09:36
نظر از: Bahraini [عضو] 
5 stars

​آل عمران آیه118

آیه: لَا تَتَّخِذُوا بِطَانَةً مِّن دُونِكُمْ لَا يَأْلُونَكُمْ خَبَالًا وَدُّوا مَا عَنِتُّمْ قَدْ بَدَتِ الْبَغْضَاءُ مِنْ أَفْوَاهِهِمْ

ترجمه: ﺍﺯ ﻏﻴﺮ ﺧﻮﺩﺗﺎﻥ ﺑﺮﺍﻯ ﺧﻮﺩ ﻣﺤﺮم ﺭﺍﺯ ﻧﮕﻴﺮﻳﺪ؛ ﺁﻧﺎﻥ ﺍﺯ ﻫﻴﭻ ﺗﻮﻃﺌﻪ ﻭ ﻓﺴﺎﺩﻯ ﺩﺭﺑﺎﺭﻩ ﺷﻤﺎ ﻛﻮﺗﺎﻫﻰ ﻧﻤﻰ ﻛﻨﻨﺪ؛ ﺷﺪﺕ ﮔﺮﻓﺘﺎﺭﻯ ﻭ ﺭﻧﺞ ﻭ ﺯﻳﺎﻥ ﺷﻤﺎ ﺭﺍ ﺩﻭﺳﺖ ﺩﺍﺭﻧﺪ؛ ﺗﺤﻘﻴﻘﺎً ﺩﺷﻤﻨﻰ ﺑﺎ ﺍﺳﻠﺎم ﻭ ﻣﺴﻠﻤﺎﻧﺎﻥ ﺍﺯ ﻟﺎﺑﻠﺎﻯ ﺳﺨﻨﺎﻧﺸﺎﻥ ﭘﺪﻳﺪار ﺍﺳﺖ.

مسؤولین کشور اسلامیمان باید هنگام امضاء هرگونه سند و توافق نامه هوشیار باشند که مبادا اسرار امنیتی کشور را برای بیگانگان به اشتراک بگذارند.

شاهد مثال: توافق نامه برجام و سند2030 می باشد که بر اساس توافقنامه برجام ییگانگان هر موقع که خواستند میتوانند از مراکز هسته ای کشور ما بازرسی کنند و بر اساس سند2030 تمام اطلاعات آموزشی کشور باید در اختیار بیگانگان قرار بگیرد. و این همان محرم راز دانستن غیر خود و محرم راز دانستن دشمنان اسلام و شیطان بزرگ هست.

مصداق عملی: مقام معظم رهبری: اجازه هیچگونه بازرسی از هيچ يک از مراکز نظامي و همچنين گفتگو با دانشمندان هسته اي و ساير رشته هاي حساس و اهانت به حريم آنها، داده نخواهد شد. من اجازه نخواهم داد که بيگانگان بيايند و با دانشمندان و فرزندان عزيز و برجسته اين ملت صحبت و از آنان بازجويي کنند.

ن

1396/03/22 @ 08:22
نظر از: نورفشان [عضو] 

مراقب هر دو باشیم

دو سوره در قرآن، با کلمه “ویل” شروع شده
“ویل” یکی از شدید ترین تهدید های قرآن است،
و اون دو آیه اینها هستند:

وَیْلٌ لِّلْمُطَفِّفِینَ
وای بر کم فروشان…
وَیْلٌ لِّكُلِّ هُمَزَةٍ لُّمَزَةٍ
وای بر عیبجویان طعنه زننده…
اولی در مورد مال مردم
دوم در مورد آبروی مردم…
مراقب هر دو باشیم!

1396/03/22 @ 07:50
نظر از: تسنیم [عضو] 

بسم الله الرحمن الرحیم
ن وَ الْقَلَمِ وَ ما يَسْطُرُونَ
¤ سوگند به قلم وآنچه مینویسند ¤ سوره قلم ۱
این آیه حرمت قلم را بیان می فرماید مصادیق کثیری دارد و
شاید قسم به ساحت قلم به جهت ارزش تاثیرگذاری
عمیقی است که چرخش قلمها در ذهن و روح آدمی ایجاد می کند و شاید
اسباب خیر و یا فتنه در سطح جامعه می شود شاید مخاطب خاص آیه
نویسندگان باشند چه فیلمنامه نویسان چه نویسندگان متون درسی
چه نگارندگانمقالات و اصحاب رسانه .
اما مخاطب عام آیه هر کسی است که قلم بدست می گیرد بویژه در
قرن حاضر که اسباب قلم فرسایی با حضور شبکه
های مجازی و ارتباطات وسیع جهانی فراهم است قلم بدست هایی
که برای مطامع دنیوی ساحت قلم را آلوده اغراض مادی می سازند
و جهت گیری به نفع باطل اتخاذ کرده و اذهان عمومی را
دچار حیرت می کنند …

1396/03/22 @ 05:32
نظر از: نرجس خاتون(س) شاهین شهر [عضو] 

امر به معروف و نهی از منكر: « وَ لْتَكُنْ مِنْكُمْ أُمَّهٌ یَدْعُونَ إِلَی الْخَیْرِ وَ یَأْمُرُونَ بِالْمَعْرُوفِ وَ یَنْهَوْنَ عَنِ الْمُنْكَرِ وَ أُولئِكَ هُمُ الْمُفْلِحُونَ » (ال عمران / 104) باید از میان شما، جمعی دعوت به نیكی ، و امر به معروف و نهی از منكر كنند و آنها همان رستگارانند.

مصداق: اصل حكومت اسلامی و جمهوری اسلامی معروفی بود كه جلوی منكر را گرفتند.

1396/03/21 @ 20:35
نظر از: سین بانو [عضو] 
سین بانو

وَ قالَ الَّذِینَ کَفَرُوا لِلَّذِینَ آمَنُوا لَوْ کانَ خَیْراً ما سَبَقُونا إِلَیْهِ وَ إِذْ لَمْ یَهْتَدُوا بِهِ فَسَیَقُولُونَ هذا إِفْکٌ قَدِیمٌ (11- احقاف)
کافران درباره مؤمنان چنین گفتند: «اگر (اسلام) چیز خوبى بود، هرگز آنها (در پذیرش آن) بر ما پیشى نمى گرفتند»! و چون خودشان به وسیله آن هدایت نشدند مى گویند: «این یک دروغ قدیمى است»
تبلیغات تحقیر آمیز همیشه علیه مسلمانان و اسلام بوده است. دشمن همیشه از یک راه وارد نمیشود یک حرف و منطق ندارد.گاهی می گوید اسلام ارزشی ندارد وگرنه ما از قبل آن را می پذیرفتیم و گاهی این سخن را دروغی کهن می پندارد.

1396/03/21 @ 19:38
نظر از: افسر جوان...نوری [عضو] 
5 stars

وَاءْمُرْ اءَهْلَكَ بِالصَّلَوةِ وَاصْطَبِرْ عَلَيْهَا لاَ نَسْئَلُكَ رِزْقاً نَّحْنُ نَرْزُقُكَ وَالْعَقِبَةُ لِلتَّقْوَى
وخانواده ات را به نماز فرمان ده و بر آن پايدار باش . ما از تو روزى نمى خواهيم ، (بلكه ) ما تو را روزى مى دهيم ، و سرانجامِ (نيكو) براى (اهل ) تقوا است .
فرمان به نماز از ميان ساير واجبات ، رمز بيمه شدن اعضاى خانواده است . (واءمر اهلك بالصلوة )
پایداری نماز مصداق عملی این ایه

1396/03/21 @ 19:01
نظر از: نورفشان [عضو] 

پیام علامه حسن زاده آملی به تمام حاضرین در دنیای مجازی

اَلَمْ یَعْلَمْ بِاَنَّ اللّٰهَ یَریٰ:
پیام علامه حسن زاده آملی
به تمام حاضرین در دنیای مجازی :
1 - حق را با یاد کردن و تکرار کردنش زنده کنید.
2 - باطل را با ترک کردنش نابود کنید.
3 - از تصاویر حرام و غیرشرعی پرهیز کنید.
4 - از بحث‌های بیهوده بپرهیزید.
5 - از جوک‌هایی که دین و عبادات و مقدسات و اشخاص و ملت‌ها و قومیت‌ها را مسخره می‌کند، بپرهیزید.
6- مصدر نقل شایعات نباشید و قبل از نقل و انتشار هر حدیث یا روایت یا داستان و خبری از صحت آن مطمئن شوید.
7- بگذارید آن کلامی که می‌فرستید به‌نفع شما گواهی دهد نه علیه‌تان.
8- خودتان را کلید خیر و قفل شر قرار دهید.
9- هر متنی و پیامی که می‌فرستید به‌منزله تأیید و با امضای شماست. نگو که به من رسیده و کپی کرده‌ام.
10- تمام سعی خودتان را برای استفاده بهینه از این تکنولوژی به کار بگیرید و از آن برای دعوت الی اللّه و امر به معروف و نهی از منکر و آموزش مسائل دینی و فرهنگی و علمی و آموزشی استفاده کنید یعنی به‌عنوان یک اصلاحگر به‌تمام معنا، و نیت خودتان را درست و خالصانه کنید.

11- برای بیان حق مجاملات و رودربایستی را کنار بگذارید٬ دین و حق بر هر چیز مقدم و شایسته‌تر هستند.
12- تصویر پروفایل شما و پیام‌هایتان معرف شخصیت شماست.

1396/03/21 @ 15:47
نظر از: ترنم [عضو] 
ترنم

مفهوم آیه 15سوره مریم (جز16)
مفهوم آيه 15 سوره مبارکه مريم چيست‌؟
پاسخ:

“وَ سَلَـَم‌ٌ عَلَيْه‌ِ يَوْم‌َ وُلِدَ وَ يَوْم‌َ يَمُوت‌ُ وَ يَوْم‌َ يُبْعَث‌ُ حَيًّا ؛(مريم‌،15) و درود بر او (يحيي‌) روزي كه زاده شد و روزي كه مي‌ميرد و روزي كه زنده برانگيخته مي‌شود.”
آيه ياد شده‌، درود مخصوص خداوند به حضرت يحيي ‌ع است‌. چنين تعبيري در آيه 33 سوره “مريم‌” نيز، درباره حضرت عيسي‌(ع) آمده است‌؛ منتها درباره حضرت يحيي امتياز خاصي دارد؛ چرا كه گوينده اين سخن خدا است‌؛ در حالي كه در مورد مسيح‌، گوينده خود او است‌.
“سلام‌"، از “سلّم‌” به معناي سلامت و كنار بودن از آفات ظاهري و باطني است‌. سلام‌، گاهي خارجي است‌، مانند: “يَـَنَارُ كُونِي بَرْدًا وَسَلَـَمًا عَلَي‌ََّ إِبْرَ َهِيم‌َ “(انبيأ،69) و گاه گفتاري مي‌باشد، مقصود از سلام گفتاري در اسلام‌، دعا و درخواست سلامت از خداوند به شخص است‌، و چنانچه اين سلام از ناحيه خداوند باشد ـ مانند اين آيه و آيات ديگري كه خداوند به پيامبرانش سلام فرستاده ـ اثر خارجي و واقعي خواهد داشت و فرد مشمول سلام‌، در امنيت و سلامت به سر خواهد برد.(ر.ك‌: قاموس قرآن‌، سيد علي اكبر قرشي‌، مدخل “سلم‌".)
در آيه 15 سوره مريم‌، خداوند در سه جاي سخت‌، مهم و هراس‌ناك‌، وعده امنيت و سلامت به حضرت داده است‌:
1. روز گام نهادن به دنيا؛ (يوم ولد) سلامتي انسان در اين دنيا به آن است كه از سير سعادت منحرف نشود.
2. روز مرگ و انتقال به جهان برزخ‌؛ (يوم يموت‌)
3. روز بعث و حشر؛ (يوم يبعث حيا)(تفسير الميزان‌، علامه طباطبايي‌، ج 14، ص 21، جامعه مدرسين‌.)
در روايتي‌، حضرت امام رضا7 به خوبي آيه ياد شده را توضيح مي‌دهند: “وحشتناك‌ترين دوران زندگي انسان سه مرحله است‌، آن روز كه متولد مي‌شود و چشمش به دنيا مي‌افتد، و آن روز كه مي‌ميرد و آخرت و اهل آن را مي‌بيند و آن روز كه برانگيخته مي‌شود و احكام و قوانيني را مي‌بيند كه در اين جهان حكم فرما نبود، خداوند سلامت را در اين سه مرحله شامل حال يحيي كرد و او را در برابر وحشت‌ها امنيت و آرامش داد و فرمود: و سلام عليه‌(بحارالانوار، ج 6، ص 158، مؤسسه الوفأ.) به اميد آن كه ما نيز با لطف خداوند اين سه مرحله حساس و بحراني را به سلامت پشت سر بگذاريم‌.

1396/03/21 @ 15:33
نظر از: أَلَمْ يَعْلَمْ بِأَنَّ اللَّهَ يَرَىٰ [عضو] 
أَلَمْ يَعْلَمْ بِأَنَّ اللَّهَ يَرَىٰ

فراخوان «راه امین»سی شب، سی آیه

آیات ۱۲ و ۱۳ سوره یوسف(ع) فرموده است:

«أَرْسِلْهُ مَعَنَا غَدًا یَرْتَعْ وَیَلْعَبْ وَإِنَّا لَهُ لَحَافِظُونَ﴿۱۲﴾قَالَ إِنِّی لَیَحْزُنُنِی أَن تَذْهَبُواْ بِهِ وَأَخَافُ أَن یَأْکُلَهُ الذِّئْبُ وَأَنتُمْ عَنْهُ غَافِلُونَ؛

فردا او را با ما بفرست تا [در چمن] بگردد و بازى کند و ما به‌خوبى نگهبان او خواهیم بود(۱۲) گفت این‌که او را ببرید سخت مرا اندوهگین مى‏‌کند و مى‏‌ترسم از او غافل شوید و گرگ او را بخورد».

تفسیرخودم: محبت به فرزندمارا به این دنیا می چسباند و نمیتوانیم بدون انها زندگی کنیم . و از خدا غافل می شویم

1396/03/21 @ 14:32
نظر از: محمدی [عضو] 

جزء شانزدهم سوره طه آیه 25-26

رَبِّ اشْرَحْ لِي صَدْرِي
گفت پروردگارا سينه‏ ام را گشاده گردان
وَيَسِّرْ لِي أَمْرِي
و كارم را براى من آسان ساز

پ ن

در تبلیغ دین و فرهگ سازی باید علاوه بر تحمل و صبر باید مخاطب شناسی شود.

اشتراک گذاری این مطلب!
صبر, فرهنگ سازی, مخاطب شناسی, کوثربلاک

1396/03/21 @ 13:32
نظر از: پریساعسکری [عضو] 
5 stars

جز شانزدهم
إِنَّ الَّذِینَ ءَامَنُواْ وَ عَمِلُواْ الصَّلِحَاتِ سَیَجْعَلُ لهَُمُ الرَّحْمَانُ وُدًّا(سوره مریم،96)

بی تردید کسانی که ایمان آورده و کارهای شایسته انجام می‌دهند، [خدای] رحمان به زودی برای آنان محبتی [در دل‌ها] قرار خواهد داد.

پیام آیه:هرکس اهل ایمان وانجام عمل صالح باشد خداوند محبت او را در دل های دیگران انداخته و او بدون اینکه قدمی در این جهت برداشته باشد محبوب دیگران می شود.

مصداق عملی:شامل کارهای پسندیده اعم از فرایض و نوافل واذکار وادعیه و… می باشد که بر اساس اخلاص و برای خدا انجام می شود.

1396/03/21 @ 12:33
نظر از: مرکز تخصصی تفسیر شاهین شهر [عضو] 
5 stars

جزء 16: آیه 60 سوره مریم (إِلاَّ مَنْ تابَ وَ آمَنَ وَ عَمِلَ صالِحاً فَأُولئِکَ يَدْخُلُونَ الْجَنَّةَ وَ لا يُظْلَمُونَ شَيْئاً) - ترجمه:مگر کسانی که توبه کنند و ایمان آورند و عملی شایسته انجام دهند ، که آنها وارد بهشت می شوند و هیچ گونه ستمی نمی بینند ( و چیزی از استحقاقشان کاسته نمی شود
-انجام عمل نیک - نمونه عملی از توبه در زندگی

1396/03/21 @ 12:30
نظر از: نورفشان [عضو] 

مهار دلها دست خداست

خداوند متعال در جزء 16 قرآن کریم سوره مریم آیه 96فرماید :
إِنَّ الَّذِينَ آمَنُوا وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ سَيَجْعَلُ لَهُمُ الرَّحْمَنُ وُدًّا ﴿۹۶﴾
ترجمه
كساني كه ايمان آورده و عمل صالح انجام داده‏ اند خداوند رحمن محبت آنها را در دلها مي‏افكند. (۹۶)
مهار دلها دست خداست
نمونه عملی آن در زندگی امروزی ما چنین است: اهل خدا باشیم خدا ما را اهل خودش میکند، و ما را در دل بندگان خودش شیرین میکند. چون مهار دلهای مردم دست خداست.
اهل طاعات و عبادات الهی چه فردی و اجتماعی باشیم خدا خودش داخل دل بندگانش می اندازد.

1396/03/21 @ 12:24
نظر از: مدرسه حضرت فاطمه (س) سقز [عضو] 

.وَ قالَ رَبُّکُمُ ادْعُوني‏ أَسْتَجِبْ لَکُمْ إِنَّ الَّذينَ يَسْتَکْبِرُونَ عَنْ عِبادَتي‏ سَيَدْخُلُونَ جَهَنَّمَ داخِرينَ.(سوره غافر آیه 60)
ترجمه:
“و خدای شما فرمود که مرا با (خلوص دل) بخوانید تا دعای شما مستجاب کنم. آنان که از (دعا و) عبادت من اعراض و سرکشی کنند زود با ذلت و خواری در دوزخ شوند.”
پیام آیه:

گفتگو با خداوند کلید رشد و ترییت انسان است .
خداوند از ما خواسته که به درگاه او دعا کنیم .
دعا نکردن نشانه تکبر است و دعا درمان تکبر است.

1396/03/21 @ 12:11
نظر از:  
5 stars

آیه 30 سوره انبیاء
أَ وَ لَمْ يَرَ الَّذِينَ كَفَرُوا أَنَّ السَّماواتِ وَ الْأَرْضَ كانَتا رَتْقاً فَفَتَقْناهُما وَ جَعَلْنا مِنَ الْماءِ كُلَّ شَيْ‌ءٍ حَيٍّ أَ فَلا يُؤْمِنُونَ «30»
آيا كافران نمى‌بينند كه آسمان‌ها و زمين بهم بسته بودند، پس ما، آن دو را از يكديگر باز كرديم و هر چيز زنده را از آب پديد آورديم. آيا (با اين همه) باز ايمان نمى‌آورند؟
نکته ها
در اينكه مراد از بسته بودن‌ «رَتْقاً» و سپس باز شدن آسمان‌ها و زمين‌ «فَفَتَقْناهُما» چيست، اقوالى ذكر شده است:
جلد 5 - صفحه 444
الف: زمين و آسمان در آغاز خلقت، يك چيز بودند و آن، توده‌ى عظيمى از گازها بود، سپس بر اثر انفجارات درونى و حركت‌ها، تدريجاً از هم جدا شدند.
ب: موادّ اصلى آسمان و زمين در ابتدا يكى بوده است، ولى با گذشت زمان، شكل جديدى پيدا كرده‌اند.
ج: مراد از بسته بودن آسمان، نباريدن ومنظور از بسته بودن زمين، گياه نداشتن است، خداوند آنها را گشود، از آسمان باران نازل كرد واز زمين گياهان را روياند. «1» سرچشمه‌ى پيدايش انسان و حيوانات، آب است. 70% بدن انسان‌ها و حيوانات از آب است. حيات گياهان، وابسته به آب است.
پیام ها
1- مشاهده‌ى طبيعت با هدف، كليد كسب ايمان است. أَ وَ لَمْ يَرَ … أَ فَلا يُؤْمِنُونَ‌
2- جهان طبيعت دوران‌هاى مختلفى داشته است. «كانَتا رَتْقاً فَفَتَقْناهُما»
3- در جمود و بسته بودن، خيرى نيست، باز شدن سرچشمه‌ى حيات است.
«رَتْقاً فَفَتَقْناهُما»
4- سرچشمه‌ى همه موجودات زنده، از آب است. «وَ جَعَلْنا مِنَ الْماءِ كُلَّ شَيْ‌ءٍ حَيٍّ»

اشتراک گذاری این مطلب!

1396/03/21 @ 12:04
نظر از: نورفشان [عضو] 

خدا کارش بلد هست

خداوند متعال در جزء 16 سوره مریم آیه 9 می فرماید:
قَالَ كَذَلِكَ قَالَ رَبُّكَ هُوَ عَلَيَّ هَيِّنٌ وَقَدْ خَلَقْتُكَ مِنْ قَبْلُ وَلَمْ تَكُ شَيْئًا ﴿۹﴾

ترجمه
فرمود: اينگونه پروردگارت گفته (و اراده كرده) اين بر من آسان است من قبلا تو را آفريدم و چيزي نبودي! (۹)

خدا کارش بلد هست.

نمونه عملی آن در زندگی، همه چیز به خدا بسپاریم. منشا افسردگی و ناامیدی انسان، عدم اعتماد و عدم امیدواری به خدا است.

در ناامیدی بسی امید است. به خدا امیدوار باشیم. باعث میشه انسان به خواسته های مادی و معنوی برسد

1396/03/21 @ 11:58
نظر از: مدرسه امام جعفر صادق (ع) شاهرود [عضو] 
5 stars

با عرض سلام ، روز شانزدهم
الْمالُ وَ الْبَنُونَ زينَةُ الْحَياةِ الدُّنْيا وَ الْباقِياتُ الصَّالِحاتُ خَيْرٌ عِنْدَ رَبِّکَ ثَواباً وَ خَيْرٌ أَمَلاً ( آیه 46 - سوره کهف )

مال و فرزند ، زینت زندگی دنیاست و باقیات صالحات [ ارزشهای پایدار و شایسته ] ثوابش نزد پروردگارت بهتر و امیدبخش تر است!

نمونه عملی عمل به این آیه در این ماه مبارک، کمک به عمران مساجد مثل مشارکت در خرید کولر برای مسجد یا مکانی که برای اعمال عبادی اختصاص یافته، همچنین کمک در تهیه اقلام غذایی برای خانواده های نیازمند در ماه مبارک رمضان.

1396/03/21 @ 11:46
نظر از: مدرسه نرجس دولت آباد [عضو] 

وَ إِنْ خِفْتُمْ شِقاقَ بَيْنِهِما فَابْعَثُوا حَکَماً مِنْ أَهْلِهِ وَ حَکَماً مِنْ أَهْلِها إِنْ يُريدا إِصْلاحاً يُوَفِّقِ اللَّهُ بَيْنَهُما إِنَّ اللَّهَ کانَ عَليماً خَبيراً، 35 نساء

اگر ترسیدید کار به جدایی بکشد، داوری از خانواده زن و داوری از خانواده مرد گسیل دارید ،اگربنای آن دو به اصلاح باشد ،خدای تعالی بین آندو توافق ایجاد می کند و خدادانایی آگاه است

این آیه در مورد موضوع مهمی صحبت می کند که در بعضی جوامع خیلی کمرنگ شده و متاسفانه افراد بیشتر سرگرم زندگی شخصی خودشان هستند و کمتر به دیگران اهمیت می دهند

1- حال آنکه طبق این آیه اگر اختلافی بین همسران بوجود آمد باید داوری از طرف زن و داوری از طرف مرد انتخاب و مقدمات صلح و سازش بین آنها فراهم شود.

2- هیچ وقت در زندگی نباید یکطرفه قضاوت کنیم باید صحبت های 2طرف را بشنویم .

3- همیشه هدف در زندگی خیرو خوبی باشد و مسبب اختلاف و جدایی بین 2نفر نشویم.

4- تا آنجایی که می توانیم مشکلاتمان را در خانواده حل کنیم.

5- برای حل مشکلات دیگران تلاش کنیم برای همین است که در این آیه فرموده داور از دو خانواده باشد تا عواطف هر دو طرف تحریک شود و تلاش کند.

6- آبروی همسر و خانواده او را پیش کسی نبریم و مشکل او را فقط برای داوری که انتخاب کرده ایم بازگو کنیم

7- چه آن کسی که داور می شود و چه خود همسران فقط حق و حقیقت را بگویند چرا که خداوند دانا و آگاه است.

8- با خبرچینی و اختلاف بین زن و شوهر اختلاف بوجود نیاوریم بلکه سعی در حل مشکلات آنها بکنیم.

9- داورانی که انتخاب می کنیم قادر به حل مشکلات باشند.

حضرت علی (علیه السلام) در مقام قضاوت دوست و دشمن به یک چشم می دیدند و عادلانه بین آنها قضاوت می کردند و همین امور باعث می شد حتی کافران اسلام بیاورند

1396/03/21 @ 10:16
نظر از: مدرسه نرجس دولت آباد [عضو] 

وَ إِذا حُيِّيتُمْ بِتَحِيَّةٍ فَحَيُّوا بِأَحْسَنَ مِنْها أَوْ رُدُّوها إِنَّ اللَّهَ کانَ عَلي‏ کُلِّ شَيْ‏ءٍ حَسيباً؛ 86 نساء

و چون به شما سلام شود، با سلامى نیکوتر سلام را پاسخ دهید، یا مانند همان را بازگردانید که خداوند حسابگر هر چیزى است.

1- در زندگی هر گاه همسر یا شخصی دیگر کار خوبی در حق ما انجام داد نیکوتر برایش جبران کنیم

2- طبق این آیه خداوند حساب همه چیز را دارد ما نیز باید در زندگی حساب خوبی هایی که دیگران در حق ما انجام می دهند را داشته باشیم تا بتوانیم جبران کنیم ولی اگر کار خوبی در حق دیگران کردیم آن را فراموش کنیم .

3- جواب خوبی را با خوبی بدهیم و اگر کسی در درون خانواده جاهلانه به ما بدی کرد به او خوبی کنیم و رفتار اشتباهش را به او متذکرشویم .

4- وقتی فردی به ما سلام می کند یا هدیه ای می دهد بهتر از آن پاسخ گوییم و با آغوش باز بپذیریم تا در مراحل بعد ذوق و شوق بهتری برای انجام کار خیر داشته باشد.

5- به فرد مقابل خود احترام بگذاریم و وقتی همسر یا هر فرد دیگری صحبت می کند به او گوش فرا دهیم و بعد پاسخگو باشیم.

6- اگر کسی به خاطر اشتباهی که در حق ما روا داشته عذر خواهی کرد بپذیریم

امام حسن (علیه السلام )وقتی کنیزی یک شاخه گل به ایشان هدیه کرد، کنیز را آزاد کرد ما هم در مقابل خوبی دیگران بی توجه نباشیم

1396/03/21 @ 10:15
نظر از: Bahraini [عضو] 
5 stars

​قریش آیه3 جزء30

آیه: الَّذِي أَطْعَمَهُم مِّن جُوعٍ

ترجمه: ﭘﺮﻭﺭﺩﮔﺎﺭﻯ ﻛﻪ ﺁﻧﺎﻥ ﺭﺍ ﺍﺯ ﮔﺮﺳﻨﮕﻰ ﻧﺠﺎﺕ ﺩﺍﺩ.

مصداق: بدترین نوع فقر و گرسنگی، گرسنگی روحی و فرهنگی هست که خداوند بوسیله دین اسلام، در واقع مردم را از فقر فرهنگی نجات داد. اسلام با تبعیض، خرافات، زنده بگورکردن دختران، تعصبات کورکورانه و … مبارزه کرد.

اشتراک گذاری این مطلب!

1396/03/21 @ 02:15
نظر از: تسنیم [عضو] 

¤ قُلْ كُلٌّ يَعْمَلُ عَلَىٰ شَاكِلَتِهِ فَرَبُّكُمْ

أَعْلَمُ بِمَنْ هُوَ أَهْدَىٰ سَبِيلًا ¤
بگو هر کس بر پایه خلق و خوی و عادت های اکتسابی خود عمل می کند،

پس پروردگارتان به کسی که راه یافته تر است، داناتر است .
۸۴ اسراء
ژنتیک عامل تام نیست و به اندازه خود در رشد انسان سهیم است اما
آیه از عاملی بزرگ پرده بر می دارد که عامل تمایز است ،
مصداق بارزش جناب محمد بن ابی بکر است که تربیتی متمایز و خلق و
خویی متفاوت داشت و از محبن حضرت امیرالمومنین علیه السلام بود و مطیع
امر حضرت امیرالمومنین علیه السلام و اما خواهر جناب محمد دشمن سر سخت
ولی الله الاعظم بود و عامل جنگ جمل .

1396/03/21 @ 01:22
نظر از: كوثر [عضو] 
5 stars

وَ لَا تُبَذِّرْ تَبْذِیرًا(26)إِنَّ الْمُبَذِّرِینَ كاَنُواْ إِخْوَانَ الشَّیَاطِینِ وَ كاَنَ الشَّیْطَنُ لِرَبِّهِ كَفُورًا(27- اسراء)

هیچ‏گونه اسراف و ریخت و پاشی مكن. بى‏تردید اسراف كنندگان و ولخرجان، برادران شیاطین‏اند، و شیطان همواره نسبت به پروردگارش بسیار ناسپاس است.
در آیه بعد مبذرین را برادران شیاطین خواند که این برای آن است که آنها نیز نعمتهایی را که خدا داد، كفران مى‏كنند و در غیر محلش، صرف مى‏نمایند.
مصداق عملی این ایه به طور صریح دوری کردن از اسراف است که اسراف کاران برادران شیطانند

1396/03/20 @ 23:56
نظر از: افسر جوان...نوری [عضو] 
5 stars

وَلاَ تَقُولَنَّ لِشَاْىْءٍ إِنِّى فَاعِلٌ ذَ لِكَ غَداً(23) إِلا اءَن يَشَآءَ اللّهُ وَاذْكُر رَّبَّكَ إِذَا نَسِيتَ وَقُلْ عَسَى اءَن يَهْدِيَنِ رَبِّى لاَِقْرَبَ مِنْ هَذَا رَشَداً(24)
درباره ى هيچ چيز و هيچ كار، مگو كه من آن را فردا انجام مى دهم ،(23) مگر آنكه (بگويى :) اگر خدا بخواهد. و اگر فراموش كردى (گفتن : ان شاءاللّه ، همين كه يادت آمد) پروردگارت را ياد كن و بگو: اميد است كه پروردگارم مرا به راهى كه نزديك تر است ، راهنمايى كند. (24)
1 این ایه تمامش مصداق عملی است و واضح ترین ان اعتماد به خدا و سپردن تمام کارها به خدا با اعتقاد به غنی مطلق و بی نیازی خداوند متعال و فقری و حقیری خود
2 مصداق عملی دوم این ایه شاید این باشد که انسان در هر کاری و هر لحظه دست به دعا بردارد و طبق روایات حتی نمک طعامش را از خاوند بخواهد

1396/03/20 @ 23:33
نظر از: ترنم [عضو] 
ترنم

تفسیر آیه 15سوره اسرا(جز15)
مَنِ اهْتَدى‌ فَإِنَّما يَهْتَدِي لِنَفْسِهِ وَ مَنْ ضَلَّ فَإِنَّما يَضِلُّ عَلَيْها وَ لا تَزِرُ وازِرَةٌ وِزْرَ أُخْرى‌ وَ ما كُنَّا مُعَذِّبِينَ حَتَّى نَبْعَثَ رَسُولًا «15»
هر كس هدايت يافت، پس همانا به سود خويش هدايت يافته است و هر كس گمراه شد، تنها به زيان خويش گمراه شده است و هيچ كس بار گناه ديگرى را به دوش نمى‌كشد و ما هرگز عذاب كننده نبوده‌ايم، مگر آنكه پيامبرى بفرستيم (و اتمام حجّت كنيم).
«1». بحار، ج 70، ص 73.
«2». پدرى از فرزندش خواست تمام كردار يك روزش را بنويسد، فرزند انجام داد. روز ديگر باز پدر همان تقاضا را تكرار كرد. فرزند به جزع افتاد كه اين كار دشوار است، معافم بدار. پدر گفت: فرزند عزيزم! اينگونه تمام اعمالت ثبت مى‌شود و البتّه در قيامت كشف شده و از كردارت شرمنده خواهى شد. (تفسير كشف‌الاسرار)
جلد 5 - صفحه 31
نکته ها
با توجّه به آيات 25 انعام و 13 عنكبوت و روايات، پيشوايان كفر و گمراهى، علاوه بر بار گناهان خود، بار گناهِ پيروان خود را نيز بر دوش مى‌كشند، بدون آنكه از گناه پيروان، چيزى برداشته شود. زيرا اسباب گمراهى آنان را فراهم كرده‌اند.
پیام ها
1- انسان در انتخاب راه، آزاد است. مَنِ اهْتَدى‌ … مَنْ ضَلَ‌
2- هدايت‌پذيرى به سود خود انسان و كفر واعراض، به زيان خود اوست؛ سود و زيانى به خدا نمى‌رسد. يَهْتَدِي لِنَفْسِهِ‌ … يَضِلُّ عَلَيْها
3- هر كس، گرفتار عمل خويش است. «لا تَزِرُ وازِرَةٌ وِزْرَ أُخْرى‌»
4- اوّل بايد از مثبت‌ها سخن گفت، بعد از منفى‌ها. «مَنِ اهْتَدى‌» قبل از «مَنْ ضَلَّ» آمده است.
5- سنّت خدا بر آن است كه كسى يا امّتى را بدون بيان و اتمام حجّت، عذاب نكند. «ما كُنَّا مُعَذِّبِينَ حَتَّى نَبْعَثَ رَسُولًا» و انبيا براى هدايت بشر، از ابتداى خلقت بوده‌اند.
6- عقل، به تنهايى براى سعادت بشر كافى نيست، هدايت انبيا لازم است. «حَتَّى نَبْعَثَ رَسُولًا»
7- لازمه‌ى آخرت، آمدن انبياست، چون براى بازخواست شدن انسان، قبلًا بايد شرح وظايفش را از طريق پيامبران دريافت كند. وَ ما كُنَّا مُعَذِّبِينَ‌ …

1396/03/20 @ 23:12
نظر از: نرجس خاتون(س) شاهین شهر [عضو] 

عدل: « إِذا حَكَمْتُمْ بَیْنَ النَّاسِ أَنْ تَحْكُمُوا بِالْعَدْلِ » (نساء / 58) هنگامی كه میان مردم داوری می‌كنید، به عدالت داوری كنید.

نکته: علاقه و غضب انسان را از عدالت منحرف می كند.

مصداق: قضاوت باید صددرصد عادلانه باشد،یعنی اگر دشمن سرسخت تو آمد پیش تو در قضاوت و در دادخواهی شما خورده حسابهای قبلی را حساب نكن. خورده حسابهای قبلی باعث نشود كه در انتخابات حق را نگوئیم شما ببین بین خودت و خدا دنبال كدام باشی.

1396/03/20 @ 22:36
نظر از: سین بانو [عضو] 
سین بانو

آيه 29 سوره فتح

مُحَمَّدٌ رَّسُولُ اللَّهِ وَالَّذِينَ مَعَهُ أَشِدَّآءُ عَلَى الْكُفَّارِ رُحَمَآءُ بَيْنَهُمْ تَرَاهُمْ رُكَّعاً سُجَّداً يَبْتَغُونَ فَضْلاً مِّنَ اللَّهِ وَرِضْوَاناً سِيمَاهُمْ فِى وُجُوهِهِم مِّنْ أَثَرِ السُّجُودِ ذَ لِكَ مَثَلُهُمْ فِى التَّوْرَاةِ وَمَثَلُهُمْ فِى الْإِنجِيلِ كَزَرْعٍ أَخْرَجَ شَطْئَهُ فَآزَرَهُ فَاسْتَغْلَظَ فَاسْتَوَى‏ عَلَى‏ سُوقِهِ يُعْجِبُ الزُّرَّاعَ لِيَغِيظَ بِهِمُ الْكُفَّارَ وَعَدَ اللَّهُ الَّذِينَ آمَنُؤاْ وَعَمِلُواْ الصَّالِحَاتِ مِنْهُم مَّغْفِرَةً وَأَجْراً عَظِيماً

محمّد، رسول خداست و كسانى كه با او هستند، بر كفّار، سخت و در ميان خودشان مهربانند. آنان را پيوسته در ركوع و سجود مى‏بينى، كه فضل و رضوان را از خدا مى‏جويند، نشانه آنان در رخسارشان از اثر سجود نمايان است. اين است وصف ايشان در تورات و وصف آنان در انجيل، مانند زراعتى است كه جوانه را از زمين خارج كرده، پس آن را نيرو داده تا سخت شود و بر ساقه‏ى خود بايستد، آن گونه كه كشاورزان را به شگفتى و شادى وامى‏دارد. تا خداوند به واسطه مؤمنان كفّار را به خشم آورد، ولى خداوند به كسانى از كفّار كه ايمان آورده و كارهاى شايسته انجام دهند، وعده آمرزش و پاداشى بزرگ داده است.
پیام:
مسلمانان بايد در برابر دشمن؛ خشونت، قاطعيّت، صلابت و شدّت داشته و در برابر ديگر مؤمنان؛ رأفت، مودّت، رحمت و عطوفت، مهر و احساسات داشته باشند . دين از سياست جدا نيست. در كنار ركوع و سجود، موضع‏گيرى‏هاى قاطع و دشمن شكن لازم است

1396/03/20 @ 17:27
نظر از:  

بسم الله الرحمن الرحیم

الذین یظنون انهم ملاقوا ربهم وانهم الیه راجعون(سوره بقره آیه 46)

آنانکه می دانند در پیشگاه خداوند حاضر خواهند شدو بازگشتشان به سوی او خواهد بود.

در جنگ احد فرمان فرماند اعظم رسول خدا را قبل از موعد زمین گذاشتند .

ودشمن سپاه را محاصره کرد .

وجنگ نزدیک به پیروزی شکست خورد.

دشمن حیله کرد . قرآن را بر نیزه کردند(جنگ صفین)

امام علی(علیه السلام) فرمودند :قرآن ناطق منم.

باز مردم گفتند لاحکم الّا لللّه

تا دیروز گوش به فرمان امیرالمؤمنین_امروز یاعلی یا صلح کن یا تورا می کشیم

جام زهری به نام ابوموسی اشعری را بر امام علی علیه السلام خوراندند.

در کربلا قرآن بر نیزه شد

کجا بودند آن مردم

حضرت زینب وامام زین العابدین (علیهم السلام) بیچاره کردند دشمنان اسلام و مسلمین را.
آری
بهشت لقاء از آن حسین و حسینیان است

الان داعش شیعیان را می کشد در حالیکه قرآن می خواند

تو اصلا از این آیه چیزی می دانی؟

مسلما نمی دانی.

فکر می کنی با کشتن شیعیان 3نفریا 7 یا …

به بهشت می رود آن هم بهشت لقاء و رجوع به اصل خود.

[[[در قرون وسطا کشیشان بهشت را به مردم می‌فروختند و مردم نادان هم با پرداخت هر مقدار پولی قسمتی از بهشت را از آنخود می‌کردند.

فرد دانایی که از این نادانی مردم رنج می‌برد دست به هر عملی زد نتوانست مردم را از انجام این کار احمقانه باز دارد تا اینکه فکری به سرش زد…

به کلیسا رفت و به کشیش مسئول فروش بهشت گفت:قیمت جهنم چقدره؟کشیش تعجب کرد و گفت: جهنم؟!مرد دانا گفت: بله جهنم. کشیش بدون هیچ فکری گفت: ۳ سکه مرد سراسیمه مبلغ را پرداخت کرد و گفت: لطفا سند جهنم را هم بدهید.کشیش روی کاغذ پاره ای نوشت: سند جهنم مرد با خوشحالی آن را گرفت از کلیسا خارج شد.

به میدان شهر رفت و فریاد زد: من تمام جهنم رو خریدم این هم سند آن است. دیگر لازم نیست بهشت را بخرید چون من هیچ کس را داخل جهنم راه نمی‌دهم…!]]]

اینها جزءنقشه های اسلام هراسی و ایران هراسی است

اینها نشانه آخرین تیر آنهاست

اینها نشانه بیچاره شدن دشمنان اسلام و مسلمین است

دشمن عاجز شده است.

باید دشمن فریاد برآورد:

هل من ناصر؟

هل من معین؟

آری

ان شاءلله کلکشان کنده است.

پیروزی نزدیک است (ان شاءلله).

ایها الامة الرسول (صلی الله علیه وآله).

ما قبل از شروع جنگ غنیمت میگیریم از دشمن ، یعنی :

ای لشکر صاحب زمان!

آماده ایم !!! آماده ایم!!!

با تشکر از مدافعان حریم اسلام و مسلمین

اللهم صل علی محمد وال محمد وعجل فرجهم


الحاقیات:
  • شماره لینک#29280 -   ضمیمه یافت نشد!
1396/03/20 @ 16:40
نظر از:  
5 stars

آیه 8 سوره انفطار((فی أیّ صورة ما شاء رکّبک))
امام حسن(علیه السلام) در تفسیرآیه می فر مایند:[ خدای سبحان علی بن ابیطالب(علیه السلام) را در صلب ابیطالب به صورت محمد(صلی الله علیه وآله) آفرید به همین خاطر شبیه ترین مردم به رسول اکرم امیر المؤمنین است.و حسین( علیه السلام ) شبیه ترین مردم به فاطمه زهرا (سلام الله علیها) است و من شبیه ترین مردم به حضرت خدیجه (علیها سلام) هستم.
امام حسن(علیه السلام) تلویحا در کلامشان به لزوم الگوی عملی داشتن در اعمال و رفتار را بیان می دارند.واین یعنی با هدف زندگی کردن.
الگوهای سبک زندگی اسلامی در شرق و غرب نیست در فرهنگ ناب محمدی است
در الاسلام احمدی حدوث حسینی بقاست
درپیاده روی خانوادگی اربعین است
در متن زندگی مولا امیرالمؤمنین (علیه السلام) با فاطمه زهرا(سلام الله علیها) است
نه در حاشیه زندگی دیگران .
خداوندا مارا در انتخاب الگوی عملی مناسب موفق بدار
اللهم صل علی محمد وال محمد وعجل فرجهم


الحاقیات:
  • شماره لینک#29279 -   ضمیمه یافت نشد!
1396/03/20 @ 16:36
نظر از:  
5 stars

آیه 8 سوره انفطار((فی أیّ صورة ما شاء رکّبک))
امام حسن(علیه السلام) در تفسیرآیه می فر مایند:[ خدای سبحان علی بن ابیطالب(علیه السلام) را در صلب ابیطالب به صورت محمد(صلی الله علیه وآله) آفرید به همین خاطر شبیه ترین مردم به رسول اکرم امیر المؤمنین است.و حسین( علیه السلام ) شبیه ترین مردم به فاطمه زهرا (سلام الله علیها) است و من شبیه ترین مردم به حضرت خدیجه (علیها سلام) هستم.
امام حسن(علیه السلام) تلویحا در کلامشان به لزوم الگوی عملی داشتن در اعمال و رفتار را بیان می دارند.واین یعنی با هدف زندگی کردن.
الگوهای سبک زندگی اسلامی در شرق و غرب نیست در فرهنگ ناب محمدی است
در الاسلام احمدی حدوث حسینی بقاست
درپیاده روی خانوادگی اربعین است
در متن زندگی مولا امیرالمؤمنین (علیه السلام) با فاطمه زهرا(سلام الله علیها) است
نه در حاشیه زندگی دیگران .
خداوندا مارا در انتخاب الگوی عملی مناسب موفق بدار
اللهم صل علی محمد وال محمد وعجل فرجهم


الحاقیات:
  • شماره لینک#29278 -   ضمیمه یافت نشد!
1396/03/20 @ 16:31
نظر از: محمدی [عضو] 

برای حل مشکلات اقتصادی … نباید نگاهمان به بیرون از مرز ها باشد.

جزء پانزدهم ،سوره کهف،آیه 51

وَمَا كُنْتُ مُتَّخِذَ الْمُضِلِّينَ عَضُدًا
و هرگز گمراه کنندگان را به مددکاری نگرفتم.

پ ن

برای حل مشکلات اقتصادی ، سیاسی ، فرهنگی نباید نگاهمان به بیرون از مرز ها باشد.

مرزها, مشکلات, نگاهمان, کوثربلاک

1396/03/20 @ 15:03
نظر از: پژوهش حوزه علمیه الزهراء (س) ارومیه [عضو] 

دوستان عزیز، میتوانیدبسیاری از خواسته های خودرا با ایات قران بیان کنید.البته این مهارت نیازبه تمرین دارد. شما میتوانید با توجه به معانی و مفاهیم آیات در زندگی روزمره برای تفهیم منظور خود به آیات قرآن استشهاد کنید.

البته نباید مثل برخی ازحفاظ در اینکار دچارافراط و استفاده نابجا از آیات شد. مثلا اگر از حافظ بپرسند اهل کجایی؟ وجواب دهد( قُمْ فَأَنْذِر) يا (مِنْ مَشْهَدَيَوْمٍ عَظِيمٍ) تا بفهماند اهل قم یا مشهد هستند.
این مکالمه با ایات قران، درست نیست و وهن قران محسوب میشود.

در ادامه بعضی از عبارات قرانی را درچندبخش برای استفاده مربیان و شاگردان برای اداره کلاس ذکر میکنیم

مبصر :
(إِنَّکَ) جامِعُ النّاسِ (آل عمران/۹)، إِنّا جَعَلْناکَ خَلیفَةً (ص/۲۶)

حاضر :
إِنّا هاهُنا قاعِدُونَ (مائده/۲۴)

غایب :
ما لِیَ لا أَرَى( الْهُدْهُدَ)(نمل/۲۰)

اخراج :
اهْبِطُوا (اعراف/۲۴)

آیا کسی از علت غیبت او خبر دارد؟
هَلْ أَنْتُمْ مُطَّلِعُونَ (صافات/۵۴)

1396/03/20 @ 14:35
نظر از: پژوهش حوزه علمیه الزهراء (س) ارومیه [عضو] 

لطفا به دو آیه زیر دقت کنيد:

سوره تکاثر آیه ۸

ثمَّ لَتُسْأَلُنَّ يَوْمَئِذٍ عَنِ النَّعِيمِ

ﺳﭙﺲ ﺩﺭ ﺁﻥ ﺭﻭﺯ ﺍﺯ ﻧﻌﻤﺘﻬﺎﻳﻰ ﻛﻪ ﺩﺍﺷﺘﻪ ﺍﻳﺪ ﺑﺎﺯﭘﺮﺳﻰ ﺧﻮﺍﻫﻴﺪ ﺷﺪ!

سوره نجم آیه ۳۹

وأَن لَّيْسَ لِلْإِنسَانِ إِلَّا مَا سَعَىٰ

ﻭ ﺍﻳﻨﻜﻪ ﺑﺮﺍﻯ ﺍﻧﺴﺎﻥ ﺑﻬﺮﻩ ﺍﻯ ﺟﺰ ﺳﻌﻰ ﻭ ﻛﻮﺷﺶ ﺍﻭ ﻧﻴﺴﺖ،

با توجه به این دوتا آیه، خدا به ما ميفهمونه که نعمتها ملاک ارزش نیستند، و حتی مسئولیت ساز هم هستند،

منطقاً چیزی که انسان برای بدست آوردنش هیچ تلاشی نکرده نمیتونه ملاک و ارزش باشه..

خدا از قانون نسبت سود به سرمایه استفاده میکنه..
ینی نگاه میکنه که با اون سرمایه ای که داده چقد سود کسب کردی…

اینجوری سعی و تلاشمون ملاک و ارزش میشه..

و این عادلانست…

پس بیایید از نعمت سلا متی ،فرزند ،پدرومادر وهزاران نعمت دیگر را که خدا به ما داده بهترین استفاده را بکنیم تا بهترین سود را ببریم

1396/03/20 @ 14:21
نظر از: نورفشان [عضو] 

خوبی خوبی می آورد

خداوندمتعال در جزء قرآن کریم سوره اسرا آیه 7 می فرماید:
إِنْ أَحْسَنْتُمْ أَحْسَنْتُمْ لِأَنْفُسِكُمْ وَإِنْ أَسَأْتُمْ ….
ترجمه
اگر نيكي كنيد بخودتان نيكي مي‏كنيد، و اگر بدي كنيد باز هم به خود مي‏كنيد…..
خوبی کنی خوبی می بینی. بدی کنی بدی می بینی.
از هر دست بگیری از همان دست پس می گیری. هر عملکردی کنش داشته باشی چه مثبت و چه منفی واکنش می بینی.

1396/03/20 @ 14:00
نظر از: پریساعسکری [عضو] 
5 stars

جز پانزدهم
إِنْ أَحْسَنتُمْ أَحْسَنتُمْ لِأَنفُسِکمُ‏ وَ إِنْ أَسَأْتمُ‏ (7- اسراء)
اگر نیکى کنید، به خود نیکى کرده‏ اید و اگر بدى هم کنید، باز به خود بد کرده‏ اید.
پیام آیه:ثمره بدیها و خوبی ها، فقط و فقط دامنگیر خودمان می شود.مصداق عملی: در زندگی دقت لازم را بر رفتار واعمالمان داشته باشیم و سنجیده رفتار کنیم.

1396/03/20 @ 13:22
نظر از: مدرسه حضرت فاطمه (س) سقز [عضو] 

وَ إِمَّا تَخافَنَّ مِنْ قَوْمٍ خِيانَةً فَانْبِذْ إِلَيْهِمْ عَلي‏ سَواءٍ إِنَّ اللَّهَ لا يُحِبُّ الْخائِنينَ.( سوره انفال آیه 58)
ترجمه آیه:
و چنانچه از خیانتکاری گروهی (از معاهدین خود) سخت می‌ترسی در این صورت تو نیز با حفظ عدل و درستی، عهد آنها را نقض کن، که خدا خیانتکاران را دوست نمی‌دارد.”

نکات آیه:
 اسلام به قرار دادها و معاهدات خود پایبند است و تا خوف خیانتی نیست وفا لازم است 
پایبندی به معاهدات تا زمانی است که بیم توطئه نباشد وگرنه اعلام انصراف میشود .
 لغو قرار داد از روی مقابله به مثل عادلانه است .
 خیانت از هرکه که باشد حرام و زشت است .
چنان ابتکار عمل را به دست بگیرید که کفار خیال نکنند بر شما پیشی گرفته اند.

1396/03/20 @ 12:01
نظر از: بهرامی [عضو] 

سوره هود، آیه 113

 ولَا تَرْکنُوا إِلَی الَّذِینَ ظَلَمُوا فَتَمَسَّکمْ النَّارُ وَمَا لَکم مِن دُونِ اللَّهِ مِنْ أَوْلِیاءَ ثُمَّ لَا تُنصَرُونَ  و به سوی کسانی که ستم کردند، متمایل نشوید، که آتش [دوزخ ] به شما خواهد رسید! در حالی که جز خدا هیچ سرپرستی برای شما نیست؛ سپس یاری نخواهید شد.
عدم هر گونه رابطه و ایجاد ارتباط با ستمگران از جمله آمریکا….
از این آیه متوجه می شویم که هرگونه دوستی و وابستگی و تکیه بر ستمگران داخلی و خارجی( آمریکا، انگلیس….) ممنوع است زیرا سبب تقویت ستمگران و گسترش دامنه ی ظلم آنان می شود و کم کم فرهنگ ستمکاری را در جامعه تشویق می کند و زشتی گناه را از بین می برد.

1396/03/20 @ 12:00
نظر از:  
5 stars

آیه 23 سوره اسراء
وَ قَضی‏ رَبُّکَ أَلاَّ تَعْبُدُوا إِلاَّ إِیَّاهُ وَ بِالْوالِدَیْنِ إِحْساناً إِمَّا یَبْلُغَنَّ عِنْدَکَ الْکِبَرَ أَحَدُهُما أَوْ کِلاهُما فَلا تَقُلْ لَهُما أُفٍّ وَ لا تَنْهَرْهُما وَ قُلْ لَهُما قَوْلاً کَریماً[1]
پروردگارت مقرر داشت که جز او را نپرستید و به پدر و مادر نیکی کنید. هر گاه تا تو زنده هستی هر دو یا یکی از آن دو سالخورده شوند، آنان را میازار و به درشتی خطاب مکن و با آنان به اکرام سخن بگوی‏
در این آیه شریفه به چند نکته اشاره شده استیعنی در زمان پیری که بیشترین نیاز را به فرزندان دارند نباید حتی به اندازه اف گفتن دل آنان را به درد آورد.
از این دسته آیات فهمیده می شود که چقدر احسان به والدین اهمیت دارد تا جایی که پیامبر در سفارشاتش می فرماید:
ای علی! برای نیکی به والدین، حتی مسیر دو ساله را بپیما.
همچنین آمده است که: از حضرت ابی عبد اللَّه علیه السّلام روایت شده هر گاه روز قیامت شود پرده‏ای از پرده‏های بهشت برداشته شود بوی بهشت را از پانصد سال راه بشنود هر کس که دارای شامه‏ای باشد مگر یک طایفه که نشنوند عرض کردم آنها کیستند فرمود عاق پدر و مادر. و فرمود: کمترین عاقها گفتن کلمه‏ی اف باشد و اگر از آن کلمه پست‏تر کلمه‏ای بود خدا از آن نهی می‏کرد همچنان که خدای تعالی فرموده: «فَلا تَقُلْ لَهُما أُفٍّ وَ لا تَنْهَرْهُما وَ قُلْ لَهُما قَوْلًا کَرِیماً»
پس مگوی مر آن دو را اف و آزارشان مده و بگوی به آنها سخنی نیکو و پسندیده و فرمود هر کس بروی پدر و مادر از روی خشم نگاه کند اگر چه پدر و مادر در حق او ستم کرده باشند خدای تعالی نماز او را قبول نمی‏کند.
و از حضرت ابی جعفر روایت شده که رسول خدا فرموده بپرهیزید از عاق پدر و مادر زیرا که بوی بهشت از هزار سال راه شنیده می‏شود و عاق والدین و قاطع رحم و پیرمرد زناکار بوی آن را نمی‏شنوند[4]
خلاصه کلام اینکه از آیه فوق فهمیده می شود که عباداتمان خالص برای خداوند باشد. و در هر حال و هر شرائطی که هستیم به والدینمان نیکی کنیم و حتی کمترین کلمه ای که نشانه بی احترامی باشد (که در قرآن به اف تعبییر شده است) به آنان نگوییم. و اف پایین ترین مرتبه ی بی ادبی و بی احترامیست. موفق باشید.

1396/03/20 @ 11:53
نظر از:  
5 stars

وَ قَضی‏ رَبُّکَ أَلاَّ تَعْبُدُوا إِلاَّ إِیَّاهُ وَ بِالْوالِدَیْنِ إِحْساناً إِمَّا یَبْلُغَنَّ عِنْدَکَ الْکِبَرَ أَحَدُهُما أَوْ کِلاهُما فَلا تَقُلْ لَهُما أُفٍّ وَ لا تَنْهَرْهُما وَ قُلْ لَهُما قَوْلاً کَریماً[1]
پروردگارت مقرر داشت که جز او را نپرستید و به پدر و مادر نیکی کنید. هر گاه تا تو زنده هستی هر دو یا یکی از آن دو سالخورده شوند، آنان را میازار و به درشتی خطاب مکن و با آنان به اکرام سخن بگوی‏
در این آیه شریفه به چند نکته اشاره شده استیعنی در زمان پیری که بیشترین نیاز را به فرزندان دارند نباید حتی به اندازه اف گفتن دل آنان را به درد آورد.
از این دسته آیات فهمیده می شود که چقدر احسان به والدین اهمیت دارد تا جایی که پیامبر در سفارشاتش می فرماید:
ای علی! برای نیکی به والدین، حتی مسیر دو ساله را بپیما.
همچنین آمده است که: از حضرت ابی عبد اللَّه علیه السّلام روایت شده هر گاه روز قیامت شود پرده‏ای از پرده‏های بهشت برداشته شود بوی بهشت را از پانصد سال راه بشنود هر کس که دارای شامه‏ای باشد مگر یک طایفه که نشنوند عرض کردم آنها کیستند فرمود عاق پدر و مادر. و فرمود: کمترین عاقها گفتن کلمه‏ی اف باشد و اگر از آن کلمه پست‏تر کلمه‏ای بود خدا از آن نهی می‏کرد همچنان که خدای تعالی فرموده: «فَلا تَقُلْ لَهُما أُفٍّ وَ لا تَنْهَرْهُما وَ قُلْ لَهُما قَوْلًا کَرِیماً»
پس مگوی مر آن دو را اف و آزارشان مده و بگوی به آنها سخنی نیکو و پسندیده و فرمود هر کس بروی پدر و مادر از روی خشم نگاه کند اگر چه پدر و مادر در حق او ستم کرده باشند خدای تعالی نماز او را قبول نمی‏کند.
و از حضرت ابی جعفر روایت شده که رسول خدا فرموده بپرهیزید از عاق پدر و مادر زیرا که بوی بهشت از هزار سال راه شنیده می‏شود و عاق والدین و قاطع رحم و پیرمرد زناکار بوی آن را نمی‏شنوند
خلاصه کلام اینکه از آیه فوق فهمیده می شود که عباداتمان خالص برای خداوند باشد. و در هر حال و هر شرائطی که هستیم به والدینمان نیکی کنیم و حتی کمترین کلمه ای که نشانه بی احترامی باشد (که در قرآن به اف تعبییر شده است) به آنان نگوییم. و اف پایین ترین مرتبه ی بی ادبی و بی احترامیست. موفق باشید.

1396/03/20 @ 11:50
نظر از: مرکز تخصصی تفسیر شاهین شهر [عضو] 
5 stars

جزء 15: آیه 3 سوره اسراء (ذُرِّيَّةَ مَنْ حَمَلْنَا مَعَ نُوحٍ إِنَّهُ كَانَ عَبْدًا شَكُورًا) - ترجمه:(ای) فرزندان کسانی که به کشتی نوحشان بردیم (و از هلاک نجاتشان دادیم، چنانکه) نوح بسیار بنده شکرگزاری بود (شما هم مانند او شاکر باشید تا نجات یابید).
-سپاسگزاری از پدر و مادر - نمونه عملی از شکر الهی در زندگی

1396/03/20 @ 09:40
نظر از: مدرسه امام جعفر صادق (ع) شاهرود [عضو] 
5 stars

با سلام ف روز پانزدهم
“وَابْتَلُواْ الْيَتَـَمَي‌َ حَتَّي‌ََّ إِذَا بَلَغُواْ النِّكَاح‌َ فَإِن‌ْ ءَانَسْتُم مِّنْهُم‌ْ رُشْدًا فَادْفَعُوَّاْ إِلَيْهِم‌ْ أَمْوَ َلَهُم‌ْ وَلاَ تَأْكُلُوهَآ إِسْرَافًا وَبِدَارًا أَن يَكْبَرُواْ وَمَن كَان‌َ غَنِيًّا فَلْيَسْتَعْفِف‌ْ وَمَن كَان‌َ فَقِيرًا فَلْيَأْكُل‌ْ بِالْمَعْرُوف‌ِ فَإِذَا دَفَعْتُم‌ْ إِلَيْهِم‌ْ أَمْوَ َلَهُم‌ْ فَأَشْهِدُواْ عَلَيْهِم‌ْ وَكَفَي‌َ بِاللَّه‌ِ حَسِيبًا ؛(نسأ،6)

و يتيمان را بيازماييد تا هنگامي كه به حد بلوغ برسند (در اين موقع‌) اگر در آن‌ها رشد (كافي‌) يافتيد اموال‌شان را به آن‌ها بدهيد، و پيش از آن كه بزرگ شوند. اموال ان‌ها را از روي اسراف نخوريد، و هر كس (از سرپرستان‌) بي نياز است (از برداشت حق الزحمه‌) خودداري كند و آن كس كه نيازمند است و به طرز شايسته (و مطابق زحمتي كه مي‌كشد) از آن بخورد، و هنگامي كه اموال آن‌ها را به آن‌ها مي‌دهيد، شاهد بر آن‌ها بگيريد، (اگر چه‌) خداوند براي محاسبه كافي است‌.”

حواسمون به اموال یتیمان باشهف صرف اینکه حامی و سرپرستی ندارن هرکاری دلمون خواست با اموالشون نکنیم به بهانه اینکه به بلوغ نرسیدن و عقل معاش ندارن، اگر هم کار خیری انجام شد حواسمون به ذره ذره برگردوندنش باشه، یتیم کسی است که تنهایی و بی پناهی را با تک تک سلولهاش حس کرده!

1396/03/20 @ 08:58
نظر از: ميرزايي [عضو] 

جزء14قرآن
آيه شماره ۲۶ از سوره مبارکه نحل

قَدْ مَكَرَ الَّذِينَ مِن قَبْلِهِمْ فَأَتَى اللّهُ بُنْيَانَهُم مِّنَ الْقَوَاعِدِ فَخَرَّ عَلَيْهِمُ السَّقْفُ مِن فَوْقِهِمْ وَأَتَاهُمُ الْعَذَابُ مِنْ حَيْثُ لاَ يَشْعُرُونَ
پيش از آنان كسانى بودند كه مكر كردند و[لى] خدا از پايه بر بنيانشان زد درنتيجه از بالاى سرشان سقف بر آنان فرو ريخت و از آنجا كه حدس نمى‏زدند عذاب به سراغشان آمد

* زمان و مكان قهر خدا، قابل پیش‏بینى نیست. «من حیث لایشعرون»

1396/03/20 @ 08:45
نظر از: ميرزايي [عضو] 

جزء15
آيه شماره 125 از سوره مبارکه نحل

ٱدۡعُ إِلَىٰ سَبِيلِ رَبِّكَ بِٱلحِكمَةِ وَٱلمَوۡعِظَةِ ٱلحَسَنَةِۖ وَجَاٰدِلهُم بِٱلَّتِي هِيَ أَحسَنُۚ إِنَّ رَبَّكَ هُوَ أَعلَمُ بِمَن ضَلَّ عَن سَبِيلِهِۦ وَهُوَ أَعلمُ بِٱلمُهتَدِينَ
اى پیامبر مردم را) با حكمت (و گفتار استوار و منطقى) و پند نیكو، به راه پروردگارت بخوان و (با مخالفان) به شیوه ‏اى كه نیكوتر است جدال و گفتگو كن، همانا پروردگارت به كسى كه از راه او منحرف شده آگاه ‏تر است و (همچنین) او هدایت یافتگان را بهتر مى‏شناسد.

* موعظه باید حَسن باشد، ولى جدال باید اَحسن باشد. «الموعظة حسنة - بالتى هى اَحسن» (هم محتوا نیكو باشد و هم شیوه و بیان)

1396/03/20 @ 08:39
نظر از: عابدی [عضو] 
5 stars

امام صادق(ع) در تفسیر آیه شریفه «واجتنبوا قول الزور؛ از گفتار باطل و ناروا بپرهیزید» . فرمودند: مراد از قول زور در آیه شریفه غناست. گفتار باطل و ناروا هر چیزى است که انسان را از خدا دور مى‏کند و از راه درست منحرف مى‏کند. امام صادق (ع) فرمودند: «الغنا مجلس لاینظرالله الى اهله و هو مما قال الله عزوجل: «ومن الناس من یشترى لهوالحدیث لیضل عن سبیل‏الله»؛ مجلس غنا و خوانندگى مجلسى است که خدا به اهل آن نمى‏نگرد و آنها را مشمول لطفش قرار نمى‏دهد. و این مصداق همان چیزى است که خداوند عز وجل فرموده: بعضى از مردم هستند که سخنان بیهوده را خریدارى مى‏کنند تا مردم را از راه خدا گمراه سازند». در این روایت امام(ع) غنا و موسیقى را یکى از مصداق‏هاى گفتار بیهوده‏اى دانسته که انسان‏هارا از راه خدا گمراه مى‏کند.

1396/03/20 @ 08:03
نظر از: Bahraini [عضو] 
5 stars

نور آیه32 جزء18

آیه: وَأَنكِحُوا الْأَيَامَىٰ مِنكُمْ وَالصَّالِحِينَ مِنْ عِبَادِكُمْ وَإِمَائِكُمْ ٌ

ترجمه: و ﻣﺮﺩﺍﻥ ﻭ ﺯﻧﺎﻥ ﺑﻰ ﻫﻤﺴﺮﺗﺎﻥ ﻭ ﻏﻠﺎﻣﺎﻥ ﻭ ﻛﻨﻴﺰﺍﻥ ﺷﺎﻳﺴﺘﻪ خود را همسر دهید.

نکات:
1- أَنکِحُوا از باب افعال است و معنای تعدیه میدهد یعنی به ازدواج درآورید.
2- أَنکِحُوا بصورت مطلق استعمال شده و اطلاق و شمولیت دارد.

مصداق:
این آیه فراخوان عمومی برای تسهیل در امر ازدواج ، ازدواج آسان و دور از زرق و برق و تجملات دنیوی می باشد.

1396/03/20 @ 05:27
نظر از: كوثر [عضو] 
5 stars

مَن کَفَرَ بِاللَّهِ مِن بَعْدِ إِیمَانِهِ إِلَّا مَنْ أُکْرِهَ وَ قَلْبُهُ مُطْمَئنِ‌ُّ بِالْایمَانِ وَ لَاکِن مَّن شَرَحَ بِالْکُفْرِ صَدْرًا فَعَلَیْهِمْ غَضَبٌ مِّنَ اللَّهِ وَ لَهُمْ عَذَابٌ عَظِیمٌ(106- نحل)

هر کس پس از ایمانش، به خدا کافر شود جزایش دوزخ است؛ جز کسی که تحت فشار واقع‌ شده ولی دلش به ایمان محکم است. آری کسانی که سینه خود را برای قبول کفر گشوده‌اند، بدانند که خشم پروردگار شامل حال آنهاست و برای ایشان عذاب بزرگی خواهد بود.

این آیه شریفه در واقع به دو گروه از کسانی اشاره می‌کند که بعد از پذیرش اسلام راه کفر را پیش می‌گیرند. گروه اول کسانی‌اند که در چنگال دشمنان بی‌منطق گرفتار می‌شوند و تحت فشار، شکنجه و یا تهدید آن‌ها از اسلام اعلام بیزاری و نسبت به کفر اعلام وفاداری می‌کنند؛ در حالی که آنچه می‌گویند تنها با زبان است و قلبشان مالامال از ایمان می‌باشد. این گروه مسلماً مورد عفوند؛ بلکه اصلاً گناهی از آن‌ها سر نزده است.

گاهی اوقات انسان هایی که یک صفت خوب یا کار خوبی را انجام می دهند و بعد ان را ترک میکنند و مانند انچه در روایات ذکر شده اگر امروزشان بهتر از دیروزشان نباشد زیان کردند

1396/03/19 @ 23:12
نظر از: افسر جوان...نوری [عضو] 
5 stars

وَ مَن یَقْنَطُ مِن رَّحْمَةِ رَبِّهِ إِلَّا الضَّالُّونَ(56- حجر)

چه کسی جز گمراهان از رحمت پروردگارش ناامید می‌شود؟!
مخلصین کسانی هستند که ابتدا ایشان خود را برای خدا خالص کردند آنگاه خدا هم آنان را برای خود خالص گردانید؛ یعنی غیر خدا کسی در آن‌ها سهم و نصیبی ندارد و در دل‌هایشان محلی که غیر خدا در آن منزل کند باقی نمانده است و آنان جز به خدا به چیز دیگری اشتغال ندارند

آیه چنین می‌فهماند که یأس از رحمت پروردگار ویژگی خاص گمراهان است و هیچگاه نباید از رحمت خدا ناامید شد

1396/03/19 @ 23:04
نظر از: ترنم [عضو] 
ترنم

تفسیر آیه 54سوره نحل (جز14)
ثُمَّ إِذا كَشَفَ الضُّرَّ عَنْكُمْ إِذا فَرِيقٌ مِنْكُمْ بِرَبِّهِمْ يُشْرِكُونَ «54»
اما همين كه نگرانى ومِحنت را از شما برطرف كرد، ناگهان گروهى از شما نسبت به پروردگارشان شرك مى‌ورزند. (وعوامل وافراد ديگرى را در دفع بلا مؤثّر مى‌دانند)
نکته ها
«ضر» به نگرانى گفته مى‌شود كه از فقدان نعمت ناشى مى‌شود و «تَجْئَرُونَ» از «جؤار» به معناى ناله و استغاثه است.
مضمون اين آيه در آيات ديگر قرآن نيز تكرار شده است، چنانكه در آيه‌ى 67 سوره اسراء مى‌فرمايد: «وَ إِذا مَسَّكُمُ الضُّرُّ فِي الْبَحْرِ ضَلَّ مَنْ تَدْعُونَ إِلَّا إِيَّاهُ فَلَمَّا نَجَّاكُمْ إِلَى الْبَرِّ أَعْرَضْتُمْ وَ كانَ الْإِنْسانُ كَفُوراً» هرگاه در وسط دريا با خطرى مواجه شويد، جز او هر چه را در خيال خود مى‌خوانديد، محو شود، ولى همين‌كه او شما را به خشكى رساند، روى‌گردان شده و كفران نعمت مى‌كنيد.
پيامبراكرم صلى الله عليه و آله مى‌فرمايد: «من لم يعلم ان للَّه عليه نعمة الّا فى مطعم او ملبس فقد قصر عمله و دنى‌ عذابه» «1»، هر كس نعمت خداوند را تنها در خوراك و پوشاك بداند، هم در
«1». تفسير نورالثقلين.
جلد 4 - صفحه 533
عمل كوتاهى كرده و هم به قهر خدا نزديك شده است.
پیام ها
1- نعمت‌هاى الهى را، نتيجه‌ى تلاش وتحصيل ومديريّت خود، يا شانس و تصادف نپنداريد. «ما بِكُمْ مِنْ نِعْمَةٍ فَمِنَ اللَّهِ»
2- همه‌ى نعمت‌ها، حتّى آنچه كه در نظر شما ناچيز است، به اراده‌ى الهى به شما داده شده است. «مِنْ نِعْمَةٍ»
3- هم نعمت‌ها از اوست، هم در خطرها، تنها پناهگاه اوست. «فَمِنَ اللَّهِ‌، فَإِلَيْهِ تَجْئَرُونَ»
4- بلا و سختى، خداپرستى فطرى را زنده مى‌كند. «إِذا مَسَّكُمُ الضُّرُّ فَإِلَيْهِ تَجْئَرُونَ»
5- انسان ضعيف است وبا كوچكترين تماس سختى ومصيبت، درمانده مى‌شود.
إِذا مَسَّكُمُ‌ …
6- نعمت‌ها از اوست، امّا سختى‌ها و ضررها از ماست. «نِعْمَةٍ فَمِنَ اللَّهِ‌، مَسَّكُمُ الضُّرُّ»
7- ايمان واستغاثه به خداوند، نبايد موسمى ومقطعى باشد. إِذا كَشَفَ الضُّرَّ … فَرِيقٌ مِنْكُمْ‌ … يُشْرِكُونَ‌
8- رفاه وآسايش، زمينه‌ى غفلت از ياد خدا وشرك‌گرايى است. كَشَفَ الضُّرَّ … يُشْرِكُونَ‌
9- توجّه به خدا، چون فطرى است عمومى است. «فَإِلَيْهِ تَجْئَرُونَ»، امّا شرك تنها در مورد بعضى است. فَرِيقٌ‌ … يُشْرِكُونَ‌
10- «كشف ضرّ» و برطرف شدن مشكلات را از هر قدرتى جز خدا بدانيم شرك است. كَشَفَ الضُّرَّ … بِرَبِّهِمْ يُشْرِكُونَ‌

1396/03/19 @ 21:46
نظر از: نرجس خاتون(س) شاهین شهر [عضو] 

احترام به پدر و مادر: « لا تَعْبُدُونَ إِلاَّ اللَّهَ وَ بِالْوالِدَیْنِ إِحْساناً » (بقره / 83) جز خدا را نپرستید وبه پدر و مادر خود احسان كنید.

مصداق این آیه برای همه می تواند میسر باشد، آنهایی که پدر و مادرشان در قید حیات است به پدر و مادر خود احسان و نیکی کنند.

افرادی هم که پدر و مادرشان از دنیا رفته اند با انجام کارهای نیک به نیابت از والدینشان آنها را خوشحال کنند.

1396/03/19 @ 20:55
نظر از: تسنیم [عضو] 

¤ يا أَيُّهَا الَّذينَ آمَنُوا لِمَ تَقُولُونَ

ما لا تَفْعَلُونَ ¤
ای کسانی که ایمان آورده اید ، چرا چیزی را می گویید که عمل نمی کنید؟
( چرا وعده به قصد تخلّف می دهید؟ )
سوره صف ، آیه ۲
مصداق بارز این آیه شریفه دولتمردان جامعه اسلامی است که روی وعده هایی
که برابر مردم عنوان می کنند باید دقیق باشند و حرفی را بر زبان نیاورند
که یا قصد انجامش را ندارند یا توان آن را ندارند که اگر قصدش نباشد خائن
و اگر توان آن را ندارند به نص شریف آیه نباید سخنی بگویند که عمل نمی کنند.
البته اگر توان عمل کردن به آنچه می گوید نداشته باشد در جایگاهی
قرار گرفته که شان آن را نداشته و این دور از تقوای الهی است

1396/03/19 @ 20:40
نظر از: مدرسه نرجس دولت آباد [عضو] 

وَ إِذا حُيِّيتُمْ بِتَحِيَّةٍ فَحَيُّوا بِأَحْسَنَ مِنْها أَوْ رُدُّوها إِنَّ اللَّهَ کانَ عَلي‏ کُلِّ شَيْ‏ءٍ حَسيباً؛ 86 نساء
و چون به شما سلام شود، با سلامى نیکوتر سلام را پاسخ دهید، یا مانند همان را بازگردانید که خداوند حسابگر هر چیزى است.
1- در زندگی هر گاه همسر یا شخصی دیگر کار خوبی در حق ما انجام داد نیکوتر برایش جبران کنیم
2- طبق این آیه خداوند حساب همه چیز را دارد ما نیز باید در زندگی حساب خوبی هایی که دیگران در حق ما انجام می دهند را داشته باشیم تا بتوانیم جبران کنیم ولی اگر کار خوبی در حق دیگران کردیم آن را فراموش کنیم .
3- جواب خوبی را با خوبی بدهیم و اگر کسی در درون خانواده جاهلانه به ما بدی کرد به او خوبی کنیم و رفتار اشتباهش را به او متذکرشویم .
4- وقتی فردی به ما سلام می کند یا هدیه ای می دهد بهتر از آن پاسخ گوییم و با آغوش باز بپذیریم تا در مراحل بعد ذوق و شوق بهتری برای انجام کار خیر داشته باشد.
5- به فرد مقابل خود احترام بگذاریم و وقتی همسر یا هر فرد دیگری صحبت می کند به او گوش فرا دهیم و بعد پاسخگو باشیم.
6- اگر کسی به خاطر اشتباهی که در حق ما روا داشته عذر خواهی کرد بپذیریم

امام حسن (علیه السلام )وقتی کنیزی یک شاخه گل به ایشان هدیه کرد، کنیز را آزاد کرد ما هم در مقابل خوبی دیگران بی توجه نباشیم

1396/03/19 @ 18:24
نظر از: مرکز تخصصی تفسیر شاهین شهر [عضو] 
5 stars

جزء ۱۴: آیه 1۰۶ سوره نحل (مَنْ کَفَرَ بِاللَّهِ مِنْ بَعْدِ إيمانِهِ إِلاَّ مَنْ أُکْرِهَ وَ قَلْبُهُ مُطْمَئِنٌّ بِالْإيمانِ وَ لکِنْ مَنْ شَرَحَ بِالْکُفْرِ صَدْراً فَعَلَيْهِمْ غَضَبٌ مِنَ اللَّهِ وَ لَهُمْ عَذابٌ عَظيمٌ) - ترجمه:کسانی که بعد از ایمان کافر شوند- بجز آنها که تحت فشار واقع شده اند در حالی که قلبشان آرام و با ایمان است- آری ، آنها که سینه خود را برای پذیرش کفر گشوده اند ، غضب خدا بر آنهاست و عذاب عظیمی در انتظارشان!
-حفظ کردن آبرو - نمونه عملی از تقیه در زندگی

1396/03/19 @ 18:22
نظر از: محمدی [عضو] 

نعمت های خود را بزرگ ببینیم!

جزء چهارده سوره حجر آیه 88

وَ لا تَمُدَّنَّ عَيْنَيْکَ إِلي‏ ما مَتَّعْنا بِهِ أَزْواجاً مِنْهُمْ
و هرگز چشمان خود را به نعمتهای مادّی ، که به گروه هایی از آنان داده ایم ، میفکن!

پ ن

نعمت های خود را بزرگ ببینیم!

مصیبتهای دیگران بزرگ ببینیم!

بزرگ, مادی, نعمت, کوثربلاک

1396/03/19 @ 15:56
نظر از: پریساعسکری [عضو] 
5 stars

جز چهاردهم

يَعْرِفُونَ نِعْمَتَ الله ثُمَّ يُنكِرُونَهَا وَاءَكْثَرُهُمُ الْكَفِرُونَ

(آنها) نعمت خداوند را مى شناسند، سپس آنرا انكار مى كنند وبيشتر آنان كافر و ناسپاسند.«نحل،83»

پیام آیه: علم و شناخت كافى نيست ،بلکه پذيرش و عمل لازم است .مصداق عملی:پس شناخت هر امری وکسب علم ویقین در آن زمینه به آن عمل کنیم نه آنکه خود را گمراه کنیم.

1396/03/19 @ 14:22
نظر از: سین بانو [عضو] 
سین بانو

 
 أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا إِذَا نُودِيَ لِلصَّلَاةِ مِنْ يَوْمِ الْجُمُعَةِ فَاسْعَوْا إِلَى ذِكْرِ اللَّهِ وَذَرُوا الْبَيْعَ ذَلِكُمْ خَيْرٌ لَكُمْ إِنْ كُنْتُمْ تَعْلَمُونَ ( ۹ _ جمعه)
اى كسانى كه ايمان آورده‏ ايد چون براى نماز جمعه ندا درداده شد به سوى ذكر خدا بشتابيد و داد و ستد را واگذاريد اگر بدانيد اين براى شما بهتر است
پیام
براى دعوت مردم به عبادت باید بسترسازى کرد.
حضور در نماز جمعه، نشانه ایمان است.
نماز، مایه‏ ى ذکر خدا است.
براى حضور در نماز جمعه، شتاب کنید.
براى حضور در نماز جمعه، باید موانع موجود را برطرف کرد. (رها کردن کسب و کار و تجارت از باب نمونه است)
در تربیت دینى، هم تشویق لازم است،

1396/03/19 @ 14:06
نظر از: hosna [عضو] 

جزء13، آیه 22 سوره ابراهیم؛

«وَ قَالَ الشَّيْطَانُ لَمَّا قُضىِ‏َ الْأَمْرُ إِنَّ اللَّهَ وَعَدَكُمْ وَعْدَ الحَْقّ‏ِ … فَلَا تَلُومُونىِ وَ لُومُواْ أَنفُسَكُم مَّا أَنَا بِمُصْرِخِكُمْ وَ مَا أَنتُم بِمُصْرِخِىَّ … . »
«و چون كار از كار گذشت [و داورى صورت گرفت‏] شيطان مى‏ گويد: «در حقيقت، خدا به شما وعده داد وعده راست، ….. پس مرا ملامت نكنيد و خود را ملامت كنيد. من فريادرس شما نيستم و شما هم فريادرس من نيستيد…. .»

خــودم کردم که لعنـت برخــودم بــاد (خود کرده را تدبیرنیست)

شيطان، انسان را مجبور نمى‏ كند، بلكه تنها دعوت «دَعَوْتُكُمْ»، وحتّى سرزنش مى ‏كند. «لُومُوا أَنْفُسَكُمْ»
ملامت يكى از دلايل آزادى و اختيار انسان است زيرا انسان مجبور ملامت ندارد.
پس گناه خود را به گردن شيطان نيندازيم.

1396/03/19 @ 12:40
نظر از: مدرسه حضرت فاطمه (س) سقز [عضو] 

قلْ لِلْمُؤْمِنِینَ یغُضُّوا مِنْ أَبْصارِهِمْ وَ یحْفَظُوا فُرُوجَهُمْ
سوره نور آیه 30
به مردان مؤمن بگو: چشمان خود را(از نگاه به نامحرم) فروگیرند و دامن خود را حفظ نمایند.
 تفسیرآیه:
مراد از «غض بصر» بستن چشم نیست، بلکه پایین آوردن نگاه است، به گونه ای که انسان نامحرم را ببینند.

و مقصود از"فروج” در این آیه، بر اساس روایات، حفظ از نگاه است.
بر اساس روایتی نقل شده:

تمام چشمها در قیامت گریان است مگر سه چشم:
 چشمی که از ترس خدا بگرید، چشمی که از گناه بسته شود و چشمی که در راه خدا بیدار بماند.

 امام علی علیه السلام فرمود: چشم، دل را بدنبال خود می کشد. چشم، کمینگاه شیطان است. و چشم پوشی بهترین راه دوری از شهوات است.
(تفسیر نور، تفسير كنزالدقائق، تفسیر روح البیان) 
نکته:
عفت وتقوای چشم درزمان ما مصادیق بیشتری دارد اعم از پرهیز از نگاه به تصاویرو فیلم های مستحجل تافروبستن چشم از ازدیدن زنان و مردان بی حجاب در کوچه و بازار.
 چشم چرانی و بی عفّتی، مانع رشد معنوی انسان است. گناه را از سرچشمه جلوگیری کنیم و تقوا را از چشم شروع کنیم. و چشم پاک، مقدّمه پاکدامنی است.

  

1396/03/19 @ 12:09
نظر از: نورفشان [عضو] 

ما مامور به وظیفه هستیم

خداوند متعال در جزء 14 قرآن کریم سوره حجر آیه 94 می فرماید:
فَاصْدَعْ بِمَا تُؤْمَرُ وَأَعْرِضْ عَنِ الْمُشْرِكِينَ ﴿۹۴﴾
ترجمه
آشكار آنچه را ماموريت داري بيان كن و از مشركان روي گردان (و به آنها اعتنا نكن) (۹۴)
ما مامور به وظیفه هستیم مامور به نتیجه نیستیم.
تبلیغ دین محکم و استوار باشید.

1396/03/19 @ 10:35
نظر از: نورفشان [عضو] 

تو را دارم چه غم دارم

خداوند متعال در جزء 14 قرآن کریم سوره حجر آیه 11 می فرماید
وَمَا يَأْتِيهِمْ مِنْ رَسُولٍ إِلَّا كَانُوا بِهِ يَسْتَهْزِئُونَ ﴿۱۱﴾
ترجمه
هيچ پيامبري به سراغ آنها نمي‏آمد مگر اينكه او را به باد استهزاء مي‏گرفتند. (۱۱)
در راه تو هر چه گویند تلخ یا شیرین را به جان دل می پذیرم. من تو را دارم چه غم دارم.
در راه تبلیغ دین خدا از ناسزا گفتن یاوه گویان ناراحت نشویم و استوار و محکم با عزمی فولادین پیش برویم.

1396/03/19 @ 10:11
نظر از: نورفشان [عضو] 

شاها نظری به ما بفرما

خداوند متعال در جزء 13 قرآن کریم سوره یوسف می فرماید :

فَلَمَّا دَخَلُوا عَلَيْهِ قَالُوا يَا أَيُّهَا الْعَزِيزُ مَسَّنَا وَأَهْلَنَا الضُّرُّ وَجِئْنَا بِبِضَاعَةٍ مُزْجَاةٍ فَأَوْفِ لَنَا الْكَيْلَ وَتَصَدَّقْ عَلَيْنَا إِنَّ اللَّهَ يَجْزِي الْمُتَصَدِّقِينَ ﴿۸۸﴾

ترجمه
هنگامي كه آنها وارد بر او (يوسف) شدند گفتند اي عزيز! ما و خاندان ما را ناراحتي فرا گرفته و متاع كمي (براي خريد مواد غذائي) با خود آورده‏ ايم، پيمانه ما را بطور كامل وفا كن و بر ما تصدق بنما كه خداوند متصدقان را پاداش مي‏دهد. (۸۸)

شاها نظری به ما بفرما

امروزه لیبرال سرمایه داری غرب هجمه فرهنگی و اعتقادی به سوی ایران اسلامی ما دارد و تک تک افراد خانواده چه کوچک و بزرگ را مورد هدف قرار داده است.

پناه بردن به امام زمان علیه السلام بهترین عملکرد و تاکتیک است خود و خانواده خویش را از هجمه دشمنان دین در امان می توان قرار داد.

خوراک روحی و معنوی خود را از صاحب الزمان درخواست کنیم. الگو گیری و تاسی از آن بزرگوار بهترین تاکتیک فرهنگی است و از هجمه غرب در امان می مانیم.

آنان میخواهند جامعه ما را به سمت غرب بکشاند اما نمی تواند. ما امام زمان داریم و دستگیر ما در تمام مراحل زندگی است.

خداوند متعال فرج و ظهور امام زمان علیه السلام را به زودی برساند. و از وجود نازنین حضرت همه بهرمند شوند.

1396/03/19 @ 09:54
نظر از: نورفشان [عضو] 

پیشگیری بهتر از درمان است

خداوند متعال در جزء 14 قرآن کریم سوره حجر آیه 2 می فرماید:

رُبَمَا يَوَدُّ الَّذِينَ كَفَرُوا لَوْ كَانُوا مُسْلِمِينَ ﴿۲﴾

ترجمه
كافران (هنگامي كه آثار شوم اعمال را ببينند) چه بسا آرزو مي‏كنند مسلمان بودند! (۲)

پیشگیری بهتر از درمان است

آنچه از تعالیم اسلامی به ما رسیده است را مو به مو اجرا کنیم. تا در آینده پشیمان نشویم.

و کاسه ای کاش دستمان نباشد.

1396/03/19 @ 09:53
نظر از: Bahraini [عضو] 
5 stars

سوره رمز / آیه53 /جزء23
آیه: قُلْ يَا عِبَادِيَ الَّذِينَ أَسْرَفُوا عَلَىٰ أَنفُسِهِمْ
ترجمه: ﺑﮕﻮ : ﺍﻯ ﺑﻨﺪﮔﺎﻥ من كه بر خود اسراف كرده‏ اید!
مصداق: عمر گرانبهاترین سرمایه انسان است، هدر دادن عمر بارزترین نمونه ی اسراف و تبذیر هست.

1396/03/19 @ 02:37
نظر از: كوثر [عضو] 
5 stars

إِنَّ اللَّهَ لَا یُغَیرُِّ مَا بِقَوْمٍ حَتىَ‏ یُغَیرُِّواْ مَا بِأَنفُسِهِم ‏(11- رعد) خداوند اوضاع هیچ ملتى را تغییر نمى‏دهد، مگر آنكه در خود دگرگونى ایجاد كنند.
مصداق عملی این ایه تلاش در جهت محکم کردن اراده ادمی است چرا که این خود انسان است که باید اراده خود را محکم کند در جهت تغییر خود
مچنان که ایت الله بهجت(رضوان الله علیه) می فرمایند اگر انسان خودش بخواهد و تغییر کند خداوند در و دیوار را برای او معلم میکند که به ایشان تعلیم دهند ولی اگر خود انسان نخواهد سخنان پیامبر هم در او تاثیر نمیگذارد همچنان که در ابو جهل تاثیر نکرد

1396/03/19 @ 00:12
نظر از: افسر جوان...نوری [عضو] 
5 stars

وَ مَا یُؤْمِنُ أَكْثرَُهُم بِاللَّهِ إِلَّا وَ هُم مُّشْرِكُونَ(106- یوسف علیه السلام) اکثر آنها كه ایمان مى‏آورند، ایمانشان آمیخته با شرك است و مشرک هستند.

مراد از این شرک آن شرک آشکار بت پرستان نیست؛ زیرا هیچ مومنی اهل پرستش بت نیست و بر آن سجده نمی کند؛ بلکه منظور، شرک پنهان است
و مصداق شرک پنهان گاهی اوقات اوقات همین که میگویم بعد خدا فلانی….شرک پنهان است چرا که همه چی از ان خداست و اول هم اوست اخر هم اوست
امام صادق علیه السلام در توضیح این آیه فرمود: شِرْكُ طَاعَةٍ وَ لَیْسَ شِرْكَ عِبَادَةٍ(4)؛ شرک در این آیه شرک در طاعت است؛ نه شرک در عبادت.
شرک آن است که انسان در اداره امور عالم به منشا اثری غیر از خداوند متعال عقیده پیدا کند و او را شریک خدا قرار دهد
پس مخالف شرک یعنی اعتماد واقعی و قلبی و قطعی به وجود خداوند یگانه و توکل بر او

1396/03/18 @ 23:55
نظر از: نرجس خاتون(س) شاهین شهر [عضو] 

توبه: « یا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا تُوبُوا إِلَی اللَّهِ تَوْبَهً نَصُوحاً عَسی رَبُّكُمْ أَنْ یُكَفِّرَ عَنْكُمْ سَیِّئاتِكُمْ وَ یُدْخِلَكُمْ جَنَّاتٍ تَجْرِی مِنْ تَحْتِهَا الْأَنْهارُ » (تحریم / 8) ای كسانی كه ایمان آورده‌اید، بسوی خدا توبه كنید، توبه‌ای خالص، امید است(با این كار)پروردگارتان گناهانتان را ببخشدو شما را در باغهایی از بهشت كه نهرها از زیر درختانش جاری است، وارد كند.

توبه فقط استغفار نیست استغفار نشانگر پشیمانی است ولی برای محقق شدن توبه علاوه بر پشیمانی و استغفار نیاز به انجام خوبیها و جبران گذشته می‌باشد. مصداق آن توبه حر در روز عاشورا و همراهی باامام حسین(ع) و به شهادت رسیدن وی

1396/03/18 @ 22:36
نظر از: پژوهش حوزه علمیه الزهراء (س) ارومیه [عضو] 

تضرع و زاری و یاد خدا

و لَقَدْ أَرْسَلْنَآ إِلَی أُمَمٍ مِّن قَبْلِک فَأَخَذْنهُم بِالْبَأْسَآءِ وَالضَّرَّآءِ لَعَلَّهُمْ یتَضَرَّعُونَ

و بیقین به سوی امّت هایی که پیش از تو بودند (پیامبرانی) فرستادیم، (و با آنان مخالفت کردند؛) و آنان را با سختی (زندگی) و زیان (جسمی و روحی) گرفتار ساختیم، تا شاید آنان (فروتن و) تسلیم گردند!

نکته ها و اشاره ها

1️⃣ این آیه به یکی از فلسفه های مشکلات و زیان ها و ناراحتی های جسمی و روحی اشاره می کند که همان بیداری و تربیت انسان هاست. آری، حوادث دردناک باعث می شود که انسان از خواب غفلت بیدار گردد و از غرور و سرکشی دست بردارد و تسلیم حق شود و به سوی خدا بازگردد.
2⃣واژه ی «لعلّ» که به معنای شاید و تردید است، اشاره دارد که این حوادث به تنهایی برای بیدار شدن انسان کافی نیست، بلکه زمینه ای برای تربیت و
توجه دل های آماده است
آری هر مشکلی در زندگی نشانه ی قهر الهی نیست، بلکه خدا هم چون پدری است که گاهی برای تربیت فرزندانش از فشار هم استفاده می کند، ولی این به تنهایی کافی نیست و عوامل دیگری، از جمله اراده و پذیرش فرد نیز در این روی کرد تربیتی مؤثر است.
3️⃣ واژه ی «شیطان» در قرآن، اعم از جنس انسان و غیر آن است و ابلیس یکی از افراد و مصادیق شیطان است. آری، ابلیس و انسان های شیطان صفت، کارهای بد را برای انسان زیبا جلوه می دهند تا منحرف شود.

آموزه ها و پیام ها

1️⃣گاهی مشکلات جنبه ی تربیتی دارد (و از لطف خداست، نه قهر او).
2️⃣ در هنگام مشکلات به سوی خدا بازگردید و تسلیم حق شوید.

1396/03/18 @ 21:51
نظر از: ترنم [عضو] 
ترنم

آیه 27سوره ابراهیم(جز13)
يُثَبِّتُ اللَّهُ الَّذِينَ آمَنُوا بِالْقَوْلِ الثَّابِتِ فِي الْحَياةِ الدُّنْيا وَ فِي الْآخِرَةِ وَ يُضِلُّ اللَّهُ الظَّالِمِينَ وَ يَفْعَلُ اللَّهُ ما يَشاءُ «27»
خداوند در زندگى دنيا و در آخرت، اهل ايمان را با كلام (و عقيده‌ى حقّ و) ثابت، پايدار قرار مى‌دهد و خدا ستمگران را (به حال خود رها كرده، توفيقشان را گرفته) گمراه مى‌كند و خداوند آنچه بخواهد (طبق عدل و حكمت خود) انجام مى‌دهد.
پیام ها
1- بهره‌مندى از امدادهاى الهى، وابسته به راهى است كه انسان انتخاب مى‌كند.
«يُثَبِّتُ اللَّهُ الَّذِينَ آمَنُوا»
جلد 4 - صفحه 412
2- اگر يارى خداوند نباشد، انسان در برابر وسوسه‌ها و هوس‌ها و طاغوت‌ها از پا درمى‌آيد و سقوط مى‌كند. «يُثَبِّتُ اللَّهُ الَّذِينَ آمَنُوا»
3- اهل ايمان از نظر منطق، محكم و استوارند و در برابر مكتب‌هاى مادّى مى‌ايستند. «يُثَبِّتُ اللَّهُ الَّذِينَ آمَنُوا بِالْقَوْلِ الثَّابِتِ فِي الْحَياةِ الدُّنْيا»
4- انسان اگر ايمان آورد، خدا او را بيمه مى‌كند و اگر به درخت خبيثه و مكتب باطل دل دهد، خدا او را رها مى‌كند. يُثَبِّتُ اللَّهُ الَّذِينَ آمَنُوا … يُضِلُّ اللَّهُ الظَّالِمِينَ‌
5- پذيرش مكتب‌هاى باطل، ظلم به خود و مكتب است. «الظَّالِمِينَ»
6- قهر الهى به راهى وابسته است كه انسان انتخاب مى‌كند. «يُضِلُّ اللَّهُ الظَّالِمِينَ»

1396/03/18 @ 20:07
نظر از: نورفشان [عضو] 

بسم الله القاصم الجبارین
واکنش معنادار اینستاگرام منتسب به سردار سلیمانی به حوادث تروریستی تهران؛
وَفَضَّلَ اللَّهُ الْمُجَاهِدِينَ عَلَى الْقَاعِدِينَ أَجْرًا عَظِيمًا
بسم الله القاصم الجبارین: به نام خداوند درهم شکننده ستمگران

لَا يَسْتَوِي الْقَاعِدُونَ مِنَ الْمُؤْمِنِينَ غَيْرُ أُولِي الضَّرَرِ وَالْمُجَاهِدُونَ فِي سَبِيلِ اللَّهِ بِأَمْوَالِهِمْ وَأَنْفُسِهِمْ ۚ فَضَّلَ اللَّهُ الْمُجَاهِدِينَ بِأَمْوَالِهِمْ وَأَنْفُسِهِمْ عَلَى الْقَاعِدِينَ دَرَجَةً ۚح وَكُلًّا وَعَدَ اللَّهُ الْحُسْنَىٰ ۚ وَفَضَّلَ اللَّهُ الْمُجَاهِدِينَ عَلَى الْقَاعِدِينَ أَجْرًا عَظِيمًا
آیه 95 سوره نساء

ترجمه فارسی
(هرگز) افراد باایمانی که بدون بیماری و ناراحتی، از جهاد بازنشستند، با مجاهدانی که در راه خدا با مال و جان خود جهاد کردند، یکسان نیستند! خداوند، مجاهدانی را که با مال و جان خود جهاد نمودند، بر قاعدان [= ترک‌کنندگان جهاد] برتری مهمّی بخشیده؛ و به هر یک از این دو گروه (به نسبت اعمال نیکشان،) خداوند وعده پاداش نیک داده، و مجاهدان را بر قاعدان، با پاداش عظیمی برتری بخشیده است.

1396/03/18 @ 19:05
نظر از: نورفشان [عضو] 

نفس افسونگر ویرانت کند

خداوندمتعال در جزء 13 قرآن کریم سوره یوسف آیه53 می فرماید:
وَمَا أُبَرِّئُ نَفْسِي إِنَّ النَّفْسَ لَأَمَّارَةٌ بِالسُّوءِ إِلَّا مَا رَحِمَ رَبِّي إِنَّ رَبِّي غَفُورٌ رَحِيمٌ ﴿۵۳﴾

ترجمه
من هرگز نفس خويش را تبرئه نمي‏كنم كه نفس (سركش)، بسيار به بديها امر مي‏كند مگر آنچه را پروردگارم رحم كند، پروردگارم غفور و رحيم است. (۵۳)

نفس افسونگر ویرانت کند

اگر لجام نفس سرکش را به فرماندهی تقوای ندهید و با هدایت تقوا و پارسایی حرکت نکند.

این نفس افسونگر تو را به جایی می برد که راه برگشتی برایت نیست.

به هوش باشیم شیطان درون (نفس اماره) با شیطان بیرون (ابلیس و شیاطین جنی و انسی ) بهم نرسند.خدا ناکرده اگر رسیدند دمار از روزگار آدمی در می آوردند.

پس دم دوازه دلت بنشین و گوش فرا بده چه کسی داخل میشود و چه کسی خارج می شود. اگر خدا وارد قلبت شد و آهنگ الهی در تمام وجودت طنین انداز شد دیگر در پی هوای نفس افسونگرت نباش بگذار خدا در ظاهر و باطن تو نمود یابد.

اگر چنین نکنی ظاهر تو الهی اسلامی اما باطنیت شیطانی میشوند چون آهنگ دلت ساز شیطان را می نوازد.

1396/03/18 @ 18:54
نظر از: تسنیم [عضو] 

انَّمَا الْمُؤْمِنُونَ إِخْوَةٌ …
جز این نیست که همه مؤمنان با هم برادرند …حجرات (۱۰)
از مصادیق این برادری در صحنه های جنگ حق علیه باطل جلوه گر بود که
در شرایط سخت جنگی همه رزمندگان با روحیه الهی برادرانه جهاد می کردند
و مصداق بارزترش در صحنه شهادت تنی چند از رزمندگان عزیز نمود داشت که هر کدام از آنها علی رغم مجروحیت سنگین و غلبه تشنگی برادری که کنارش افتاده بود را بر خود مقدم می داشت تا اینکه آبرسان به آخر صف که رسید و مجروح آخر او را به ابتدای صف فرستاد و گفت که او از من تشنه تر است . و آن شخص به نزد مجروح اولی مراجعت کرد و در کمال شگفتی دید به شهادت رسیده است و بالا سر دومی رفت و مشاهده کرد او نیز به شهادت رسیده و همینطور تا انتهای صف رفت و همین صحنه را مشاهده کرد …

1396/03/18 @ 18:25
نظر از: أَلَمْ يَعْلَمْ بِأَنَّ اللَّهَ يَرَىٰ [عضو] 
أَلَمْ يَعْلَمْ بِأَنَّ اللَّهَ يَرَىٰ

فراخوان «راه امین»سی شب، سی آیه

تفسير سوره حجرات » آيه 13

 «يَأَيُّهَا النَّاسُ إِنَّا خَلَقْنَكُم مِّن ذَكَرٍ وَأُنثَى‏ وَجَعَلْنَكُمْ شُعُوباً وَقَبَآئِلَ لِتَعَارَفُواْ إِنَّ أَكْرَمَكُمْ عِندَ اللَّهِ أَتْقَكُمْ إِنَّ اللَّهَ عَلِيمٌ خَبِيرٌ» (13)
 اى مردم! ما شما را از مرد و زن آفريديم و شما را تيره‏ها و قبيله‏ها قرار داديم تا يكديگر را بشناسيد، همانا گرامى‏ترين شما نزد خدا، با تقواترين شماست، البتّه خدا داناى خبير است.

تفسیر زندگی خودم:  كرامت در نزد مردم زودگذر است، كرامت نزد خداوند مهم است. «اكرمكم عنداللَّه»

عشق فقط یک کلام حسین علیه السلام

1396/03/18 @ 17:55
نظر از: سین بانو [عضو] 
سین بانو

آیه 5 سوره یوسف:

“قَالَ يَا بُنَيَّ لاَ تَقْصُصْ رُؤْيَاكَ عَلَى إِخْوَتِكَ فَيَكِيدُواْ لَكَ كَيْدًا إِنَّ الشَّيْطَانَ لِلإِنسَانِ عَدُوٌّ مُّبِينٌ”

“یعقوب گفت: ای فرزند عزیز، زنهار خواب خود را بر برادران حکایت مکن که (به اغوای شیطان) بر تو مکر (و حسد) خواهند ورزید، زیرا دشمنی شیطان بر آدمی بسیار آشکار است.”
همیشه اسراری در زندگی انسان وجود دارد که اگر فاش شود، ممکن است آینده‌ی او یا جامعه‌اش را به خطر اندازد.
خویشتن داری در حفظ اسرار، یکی از نشانه‌های وسعت روح و قدرت اراده است و چه بسیار ناراحتی‌هایی که در زندگی به خاطر ترک حفظ اسرار برای انسان پیش می‌آید

1396/03/18 @ 15:43
نظر از: پریساعسکری [عضو] 

جز سیزدهم
إِنَّ اللَّهَ لَا یُغَیرُِّ مَا بِقَوْمٍ حَتىَ‏ یُغَیرُِّواْ مَا بِأَنفُسِهِم‏(11- رعد) خداوند اوضاع هیچ ملتى را تغییر نمى‏دهد، مگر آنكه در خود دگرگونى ایجاد كنند.
پیام آیه:تغییر سرنوشت در گرو خواست و حرکت خود ملت هاست.مصداق عملی:مقدرات ماقبل از هر چیز و هر كس در دست خود ما است و هر گونه تغییر و دگرگونى در خوشبختى و بدبختى اقوام در درجه اول به خود آنها برمی گردد پس باید برای پیشرفت در زندگی واجتماع خود ما اراده کنیم وتغییرات را ایجاد کنیم.

1396/03/18 @ 15:23
نظر از: محمدی [عضو] 

در حفظ انقلاب کوشا باشیم

جزء سیزدهم سوره ابراهیم آیه19

إِنْ يَشَأْ يُذْهِبْكُمْ وَيَأْتِ بِخَلْقٍ جَدِيدٍ
اگر بخواهد شما را مى‌برد و آفريده‌اى جديد (به جاى شما) مى‌آورد.

هیهات هیهات: مبادا کوتاهی ما در حفظ انقلاب باعث شود ،قومی دیگر پرچم را به دست صاحبش برسانند!!!

انقلاب, حفظ, کوتاهی, کوثربلاک

1396/03/18 @ 14:24
نظر از: مدرسه حضرت فاطمه (س) سقز [عضو] 

 يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا قَاتِلُوا الَّذِينَ يَلُونَكُم مِّنَ الْكُفَّارِ وَلْيَجِدُوا فِيكُمْ غِلْظَةً وَاعْلَمُوا أَنَّ اللَّهَ مَعَ الْمُتَّقِينَ
ﺍﻯ ﻛﺴﺎﻧﻰ ﻛﻪ ﺍﻳﻤﺎﻥ ﺁﻭﺭﺩﻩ ﺍﻳﺪ! ﺑﺎ ﻛﺎﻓﺮﺍﻧﻰ ﻛﻪ ﻣﺠﺎﻭﺭ ﺷﻤﺎ ﻫﺴﺘﻨﺪ ﭘﻴﻜﺎﺭ ﻛﻨﻴﺪ، ﻭ ﺁﻧﻬﺎ ﺑﺎﻳﺪ ﺩﺭ ﺷﻤﺎ ﺷﺪﺕ ﻭ ﻗﺎﻃﻌﻴﺖ ﺑﻴﺎﺑﻨﺪ، ﻭ ﺑﺪﺍﻧﻴﺪ ﻛﻪ ﺧﺪﺍ ﺑﺎ ﭘﺮﻫﻴﺰﻛﺎﺭﺍﻥ ﺍﺳﺖ.

 (سوره توبه -آیه 123)

نکته آیه:؛
پرداختن به دشمنانِ‌نزديك‌تر و جنگيدن با آنان، مزايايى دارد، از جمله: به هزينه و امكانات كمترى نياز است، اطلاعات ما از آنان بيشتر است، تدارك جبهه آسانتر و آمادگى عمومى براى مقابله با آنان بيشتر است، خطرشان مقدّم‌تر است، راه دفع آنان ودسترسى به منطقه‌ى جنگ سريعتر است، هم خودش دشمن است، هم مى‌تواند بازوى دشمنان دورتر باشد.

«غِلْظَةً» به معناى صلابت، قدرت و هيبت است، نه سنگدلى و بدخلقى. از اين رو در مسائل نظامى، مانور و قدرت‌نمايى ورژه ولباس وشعار وهرچه كه قواى اسلام را قدرتمند نشان دهد، مورد ستايش است. پيامبرخدا صلى الله عليه و آله نيز هنگام فتح مكّه، مسلمانان را فرمان داد تا در مقابل چشم ابوسفيان رژه رفتند تا با نشان دادن قدرت و شكوه سپاه اسلام، روحيّه‌ى مشركان تضعيف شود.

تفسیرنور،جلد 3 - صفحه 525

1396/03/18 @ 12:21
نظر از: hosna [عضو] 

جزء12، آیه 72 یونس

فَإِنْ تَوَلَّيْتُمْ فَما سَأَلْتُكُمْ مِنْ أَجْرٍ إِنْ أَجْرِيَ إِلاَّ عَلَى اللَّهِ وَ أُمِرْتُ أَنْ أَكُونَ مِنَ الْمُسْلِمِينَ
پس اگر (به دعوت الهى) پشت كرديد، من از شما اجرتى نخواسته‏ام. پاداش من تنها بر خداست و من مأمورم كه تسليم فرمان او باشم.

چشم نداشتن به مال مردم- از رموز یک مبلّغ موفق ومؤثر«فَما سَأَلْتُكُمْ مِنْ أَجْرٍ»
كسى كه مى‏خواهد مردم را به تسليمِ خدا وادارد بايد خودش تسليم باشد..

1396/03/18 @ 12:20
نظر از: بهرامی [عضو] 

آیه 2 و 3 سوره طلاق
مَنْ یَتَّقِ اللهَ یَجْعَلْ لَهُ مَخْرَجاً وَ یَرْزُقْهُ مِنْ حَیْثُ لا یَحْتَسِبُ وَ مَنْ یَتَوَکِّلْ عَلَی الله فَهُوَ حَسْبُهُ اِنَّ اللهَ بالغُ اَمْرِهِ قَدْ جَعَلَ اللهُ لِکُلِّ شَیْءٍ قَدْرا.
و هر کس خدا ترس و پرهیزکار شود خدا راه بیرون شدن (از عهده گناهان و بلا و حوادث سخت عالم) را بر او می‌گشاید.و از جایی که گمان نَبَرد به او روزی عطا کند، و هر که بر خدا توکل کند خدا او را کفایت خواهد کرد که خدا امرش را نافذ و روان می‌سازد و بر هر چیز قدر و اندازه‌ای مقرّر داشته است (و به هیچ تدبیری سر از تقدیرش نتوان پیچید).
از این آیه متوجه می شویم که هر کس تقوای الهی داشته باشد از جایی که فکرش را هم نمی کند خداوند کمکش می کند. و برای بهره مند شدن از حمت الهی : شکر ! تقوی ! استغفار! لازم است.
و گاهی در مشکلات، ناگهان یک امیدی در دل بوجود می‌آید؛ این همان رزق الهی است

1396/03/18 @ 11:00
نظر از: بهرامی [عضو] 

سوره اسراء، آیه 23
وقَضَی رَبُّک أَلَّا تَعْبُدُواْ إِلَّآ إِیاهُ وَبِالْولِدَینِ إِحْسناً إِمَّا یبْلُغَنَّ عِندَک الْکبَرَ أَحَدُهُمَآ أَوْ کلَاهُمَا فَلَا تَقُل لَّهُمَآ أُفٍّ وَلَا تَنْهَرْهُمَا وَقُل لَّهُمَا قَوْلًا کرِیماً

و پروردگارت فرمان قطعی داده: که جز او را نپرستید؛ و به پدر و مادر نیکی کنید؛ اگر یکی از آن دو، یا هر دو نزد تو به [سنّ ] پیری برسند، پس به آن دو «اف» (: کوچک ترین سخن اهانت آمیز) مگوی؛ و آن دو را با پرخاش مران؛ و به آن دو سخنی ارجمند گوی.
برداشت من از این آیه این است که نیکی به پدر و مادر هم ردیف با خدا پرستی (توحید) که اساسی ترین اصل اسلامی است قرار گرفته و اینکه پدر و مادر اگر کافر هم باشند باید با آنها به نیکی رفتار کرد.
مصداق نیکی به پدر و مادر با مهربانی رفتار نمودن، خوش سخنی، فروتنی و دعا برای سلامتی و عاقبت بخیری آنهاست
و اینکه در کهن سالی به پدر و مادرمان بیش تر محبت کنید و به یاد کودکی و ناتوانی خود، به پدر و مادرتان دعا کنید.

1396/03/18 @ 10:32
نظر از: ميرزايي [عضو] 

جزء13قرآن
آيه شماره ٣ از سوره مبارکه رعد
گسترش زمین
وَ هُوَ الَّذي مَدَّ الْأَرْضَ وَ جَعَلَ فيها رَواسِيَ وَ أَنْهاراً وَ مِنْ كُلِّ الثَّمَراتِ جَعَلَ فيها زَوْجَيْنِ اثْنَيْنِ يُغْشِي اللَّيْلَ النَّهارَ إِنَّ في‏ ذلِكَ لَآياتٍ لِقَوْمٍ يَتَفَكَّرُونَ
و او كسى است كه زمين را گسترد؛ و در آن كوه‏ها و نهرهايى قرار داد؛ و در آن از تمام ميوه‏ها دو جفت آفريد؛ (پرده سياه) شب را بر روز مى‏پوشاند؛ در اينها آياتى است براى گروهى كه تفكر مى‏كنند

*جهان طبیعت، كلاس درس است نه خانه غفلت. «لقوم یتفكّرون»

1396/03/18 @ 09:29
نظر از: مرکز تخصصی تفسیر شاهین شهر [عضو] 
5 stars

جزء 13: آیه ۱01سوره یوسف(رَبِّ قَدْ آتَيْتَنِي مِنَ الْمُلْكِ وَعَلَّمْتَنِي مِنْ تَأْوِيلِ الْأَحَادِيثِ فَاطِرَ السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضِ أَنْتَ وَلِيِّي فِي الدُّنْيَا وَالْآخِرَةِ تَوَفَّنِي مُسْلِمًا وَأَلْحِقْنِي بِالصَّالِحِينَ ) - ترجمه: پروردگارا تو مرا بهره ای از حکومت دادی و از تعبير خوابها به من آموختى .اى پديدآورنده آسمانها و زمين تنها تو در دنيا و آخرت مولاى منى مرا تسلیم خود بميران و مرا به شايستگان ملحق فرما
-پایداری در راه رضای خدا تا آخرین نفس- نمونه عملی از تسلیم خدا بودن در زندگی

1396/03/18 @ 09:16
نظر از: لیریائی [عضو] 

جزء 24 ، سوره مبارکه زمر ، آیه 36

أَ لَيْسَ اللَّهُ بِکافٍ عَبْدَهُ وَ يُخَوِّفُونَکَ بِالَّذينَ مِنْ دُونِهِ وَ مَنْ يُضْلِلِ اللَّهُ فَما لَهُ مِنْ هادٍ

آیا خدا کفایت کننده بنده اش نیست؟ و [ کافران ] تو را از آنها که غیر اویند می ترسانند و هر که را خدا گمراه گرداند برایش راهبری نیست.

نکته ها :

* چون آیه استفهام انکاری است در آن لذت ادبی و ذوق هنری جلوه گری می کند تا اینکه جمله به صورت خبری منفی آورده شود .

* معلوم است که خدا بنده خود را کافی و بس است .

*نه، چطور ممکن است؟ چنین چیزی امکان ندارد که کسی جز خدا برای بنده اش کافی باشد !

* لذت تکیه و توکل به خدا

* آرامش خاطر برای بنده که ای بنده نهراس که خدا برای تو کافی است .

1396/03/18 @ 09:11
نظر از:  
5 stars

أَلَا بِذِكْرِ‌ اللَّـهِ تَطْمَئِنُّ الْقُلُوبُ (آیه ۲۸سوره رعد )
ترجمه: آگاه باش كه با ياد خدا دل‌ها آرامش مى‌يابد.

گفته شده است از این آیه، انحصار فهمیده می‌شود؛ یعنی فقط با یاد خداست که دل‌ها آرامش می‌گیرد. و مراد از «ذکر» هر نوع یاد خداست، چه لفظی باشد و چه غیرلفظی یا با قرآن باشد یا بدون آن. همچنین در تفسیر این آیه آمده است منافاتی بین این اطمینان قلبی و ترس از خداوند وجود ندارد؛ زیرا ترس از خداوند در واقع ترس از اعمال زشتی است که فرد انجام داده است. فرد وقتی خدا را یاد می‌کند، ابتدا لرزه بر اندامش می‌افتد، اما دوباره هدف نهایی فطرت خود را خداوند می‌یابد و آرامش می‌گیرد.

از امام صادق(ع) درباره این آیه نقل شده است: «به وسیله محمد(ص) دل‌ها آرامش می‌یابد و اوست ذکر خداوند».[ همچنین از آن امام نقل شده است: «رسول خدا(ص) به علی بن ابی‌طالب(ع) فرمود: آیا می‌دانی [این آیه] درباره چه کسی نازل شده است؟… درباره کسی نازل شده که مرا تصدیق کند و به من ایمان بیاورد و تو و عترت تو را که بعد از ت